Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Ο παπανδρέου δίχασε την Ελλάδα κυρά Φώφη... !!

   Μόνον ένας τυφλός και ανόητος, δεν μπορεί να μην συμφωνήσει, με τις δηλώσεις του Βορίδη, για το ποιος κατέστρεψε τη χώρα μας, αυτό που άρχισε ο πατέρας το '81, το ..αποτελείωσε ο υιός Τζέφρι πρόσφατα.
    Δεν έχει απλά δίκιο 100% (σε ανύποπτο χρόνο, είχα μιλήσει και ο ίδιος για το μεγαλύτερο προδότη της χώρας) ο Βορίδης, αλλά και λίγα είπε και όλα τα τρωκτικά, όλα τα ορφανά του παπανδρεϊσμού έπεσαν να τον φάνε, διότι απλά δεν μπορούν να ξεχάσουν το μέγα "ευεργέτη" τους, αυτόν, χάρη στον οποίο, κατά δήλωσή τους, "λίγδωσε το αντεράκι τους" (κυνική παραδοχή μιλτιάδη παπαϊωάννου σε εκδήλωση στην Κόρινθο).
     Όλοι αυτοί, που κανονικά και υπό φυσιολογικές συνθήκες, δεν θα είχαν στον ήλιο μοίρα, έκαναν περιουσίες, απέκτησαν αυτοκίνητα (αούντι και μερσεντέ) και σπίτια, βγαίνουν να υπερασπιστούν με λύσσα, αυτόν που κατέστρεψε την Ελλάδα και τη σημερινή νέα γενιά.
     Αντί να είναι σήμερα όλοι αυτοί στα συσσίτια, είναι άνθρωποι αξιοπρεπείς και τίμιοι, που δε δέχτηκαν να βάλουν βύσμα, για να διοριστούν στο δημόσιο και καλούνται τώρα να πληρώσουν εξίσου ή και (αναλογικά) πολύ περισσότερο το φαγοπότι των τρωκτικών του παπανδρεϊσμού !
     Βγαίνει και η κυρά Φώφη (που τα "γεννήματά" της, δεν είναι και ό,τι καλύτερο) και λέει τη μέγιστη παπαριά : ότι ο Αντρέας ένωσε τη διχασμένη χώρα, ενώ ουσιαστικά τη διέλυσε και την χώρισε στα δύο...Για ποια ενωμένη χώρα μιλάει, όταν :
-1.000.000 εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα έχουν χάσει την εργασία τους και ισοβίτες Δ.Υ, όχι μόνον δεν απολύονται, αλλά και πληρώνονται !
-3.000.000 έλληνες ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι-τρωκτικά, δεν έχουν καταλάβει τίποτα από "κρίση", έχουμε τα μεγαλύτερα ποσοστά παχυσαρκίας κλπ
-ένας νέος εισέρχεται στην ιδιωτική αγορά εργασίας, με 500 ευρώ και ένας "ειδικός σύμβουλος" στο ευρύτερο δημόσιο, με 3.500...
-κάποιοι σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, γαμιούνται στη δουλειά, επί 12 ώρες την ημέρα, χωρίς ούτε ένα ευρώ για υπερωρίες και κάποιοι άλλοι, σε ΔΕΚΟ κλπ, λαμβάνουν υπερωρίες, που δεν έκαναν ποτέ...
     ΧΙΛΙΑΔΕΣ παρόμοια παραδείγματα, θα μπορούσα να αναφέρω, στους υποστηρικτές του παπανδρεϊσμού, για να φανεί ότι η ελληνική κοινωνία, είναι ΠΙΟ ΔΙΧΑΣΜΕΝΗ από ποτέ, αλλά φοβάμαι ότι και πάλι δεν θα το καταλάβαιναν (τόσο μεγάλη είναι η πώρωση και η τύφλωσή τους) !
      Όμως δεν είναι μόνον η αποβιομηχάνιση, το βόλεμα ΟΛΩΝ στο δημόσιο, η "ανάπτυξη" με δανεικά και με τους φόρους των κορόϊδων, που εργάζονται, τα δεινά, που επέφερε, ο παπανδρεϊσμός στην Ελλάδα, είναι και άλλα σοβαρότερα : αναφέρομαι στις κοινωνικές συνέπειες, στη διάλυση του κοινωνικού ιστού, αλλά αυτό θα αποτελέσει θέμα ξεχωριστής ανάρτησης..
     Θα δώσω όμως ένα προσωπικό παράδειγμα, για να καταλάβει η κυρά Φώφη και οι άλλοι πασόκοι, πόσο ..."ένωσε" τους έλληνες ο παπανδρεϊσμός : τον Αύγουστο παντρεύεται ένας πρώτος μου ξάδερφος, ωστόσο ο πατέρας του (αδερφός του πατέρα μου), υπήρξε μια ζωή πασόκος και τρωκτικό και ΔΕΝ ΘΕΛΩ να πάω στο γάμο και μάλλον δεν θα πάω !
     Δεν θέλω απλά να έχω καμία σχέση με αυτούς, που έγιναν αιτία, ώστε να κοπεί η σύνταξη του πατέρα μου, ο οποίος δεν πήρε ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ από το δημόσιο, όλα αυτά τα χρόνια..
     Για τέτοια ενότητα μιλάμε (πρώην) ΠΑΣΟΚΟΙ (και νυν συριζαίοι), το νου σας !!

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

δεν θα έπρεπε και η βλακεία να έχει κάποια όρια ;;

  Σίγουρα θα έπρεπε, αλλά, αφού ολόκληρος Αϊνστάιν, είπε ότι η ανθρώπινη βλακεία δεν έχει τέλος, τότε και με βάση όσα διαβάζουμε και βλέπουμε καθημερινά, δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι...
  Αναφέρομαι σε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία, "χρήστες του διαδικτύου", μαζεύουν υπογραφές, για να φύγει ο Άδωνις Γεωργιάδης, από το υπουργείο Υγείας, επειδή -λένε- είναι άσχετος με το αντικείμενο και πουλάει βιβλία !
  Βρε μαλάκες, βρε γελοίοι, έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιοι υπήρξαν σε αυτό το υπουργείο, τις προηγούμενες δεκαετίες και πόση σχέση είχαν με το αντικείμενο ; Ο Άδωνις σας πείραξε ;
   Όλοι οι προηγούμενοι ανεπάγγελτοι, όλοι αυτοί που δεν είχαν δουλέψει ούτε μία ώρα στη ζωή τους, κάτι "δικηγόροι", που δεν έχουνε περάσει ΟΥΤΕ απ' έξω από τα δικαστήρια, δεν σας πείραζαν και σας φταίει ο Άδωνις, επειδή πουλάει βιβλία ;;!!
   Αυτός τουλάχιστον έχει δουλέψει και δουλεύει στη ζωή του, ούτε μπαμπά πολιτικό είχε, ούτε τα βρίσκει όλα έτοιμα και μάλιστα καταφέρνει να διατηρεί μια επιχείρηση, παρ' ότι την έχουν κάψει ουκ ολίγες φορές, οι "αναρχικοί"...
    Για μένα, όσο περίεργο και αν ακούγεται, ο Άδωνις, είναι αυτή τη στιγμή Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, έχει να επιδείξει το πολιτικό σκηνικό (τσίρκο), ο πιο άξιος και αξιόπιστος πολιτικός, με διαφορά, από τον δεύτερο και προβλέπω (μακροπρόθεσμα) ότι θα γίνει αρχηγός της ΝΔ και μια μέρα, ίσως και πρωθυπουργός !
     Η ικανότητα να πουλάς, δεν είναι κάτι απλό και είναι μια ικανότητα εξαιρετικά χρήσιμη στη ζωή, ας πάνε όλοι αυτοί οι τελειωμένοι, που τον κράζουν (μαζί με τον Αλαβάνο) να πουλήσουν, έστω και μία σελίδα, όχι βιβλίο και μετά το συζητάμε...
     Ο άνθρωπος διοικεί μια επιχείρηση, ξέρει τι θα πει έσοδα και έξοδα  κλπ, αν δεν είναι αυτός κατάλληλος, για να διοικήσει ένα υπουργείο, τότε ποιος είναι ; Ο ..χατζηδάκης, ο στυλιανίδης και ο βαρβιτσιώτης και τα άλλα φλώρια του κομματικού σωλήνα, που δεν έχουν βγάλει, ούτε ένα ευρώ, από μόνοι τους ;;
     Στο προηγούμενο, συντομότατο, πέρασμα του Άδωνι, από το υπουργείο Ναυτιλίας, έγιναν πράγματα, μέσα σε λίγες μέρες, που οι προκάτοχοί του, τα "λιβάνιζαν" επί χρόνια και θα μας πουν "οι χρήστες του διαδικτύου", ότι ο Άδωνις δεν κάνει για υπουργός, έλεος !
      Πότε ξανά, στα τελευταία 50 χρόνια, Υπουργός κατέβηκε στο δρόμο και κάλεσε τους διαδηλωτές στο γραφείο του, για διάλογο, όπως έκανε ο Γεωργιάδης προχθές ;;
     Μόνον και μόνο, ότι αυτά τα άτομα, προσδιορίζονται γενικά, ως χρήστες διαδικτύου, αρκεί : "με τι ασχολείσαι ; είμαι χρήστης διαδικτύου ! δεν έχω τίποτα καλύτερο να κάνω και κωλοβαράω στο ιντερνετ, μαζεύω υπογραφές κλπ"
      Όπως λένε και οι Αμερικάνοι "get a life", βρείτε κάτι ..χρήσιμο, να ασχοληθείτε και αφήστε τον Άδωνι, να κάνει τη δουλειά του...




 

"αποδοχή κληρονομιάς με το ευεργέτημα της απογραφής" !

   Όταν πεθαίνει κάποιος, οι κληρονόμοι του, κληρονομούν όχι μόνον το ενεργητικό της περιουσίας του (ακίνητα, καταθέσεις, μετοχές κλπ), αλλά και το παθητικό, ήτοι τα χρέη του.
   Αν το παθητικό, είναι μεγαλύτερο από το ενεργητικό (που μπορεί να είναι και ..μηδενικό), λογικά οι κληρονόμοι αποποιούνται την κληρονομιά και ξενοιάζουν, ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις, όπου δεν είναι ξεκάθαρη η σχέση περιουσίας και χρεών του μακαρίτη, διότι μπορεί να υπάρχουν άγνωστα ή "κρυφά" χρέη κλπ.
    Στις περιπτώσεις αυτές, όπου κανείς αμφιταλαντεύεται εάν πρέπει να αποδεχτεί ή όχι μία κληρονομιά, ο Νόμος παρέχει και μία μέση οδό, μία εναλλακτική-χρυσή τομή, που ονομάζεται "αποδοχή με το ευεργέτημα της απογραφής" !
    Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της περίπτωσης, είναι πως ο κληρονόμος αποκτά την περιουσία του μακαρίτη, ωστόσο σε περίπτωση που αργότερα εμφανιστούν πιστωτές του και στραφούν εναντίον του, ο τελευταίος δηλ. ο κληρονόμος ευθύνεται μόνον έως το ύψος της αξίας της κληρονομιαίας περιουσίας και ΟΧΙ με την ατομική του περιουσία, όπως συμβαίνει στην άνευ όρων αποδοχή !!
    Ενώ δηλαδή στην "κανονική" αποδοχή, κινδυνεύει κανείς να χάσει, λόγω χρεών του μακαρίτη, όχι μόνον την κληρονομιά, αλλά και το ..σπίτι του, στην αποδοχή με απογραφή, κινδυνεύει να χάσει ΜΟΝΟΝ την κληρονομική περιουσία, επανέρχεται δηλαδή στην κατάσταση που ήταν και προ της αποδοχής.
     Η διαδικασία τώρα έχει εν συντομία, ως εξής : Ο κληρονόμος, εμφανίζεται στη γραμματεία του αρμόδιου Ειρηνοδικείου, εντός της νόμιμης προθεσμίας των 4 μηνών και δηλώνει ότι αποδέχεται την κληρονομιά, αλλά με το ευεργέτημα της απογραφής !
     Όταν γίνει αυτό, ξεκινά νέα, αποκλειστική, προθεσμία 4 μηνών, εντός της οποίας πρέπει να γίνει η απογραφή, διότι αν δεν γίνει έγκαιρα και έγκυρα, χάνεται το σχετικό δικαίωμα...
     Αρμόδιος, για να κάνει την απογραφή, που σημαίνει (κατά το δυνατόν) λεπτομερή καταγραφή του ενεργητικού και του παθητικού της κληρονομιαίας περιουσίας, είναι συμβολαιογράφος, ο οποίος όμως ορίζεται από τον Ειρηνοδίκη, μαζί με 2 πραγματογνώμονες-εκτιμητές, κατόπιν αίτησης του κληρονόμου ( ο οποίος συνήθως προτείνει και τα πρόσωπά τους και απλά ο ειρηνοδίκης επικυρώνει την επιλογή του ).
     Αυτό σημαίνει ότι ο διορισμός του συμβολαιογράφου-απογραφέα γίνεται -δυστυχώς- ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ, δυστυχώς, διότι συνεπάγεται οικονομική και χρονική επιβάρυνση !
     Σε κάθε περίπτωση, η αποδοχή με το ευεργέτημα της απογραφής, είναι κάτι που συμφέρει και σε κάνει να κοιμάσαι ήσυχος, ότι δεν θα κινδυνεύσει η ατομική σου περιουσία, εξ αιτίας χρεών άλλου, σε απαλλάσει από το άγχος και το ρίσκο να εμφανιστούν στην πορεία "κρυφά" χρέη του κληρονομούμενου..






 

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

"άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου" !

   Σήμερα και επειδή δεν υπάρχει νομική επικαιρότητα, θα ασχοληθώ με ένα άσχετο, φιλοσοφικού-θεολογικού περιεχομένου, ζήτημα, που προέκυψε τις τελευταίες μέρες, μετά το πολύνεκρο τροχαίο, στον Άγιο Στέφανο Αττικής, με θύματα 4 νεαρά κορίτσια και μία έγκυο γυναίκα !
   Δεν είμαι θεολόγος, ξαναλέω, ούτε κατέχω την Αλήθεια του Θεού, ωστόσο δεν άντεξα, να μην σχολιάσω, διότι κάπου πήρε το μάτι μου, φευγαλέα, κάτι σχόλια, του τύπου "δεν υπάρχει Θεός" και ένα σωρό άλλες μαλακίες, που λέγονται, σε τέτοιες περιπτώσεις, από άτομα, που απλά θέλουν να πλειοδοτήσουν σε συμπόνοια.
   Καλά για τους δημοσιογραφίσκους, δεν το συζητώ, που στερεότυπα και σταθερά, μιλάνε σε τέτοιες περιπτώσεις, για "τραγωδίες" κλπ, αντί να περιγράψουν, ως όφειλαν, το γεγονός και μόνον, χωρίς περιττά σχόλια !
   Σε όσους καραγκιόζηδες, τα βάζουν με το Θεό και αμφισβητούν, μετά από τέτοια γεγονότα, την ύπαρξή Του, ένα έχω να πω : ΤΩΡΑ, μέσα από αυτά τα συμβάντα, είναι ακριβώς, που αναδεικνύεται Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ, όταν συμβαίνουν πράγματα, που το (πολύ) φτωχό μυαλουδάκι σας, ΔΕΝ μπορεί να εξηγήσει...
    Ποιοι είμαστε εμείς, που θα κρίνουμε το Θεό και αν δρα σωστά ή όχι ;; Καταλαβαίνουν, όσοι το κάνουν, το μέγεθος της ύβρεως ; Δε σου λέω να φτιάξεις ένα σύμπαν και εσύ, που να λειτουργεί ΤΟΣΟ ΤΕΛΕΙΑ, μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, αλλά προσπάθησε να φτιάξεις ένα κουνούπι ή ένα φυτό, από το μηδέν ! Θα τα καταφέρεις ;; (χαχα)
   Ο Θεός κάνει κουμάντο και αποφασίζει, όπως Εκείνος κρίνει και ΟΛΕΣ οι αποφάσεις του, είναι σωστές και τέλειες : κρατάει στα χέρια Του, ένα βιβλίο, με ΟΛΑ τα ονόματα των ζωντανών και σβήνει, κατά βούληση και όποτε Εκείνος αποφασίσει, ορισμένα από αυτά !
    Ποτέ δεν αδικεί ο Θεός και ποτέ δεν κάνει λάθη, αφού ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ και ΑΨΟΓΟΣ, δεν είναι ούτε αμαρτωλός, ούτε πεπερασμένος, ούτε "μισός", όπως ο άνθρωπος...
    Αν θέλετε να πάμε την κουβέντα και ένα βήμα παραπέρα, ας πούμε και σε ποιές περιπτώσεις, ο Θεός, αποφασίζει να κόψει το νήμα της (εδώ) Ζωής κάποιου, μιλώντας γενικά και όχι συγκεκριμένα, για το τροχαίο αυτό, αν και ο καθένας μπορεί να κάνει ελεύθερα, όποιους συνειρμούς θέλει :
-Μία περίπτωση, ειδικά όταν κανείς "φεύγει" νέος, είναι όταν τα άτομα αυτά, έχουν αρχίσει να εξωκύλουν από τον ίσιο δρόμο και είναι βέβαιο, πως αν συνεχίσουν έτσι, θα καταλήξουν στην Κόλαση, οπότε ουσιαστικά, ο Θεός, με τον τρόπο αυτό, τους σώζει και τους παίρνει κοντά Του, έτσι αυτό που μοιάζει με τραγωδία ή αδικία, είναι ουσιαστικά η μεγαλύτερη ευλογία...
-Μία άλλη κατηγορία, είναι αυτοί, που κάνουν ξανά και ξανά, τα ίδια σφάλματα και αμαρτίες, δείχνουν αμετανόητοι και αδιόρθωτοι, διότι ο Θεός, δεν θέλει το θάνατο του αμαρτωλού, ως γνωστόν, μέχρι να μετανοήσει και να ξαναμπεί στον δρόμο Του, ωστόσο δεν μπορεί να περιμένει και αιώνια..., έχει ανάγκη να καθαρίζει τον (εδώ) κήπο Του, που και που, από τα "ζιζάνια".
      Η διαφορά, ανάμεσα στις 2 γενικές, ως άνω, κατηγορίες, είναι πως οι πρώτοι πάνε στον Παράδεισο, ενώ οι δεύτεροι στην Κόλαση !
      Επομένως, η μόνη (πραγματική) τραγωδία, είναι όταν κανείς πεθαίνει, γεμάτος αμαρτίες, χωρίς να έχει μετανοήσει, εξομολογηθεί και αλλάξει (έμπρακτα)...

Υ.Γ και φυσικά όλα αυτά, είναι ΜΑΘΗΜΑΤΑ, αφορμές για προβληματισμό και παραδειγματισμό και όχι για ανούσια σχόλια, τύπου "δεν υπάρχει Θεός" και ως γνωστόν, όποιος δε μαθαίνει, π(Ε)αθαίνει


 

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

άμα τα μυαλά είναι κολλημένα...

    Αν κάποιος παρακολουθούσε τις αναρτήσεις μου τακτικά, θα ήξερε ότι μιλούσα για την ανάγκη ανασχηματισμού, ήδη από το φθινόπωρο του 2012 και ότι ο Σαμαράς, όσο τον αργούσε, τόσο κινδύνευε να πάει άκλαφτος, να πέσει χωρίς να καταλάβει, από που του ήρθε...!
   Η ατολμία, η αναποφασιστικότητα και η αναβλητικότητα, είναι καταστροφικές ιδιότητες, πόσω μάλλον, για έναν πολιτικό άνδρα και δη πρωθυπουργό : με την αναβολή, δε λύνονται τα προβλήματα, απλά διογκώνονται και μετατίθενται για αργότερα.
   Ακόμα και ο χθεσινός ανασχηματισμός, ουσιαστικά δεν υπήρξε επιλογή του, αλλά επιβλήθηκε από τα πράγματα και την εξέλιξή τους και τα πρόσωπα, που τελικά επιλέχθηκαν να σχηματίσουν τη νέα κυβέρνηση, δείχνουν ότι τα μυαλά και οι νοοτροπίες, ΔΥΣΚΟΛΑ αλλάζουν !
   Σαμαράς, Βενιζέλος και λοιποί, αποδεικνύουν ότι το μόνο, που τους ενδιαφέρει, είναι οι καρέκλες, η διατήρηση της εξουσίας, το μοίρασμα της πίτας μεταξύ τους και οι πολιτικές-κομματικές ισορροπίες, όχι πως θα βοηθήσουν αυτό το δύσμοιρο και κατακαημένο τόπο...
    Είχα μιλήσει, από τότε, για την ανάγκη επιτέλους, να τοποθετηθούν στα υπουργεία άνθρωποι της αγοράς, τεχνοκράτες, του ιδιωτικού τομέα (λες και υπάρχουν και στο δημόσιο), άνθρωποι αυτοδημιούργητοι και επιτυχημένοι, όχι κρατικοδίαιτοι πολιτικάντηδες και προϊόντα του κομματικού σωλήνα !
   Δεν σημαίνει ότι θα πετύχαιναν 100%, ωστόσο σίγουρα θα τα πήγαιναν ΠΟΛΥ καλύτερα, από αυτούς, που έβαλαν τώρα, όμως Σαμαράς και Βενιζέλος, αποδείχτηκαν ξανά άτολμοι, προτίμησαν την πεπατημένη οδό, τα σίγουρα και τα εύκολα, παρά τα ωφέλιμα και αναγκαία.
   Είχα πει ότι ο πρώτος, που πρέπει να φύγει, είναι ο Χατζηδάκης και όλοι οι υπόλοιποι ανεπάγγελτοι, που δεν έχουν δουλέψει ούτε μία ώρα στη ζωή τους και όχι μόνον παρέμεινε αυτός, αλλά τοποθετήθηκε και έτερος ανεπάγγελτος και μάλιστα σε τόσο κρίσιμο υπουργείο (ναυτιλίας), ο μίλτος, ο "μοντελοπνίχτης".
    Όλα αυτά τα παιδάκια του κομματικού σωλήνα, που δεν έχουν καμία εμπειρία και επαφή με την πραγματική οικονομία και κοινωνία, δεν ξέρουν πως βγαίνουν τα λεφτά και τα βρήκαν όλα έτοιμα, καλούνται τώρα να διαχειριστούν κονδύλια δισ ευρώ και να πάρουν ..αναπτυξιακά μέτρα (χαχα).
    Από την άλλη, υπάρχουν και πολιτικά-κομματικά στελέχη, που έχουν δουλέψει στη ζωή τους και δουλεύουν και ΑΞΙΖΕΙ να είναι σε υπουργεία : πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Άδωνις, που άφησε άριστες εντυπώσεις, από το προηγούμενο σύντομο πέρασμά του, από το Ναυτιλίας ! Πρόκειται για άνθρωπο, που έχει αποδείξει ότι μπορεί και στα δύσκολα, είναι επιτυχημένος στη δουλειά του και κατάφερε να διατηρήσει την επιχείρησή του, παρότι οι "αναρχικοί", του έκαψαν το βιβλιοπωλείο, 4-5 φορές...
    Στην ίδια λογική, θα έπρεπε ίσως να υπουργοποιηθεί και ο Μαυρουδής Βορίδης, ένας από τους γνωστούς δικηγόρους των Αθηνών (ένα φεγγάρι -παλιά- είχα περάσει από γραφείο του, για συνέντευξη) και αντ'αυτού προτιμήθηκαν κάτι κυριούλες, τύπου Χριστοφιλοπούλου, που δεν αντέχεις ούτε να τις βλέπεις, ούτε να τις ακούς !
     Στο πιο κρίσιμο Υπουργείο πάντως και αυτό είναι ένα αίνιγμα-στοίχημα, τοποθετήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο υπουργείο, που πρέπει επιτέλους να βάλει μπρος τις απολύσεις στο δημόσιο, μπας και φύγει ο καρκίνος της οικονομίας, που είναι τα πάσης φύσεως τρωκτικά, του δημοσίου : δεν ξεκινά με τις καλύτερες των προϋποθέσεων, αφού είναι και ο ίδιος, από πολιτικό τζάκι, μια ζωή κρατικοδίαιτος και δύσκολα θα συγκρουστεί με τους "συναδέλφους" του, ωστόσο ας μην τον γκαντεμιάσουμε, γιατί έχει δείξει τελευταία, ότι συνέρχεται και βλέπει το φως, τις αλλαγές, που χρειάζεται ο τόπος, έστω και με καθυστέρηση 20 ετών (η μεγάλη πρόκληση είναι να ολοκληρώσει τις αλλαγές, που δεν κατάφερε ο Κων/νος Μητσοτάκης, το '93).
     Δεν ξέρω, αν αυτή η κυβέρνηση, θα καταφέρει να ολοκληρώσει την τετραετία (μακάρι πάντως, γιατί ο τόπος έχει ανάγκη ΜΕΓΑΛΗ, από πολιτική σταθερότητα και επειδή οι αυτοδυναμίες ανήκουν οριστικά στο ΠΑΡΕΛΘΟΝ, οι κυβερνήσεις στο εξής, θα είναι κυβερνήσεις συνεργασίας), το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ακολουθήσει ...και άλλος ανασχηματισμός (μίνι, μάξι, δεν έχει σημασία), διότι με βαρβιτσιώτη και μιχελάκα, δεν πας ΠΟΥΘΕΝΑ !







 

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

"μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι"..

  Το γνωμικό αυτό ταιριάζει γάντι, στο μπαρμπά Φώτη, ο οποίος χθες ουσιαστικά υπέγραψε την πολιτική του καταδίκη, το τέλος της πολιτικής του καριέρας, με τόσο άδοξο και άσχημο τρόπο, παρασύροντας στο βυθό και τα λοιπά στελέχη της ΔΗΜΑΡ...
   Η αυτοκτονική στάση, που κράτησε τελικά και το αδικαιολόγητο πείσμα, υπεράσπισης των τρωκτικών της ερτ, δεν ξέρω αν οφείλεται σε ψυχρούς υπολογισμούς ή σε παραξενιές της τρίτης ηλικίας, που διανύει, ωστόσο μικρή πλέον σημασία έχουν τα κίνητρα !
   Αυτό που απέδειξε είναι ότι αυτός και το κόμμα του, απλά είναι "λίγοι", έως εκεί μπορούν, τι να κάνουμε, ο καθένας έχει τα όριά του και 1 χρόνο, που έμειναν στην (συ)κυβέρνηση, πάλι πολύ τους είναι...
   Πλέον, βαδίζει στα χνάρια του Καρατζαφέρη, στα χνάρια της λησμονιάς και του περιθωρίου, όπως εκείνος έμεινε μόνο με τον Αϊβαλιώτη, έτσι και ο πάστορας θα μείνει με το πουλέν του, τον Παπαδόπουλο, που αγαπάει τόσο πολύ τα τζιν παντελόνια, που δεν μπορεί να τα αποχωριστεί !
   Φυσικά, όσοι βουλευτές της Δημαρ, είναι έξυπνοι, θα κοιτάξουν να βρουν στέγη αλλού, κυρίως φυσικά στο ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να έχουν ελπίδες να επανεκλεγούν.
    Σε τελική ανάλυση, η τραγική και αυτοκτονική στάση του πάστορα, ΜΟΝΟ καλό έκανε στη χώρα και στην κυβέρνηση, που θα απαλλαγεί, από βαρίδια, τύπου Μανιτάκη και Ρουπακιώτη και θα μπορέσει να συνεχίσει το έργο της, χωρίς τις γεροπαραξενιές του μπαρμπα-φώτη, ο οποίος νόμιζε ότι με 6%, μπορεί να κάνει κουμάντο (χαχα) !!
    Το ΠΑΣΟΚ και ο Βενιζέλος, αν και αμφιταλαντεύτηκαν, τελικά κράτησαν την υπεύθυνη και γενναία στάση, που έπρεπε, για το καλό της πατρίδας, αφού οι εκλογές τώρα, δεν θα ήταν απλά καταστροφικές, αλλά κάτι πολύ χειρότερο, σε μια χρονιά με ρεκόρ τουριστικών αφίξεων, όλων των εποχών.
     Φυσικά και εδώ, μικρή σημασία έχουν τα (ιδιοτελή) κίνητρα του ΠΑΣΟΚ, ότι δηλαδή δεν θέλουν εκλογές, για να μην καταποντιστούν, ειδικά αυτός ο Λοβέρδος έχει καταντήσει γραφικός, διότι όποτε και αν γίνουν οι εκλογές, αν κατέβει με δικό του κόμμα, θα πάει άκλαφτος !
     Σημασία έχει ότι ο βενιζέλος και οι βουλευτές του, πήραν την ΣΩΣΤΗ απόφαση, τόσο για τους ίδιους, όσο και για τη χώρα, που κινδυνεύει, από τα δύο άκρα (σύριζα-Χ.Α) και κατάλαβαν ότι δεν θα είχε νόημα να βρυχώνται, ως γερασμένα-προς απόσυρση, "λιοντάρια" (βλ. κουβέλης).
      Είναι καιρός και το ΠΑΣΟΚ, να κόψει επιτέλους τον ομφάλιο λώρο του παπανδρεϊσμού, που κατέστρεψε την Ελλάδα και να γίνει ένα νέο, σύγχρονο κόμμα, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες και τις μελλοντικές απαιτήσεις !
      Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μπορεί να εξαντλήσει την τετραετία και να κερδίσουν μαζί τις επόμενες εκλογές, άνετα, εφόσον προχωρήσουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και το "ξαλάφρωμα" της υγιούς κοινωνίας, από τα τρωκτικά, του ευρύτερου δημόσιου τομέα, διότι η ερτ (πρέπει να) είναι η αρχή, όχι το τέλος, για το ξήλωμα του πουλόβερ της διαφθοράς και της διαπλοκής...
      Σήμερα, ξημέρωσε η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ μέρα του χρόνου και το μόνο, που μπορώ να πω, κλείνοντας, είναι : "Καληνύχτα κυρ-Φώτη !" (ειρωνεία ότι το όνομά του, μιλάει για φως, αλλά ζει στο σκοτάδι)






Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

τι δεν καταλαβαίνει ο Βενιζέλος και -κυρίως- ο "πάστορας" !!

   Ότι Ο ΜΟΝΟΣ τρόπος, να διατηρήσουν ή να επαυξήσουν τα ποσοστά, που πήραν στις τελευταίες εκλογές, είναι να στηρίξουν την κυβέρνηση και τις αναγκαίες αλλαγές, που έχει ανάγκη η χώρα, για να βγει από το βούρκο, στον οποίο την έριξαν οι κυβερνήσεις των προηγούμενων 30 χρόνων !!
   Αν ρίξουν την κυβέρνηση, με ΠΡΟΣΧΗΜΑ την ερτ, τότε φοβάμαι ότι θα έχουν την τύχη του ΛΑΟΣ και του Καρατζαφέρη, που είναι στα αζήτητα και εξηγώ γιατί :
   Δεν έχουν (;) καταλάβει -ειδικά στη ΔΗΜΑΡ- ότι εκείνοι, που τους ψήφισαν πέρσι το καλοκαίρι, ούτε ..φανς του πάστορα είναι, ούτε οπαδοί της "δημοκρατικής αριστεράς", με τις δεξιές τσέπες, τους ψήφισαν, για να υπάρξει επιτέλους κυβέρνηση και πολιτική σταθερότητα, που ήταν και το προεκλογικό τους σύνθημα (θυμίζω το σλόγκαν "ψηφίζω για λύση").
    Ανάμεσά σε εκείνους, που ψήφισαν δημαρ (και πιθανώς και πασοκ, αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό), συγκαταλέγονται και χιλιάδες απογοητευμένοι νεοδημοκράτες, από τη λαίλαπα του "κουρασμένου" : όλοι αυτοί, αν η δημαρ, ρίξει την κυβέρνηση, που θα πάνε ; Θα γυρίσουν στη ΝΔ, φυσικά !
     Επομένως, ο πιο ωφελημένος από πιθανές εκλογές, θα είναι Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ και η ΝΔ, που μπορούν άνετα, να εκτοξευθούν πάνω από το 30% και μετά ...η Χ.Α !
     Ο μόνος λόγος, που δημοσκοπικά, το πασοκ και η δημαρ, πέφτουν, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ επομένως ότι στηρίζουν την κυβέρνηση, αλλά ότι ΔΕΝ τη στηρίζουν, όσο και όπως θα έπρεπε...
     Η μεγάλη μάζα, που θα κρίνει τις επόμενες εκλογές, δεν είναι τα τρωκτικά της ερτ και της κάθε ερτ, αλλά όλοι αυτοί, που ΔΕΝ τα έτρωγαν τα προηγούμενα χρόνια, μαζί με τον χοντρό και κλήθηκαν να πληρώσουν το λογαριασμό, μαζί με εκείνους, που έφαγαν !!
     Σκεφτείτε να περνάγατε, έξω από μια ταβέρνα και να έβγαινε κάποιος και να σας έλεγε ότι πρέπει να πληρώσετε ένα μέρος από το λογαριασμό, που έκαναν κάποιοι άλλοι (ίδια περίπτωση είναι, ακριβώς !!!).
     Επίσης, ο βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ, δεν έχουν καταλάβει, ότι αυτό, που τους βουλιάζει είναι η απροθυμία, να απαλλαγούν, από τα βαρίδια και τα σκάνδαλα του παπανδρεϊσμού, τόσο σε επίπεδο νοοτροπίας, όσο και σε επίπεδο στελεχών : η Γεννηματά π.χ είναι εκφραστής του πιο ακραίου παπανδρεϊσμού και δεν αλλάζει ο άνθρωπος, από τη μία μέρα στην άλλη...
     Όταν έχεις ακόμα στο κόμμα σου και μάλιστα ως μέλος του ελληνικού κοινβουλίου, τον τουρίστα τζέφρι, του "λεφτά υπάρχουν", περιμένεις να δεις άσπρη μέρα ; χαχα
     Αν νομίζουν λοιπόν, μπένι και πάστορας, ότι με τις εκλογές, θα ξορκίσουν τις ΔΙΚΕΣ τους ανεπάρκειες και εσωτερικά προβλήματα, είναι ΒΑΘΙΑ νυχτωμένοι...

σχόλιο για τη δίκη δολοφονίας του Σεργιανόπουλου !

   Η υπόθεση της δολοφονίας του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου, που παρουσιάζει εξαιρετικό νομικό ενδιαφέρον, φοβάμαι και εδώ είναι η ειρωνεία, ότι θα μετατραπεί σε .."σίριαλ" και ότι το χθεσινό επεισόδιο, δεν ήταν και το τελευταίο !!
   Αφού αρχικά καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη, χθες ο δολοφόνος τελικά καταδικάστηκε σε ισόβια, με ισχυρή πλειοψηφία (6-1), ωστόσο δεν είμαι σίγουρος ότι πήραν και τη σωστή απόφαση.
   Να υπενθυμίσουμε απλά, ότι στα μικτά ορκωτά δικαστήρια, που δικάζουν παρόμοιες υποθέσεις, συμμετέχουν 3 δικαστές και 4 λαϊκοί ένορκοι, "κανονικοί" άνθρωποι, όπως όλοι μας, που ορίζονται με κλήρωση.
    Για να αποφύγει τα ισόβια, ένας κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, υπάρχουν βασικά δύο τρόποι : είτε να του αναγνωριστεί κάποιο ελαφρυντικό, από αυτά που προβλέπει ο Νόμος, είτε να θεωρηθεί ότι η δολοφονία έγινε "εν βρασμώ ψυχικής ορμής".
    Εδώ, απ' ότι γράφτηκε, πρωτόδικα, είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, ωστόσο κρατώ μια επιφύλαξη, διότι οι δημοσιογράφοι, λόγω άγνοιας, καμιά φορά, λένε άλλα αντί άλλων ! Εννοώ ότι εδώ περισσότερο ταιριάζει το ελαφρυντικό της προηγούμενης ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος, που προκάλεσε έκρηξη οργής στο δράστη...
     Φυσικά δεν υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας, του τι ακριβώς συνέβη, εκείνο το βράδυ, μέσα στο διαμέρισμα του ηθοποιού, οπότε τα μόνα στοιχεία, που υπάρχουν, για να κριθεί η υπόθεση, είναι τα εγκληματολογικά ευρήματα και η απολογία του ίδιου του κατηγορούμενου !
    Δεν θα κρίνουμε εδώ τον τρόπο ζωής, που είχε επιλέξει το θύμα, επειδή είναι ήδη νεκρός, ωστόσο, από τα όσα έχουν γίνει γνωστά, πιο πιθανό είναι το σενάριο, η ανθρωποκτονία να αποφασίστηκε και να εκτελέστηκε, εν βρασμώ, παρά σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και σε αυτό συνηγορεί και ο μεγάλος αριθμός των χτυπημάτων, με το μαχαίρι.
    Ο ισχυρισμός του κατηγορούμενου, ότι το θύμα, υπό την απειλή του μαχαιριού, απαίτησε να του κάνει στοματικό σεξ, με συνέπεια να εξοργιστεί και να το σφάξει, πιθανόν να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, διότι, όπως έγινε γνωστό, ο ηθοποιός "ψάρευε" κυρίως περιθωριακά άτομα, για "παρέα", με το δέλεαρ της κοινής χρήσης ναρκωτικών, δεν αποκάλυπτε εκ των προτέρων, αν είχε σεξουαλικό σκοπό !
     Το ότι μετά, τη δολοφονία, ο δράστης προέβη σε κλοπές ή φρόντισε να καλύψει μερικώς τα ίχνη του, δεν αναιρεί το στοιχείο της εν βρασμώ εκτέλεσης, διότι η κατάσταση αυτή, όπου κάποιος βγαίνει "εκτός εαυτού", κρατάει ελάχιστα, μετά επανέρχεται στο λογικό τρόπο σκέψης.
     Γνώμη μου λοιπόν, είναι πως ο κατηγορούμενος, δεν έπρεπε να φάει ισόβια, συμφωνώ δηλαδή με τους ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης, όπως εκφράστηκαν, σε δηλώσεις, μετά τη Δίκη.
     Τέλος, να ξαναπούμε ότι εδώ, όπου την έφεση είχε ασκήσει ο/η εισαγγελέας, δεν έχει εφαρμογή η αρχή της μη χειροτέρευσης της θέσης του κατηγορούμενου και μπορεί το εφετείο, όπως και έγινε, να επαυξήσει την πρωτόδικη ποινή !
     Ο καταδικασθείς, μπορεί πλέον να ασκήσει αναίρεση, κατά της απόφασης, στον Άρειο Πάγο, ο οποίος, αν την κάνει δεκτή, θα διατάξει να ξαναγίνει η δίκη στο εφετείο, από άλλους φυσικά δικαστές και γι' αυτό μίλησα στην αρχή, για "σίριαλ", με πολλά επεισόδια.    
 

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Η Ιστορία (δεν) επαναλαμβάνεται...!

   Είναι γνωστό, ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά μόνον ως τραγωδία ή ως φάρσα, κάτι όμως που δεν γνώριζε ο τσίπρας και αναγκάστηκε χθες αυτός και οι "απίθανοι" σύμβουλοί του, να το μάθουν, με σκληρό τρόπο, ήτοι και ως τραγωδία και ως φάρσα !!
   Όντας σίγουροι, ότι θα συμβεί, ό,τι πριν από 20 ακριβώς χρόνια, το '93, ότι θα βρεθεί κάποιος "Εφιάλτης" και θα ρίξει την παρούσα κυβέρνηση και θα προκηρυχθούν εκλογές, είχαν αρχίσει να μοιράζουν υπουργεία και ετοίμασαν "μεγαλειώδη" συγκέντρωση στο Σύνταγμα, όπου με το ζόρι και με τη βοήθεια πακιστανών μικροπωλητών κλπ, κατάφεραν, με καθυστέρηση, να γεμίσουν την πλατεία...(χαχα).
    Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει τι είπε στην προεκλογική (χωρίς να έχουμε εκλογές) ομιλία του, αλλά μαθαίνω, ότι, για άλλη μια φορά, υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες και άρχισε να μοιράζει ανύπαρκτο χρήμα, δεξιά και αριστερά !
    Κάποιος του είπε ότι θα γίνει πρωθυπουργός και εκείνος το πίστεψε (!), δεν εξηγείται αλλιώς, είναι θλιβερό το θέαμα ενός "ηγέτη", ο οποίος είναι μαριονέτα στα χέρια άλλων, εκείνων που οενιρεύονται την εξουσία, για να αρχίσουν το "φαγοπότι", είτε είναι στελέχη-αφισοκολλητές του κόμματος, είτε επιχειρηματίες, είτε οι γνωστοί γλύφτες, κολαούζοι της εκάστοτε εξουσίας (βλέπε εκδότες της συμφοράς κλπ).
     Η μεγαλύτερη ειρωνεία, είναι πως εκείνοι, που το παίζουν ανεξάρτητοι και εκτός συστήματος, είναι ΟΙ ΠΙΟ ΧΩΜΕΝΟΙ, έως το λαιμό, στο σύστημα και μάλιστα στο "σύστημα", στην πιο άθλια και ακραία μορφή του.
     Το συμπέρασμα και το ηθικό δίδαγμα από το κάζο του τσίπρα είναι ένα : όποιος επενδύει στο παρελθόν, στο σκοτάδι και την καταστροφή, παίρνει ακριβώς αυτά !!
     Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, αν φυτέψεις-επενδύσεις σε ένα αμπέλι π.χ, πρέπει να περιμένεις ότι θα φας σταφύλια, δεν μπορεί να περιμένεις ότι θα φας μήλα ή πορτοκάλια (χαχα).
     Από έναν άνθρωπο, που δεν έχει κάνει θρησκευτικό γάμο και βαφτίζει τα παιδιά του, στα ...δημαρχεία, δεν μπορεί να περιμένεις κάτι καλό, το μόνο που μπορείς να περιμένεις είναι ότι θα έχει (πολύ) άσχημο τέλος !
      Μακριά από τη χάρη του Αγίου Πνεύματος και την ευλογία της Αγίας Τριάδος, αυτός, η οικογένειά του και οι ακόλουθοί του, οδηγούνται -νομοτελειακά- στην απώλεια και την καταστροφή τους...
   

τι ΔΕΝ καταλαβαίνετε ;;

   Η χθεσινή απόφαση του (απερχόμενου) προέδρου του ΣτΕ, για το ζήτημα της ΕΡΤ, έκανε πολλούς να μιλάνε για απόφαση Πυθίας, για δυσνόητη απόφαση κλπ και το όλο θέμα, περιπλέχθηκε έτι περαιτέρω, από τις αναλύσεις των "ειδημόνων" του δικαστικού ρεπορτάζ, που ανάγκαζαν τον άνθρωπο, να προβαίνει σε νέες διευκρινιστικές δηλώσεις !
   Είναι τέτοιο το μπλέξιμο, που βγήκαν απολυθέντες εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ Α.Ε και πανηγύριζαν ή και πανηγυρίζουν ακόμα (!), ενώ η απόφαση ουσιαστικά δικαιώνει την κυβέρνηση και το Σαμαρά...
    Ο Σαμαράς, ουδέποτε υποστήριξε ότι κλείνει οριστικά η δημόσια τηλεόραση, κλείνει μόνον η αμαρτωλή ερτ και δημιουργείται ένας νέος φορέας, ουσιαστικά από το μηδέν.
    Για μένα, το αν θα υπάρχει "μαύρο" ή όχι στις οθόνες, έως ότου ψηφιστεί το νέο πλαίσιο λειτουργίας, μικρή ή και καθόλου σημασία δεν έχει : διότι στην νέα ψηφιακή εποχή, πλέον, τα ιδιωτικά κανάλια εκπέμπουν παντού ή σχεδόν παντού και έτσι μπορούν να ενημερώνονται ακόμα και εκείνοι, οι χωριάτες, που κάποτε "έπιαναν" μόνον την ερτ !
     Θεωρώ ότι ο κύριος Μενουδάκος, διαχειρίστηκε ορθά την ΤΕΡΑΣΤΙΑ πίεση, που του ασκήθηκε, αφού όλοι κρέμονταν από την απόφασή του, το διακύβευμα ήταν ΠΟΛΥ μεγαλύτερο, από μίας άλλης "απλής" νομικής υπόθεσης και τελικά κλείνει μία λαμπρή καριέρα στο ΣτΕ, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο !
      Η ερτ είναι ΠΑΡΕΛΘΟΝ και πλέον αυτό πρέπει να το καταλάβουν, οι απολυμένοι της, που άδικα πανηγύριζαν, όσο πιο γρήγορα το χωνέψουν και προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, τόσο πιο εύκολα θα μπορέσουν να διαχειριστούν και το "από δω και πέρα".
      Όσο διαμαρτύρονται και κάνουν καταλήψεις κλπ, τόσο επιβαρύνουν τη θέση τους, αφού θα αργήσει να δημιουργηθεί ο νέος φορέας, στον οποίο έχουν (θεωρητικά) 30% πιθανότητες, να ξαναδουλέψουν !
       Αυτή τη στιγμή μοιάζουν με τον Ωνάση, που έκανε μήνες, για να θάψει το γιο του, μη μπορώντας να χωνέψει το θάνατό του (ή ελπίζοντας ότι ..θα αναστηθεί).
       Όσοι έχουν μάθει και ξέρουν να δουλεύουν, δεν θα χαθούν, όλο και κάπου αλλού θα βρουν απασχόληση και είμαι σίγουρος ότι αρκετοί έχουν αρχίσει ήδη να ψάχνονται, αντί να πίνουν φρέντο στους διαδρόμους ή το προαύλιο του "μεγάρου" (της ακολασίας).
       Το τέλος της ερτ, υπήρξε ξαφνικό, κυνικό και σκληρό, όπως κυνικά τόσα χρόνια, εξελισσόταν το φαγοπότι, εκεί μέσα, όπως κυνικά κάποιοι πληρώνονταν, χωρίς να ξέρουν που πέφτει το προάστιο της Αγίας Παρασκευής (δοξασμένο το όνομά Της!) ή όπως κυνικά, έκαναν απεργίες και δεν έχαναν ούτε ένα ευρώ, από το μισθό!
       Αιτία και αποτέλεσμα, πρόκληση και απάντηση, δράση και αντίδραση, έγκλημα και τιμωρία, ύβρις και νέμεσις, έτσι προχωράει η Ζωή...(ό,τι μεγαλώνει υπέρμετρα, ό,τι εξέχει, το κόβει !)








ας μιλήσουμε για ..αβγά λοιπόν !

    Τελευταία, τα αυγά και οι ομελέτες, είναι συνεχώς στο προσκήνιο, επειδή οι πολιτικοί μας ανακάλυψαν, με 20 "μόλις" χρόνια καθυστέρηση, ότι για να γίνει η ομελέτα, πρέπει πρώτα να σπάσεις και να ανακατέψεις τα αυγά, ότι για να γίνει ξανά κράτος η Ελλάδα και να πάψει να είναι μπουρδέλο, κωλοχανείο, χρειάζονται ριζικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις !
    Την ανάγκη αυτή μάλιστα, αναγνωρίζουν ακόμα και αριστεροί, με δεξιές τσέπες, τύπου "πάστορας", ωστόσο ξεχνάνε και οι 3 της εγχώριας τρόϊκας, μία άλλη πολύ σημαντική και πολύ επίκαιρη παροιμία, που έχει σχέση πάλι με αυτό το προϊόν της κότας : ότι "με πορδές, δε βάφονται τα αυγά" !
     Με άλλα λόγια, πρέπει να είσαι ψυχοπαθής και διεστραμμένος, εκτός πραγματικότητας, εάν πιστεύεις ότι με απολύσεις 2.000 ή και 20.000 χαραμοφάηδων, παράσιτων, τρωκτικών, επίορκων κ.ο.κ, θα λυθεί το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, ο οικονομικός καρκίνος, από τον οποίο υποφέρει, επί δεκαετίες...
     Η χώρα, για να σταθεί στα πόδια της, χρειάζεται 6ψήφιο αριθμό απολύσεων στο δημόσιο, ο,τιδήποτε κάτω από τις 100.000 είναι απλώς ημίμετρο, μία τρύπα στο νερό !
     Δεν πιστεύω να σας τρομάζει το νούμερο (χαχα), για να ηρεμήσετε, απλά σκεφτείτε ότι είναι μόνον το 10%, από όσους έχασαν τη δουλειά τους, στον ιδιωτικό τομέα, τα τελευταία 3 χρόνια....
     Από την άλλη, για να προλάβω και άλλες ενστάσεις, τύπου "που θα βρεθούν", νομίζω ότι είναι πολύ εύκολο να βρεθούν, άλλωστε μεταξύ τους γνωρίζονται, ξέρουν ποιος δουλεύει, ποιος έχει αντικείμενο εργασίας πραγματικά-χειροπιαστό και ποιος ...απλά πληρώνεται, ποιος είναι "εξαφανισμένος", ποιος επίορκος κλπ., ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ είναι να βρεθούν οι προς απόλυση Δ.Υ, αυτό που λείπει είναι η θέληση, διότι και οι πολιτικοί μας δεν παύουν να είναι Δ.Υ κατ' ουσίαν, οπότε υπάρχει μια σχετική (κακώς νοούμενη) αλληλεγγύη, κατά το γνωστό "κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει" !
     Είναι τραγικό να σκέφτεσαι ότι, για 2.000 απολύσεις, κινδύνευσε να πέσει η κυβέρνηση, όταν ο τόπος, για να ισορροπήσει και να ορθοποδήσει, χρειάζεται να φύγουν, τουλάχιστον 100.000 παράσιτα-τρωκτικά, που πληρώνονται, χωρίς να έχουν καν αντικείμενο εργασίας...
     Επειδή όμως, κάθε αλλαγή, πρέπει να ξεκινάει από πάνω, από την ηγεσία, η οποία και πρέπει να δίνει το καλό παράδειγμα, ώστε να χωνεύονται καλύτερα και τα αναγκαία μέτρα, οι πρώτοι που πρέπει να "απολυθούν" είναι 100 βο(υ)λευτές, από την επόμενη Βουλή !
     Εδώ και τώρα, να ψηφιστεί Νόμος, ότι ο αριθμός των βουλευτών μειώνεται από 300 σε 200 (που και πάλι πολλοί είναι) : τα οφέλη θα είναι βέβαια πολλαπλά, δεν είναι μόνον οι 100 βουλευτικές αποζημιώσεις κλπ, που γλιτώνουμε, είναι η αναλογική μείωση στα ρουσφέτια και τους παράνομους διορισμούς, είναι η μείωση της "ανάγκης" για συμβούλους, επιστημονικούς συνεργάτες και άλλα κομματόσκυλα, που πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος, με τα χαράτσια, που επιβάλλονται με τις ευλογίες της τρόϊκα..
      Διότι αυτό είναι που πρέπει τελικά να έχουμε στο μυαλό μας : η (εξωτερική) τρόϊκα, είναι ή λειτουργούν, ως δημόσιοι υπάλληλοι και έπρεπε να εξουθενώσουν έναν ολόκληρο λαό και να περάσουν 3 χρόνια, για να καταλάβουν ότι έκαναν ..λάθος !
      Όλο αυτό το διάστημα, αντί να αφαιρέσουν τον καρκίνο (πλεονάζον προσωπικό στο δημόσιο, εν ευρεία εννοία), έπαιρναν αίμα (φόρους), από τα υγιή κύτταρα της κοινωνίας, για να τον τροφοδοτούν...

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

κανένα δάκρυ για την ΕΡΤ !

   Μερικές, επιγραμματικές, διαπιστώσεις, για το ζήτημα της ΕΡΤ :
-Καταρχάς, είναι αθλιότητα, έσχατο σημείο κατάντιας, να "χρησιμοποιείς" 10χρονα (ή και μικρότερα) παιδάκια, δικά σου ή ξένα, για να πείσεις τον κόσμο, για την ανάγκη ύπαρξης της ερτ !
-Οι πρώτοι, που έσπευσαν να συμπαρασταθούν, ήταν κρατικοδίαιτοι και καλοζωϊσμένοι, καλλιτέχνες, που φοβούνται ότι χάνουν την κύρια πηγή εσόδων τους..
-από κοντά βέβαια και άλλες συνωμοταξίες τρωκτικών-Δ.Υ, που απλά ..φοβούνται ότι θα είναι οι επόμενοι, αλλά όλα τα δάκτυλα δεν είναι ίδια.
-η ερτ δεν είναι το μοναδικό "έγκλημα", που συνέβη, στη χώρα, από το 2010, έως σήμερα. Είχαν προηγηθεί πολύ μεγαλύτερα σκάνδαλα και (αληθινά, αυτή τη φορά) εγκλήματα, όπως : το σπάσιμο (ορισμένων, έχει σημασία) τραπεζών σε "καλές" και "κακές", εξ αιτίας του οποίου, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχασαν περιουσίες και κόπους μιας ζωής ! Το "κούρεμα" των μικροομολογιούχων, που εμπιστεύτηκαν το αναξιόπιστο ελληνικό κράτος ! Το κλείσιμο δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων, εξ αιτίας της στάσης πληρωμών, που κήρυξε το ελληνικό δημόσιο, που είχε σαν συνέπεια την εκτόξευση της ανεργίας, κατά 1.000.000 ανθρώπους ! Η καταστροφή ολόκληρων κλάδων της οικονομίας, εξ αιτίας άσχετων πολιτικών (βλέπε π.χ τι έκανε ο Λοβέρδος στον κλάδο του φαρμάκου) και είναι τόσο πολλά και τόσο ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ τα "εγκλήματα", που έχουν γίνει, που το κλείσιμο της ερτ, φαντάζει ως ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ  παρωνυχίδα.
-μετά και τα τελευταία στοιχεία, που ήρθαν στη δημοσιότητα, για τις αμοιβές "γραμματέων", "ειδικών συμβούλων" κλπ κηφήνων-παρασίτων, που προσελήφθησαν τον τελευταίο χρόνο στην ερτ, είναι ίσως καιρός, να καταργηθούν, με Νόμο, όλες οι βυσματικές-παρασιτικές θέσεις "συμβούλων", στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ! Έτσι και δημοσιονομικό όφελος θα προκύψει και ο αριθμός των απαιτούμενων απολύσεων θα συμπληρωθεί και αυτοί θα αναγκαστούν να βρουν μια αληθινή-παραγωγική εργασία, προς όφελος όλων.
-στις περισσότερες διαδικτυακές ψηφοφορίες, η πλειοψηφία συμφωνεί με το κλείσιμο της ερτ !
-για να μιλήσουμε και με αριθμούς, αν υποθέσουμε ότι θα απολυθούν 2000 άτομα από την έρτ, μαζί με τις οικογένειές τους, μιλάμε για 6-7 χιλιάδες ψηφαλάκια, στην καλύτερη, οπότε ο θησαυρός του συριζα είναι μάλλον άνθρακες...Όποιος είναι έξυπνος πολιτικός, κοιτάει να αντλήσει, από τη ΜΕΓΑΛΗ δεξαμενή, του 1.000.000, που είναι σχεδόν αναποφάσιστοι, κοιτάνε τις ζωές τους να καταστρέφονται, από τα χρέη, τη φτώχεια, την ανεργία και τη δυστυχία και ακούνε για μισθούς 4.000 ευρώ το μήνα, σε "συμβούλους" του κώλου, στην ερτ ! Η μεγάλη μάζα πλέον της κοινωνίας έχει ξυπνήσει και θέλει τις αναγκαίες αλλαγές, που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και 20 τουλάχιστον χρόνια, αυτή είναι η τάση της κοινωνίας και ο Σαμαράς δείχνει να το έχει καταλάβει...Επομένως, ακόμα και εκλογές να γίνονταν, αυτός θα ήταν ο μεγάλος ωφελημένος και όχι τα αρχιτρωκτικά (βενιζέλος, κουβέλης, τσίπρας), που υπερασπίζονται με λύσσα, το σάπιο κατεστημένο της χρεοκοπίας (απλά μαθηματικά είναι) !
-Τέλος, κάποιος να μαζέψει κάτι τσουκαλάδες, εκεί στο σύριζα (ούτε ο τσουκαλάς του Ολυμπιακού δεν έκανε τέτοιες καφρίλες), που βγαίνουν και απειλούν εισαγγελείς, να μην κάνουν τη δουλειά τους και να μην ερευνήσουν τη διαφθορά στην ερτ ! Είναι ΟΙ ΙΔΙΟΙ, που μιλάνε για "χούντα", για κατάλυση της ελευθερίας και της δημοκρατίας, αυτοί, που προσπαθούν να εμποδίσουν τη Δικαιοσύνη, να κάνει τη δουλειά της (για τόση δημοκρατία μιλάμε-χαχα).

Υ.Γ δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα δε μου λείπει ΚΑΘΟΛΟΥ η ερτ !









Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

τι είναι "αδικαιολόγητος πλουτισμός" !

    Η -νομική- έννοια, του αδικαιολόγητου πλουτισμού, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και θα πρόσθετα και ιδιαίτερα χρήσιμη, διότι χρησιμοποιείται, εν είδει "μπαλαντέρ", ως επικουρική βάση, σε περιπτώσεις και υποθέσεις, που μοιάζουν χαμένες και μπορεί να σε ξελασπώσει και να πάρεις χρήματα πίσω, που θεωρούσες χαμένα !
   Πρέπει εξαρχής, να διευκρινιστεί, ότι ο όρος "αδικαιολόγητος πλουτισμός" προέρχεται από και αναφέρεται στο χώρο του Αστικού και όχι του Ποινικού Δικαίου και από αυτήν την άποψη, εξετάζεται εδώ.
   Σίγουρα, έχει και ποινικές προεκτάσεις, όχι ως αυτόνομο-αυτοτελές ποινικό αδίκημα, αλλά αν κάποιος δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα περιουσιακά του στοιχεία, μπορεί (και θα έπρεπε) να βρεθεί στο επίκεντρο δικαστικής-εισαγγελικής διερεύνησης !
    Από αστική λοιπόν άποψη, αδικαιολόγητος πλουτισμός, υπάρχει σε κάθε περίπτωση, όπου συμβαίνει μία περιουσιακή μετακίνηση, από τον Α στον Β, χωρίς να υπάρχει νόμιμος λόγος ή σχετική υποχρέωση ή για αιτία, που δεν επακολούθησε ή έληξε ή είναι παράνομη ή ανήθικη (βλέπετε Ο ΙΔΙΟΣ ο Νόμος, ορίζει πως "ό,τι είναι νόμιμο, δεν είναι απαραίτητα και ηθικό", αφού τα διακρίνει...).
     Τα παραδείγματα, που θα μπορούσε κανείς να αναφέρει, είναι ατελείωτα : π.χ όταν κάποιος πέφτει θύμα απάτης και δίνει λεφτά, χωρίς λόγο (αιτία παράνομη) ή όταν πέφτει θύμα τοκογλυφίας (ως προς τους επιπλέον, πέραν του νομίμου, τόκους) ή όταν ο εργοδότης δίνει στον εργαζόμενο ένα επίδομα, κατά λάθος, που δεν το δικαιούται ή όταν κάποιος παραγγέλνει ένα εμπόρευμα, πληρώνει όλα τα χρήματα προκαταβολικά και δεν το παραλαμβάνει ποτέ (αιτία, που δεν επακολούθησε) ή όταν το κράτος καταβάλει σύνταξη σε νεκρό (αιτία, που έληξε) και γενικά σε κάθε περίπτωση, που κάποιος αυξάνει την περιουσία του, σε βάρος άλλου, χωρίς να υπάρχει νόμιμη αιτία.
     Η αξία της σχετικής νομικής βάσης, έγκειται στο ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί, όπως είπαμε, επικουρικά, όταν ο ενάγων, δεν έχει άλλα νομικά όπλα : αυτό μπορεί π.χ να συμβεί, όταν έχει παραγραφεί η αξίωση, όπως είδαμε σε πρόσφατη ανάρτηση, εντός 5ετίας, οπότε χρησιμοποιείται η έννοια του αδικαιολόγητου πλουτισμού, που παραγράφεται στην 20ετία ή όταν η σύμβαση πάσχει από ακυρότητα και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ως νομική βάση της αγωγής π.χ όταν κάποιος απασχολείται ως οδηγός, χωρίς να έχει την αναγκαία επαγγελματική άδεια οδήγησης, η σύμβασή του είναι άκυρη, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι ο εργοδότης θα τη γλιτώσει, χάρη στον "αδικαιολόγητο πλουτισμό", με την έννοια ότι ο εργοδότης ωφελήθηκε από την εργασία του ακύρως απασχοληθέντα οδηγού και πρέπει να του καταβάλει την "ωφέλεια", ό,τι δηλαδή θα κατέβαλε σε κάποιον άλλον, που θα απασχολούσε έγκυρα !
      Από εκεί και μετά, υπάρχουν και ορισμένα άλλα θεματάκια, αναφορικά με τον αδικαιολόγητο πλουτισμό, τα σημαντικότερα εκ των οποίων, είναι :
-ορίζεται ότι δεν μπορούν να αναζητηθούν τα χρήματα, που καταβλήθηκαν από ιδιαίτερο ηθικό καθήκον ή από λόγους ευπρέπειας (εδώ θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί δώρα μεταξύ συζύγων ή συγγενών ή ακόμα και το γνωστό "φακελάκι" προς γιατρούς, ΑΝ θεωρηθεί ότι δίνεται, από λόγους ηθικού καθήκοντος) και ίσως το σημαντικότερο ότι
-Η ευθύνη του αδικαιολογήτως πλουτίσαντος, αποσβήνεται, εάν -κατά το χρόνο της αγωγής- δεν είναι πια πλουσιότερος π.χ αν κάποιος κλέψει ένα αυτοκίνητο και ο ιδιοκτήτης του κάνει αγωγή, αδικαιολόγητου πλουτισμού, μετά από 6 χρόνια, οπότε έχει παραγραφεί η αξίωση από την αδικοπραξία-κλοπή, ο εναγόμενος, θα μπορούσε να ισχυριστεί και να αποδείξει, ότι το αυτοκίνητο πλέον δεν υπάρχει, καταστράφηκε !












 

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

που μας κατάντησαν... !

    Η ανάπτυξη στην Ελλάδα, μετά το 1981, αυτού του ιδιότυπου καθεστώτος, μίας "σοβιετίας παπανδρεϊκού τύπου", όπου όποιος δεν είχε δουλειά ή όρεξη για δουλειά, διοριζόταν στο δημόσιο, όπου έκανε ότι δουλεύει, για μερικές ώρες, με "καλό" μισθό και μετά έβγαινε στη σύνταξη, στην πιο παραγωγική του ηλικία, παίρνοντας και ένα ΜΕΓΑΛΟ εφάπαξ, έχει οδυνηρές συνέπειες, τις οποίες είδαμε και βιώνουμε πλέον όλοι.
    Κάποιοι ήταν υποψιασμένοι, για το τι συμβαίνει, αλλά ΚΑΝΕΙΣ δε μίλαγε, κανείς δεν αντιδρούσε, διότι σαν τα σκυλιά περίμεναν κάτω από το τραπέζι του Πάγκαλου, να πέσουν ορισμένα ψίχουλα ή αποφάγια, για να χορτάσουν και εκείνοι, διότι ακόμα και ο Πάγκαλος και οι όμοιοί του, δεν μπορούσαν να τα φάνε όλα μόνοι τους, όλο και κάτι περίσσευε και έτσι τα στόματα έμεναν κλειστά !
    Πέρα από τις οικονομικές συνέπειες, αυτής της στρεβλής και αρρωστημένης κατάστασης, όπου το κράτος (δηλαδή οι φόροι και τα δάνεια των ξένων) δεν ήξερε ποιον πληρώνει και γιατί, υπάρχουν και οι κοινωνικές συνέπειες, που είναι πολύ χειρότερες : η δημιουργία στρατιών αέργων και αργόμισθων, η διαπλοκή και η διαφθορά, το κυνήγι του άκοπου και παράνομου κέρδους, η έκρηξη της απάτης και της λαμογιάς κ.ο.κ.
    Υπάρχει όμως και μία άλλη κατάντια πλέον, όπως βλέπω και από τον εαυτό μου, ο διχασμός της κοινωνίας και το μίσος ενάντια στα τρωκτικά, σε όλους αυτούς, που έγιναν αδικαιολόγητα πλουσιότεροι, χωρίς να είναι ικανότεροι ή πιο παραγωγικοί !
    Έχουμε φτάσει (μας έφτασαν δηλαδή) στο σημείο, να χαιρόμαστε κάθε φορά, που πεθαίνει ένας συνταξιούχος (αν και στην Ελλάδα ..δεν είναι λόγος διακοπής της σύνταξης), αναλογιζόμενοι ότι θα ελαφρύνει κάπως ο προϋπολογισμός και τα υπέρογκα έξοδα μισθών και συντάξεων...
    Τα κάθε είδους τρωκτικά, μοιραία και δικαιολογημένα, σε μεγάλο βαθμό, μπαίνουν στο περιθώριο, απομονώνονται και δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, διότι ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του και πρέπει να λουστεί τις συνέπειες αυτών : π.χ χθες πήγα να πάρω τον καθημερινό μου καφέ, στο Κολωνάκι και πριν από εμένα, έβγαλε το πορτοφόλι της, να πληρώσει μία νεαρά κυρία και πρόσεξα ότι είχε μέσα μία ταυτότητα, που έγραφε "υπάλληλος της Βουλής" ! Αμέσως ένιωσα αηδία και αποστροφή, βέβαια είχα απομονώσει τους Δ.Υ από τη ζωή μου, πολύ νωρίτερα και πριν σκάσει η φούσκα, διότι ήταν προφανές τι συνέβαινε, κάθετί που σχετιζόταν με το δημόσιο, μου προκαλούσε αλλεργία...(ακόμα και η μόνικα μπελούτσι να ήταν Δ.Υ και να μου έλεγε "σε θέλω", θα ..έπρεπε να την απορρίψω-χαχα).
      Από εκεί και μετά, δεν μπορεί ένα μέρος της κοινωνίας, να παράγει, να κοπιάζει και να καινοτομεί, για να συντηρεί τους κηφήνες και τα άλλα παράσιτα, που θέλουν να ζουν (και μάλιστα άνετα !!!), χωρίς να κάνουν τίποτα ή σχεδόν τίποτα.
      Η αλόγιστη σπατάλη στο δημόσιο, βέβαια, δεν έχει να κάνει μόνον με το υπερβολικό κόστος για μισθούς και συντάξεις, αλλά και με άλλες παθογένειες (π.χ υπερτιμολογήσεις κλπ), οι οποίες όμως όλες, είναι επίσης επακόλουθο της σαπίλας και της διαφθοράς, τους γεγονότος, ότι κάποιοι κρατικοί υπάλληλοι, δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους (για ένα έξτρα, παράνομο "μεροκάματο"), χωρίς να σκέφτονται, ότι ουσιαστικά, μη κάνοντας τη δουλειά τους, βλάπτουν τον ΕΑΥΤΟ τους, πρώτα και πάνω απ' όλα, ότι όλα γυρίζουν σαν μπούμερανγκ εναντίον τους !
      Ένα παρήγορο στοιχείο πάντως, είναι πως βλέπω πολλά νέα παιδιά, με έναν ή και δύο γονείς τρωκτικά, να επιλέγουν τον ιδιωτικό τομέα, για να εργαστούν, την πραγματική και όχι εικονική οικονομία, επιλέγουν το δρόμο της αξιοπρέπειας και του μόχθου, αρνούμενοι τα οικογενειακά "πρότυπα".
      Αυτός ο διχασμός και η στρέβλωση της κοινωνίας, είναι που θα έπρεπε πρωτίστως να απασχολούν τους πολιτικούς και κυρίως τα αρχιτρωκτικά, τύπου Κουβέλης και Βενιζέλος, που αντιστέκονται στις αναγκαίες αλλαγές, που χρειάζεται η χώρα, για να μην γίνει η κοινωνική έκρηξη.
      Ενώ είναι στην κυβέρνηση, εμφανίζουν συμπεριφορές και νοοτροπίες του κακού παρελθόντος, αρνούμενοι να γίνουν -έστω και τώρα- άνθρωποι και όχι ..τσίπρες ή καμένοι !!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"πότε θα κάνει ξαστεριά " ;;

   Αυτό το τραγούδι έλεγαν, διαβάζω, οι απολυμένοι της ΕΡΤ στην Πάτρα και πραγματικά, όσο και αν δεν θέλεις, όσο και αν δεν είναι σωστό, να γελάς με την κατάντια του κόσμου, δεν μπορείς να κρατηθείς !
   Η πραγματικότητα, την οποία δεν θέλουν ή δεν μπορούν να δουν, οι συριζαίοι, με τα τσιγκελωτά μουστάκια και οι άλλοι "αριστεροί" με τις δεξιές τσέπες (Κουβέλης, Βενιζέλος), είναι ότι ΜΟΛΙΣ τώρα άρχισαν να διαλύονται τα σύννεφα και να αχνοφαίνονται κάποιες αχτίδες φωτός.
   Η γενναία απόφαση Σαμαρά, έστω και αν επιβλήθηκε έξωθεν, διότι από μόνοι τους, δεν είναι ικανοί για τίποτα, δείχνει ότι κάτι επιτέλους αρχίζει και αλλάζει, ότι θα υπάρξει σύγκρουση με τη σαπίλα και το κατεστημένο, που χρεοκόπησε την Ελλάδα.
   Τα περί εκλογών και σεναριών για πτώση της κυβέρνησης εξ αιτίας της ΕΡΤ (χαχα), μόνον σαν ανέκδοτο, μπορεί να εκληφθούν : ο Κουβέλης και ο Βενιζέλος, μάλλον δεν έχουν καταλάβει γιατί τους ψήφισαν, πέρσι τον Ιούνιο, αλλά κυρίως δεν έχουν καταλάβει ΤΙ ΘΕΛΕΙ η κοινωνία, η πλειοψηφία πλέον της κοινωνίας, δεν είναι οι 3.000 της ΕΡΤ, ούτε οι λοιποί αργόμισθοι και κρατικοδίαιτοι.
   Το 1.000.000 των ανέργων, οι χιλιάδες νέοι με το βασικό μισθό των 500 ευρώ μεικτά, οι χιλιάδες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, που έβαλαν λουκέτο, σίγουρα χθες ένιωσαν για πρώτη φορά, μετά από 3 χρόνια, λίγη χαρά και πολλοί ανακουφίστηκαν, σκεπτόμενοι ότι χωρίς το χαράτσι της ΕΡΤ, θα μπορούν να πληρώνουν πιο εύκολα τη ΔΕΗ και δεν θα κινδυνεύουν να μείνουν, χωρίς ρεύμα !!
   Αν ο Κουβέλης και ο Βενιζέλος, επιθυμούν ακόμα να πολιτεύονται με όρους Τσίπρα ή Παπανδρέου, να νταντεύουν τα κρατικοδίαιτα τρωκτικά σε μια χώρα, που έχει βουλιάξει, φοβάμαι ότι στις επόμενες εκλογές, θα τους περάσει μέχρι και ο Τζήμερος...
   Η δοκιμαζόμενη κοινωνία, το έχουμε ξαναπεί, όλη αυτή η σιωπηλή πλειοψηφία των ανθρώπων, που βιώνουν τις συνέπειες της κρίσης, χωρίς να είχαν βάλει ποτέ το δάκτυλο στο μέλι και υπομένουν στωϊκά και αδιαμαρτύρητα, τα χαράτσια, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, από τις μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων 3 χρόνων, δεν μπορεί να πληρώνει μισθούς 3.500 ευρώ, σε υπαλλήλους (πολλοί εκ των οποίων είναι "άφαντοι", δεν τους βλέπει κανείς), δημόσιων φορέων.
     Οι υπάλληλοι της ΕΡΤ και των άλλων ΔΕΚΟ, έφαγαν τόσα χρόνια, με τα 2 χέρια, έκαναν περιουσίες, δυσανάλογα μεγάλες, με την αξία της εργασίας και της προσφοράς τους, στην κοινωνία και τώρα, θα αποζημιωθούν κιόλας, οπότε δεν υπάρχει λόγος και χώρος για δάκρυα, για εκείνους.
     Το επιχείρημα ότι βλάπτεται η πολυφωνία της ενημέρωσης, είναι αστείο, διότι ΟΙ ΙΔΙΟΙ, που το προβάλλουν, είναι εκείνοι, που κατηγορούσαν την ερτ, για μεροληψία και προβολή μόνον των κυβερνητικών θέσων (αυτή είναι και η πραγματικότητα, ειδικά παλιότερα, τα δελτία ειδήσεων της ερτ, έμοιαζαν με "ενημέρωση κυβερνητικού εκπροσώπου").
     Δεν ξέρω πως θα είναι το διάδοχο σχήμα, αλλά αυτό που θα έπρεπε να είναι σίγουρο, είναι πως ΠΟΤΕ ξανά δεν πρέπει να μπει τέλος υπέρ της ΕΡΤ, σε λογαριασμούς άσχετους, όπως το ρεύμα, αν θέλουν να την κάνουν συνδρομητική, να πληρώνει όποιος θέλει να βλέπει (όπως ΟΤΕ και ΝΟΒΑ).
     Η ιστορία της ερτ, αποδεικνύει ξανά, πως ΟΛΑ τα παραμύθια και τα ψέμματα, κάποτε τελειώνουν και ενίοτε, στο τέλος βγαίνει και δράκος !
     Ας ελπίσουμε μόνον, η ιστορία αυτή να μην είναι ένα πυροτέχνημα, στα μάτια της τρόϊκα και η καλή αρχή, που έγινε με την ερτ, να συνεχιστεί και σε άλλους φορείς του δημοσίου, ΔΕΚΟ κλπ., ώστε να προχωρήσουν, έστω και με καθυστέρηση, οι αναγκαίες αλλαγές για τον τόπο, να μικρύνει το μισθολογικό κόστος στο δημόσιο και οι εν γένει δαπάνες, ώστε να ανακουφιστούν και εκείνοι, που έχουν επωμιστεί το κόστος της δημοσιονομικής προσαρμογής, επί 3 συναπτά έτη, εκείνοι, που δεν έφταιγαν σε τίποτα για τη χρεοκοπία μας !! 

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

πότε παραγράφονται οι οικονομικές απαιτήσεις-αξιώσεις !

    Η έννοια της παραγραφής, δεν αφορά μόνον στο ποινικό δίκαιο, σχετικά δηλαδή με εγκλήματα και ποινές, αλλά είναι μία νομική έννοια, που αναφέρεται σε όλους σχεδόν τους κλάδους του Δικαίου !
  Οι οικονομικές απαιτήσεις, μεταξύ ιδιωτών, φυσικών αλλά και νομικών προσώπων, πρέπει να ξεκαθαρίζουν, μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα και να μην υπάρχουν, ως εκκρεμότητα, εσαεί...
   Βέβαια, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο ΚΑΝΟΝΑΣ λέει, πως οι αξιώσεις παραγράφονται σε είκοσι χρόνια, δεν το λες και σύντομο αυτό το χρονικό διάστημα (!), ωστόσο ο κανόνας αυτός έχει και εξαιρέσεις, πολύ σημαντικές, που είναι βασικά οι εξής :
   Κατ' εξαίρεση λοιπόν, σε πέντε, αντί για είκοσι, χρόνια, παραγράφονται, οι ακόλουθες κατηγορίες αξιώσεων :
-οι εμπορικές απαιτήσεις εν γένει, δηλαδή των εμπόρων, βιομηχάνων, βιοτεχνών, χειροτεχνών, γεωργών, κτηνοτρόφων, μεταφορικών επιχειρήσεων κλπ
-οι απαιτήσεις ξενοδόχων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και νοσοκομείων, από την παροχή των υπηρεσιών τους.
-οι απαιτήσεις επαγγελματιών, όπως γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές κλπ, για τις αμοιβές και τις δαπάνες τους.
-οι εργατικές εν γένει απαιτήσεις, για μισθούς, αμοιβές κλπ
-οι απαιτήσεις από μη καταβληθέντα μισθώματα, κάθε είδους.
-οι απαιτήσεις τόκων και μερισμάτων και
-οι απαιτήσεις από αδικοπραξία (δηλαδή αποζημίωση από παράνομη και υπαίτια ενέργεια κάποιου εναντίον μας, ηθικές βλάβες, ψυχική οδύνη κλπ).
    Είναι λοιπόν τόσες πολλές και τόσο σημαντικές, οι εξαιρέσεις, που φαίνεται τελικά σαν να είναι ο κανόνας η 5ετής παραγραφή και όχι η 20ετής !
    Από εκεί και μετά, στα ζητήματα της παραγραφής, είναι καλό να γίνουν και οι εξής χρήσιμες παρατηρήσεις-επισημάνσεις :
-Η έννοια της αξίωσης, η οποία υπόκειται σε παραγραφή, μπορεί να μην αφορά σε υποχρέωση του άλλου σε πράξη, αλλά και σε παράλειψη.
-Η παραγραφή υπόκειται σε διακοπή, με την έγερση της ανάλογης αγωγής, οπότε ξαναρχίζει από την αρχή, ξαναδιακόπτεται κ.ο.κ, με κάθε διαδικαστική πράξη !
-Υπάρχουν ειδικοί Νόμοι, που μπορεί να επιβάλλουν ειδικές εξαιρέσεις και συντομότερες ή και πολύ σύντομες παραγραφές, σε κατηγορίες υποθέσεων, όπως π.χ συμβαίνει με τα αξιόγραφα (απαιτήσεις από μη πληρωμένες επιταγές και συναλλαγματικές) ή όπως είχε συμβεί με τις αξιώσεις αποζημίωσης έναντι ασφαλιστικής εταιρίας, από τροχαίο ατύχημα, όπου οριζόταν 2ετής παραγραφή (ήδη η εξαίρεση αυτή έχει καταργηθεί και ισχύει το γενικό όριο, για τις αδικοπραξίες, που είναι, όπως είπαμε, τα πέντε έτη).
-Αν η απαίτηση-αξίωση αναγνωριστεί δικαστικά (με απόφαση, διαταγή πληρωμής κλπ), τότε παραγράφεται πλέον σε 20 έτη, ακόμα και αν αρχικά παραγραφόταν σε 5 ! Αυτό είναι σημαντικό, για όσους διστάζουν να εγείρουν αγωγή, έναντι κάποιου, θεωρώντας ότι είναι αφερέγγυος (δεν έχει τίποτα στο όνομά του), διότι είναι πολύ πιθανόν, να αποκτήσει, εντός της 20ετίας, από την έκδοση της δικαστικής απόφασης και να εισπραχθεί το ποσόν, έστω και με καθυστέρηση χρόνων...
-Τέλος, να πούμε ότι, επειδή οι έλληνες είμαστε της τελευταίας στιγμής, αν η αγωγή π.χ ασκηθεί μία ή δύο μέρες, προτού εκπνεύσει η 5ετής παραγραφή, μπορεί ο εναγόμενος, να προβάλει την ένσταση της καταχρηστικής άσκησης του δικαιώματος, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι θα γίνει και δεκτή, διότι, για να συντρέχει καταχρηστικότητα, εξετάζονται και άλλοι παράγοντες και όχι μόνον ο χρόνος άσκησης της αξίωσης !
 

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

αναφορικά με τα δικαστικά έξοδα !

    Βλέποντας χθες σε κάποιο site, το αποτέλεσμα της Δίκης, μεταξύ Καμένου και Αντρίκου Παπανδρέου, απόρησα, διότι, αν το διάβασα σωστά, έγινε εν μέρει δεκτή η αγωγή του Αντρίκου και απορρίφθηκε η αντίστοιχη του Καμένου και επιβλήθηκαν στον τελευταίο δικαστικά έξοδα, ύψους 20.000 ευρώ (!!!), οπότε σκέφτηκα ότι είναι ίσως καιρός να γράψω κάτι, για το θέμα "δικαστική δαπάνη", που ασφαλώς αφορά πολύ κόσμο !
     Σε γενικές γραμμές, το κονδύλι του διατακτικού της απόφασης, που ορίζει ποιος πληρώνει τα δικαστικά έξοδα και ποιο είναι το ύψος τους, διαμορφώνεται σχεδόν αυθαίρετα, από τον εκάστοτε Δικαστή, δεν υπάρχουν (τόσο) συγκεκριμένοι κανόνες, ώστε να ξέρεις εκ των προτέρων το ποσόν αυτό...
     Παρόλαυτα, υπάρχουν και κάποιοι συγκεκριμένοι-γενικοί κανόνες, όπως :
-Τα έξοδα, εννοείται ότι προκαταβάλλονται από τον κάθε διάδικο, σύμφωνα με τον κανόνα της Ζωής, ότι, για να πάρεις, πρέπει πρώτα να δώσεις ! Υπάρχουν όμως και οι διαφορές από διατροφή, όπου εκεί ορίζεται ότι αυτός που ζητά διατροφή, παίρνει χρήματα (έως 300 ευρώ) από τον εναγόμενο-υπόχρεο προς διατροφή, δηλαδή από τον άλλο...Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, το ποσόν που επιδικάζεται, μπορεί να είναι και (αρκετά) μεγαλύτερο, από το πραγματικά καταβληθέν !
-Αν δεν προκαταβάλλεις τα έξοδα, δεν υπάρχει π.χ στο φάκελλο, το τέλος δικαστικού ενσήμου ή το γραμμάτιο του δικηγόρου, θεωρείται ότι ...δεν εμφανίστηκες καθόλου στο Δικαστήριο ! Αυτό πρέπει να το καταλάβουν ορισμένοι "πονηροί", που ενώ έχουν συμφωνήσει στα έξοδα με το δικηγόρο και γίνεται η Δίκη, μετά δεν θέλουν να τα δώσουν (εντός της 3μερης προθεσμίας), με συνέπεια να πηγαίνει ..χαμένος ο μέχρι τότε κόπος !
-Ο ΚΑΝΟΝΑΣ είναι πως τα έξοδα της Δίκης, πληρώνει ο διάδικος ΠΟΥ ΗΤΤΗΘΗΚΕ, με την έννοια όχι μόνον του εναγόμενου, που νικήθηκε και εκδόθηκε εις βάρος του η απόφαση, αλλά και με την έννοια του ενάγοντος, του οποίου η αγωγή απορρίφθηκε !
-Συμψηφισμός των δικαστικών εξόδων, γίνεται, είτε σε περίπτωση μερικής νίκης και μερικής ήττας, είτε σε περίπτωση, που οι διάδικοι είναι (στενοί) συγγενείς (σύζυγοι, αδέρφια κλπ), είτε τέλος, αν "η ερμηνεία του κανόνα δικαίου, που εφαρμόστηκε, ήταν ιδιαίτερα δυσχερής" (ήτοι, πιάστο αυγό και κούρευτο).
-Τα βασικά-μεγαλύτερα δικαστικά έξοδα, σε μία αστική Δίκη, είναι φυσικά το τέλος του δικαστικού ενσήμου (που εισπράττει το ελληνικό Δημόσιο, σε κάθε υπόθεση, όπου ζητάς χρήματα από τον άλλο διάδικο) και η αμοιβή του πληρεξουσίου δικηγόρου. Για το λόγο αυτό, μου έκαναν εντύπωση τα 20 χιλιάρικα, που επιδικάστηκαν στον Αντρίκο, αφού ήταν εναγόμενος, δεν πλήρωσε δηλαδή δικαστικό ένσημο (μάλλον θεωρήθηκε ότι έχει ακριβούς δικηγόρους).
-Κάτι που δεν γνωρίζουν ούτε οι δικηγόροι, είναι πως προβλέπεται η δυνατότητα να κάνεις πίνακα εξόδων, αναλυτικά, στις προτάσεις σου, ώστε να είσαι πιο σίγουρος, ότι το ποσόν, που θα επιδικαστεί, θα είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα !
-Τέλος, πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι δεν μπορείς να ασκήσεις έφεση στην απόφαση, με ΜΟΝΑΔΙΚΟ λόγο, ότι δεν σου επιδικάστηκαν αρκετά ή αντίστοιχα, ότι επιδικάστηκαν πολλά εις βάρος σου, θα πρέπει να υπάρχει και άλλος λόγος έφεσης, ουσιαστικός.
     Αυτά σε γενικές γραμμές, υπάρχουν και άλλοι κανόνες, ειδικότεροι, ωστόσο αυτά είναι τα βασικά και αν πρέπει να κρατήσει κανείς ΕΝΑ πράγμα, είναι ο κανόνας, που αναφέραμε : ΠΡΩΤΑ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ, όχι αντίστροφα !

θέλετε λεφτά ή όχι ;;

   Τι να πρωτοπεί κανείς, για "το μόρφωμα", που θέλει να λέγεται ελληνικό κράτος ; Ενώ έχει πτωχεύσει και χρωστάει παντού και προφανώς έχει άμεση ανάγκη από έσοδα, κάνει τα πάντα, για να ταλαιπωρεί αυτούς, που (αναγκαστικά φυσικά) πληρώνουν !
   Φαντάζομαι, όλοι λίγο-πολύ, έχουμε αντίστοιχες εμπειρίες, όπως τώρα, που ζητάνε από παππούδες και γιαγιάδες 90 ετών, να πάνε να βγάλουν κλειδάριθμους, μέσω ίντερνετ και άλλα τραγικά.
   Χθες λοιπόν, ήθελα να κλείσω το φάκελλο μιας υπόθεσης και χρειαζόμουν το δικαστικό ένσημο : πήγα κατά τις 09:30 π.μ στο κτίριο 12, πρώτος όροφος, της πρώην σχολής Ευελπίδων και είδα να περιμένουν καμιά 20 άτομα, τουλάχιστον και η ουρά προχωρούσε με ρυθμούς χελώνας.
    Ρώτησα έναν συνάδελφο, ο οποίος μου είπε (καλόπιστα φαντάζομαι) ότι μπορείς να πας, για να μην περιμένεις και στην εφορία, πιο κάτω ! Πήγα λοιπόν, στο γκισέ και ο υπάλληλος της ΔΟΥ, μου είπε ότι δεν πουλάνε δικαστικό ένσημο, εκεί, αλλά μόνον στο κτίριο 12...
    Το γέλιο, όμως είναι αλλού : πάνω στο γραφείο του, κάτω κυριολεκτικά από τα χέρια του, υπήρχαν δεκάδες παράβολα δικαστικού ενσήμου, τα ίδια δηλαδή με αυτά, που προμηθεύεσαι από το κτίριο 12 και από ..ιδιώτες, μεταπωλητές (χαχα), παρόλαυτά, δήλωνε αναρμόδιος !!
    Δεν μπορεί -φαίνεται- να καταλάβει και αυτός, ότι από τα χρήματα αυτά, που πληρώνει ο διάδικος (αναγκαστικά), θα πληρωθεί ο μισθός του, ο μισθός του βο(υ)λευτή, που τον διόρισε και οι μισθοί χιλιάδων άλλων αργόμισθων και "εξαφανισμένων" υπαλλήλων...
     Για να μην πολυλογώ, ξαναγύρισα στο κτίριο 12, όπου φυσικά η ουρά είχε μεγαλώσει και έτσι, επειδή δεν μπορεί να τρώμε τη μισή μέρα σε ουρές, προκειμένου να πληρώσουμε το χρεοκοπημένο ελληνικό "κράτος", αναγκάστηκα να απευθυνθώ στους κυρίους και τις κυρίες, που πουλάνε δικαστικό ένσημο, με το αζημίωτο, ήτοι με προμήθεια.
    Εκεί λοιπόν ανακάλυψα ότι ΟΛΟΚΛΗΡΟ το λεκανοπέδιο Αττικής, με δεκάδες δικαστήρια, εξυπηρετείται από 2 υπαλλήλους, που κατοικοεδρεύουν στο κτίριο 12 (χθες έτυχε να απουσιάζει κιόλας ο ένας)!! Πουθενά αλλού, σε όλη την Αττική, σε καμία ΔΟΥ κλπ, δεν μπορείς να προμηθευτείς το δικαστικό ένσημο, αν δεν θέλεις να πληρώσεις "καπέλο" σε ιδιώτες-μεταπωλητές.
    Για να μιλήσουμε και με αριθμούς, για αιτούμενο ποσόν 45.000 ευρώ, το δικαστικό ένσημο, κανονικά, είναι κάτι λιγότερο από 500 ευρώ, αλλά πλήρωσα επιπλέον άλλα 40 κάτι, επειδή δεν ήθελα και δεν μπορούσα να περιμένω 2 ώρες στην ουρά του κτιρίου 12 !
    Είσαι κράτος-εξουσία και θέλεις να τα παίρνεις από παντού, ακόμα και από τον πολίτη, που κυνηγάει το δίκιο του και κάποια χρήματα, που του οφείλει κάποιος άλλος, ωστόσο μην τον δυσκολεύεις, απλοποίησε τους εισπρακτικούς μηχανισμούς, μην διώχνεις τους "πελάτες", που θέλουν να σου δώσουν τα ωραία τους χρήματα ! Ε, λογικό δεν ακούγεται ; (χαχα-γελάω, επειδή εκεί που τελειώνει η λογική, αρχίζει το ελληνικό κράτος-κωλοχανείο)