Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

τα σύγχρονα Dogvilles

    Όταν ακούς Ελληνίδα, γυναίκα δημοσιογράφο, να αποκαλεί "μετανάστες", τους Σύρους πρόσφυγες, που κατακλύζουν την Ελλάδα και τη μισή Ευρώπη, δεν ξέρεις τι να υποθέσεις : είναι αγράμματη και δεν ξέρει τη διαφορά, μεταξύ των δύο λέξεων ή είναι σαν τη ρεπόρτερ, που τους έβαζε τρικλοποδιά, στην Ουγγαρία ;
  Το 85%, με επίσημα στοιχεία, όσων έρχονται, είναι πρόσφυγες και όχι μετανάστες, δεν επέλεξαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τις εστίες τους, αλλά υποχρεώθηκαν, λόγω του πολέμου και για να σώσουν τη ζωή τους !
   Ενώ δεν υπάρχει, χειρότερο πράγμα, από το να εξαναγκάζεσαι να εγκαταλείψεις την εστία σου και να περιπλανιέσαι, στο άγνωστο, με λίγες χειραποσκευές, οι αδίστακτοι διακινητές-σύγχρονοι δουλέμποροι, "φροντίζουν" να χάσουν, αυτό ακριβώς, που θέλουν να σώσουν, δηλαδή τη ζωή τους, στα κρύα και σκοτεινά νερά του Αιγαίου, αφού τους έχουν πάρει μεγάλα χρηματικά ποσά, αιματηρές οικονομίες, μιας ζωής, συνήθως.
    Η εκμετάλλευση, όμως, δεν σταματάει εκεί : μωρά, γριές κλπ, αναγκάζονται να περπατήσουν χιλιάδες χιλιόμετρα, μαζί με τους άλλους, κάποιοι αιχμαλωτίζονται σε "κάτεργα", όπου εξαναγκάζονται σε απλήρωτη εργασία, υπό άθλιες συνθήκες, ενώ δε λείπουν και οι επιτήδειοι, που σπεύδουν να κερδοσκοπήσουν, πατώντας στη μεγάλη ανάγκη τους !
    Ακούσαμε καταγγελίες, ότι τους χρεώνουν, για να φορτίσουν τα κινητά τους, ότι πληρώνουν πιο ακριβά, από τους γηγενείς τα εισιτήρια μεταφοράς τους, ενώ πολλές φορές, αντιμετωπίζονται και εχθρικά από Αστυνομία και λοιπές Αρχές, με βρισιές, χτυπήματα κλπ, λες και είναι εγκληματίες...
    Από την άλλη, υπάρχει βέβαια και η άλλη όψη του νομίσματος, όπως πάντα, γνήσιοι Έλληνες, με το γονίδιο της φιλοξενίας στο DNA τους, όπως ο φούρναρης στην Κω, ο κτηνοτρόφος στη Λέσβο και πολλοί άλλοι, αφανείς, Έλληνες και ξένοι εθελοντές, που δεν έμειναν ασυγκίνητοι, από το δράμα της προσφυγιάς και βοηθούν, όπως μπορούν και πάντα αφιλοκερδώς !
    Μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι κάτοικοι των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, είναι και οι ίδιοι (ή οι πρόγονοί τους)πρόσφυγες και καταλαβαίνουν-νιώθουν, τι περνούν αυτοί οι άνθρωποι.
     Εκτός από το μεγάλο αυτό, σύγχρονο dogville, με θύματα τους Άραβες πρόσφυγες, υπάρχει ίσως και ένα μικρότερο, εσωτερικό, αυτή τη φορά : σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων-συμβασιούχων σε κοινωφελή προγράμματα των Δήμων, που πέρασαν στα "ψιλά", ως συνήθως, οι άνθρωποι αυτοί, πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης από τους ...μόνιμους !
     Κάποιοι μάλιστα κατήγγειλαν χειροδικία, σε βάρος τους, από Προϊστάμενο και το αποτέλεσμα ήταν, ότι μετακινήθηκαν σε άλλη υπηρεσία, αντί να τιμωρηθεί εκείνος...
     Από την αρχή και με βάση την έως τώρα εμπειρία, ήταν αναμενόμενο, ότι θα υπάρξουν προβλήματα, σε ένα πρόγραμμα, που, έτσι και αλλιώς, ήταν παυσίπονο και όχι θεραπεία, για το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας !
     Πάντα, όποιος βρίσκεται σε μεγάλη ανάγκη, είναι επιρρεπής, στο να πέσει θύμα εκμετάλλευσης, αυτό είναι ο Κανόνας, από εκεί και μετά, το περίεργο είναι, ότι πολλοί από αυτούς, θα προσπαθήσουν ίσως να μονιμοποιηθούν, με το γνωστό παραμύθι, ότι καλύπτουν "πάγιες και διαρκείς ανάγκες" (απαιτείται βέβαια και σειρά συμβάσεων, δεν αρκεί μία), αφού οι μόνιμοι κάθονται, μέχρι να μονιμοποιηθούν και αυτοί και να κάνουν τα ίδια, σε κάποιους νέους συμβασιούχους...
     Πρόσφατα, οι ίδιοι οι συμβασιούχοι του καναλιού της Βουλής, είχαν δημοσιοποιήσει ένα βίντεο, μέσα από τα γραφεία της Βουλής, όπου διαμαρτύρονταν, γιατί τους πετάνε στο δρόμο, ενώ καλύπτουν "πάγιες και διαρκείς ανάγκες", όμως, η απορία μου, είναι, τι ανάγκες μπορεί να έχει ένα κανάλι, με σχεδόν μηδενική τηλεθέαση, ένα κανάλι, που ουσιαστικά δεν έχει λόγο ύπαρξης ;
      

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Δένδιας for President !

     Ως πρώην (μπορεί και ..τέως) ψηφοφόρος της ΝΔ, αλλά και ως πολίτης, ήθελα να εκφράσω την προτίμησή μου, στο πρόσωπο του Νίκου Δένδια, για επόμενο Πρόεδρο του κόμματος (εξάλλου, όπως ακούγεται, με 2 ευρώ, μπορούν να πάνε να ψηφίσουν όλοι, άσχετα αν είναι ή όχι, ψηφοφόροι της ΝΔ) !
  Μπορεί να έχει κατηγορηθεί ως μασόνος (αν είναι, δικό του πρόβλημα), αλλά η προτίμησή μου, σε αυτόν, εδράζεται σε απλές αλλά πολύ στέρεες βάσεις : στην έως τώρα θητεία του, σε δημόσια αξιώματα, Υπουργεία κλπ, από όπου και αν πέρασε έκανε-άφησε έργο, έδειξε ικανότητα και αποτελεσματικότητα.
  Αυτό είναι γεγονός αντικειμενικό και αδιαμφισβήτητο, δεν επιδέχεται υποκειμενικές ερμηνείες, είναι αυτός, που ουσιαστικά εξάρθρωσε την γνωστή εγκληματική οργάνωση, ενώ και μερικά υβριστικά συνθήματα, εναντίον του, από "αναρχικούς", μόνον ως ..παράσημα, μπορεί να εκληφθούν !
   Οι μόνοι, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν ισάξιους αντιπάλους, είναι οι Γεωργιάδης και Βορίδης, ως έχοντες πραγματικά ένσημα, στον ιδιωτικό τομέα, ωστόσο, ούτε αυτοί κρίνονται τόσο επιτυχημένοι, ως Υπουργοί, όσο ο Δένδιας.
    Ο γουρλομάτης Κυριάκος, που έσπευσε να δηλώσει "παρών" στη διαδοχή, μία δουλειά είχε να κάνει, ως Υπουργός και απέτυχε : αντί να απολύσει με συνοπτικές διαδικασίες, όσους Δ.Υ, προέβλεπε το Μνημόνιο, τους είχε σε διαθεσιμότητα, παράνομα, για μεγαλύτερο διάστημα, από το νόμιμο, με τα 3/4 του μισθού, έως ότου ήρθε ο Κατουρόγαλος και τους ξαναπήρε και έγινε "θεός".
    Η πλάκα είναι, ότι αυτά τα τρωκτικά, αντί να ευγνωμονούν τον Κυριάκο, τον βρίζουν, ενώ ο βαθμός της "σαπίλας" τους, είναι τέτοιος, που ρωτάνε, αν μπορούν να διεκδικήσουν και το 1/4, του μισθού, που δεν έπαιρναν (αντί να επιστρέψουν αυτά, που παράνομα έπαιρναν, μετά το 8μηνο της διαθεσιμότητας) !
    Για να επανέλθουμε στο θέμα μας, το πρόβλημα της ΝΔ, δεν είναι προφανώς τα πρόσωπα, που θα βγουν μπροστά, είναι και τα πρόσωπα, που αποτελούν τα μεγάλα βαρίδια, όπως ο "κουρασμένος", αν δεν κάνει εκκαθάριση και η ΝΔ , όπως έκανε ο συριζα, με τον καρκίνο της αριστερής πλατφόρμας, δεν έχει μέλλον...
     Όταν π.χ ο Παπαμιμίκος, ελέγχεται για παράνομο πλουτισμό μέσω ΜΚΟ και δεν έχει δώσει, εξ όσων γνωρίζω, επαρκείς εξηγήσεις ακόμα (!), ποιος εχέφρων άνθρωπος, θα εμπιστευτεί ένα ΤΕΤΟΙΟ κόμμα και ΑΥΤΟΥΣ τους ανθρώπους, που πλουτίζουν παράνομα, με το αίμα και τον ιδρώτα, του φορολογούμενου ;
     Παράλληλα, με τα πρόσωπα, τα οποία δεν πρέπει να έχουν αμαρτωλό παρελθόν, για να μπορέσει κάποιος να τους εμπιστευτεί ξανά, ασφαλώς χρειάζεται και ιδεολογική ανασυγκρότηση και επανατοποθέτηση, να ξαναγυρίσει στον κεντροδεξιό φιλελεύθερο χώρο, από τον κομμουνισμό, όπου την κατάντησε ο Καραμανλής ο νεότερος !
     Χρειάζεται ένα κόμμα-αντίβαρο, στους άθεους κομμουνιστές, με τις δεξιές τσέπες, που μας κυβερνούν τώρα, όχι μία από τα ίδια...

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Η "νέα" κυβέρνηση

     Στον συριζα, δόθηκε η εντολή να ξανά κυβερνήσει, με το απατηλό σύνθημα "τελειώνουμε με το παλιό", ωστόσο άλλα βλέπουν τα μάτια μας, "με το καλημέρα" !
  Προσωπικά, δεν μπορώ να έχω εμπιστοσύνη, σε κάποιον Πρωθυπουργό, που χρειάζεται περισσότερο από 24 ώρες, για να επιλέξει τους Υπουργούς του (!), γράφει, σβήνει, ξαναγράφει και ανακοινώνει τη σύνθεση της κυβέρνησης, όταν όλοι έχουν πάει για ύπνο...
   Όταν τα πρόσωπα, που θα εφαρμόσουν την πολιτική της κυβέρνησης, επιλέγονται με κομματικά κριτήρια και μόνον, για τη διατήρηση ισορροπιών στα δύο κόμματα, που την απαρτίζουν και όχι με βάση το τι μπορούν να προσφέρουν και πόσο σχετικοί είναι, με το αντικείμενο, τότε δε μιλάμε για κάτι "νέο", αυτό γινόταν και επί κυβερνήσεως ΝΔ-ΠΑΣΟΚ !
    Το ότι επιλέχθηκε κάποιος, για Υπουργός, ενώ πριν λίγα χρόνια, ..έβριζε τον Τσίπρα, κάποιες ατυχείς δηλώσεις, μετά την ορκομωσία, για "γεμιστά", το μεγάλο πλήθος Υπουργών και υφυπουργών, το ότι κάποιοι κλαίγονται, επειδή δεν μπήκαν στην κυβέρνηση (για λόγους υστεροφημίας και μόνον), όλα αυτά είναι αρνητικά, αλλά μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα : σημασία έχει η πολιτική, που θα εφαρμοστεί.
     Όχι, ότι δεν παίζουν ρόλο και τα πρόσωπα, ασφαλώς και παίζουν, διότι, όπως λένε και οι Αμερικάνοι, "δεν μπορείς να μάθεις νέα κόλπα, σε γέρικο σκυλί", ο καθένας έχει τις καταβολές του και συμπεριφέρεται, σύμφωνα με ό,τι έκανε, μέχρι τώρα, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που μπήκαν στην κυβέρνηση, δε σημαίνει ότι μεταλλάχθηκαν ξαφνικά, ότι έγιναν "συριζαίοι" ή κάτι άλλο !
    Βέβαια, ο κίνδυνος δεν προέρχεται από τους λίγους πασόκους, αλλά και αυτή τη φορά, όπως πάντα, από τα ..αριστερά : μπορεί να έφυγε ο καρκίνος της αριστερής πλατφόρμας, αλλά υπάρχει ένα κόμμα, μέσα στο κόμμα, οι λεγόμενοι "53", το 1/3 της κοινοβουλευτικής ομάδας, που δεν ξέρουμε τι σκέφτονται και τι θα κάνουν...
      Ο συριζα εξακολουθεί να έχει στις τάξεις του, ουκ ολίγους κομμουνιστές (δεν είναι σχήμα λόγου), οι οποίοι, ούτε εύκολο, ούτε γρήγορο, είναι, να μετακινηθούν, προς το κέντρο, για να συναντήσουν το νέο συριζα και να εφαρμόσουν τις πολιτικές του, οπότε είναι ερωτηματικό, τι θα κάνουν στην πορεία και πως θα αντιδράσουν, κατά την εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων της 14ης Αυγούστου !
      Πιο ανησυχητικές, από όλα, όμως, ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Τσίπρα, ότι προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης, είναι η ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, να πάει να κλαφτεί δηλαδή στους δανειστές, να μας χαρίσουν κατιτίς : είναι η κλασική "αριστερή" λογική, τρώμε του σκασμού και όταν έρθεις ο λογαριασμός, ζητάμε σκόντο (ενίοτε με την απειλή, πάρε τόσα, αλλιώς τίποτα)..
      Με διαλυμένη Οικονομία, με κλειστές -ουσιαστικά- τράπεζες, με τα χρήματα στην Αγορά, να πέφτουν με το σταγονόμετρο, ενώ οι υποχρεώσεις τρέχουν, με την ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη, με μηδέν ανάπτυξη και ανύπαρκτες επενδύσεις, θα πάμε να ζητήσουμε "άφεση χρέους", όχι για να βελτιωθούν τα προηγούμενα, αλλά μάλλον για να διορίσουμε μερικά κομματόσκυλα ακόμα, σε κρατικές αργομισθίες !
      Όμως, δεν είναι έτσι, ΠΡΩΤΑ θα νοικοκυρέψεις τα του οίκου σου, θα κάνεις τις αναγκαίες, εδώ και 30 χρόνια, μεταρρυθμίσεις, θα μειώσεις την κρατική σπατάλη, τις (υψηλές) συντάξεις και τους μισθούς στο Δημόσιο, θα φτιάξεις ένα πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα, ρίχνοντας τα βάρη στους έχοντες και κατέχοντες, θα κάνεις μαζικές ιδιωτικοποιήσεις, θα δώσεις κίνητρα για επενδύσεις, κυρίως θα ανοίξεις τις Τράπεζες και θα επαναπατρίσεις τα χρήματα, που έφυγαν από αυτές, είναι εκατοντάδες άλλες προτεραιότητες, προτού πας να παρακαλέσεις, για "άφεση χρέους"...
      Εξάλλου, αν κάνεις αυτά, που πρέπει, αυτά, που έχεις ήδη υπογράψει, στην τελική, είναι σφόδρα πιθανό, να μην χρειαστεί καν "κούρεμα" χρέους κλπ, αλλά να καταστεί αυτό βιώσιμο, μέσω της ανάπτυξης, των πλεονασμάτων και της αύξησης του ΑΕΠ !
      Το παν είναι, να μην κάνεις όσα οι προηγούμενοι και να αποφύγεις την αδράνεια, εκείνων, με λίγα λόγια, να μην εφαρμόσεις τη λάθος πολιτική ξανά, προσδοκώντας ένα διαφορετικό αποτέλεσμα, όπως είναι και ο ορισμός της ηλιθιότητας...

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Κερδισμένοι και χαμένοι των εκλογών

     Οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, ήταν σημαδιακές, για πολλούς λόγους, παρά το περιορισμένο ενδιαφέρον του κόσμου και ανέδειξαν πλήθος νικητών, αλλά και χαμένων (αυτά συνήθως πάνε ζευγάρι, κάποιος χάνει, κάποιος κερδίζει και τούμπαλιν) !
  Πρώτος και μεγάλος νικητής, ήταν φυσικά η τεράστια, μεγαλύτερη, από κάθε φορά, αποχή, με αντίστοιχα χαμένο ΟΛΟΚΛΗΡΟ το πολιτικό σύστημα και όλα τα κόμματα...
  Για τις αιτίες της αποχής, έχει γίνει μία σχετική συζήτηση, αλλά σίγουρα η λειτουργία των διοδίων και τα έξοδα, είναι η τελευταία αιτία, η βασική είναι φυσικά, η απογοήτευση του κόσμου, από το παραμύθι, ότι υπάρχει άλλος δρόμος, εκτός Μνημονίων, από τις αλλεπάλληλες κωλοτούμπες, όσων υφάρπαξαν την ψήφο των προβάτων, πουλώντας αντιμνημονιακές φανφάρες !
   Και φυσικά, από το γεγονός, ότι η πολιτική της επόμενης κυβέρνησης, ήταν, ίσως για πρώτη φορά, γνωστή ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ, από το Μνημόνιο, που ψήφισε, εν μέσω διακοπών, η "πρώτη (και καλά) φορά αριστερά"...
    Επόμενος, μεγάλος νικητής, ο Βασίλης Λεβέντης και όσοι τον ψηφίσαμε, που μπήκε στη Βουλή, 19 χρόνια ακριβώς, μετά από την απόπειρα δολοφονίας, σε βάρος του (21.9.1996), ο μόνος, που αρθρώνει σύγχρονο πολιτικό λόγο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της (υγιούς) κοινωνίας και των νέων, ο μόνος, που λέει δημόσια τη λέξη "τρωκτικά", που είναι η αιτία της χρεοκοπίας και της κακοδαιμονίας της χώρας !
     Στους κερδισμένους, οφείλουμε να κατατάξουμε και την κυρά Φώφη, η οποία κατόρθωσε να πείσει, αρκετά πρόβατα, που απογοητεύτηκαν, από το νέο ΠΑΣΟΚ (δηλ. το συριζα), να επιστρέψουν στο μαντρί.
     Μεγάλος χαμένος των εκλογών και μεγάλη κερδισμένη η πατρίδα (υπάρχει και Θεός, βλέπετε), η δήθεν "Λαϊκή Ενότητα", της οποίας το "Βατερλό", είναι η πιο ευχάριστη είδηση των τελευταίων 10 μηνών !
     Ο Λαφαζάνης, "ζαχάρωνε" το 62% που ψήφισε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και ξέχασε το 80% και πλέον, που θέλει παραμονή στο Ευρώ και μιλούσε για "εθνικό νόμισμα", με συνέπεια να πάρει ό,τι του άξιζε...
     Αυτό, σε συνδυασμό, με το πιο αποτυχημένο προεκλογικό σύνθημα, από καταβολής κόσμου : "το ΟΧΙ θα νικήσει" (γιατί, οι άνθρωποι θέλουν να ακούνε ΝΑΙ), συνετέλεσε, ώστε να απαλλαγούμε από τους δεινόσαυρους, από τα απολιθώματα του (ανύπαρκτου) κομμουνισμού, που ήθελαν να κάνουν την Ελλάδα, Κούβα και τις ανεκδιήγητες φάτσες τους !
      Η αποκοπή του καρκίνου, του "όγκου" της αριστερής πλατφόρμας, από το συριζα, δε σημαίνει βέβαια, ότι ο τελευταίος "καθάρισε" εντελώς και αυτό μένει να αποδειχθεί.
      Μεγάλη ήττα και παράδοξο, τέλος, είναι και το πως το Ποτάμι, αντί να φουσκώσει έτι περαιτέρω, ξεφούσκωσε άσχημα, τόσο νωρίς, χωρίς να έχει κάνει κάτι διαφορετικό, από όσα υποσχέθηκε, το Γενάρη, χωρίς δηλαδή να απογοητεύσει τους ψηφοφόρους του, με ανακολουθία κλπ, δεν κατάφερε και να τους κρατήσει !
      Η φημολογούμενη πάντως, συνεργασία τους, με το ΠΑΣΟΚ, μάλλον κακό, θα τους κάνει, παρά καλό..

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

αποτίμηση εκλογικού αποτελέσματος

     Αν ήθελε κάποιος να χαρακτηρίσει επιγραμματικά, με έναν τίτλο, το αποτέλεσμα της κάλπης της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, θα έλεγε, εκ πρώτης όψεως "όλοι αξίζουν μία δεύτερη ευκαιρία" (το οποίο ισχύει, ακόμα και για όσους τα σκάτωσαν, κατά το κοινώς λεγόμενο), αφού αυτό, ουσιαστικά, ζήτησε ο συριζα, παρόλο που έκανε μεγαλύτερη κωλοτούμπα, από "τα Ζάππεια" του Σαμαρά και έφερε καταστροφή, έκλεισε τις τράπεζες κλπ.
  Αν όμως, δει κανείς, τα πράγματα καλύτερα, καταλήγει σε άλλο, κυρίαρχο και πιο σαφές συμπέρασμα : Οι εκλογές, στην Ελλάδα, κερδίζονται ΜΟΝΟΝ με ψέμα, δημαγωγία και λαϊκισμό !
  Ο Βαγγέλας, κομματόσκυλο από τα λίγα, αλλά με αγνή, κατά βάθος, ψυχή, ακολούθησε την αποτυχημένη συνταγή του "κουρασμένου" το 2009 και προτίμησε να "πει την αλήθεια και να μην υποσχεθεί τίποτα", με τα γνωστά, από χθες, αποτελέσματα...
   Θα αρκούσαν δύο μόνον, ψεύτικες υποσχέσεις, για να κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές : πρώτον, 13η σύνταξη και δεύτερον 13ος μισθός στο Δημόσιο, έτσι απλά, χωρίς να αραδιάσει το παραμύθι του "προγράμματος Θεσ/νικης" του συριζα, μόνο με αυτά τα δύο τα ψέματα, θα κέρδιζε και με διαφορά !
    Πρέπει να είναι κανείς ηλίθιος, πλέον, για να μην καταλαβαίνει, ότι τις κυβερνήσεις ανεβοκατεβάζουν, στη χώρα μας, οι συνταξιούχοι και οι Δ.Υ (χοντρικά 4 εκατομμύρια, είναι), όσοι γενικά πληρώνονται, βρέξει-χιονίσει, με ή χωρίς Μνημόνια, είτε με χρεοκοπία, είτε χωρίς, από το ΓΛΚ, κάθε μήνα ή δύο φορές το μήνα..
    Κρίνοντας εκ των υστέρων, λοιπόν, ο Βαγγέλας, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το ψέμα και την αθλιότητα του συριζα, με τα ΙΔΙΑ ΟΠΛΑ, η ηθική τελικά, αποδεικνύεται, ότι ΔΕΝ έχει θέση, στην πολιτική, το ψέμα και η απάτη, πάντα, θα υπερισχύουν !
    Προσωπικά, δεν θα είχα αντίρρηση, προκειμένου να φύγει η χούντα της φασιστοαριστεράς, να σταματήσει το καταστροφικό της έργο, προτού βουλιάξει τελείως η χώρα και να επιστρέψουν το χαμόγελο και η αισιοδοξία, ο Βαγγέλας, να πολεμήσει τον τσίπρα, με απάτη και ψεύτικες υποσχέσεις, να τον νικήσει "στο δικό του γήπεδο", να του κάνει, ό,τι έκανε εκείνος, στον Σαμαρά, το Γενάρη...
    Το μόνο σίγουρο, είναι, ότι και αυτή η κυβέρνηση, ΔΕΝ προορίζεται για μακροημέρευση, τα ψωμιά της είναι λίγα, όσο και να πονάει κάποιους αυτό, το μέγιστο, που της δίνω, είναι οι αρχές του 2016, οπότε θα ξαναπάμε μάλλον σε εκλογές !
    Οι συριζοψεκασμένοι, θα πέσουν, από μόνοι τους, όπως όλες οι κυβερνήσεις, σαν ώριμα (ή σάπια, εν προκειμένω) φρούτα, με δύο πιθανούς τρόπους : είτε, επειδή κάποιοι ..αριστερίζοντες (έχει ακόμα αρκετά τέτοια ναυάγια, στις τάξεις του, ο συριζα, παρά την εκκαθάριση της "αριστερής πλατφόρμας"), θα τσινίσουν και δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα του 3ου Μνημονίου, είτε, επειδή ο κόσμος, θα καταλάβει ..τι ψήφισε, καθώς θα δει, ότι η ζωή του, χειροτερεύει με το 3ο Μνημόνιο, της "πρώτης φορά αριστερά".
    Αν οι εκλογές, γίνονταν, μετά από δύο μήνες, ο συριζα, δεν θα έπαιρνε, ούτε 25%, αφού θα είχαν έρθει τα ραβασάκια του ενφια, οι νέοι φόροι, για τους αγρότες, οι νέες περικοπές συντάξεων και μισθών στο Δημόσιο κλπ, γιατί αυτά υπέγραψε ο τσίπρας, με τους δανειστές, για όποιον δεν το έχει μάθει (χαχα) !
   Είναι η τρίτη φορά, που ο τσίπρας, εξαπατάει τον κόσμο, δύο φορές με εκλογές και μία, με δημοψήφισμα, μέσα σε εννιά μόλις μήνες και (του πούστη, δηλαδή) κάποια στιγμή ο κόσμος, θα ξυπνήσει, δεν μπορεί, ακόμα και αυτοί οι γραφικοί, που χόρευαν χθες, με τις ώρες, στην πλατεία ..Κλαυθμώνος, θα συνειδητοποιήσουν τι έπαθαν και θα εξαγριωθούν, εναντίον του, τα γέλια (του τσίπρα) θα γίνουν κλάμα, μέσα σε χρόνο ελάχιστο..
    Όλα λοιπόν, δείχνουν ότι η παρένθεση της φασιστοαριστεράς των συριζοψεκασμένων, πήρε μία μικρή παράταση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ίσως "το ποτάμι", θα ξανακυβερνήσουν, με μία μικρή καθυστέρηση.

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Τα καταραμένα "ισοδύναμα"

     Η λέξη "ισοδύναμα" (μέτρα) ακούγεται συχνά, τα τελευταία χρόνια και θα συνεχίσει να ακούγεται, όσο θα αρχίσει να υλοποιείται, αμέσως μετά τις εκλογές, το νέο, το τρίτο και σκληρότερο Μνημόνιο (αυτό της πρώτης φορά αριστερά) !
   Με τον όρο αυτό, εννοούμε τα αντί-μέτρα, που καλείται να βρει η ελληνική κυβέρνηση, εφόσον δεν δέχεται κάποιον, από τους όρους των δανειστών : π.χ όταν οι ξένοι μας ζητούν να περικοπούν κάποιες σπατάλες (αφού εμείς ..δεν τις βλέπουμε), οι δικοί μας λένε, "θα κόψουμε από εκεί, όχι από εδώ", ενώ όταν ζητούνται επιπλέον φόροι ή περικοπές, από ορισμένους, εκείνοι λένε "όχι οι φόροι θα μπουν εκεί ή οι περικοπές θα γίνουν σε άλλους", αρκεί πάντα, να φτάνουμε στο ίδιο αποτέλεσμα (θεωρητικά πάντα), το ύψος των νέων φόρων ή το ύψος των περικοπών, να είναι το ίδιο, αριθμητικά.
    Επειδή το νέο Μνημόνιο της Αριστεράς, που δήθεν υποχρεώθηκε να υπογράψει ο Τσίπρας και το οποίο είναι τόσο δυσάρεστο, επειδή ο περιοδεύων θίασος, με επικεφαλής τον μπαρουφάκη, δεν ήξερε τι ήθελε και άφηνε το χρόνο να περνάει (όσο υπήρχε ζήτηση ειδικά, για φωτογραφίσεις και συνεντεύξεις, τόσο ήθελε να παρατείνει το "όνειρο" που ζούσε), πλήττει κυρίως και βάναυσα τους Έλληνες αγρότες, τη ραχοκοκκαλιά κάθε Οικονομίας, αλλά επιβάλλει και 23% ΦΠΑ, στην ιδιωτική εκπαίδευση, είχαμε μία απίστευτη και προκλητική δήλωση, πρόσφατα !
    Ο πρώην Υπουργός (υφυπουργός, θα σας γελάσω) Σταϊκούρας, δήλωσε ότι το κακό για τα παιδιά, που θέλουν απλά να μορφωθούν, μπορεί να αποφευχθεί, άνετα μάλιστα, με περικοπή κρατικών δαπανών...Το αφελές ερώτημα, που προκύπτει, βέβαια, είναι : ΕΣΥ ρε μεγάλε, όσο ήσουν Υπουργός, ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ; γιατί δεν έκοψες αυτές τις περιττές δαπάνες, ΟΣΟ καιρό ήσουν στο Υπουργείο, ώστε να μην χρειάζεται σήμερα, να ψάχνουμε έσοδα, για να καλυφθούν, από την ανελέητη φορολόγηση των αγροτών, των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων κλπ ;
    Μιλάμε για την απόλυτη παράνοια, κάποιος που μπορούσε να εφαρμόσει, όσα λέει, όταν ήταν στην κυβέρνηση, τώρα, να τα προτείνει στους άλλους, ως αντιπολιτευόμενος !
    Έχει μαλλιάσει η γλώσσα πολλών, να λέμ(ν)ε, ότι η βασική αιτία, που τα Μνημόνια απέτυχαν και η χώρα βρίσκεται στα σκατά, χωρίς να μπορεί να σηκώσει κεφάλι, όπως ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ χώρες, που μπήκαν σε αυτά και βγήκαν, είναι ότι, αντί να χτυπηθεί η κρατική σπατάλη και να μειωθεί το κράτος (με ΓΕΝΝΑΙΕΣ αποκρατικοποιήσεις, εκτός των άλλων), επιλέχθηκε η ανελέητη και ληστρική, παράνομη και αντισυνταγματική φοροεπιδρομή...
     Το λόγο, που συνέβη και συμβαίνει αυτό, τον ξέρουν πλέον και οι πέτρες : για να μην δυσαρεστήσουν οι πολιτικοί, τους πελάτες-ψηφοφόρους, επί 30 χρόνια !
     Το αστείο, είναι ότι βγαίνουν πολιτικοί, δημοσιογράφοι κλπ και λένε ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια περικοπών, ότι το Κράτος έχει μειωθεί πολύ και άλλες τέτοιες μπούρδες, που τις διαψεύδει, ο (καθ' ύλη) αρμόδιος, πρώην Υπουργός, όχι εμείς...
      Όσοι κυβέρνησαν τα προηγούμενα 5 χρόνια των Μνημονίων, αμφιβάλλω αν ξέρουν καν πρόσθεση και αριθμητική, γενικά, αν έχουν βασικές γνώσεις Δημοτικού Σχολείου, όταν μας λένε, ότι μειώθηκε ο αριθμός των Δ.Υ, πολύ, τα τελευταία χρόνια (κατά 300 με 400 χιλιάδες), λες και όλοι αυτοί απολύθηκαν, δεν βγήκαν σε (πρόωρη, κατά κανόνα) σύνταξη, παίρνοντας παράλληλα και (δυσανάλογα) μεγάλα εφάπαξ, στην αρχή τουλάχιστον.
      Με τον "έξυπνο" αυτό τρόπο, μας είπαν ότι μείωσαν το Δημόσιο, ενώ απλά μετακύλησαν τη δαπάνη, από τον κωδικό "μισθοί Δ.Υ" σε εκείνον, που λέει "συντάξεις" και παράλληλα δημιούργησαν "κενά" (πραγματικά ή πλασματικά), ήτοι ανάγκη νέων προσλήψεων, δηλαδή νέων δαπανών !
       Επίσης, κάθε φορά, που τίθεται ζήτημα ισοδυνάμων, για νέους φόρους, τα σαΐνια, που μας κυβερνούν, με τα πτυχία από τα μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού, με μία φωνή, λένε : να ανεβάσουμε το φόρο, στα τσιγάρα, στα ποτά, στα καύσιμα κλπ, ήτοι τους έμμεσους φόρους, που πληρώνουν ΕΞΙΣΟΥ, πλούσιοι και φτωχοί..
        Αν δεν βρεθούν, έστω και τώρα, έστω και την ύστατη στιγμή, τα σωστά, τα πραγματικά "ισοδύναμα" και κυρίως ΑΝ ΔΕΝ εφαρμοστούν, γιατί, όπως είδαμε, το να βρεθούν, είναι το εύκολο, το δύσκολο είναι να δυσαρεστήσεις τα πάσης φύσεως τρωκτικά, που απομυζούν το αίμα του φορολογούμενου, τότε η χώρα θα συνεχίσει να φυτοζωεί και να τρώει τις σάρκες της, με άγνωστη κατάληξη !




Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Οι ..κακές ειδήσεις της ημέρας

     Η πρώτη δεν είναι "ημέρας", όπως τα αυγά, κάθε Σεπτέμβρη, έχουμε το ίδιο παραμύθι : μας τα ζαλίζουν, με τα περιβόητα "κενά" στα σχολεία, απλά φέτος, η κατάσταση είναι χειρότερη, λόγω ακυβερνησίας, με συνέπεια, ορισμένα σχολεία, να μην ανοίξουν καν !
  Στο θέμα έχω ξανά αναφερθεί, στο παρελθόν, αλλά η πρόκληση συνεχίζεται : Τα "κενά" υπάρχουν σε απομονωμένα νησιά και σε ορεινά χωριά της ενδοχώρας και υποθέτω, κάνω κάποιες αφελείς εικασίες, ότι αυτό συμβαίνει, γιατί κανείς δεν θέλει να πάει να διδάξει εκεί...
  Φαντάζομαι, ότι οι εκπαιδευτικοί, έχουν μαζευτεί στις πόλεις, για "ντόλτσε βίτα" (τρομάρα τους), για να κάνουν ψώνια, να πηγαίνουν για καφέδες, για ποτάκια, να γκομενίζουν κλπ και κανείς δεν θέλει να πάει στην "άγονη γραμμή" !
   Το ερώτημα, όμως, που γεννιέται, είναι : από πότε ο κάθε υπάλληλος, κάνει ό,τι του καπνίσει ; Μπορεί ένας εργαζόμενος, του ιδιωτικού τομέα, να πει, στον εργοδότη του "δεν πάω εκεί που λες" ή "δεν κάνω αυτό, που θες", χωρίς να απολυθεί ; Γιατί στο Δημόσιο, να μην γίνεται κάτι αντίστοιχο ; Κύριε ή Κυρία, πας αύριο στο Καστελόριζο να διδάξεις, αν δεν σου αρέσει, έφυγες, απλά πράγματα, αυτό έχεις ορκιστεί να κάνεις, για αυτό διορίστηκες και για αυτό πληρώνεσαι ! Τι θα ισχυριστεί ο υπάλληλος-εκπαιδευτικός ; Ότι είμαι ..μόνιμος και δεν μπορείς να με διώξεις ; (αστεία πράγματα) Όχι, απλά θα πάρει τηλέφωνο το "βύσμα" του.
   Το Υπουργείο Παιδείας, μιας και ασχολούμαστε σήμερα με αυτό, έχει, ακόμα και σήμερα και παρά τις μαζικές συνταξιοδοτήσεις, των τελευταίων ετών, τους περισσότερους υπαλλήλους, περίπου 200 χιλιάδες ! Να δεχτώ, ότι δεν είναι όλοι εκπαιδευτικοί, ότι είναι οι 150 χιλιάδες, ποια είναι λοιπόν η αναλογία μαθητών και δημόσιων εκπαιδευτικών ; θα μας πουν ; Πόσους μαθητές έχουμε, που δεν μπορούν 150 χιλιάδες, να τους καλύψουν όλους ; (!)
    Αν υπολογίσουμε, πάντως, όλους τους εκπαιδευτικούς (κάθε βαθμίδας), στην Ελλάδα, εν ενεργεία και συνταξιούχους, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, θα είναι τουλάχιστον 500.000 (προσωπική εκτίμηση), ήτοι αντιστοιχεί ένας εκπαιδευτικός, σε 20 κατοίκους (όχι μαθητές), αυτής της χώρας και εν τούτοις, κάθε χρόνο, μιλάνε για "κενά" και μας προκαλούν ναυτία...
   Επειδή κάποιοι λοξοδρόμησαν στην πορεία, επειδή για αλλού ξεκίνησαν (να διδάξουν) και αλλού κατέληξαν (σε διοικητικές θέσεις, πολιτικά γραφεία και άλλες αργομισθίες), πρέπει ο φορολογούμενος, να την πληρώσει, να ξαναβάλει το χέρι στην τσέπη ;
     Το περίεργο είναι ότι προτιμούν να τα ξύνουν σε κάποια γραφεία, βαρώντας κάρτα όλο το χρόνο, ενώ ως εκπαιδευτικοί, θα μπορούσαν να δουλεύουν 8 μήνες και να πληρώνονται για 12 (λίγο παλιότερα, για 14) !
     Μου καταργεί εμένα το αφορολόγητο, μου βάζει χαράτσια, μπαίνει το Κράτος συνέταιρος στη δουλειά μου, με μισά-μισά και μου ζητάει προκαταβολές, για του χρόνου, ενώ μπορεί του χρόνου να έχω πεθάνει, να έχω αρρωστήσει και να μην εργαστώ καν (!), για ποιο λόγο ; Για να χρηματοδοτήσω αναπληρωτές, σε ένα Υπουργείο με 200 χιλιάδες υπαλλήλους ; Πάτε καλά, είστε σοβαροί ή τα έχετε παίξει τελείως ; (και μου χρυσώνουν το χάπι, λέγοντας ότι τα χρήματα, θα τα βάλει το ΕΣΠΑ, εν μέρει, ήτοι ο Ευρωπαίος φορολογούμενος)
     Οι άλλες κακές ειδήσεις, έρχονται από έναν άλλο τομέα, της Δημόσιας Διοίκησης, την Δικαιοσύνη : Χθες, λέει το ΣτΕ, δεν έδωσε προσωρινή διαταγή στους μεταλλωρύχους και θα αποφασίσει, μετά τις εκλογές ! Γιατί βρε γατάκια, μετά τις εκλογές, για να δείτε, ποιος θα είναι τότε Υπουργός, ποιος θα έχει κερδίσει ; Οι άνθρωποι, οι οικογένειες αυτές, πεινούν και εσείς σκέφτεστε μήπως δυσαρεστήσετε τον Υπουργό και χάσετε καμιά προαγωγούλα ; Αν η υπόθεση αφορούσε τίποτα τρωκτικά του Δημοσίου, θα είχατε αποφασίσει, πιο γρήγορα, μήπως ;
   Αποδεικνύεται τελικά ότι η υπόθεση "Σκουριές" έχει το δικό της συμβολισμό : βγάζει στο φως, τα "σκουριασμένα" μυαλά, που κρατούν δέσμια τη χώρα, στη μιζέρια και την ανυποληψία...
    Τέλος, ο Εισαγγελέας Εφετών, τράβηξε το αυτάκι του Εισαγγελέα Πλημ/κων στα Ιωάννινα και απαλλάχθηκε, από κάθε κατηγορία ο βουλευτής Μαρκογιαννάκης, για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη και δε νομίζω ότι πρέπει να προσθέσω ή να σχολιάσω κάτι εδώ, απλά κάτι τέτοιες στιγμές, σκέφτομαι ..πόσο σωστή, ήταν η απόφασή μου, να μην γίνω δικαστής, όπως με παρότρυνε το περιβάλλον μου !

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

"Ο νικητής του debate"

     Είθισται, μετά το debate (λες και δεν υπάρχουν ελληνικές λέξεις), όλοι να ψάχνουν να βρουν, ποιος κέρδισε ..τις εντυπώσεις : για μένα, από όσο είδα, γιατί νύσταξα και πήγα για ύπνο, κάποια στιγμή, νικητής ήταν ο Μάκης Γιομπαζολιάς, εκπρόσωπος του καναλιού "Ε" !
  Σε αντίθεση, με τους άλλους μεγαλοδημοσιογράφους, με τα ακριβά βρακιά, έκανε τις πιο ουσιαστικές και καίριες ερωτήσεις, άσχετα αν οι απαντήσεις, ήταν "ήξεις-αφήξεις"...
  Στο λίγο χρόνο, που είχε κάθε αρχηγός να απαντήσει, πρώτα απαντούσε ..στον άλλον και στο τέλος, απαντούσε και στην ερώτηση, αλλά με το γνωστό, θεατρινίστικο στυλ, που απαιτεί η παράσταση, ε, η περίσταση, ήθελα να πω !
  Ο Τσίπρας λοιπόν, φάνηκε να επιμένει στο βασικό του επιχείρημα : "ψηφίστε εμάς, γιατί κάναμε ζημιά μόνον επί 7 μήνες, ενώ οι άλλοι έκαναν επί 40 χρόνια", το οποίο περιέργως, βρίσκει σημαντική απήχηση, στην κοινωνία...
    Αντί να ζητήσει συγγνώμη, για την εικόνα περιφερόμενου θιάσου, που παρουσίασε στην Ευρώπη και μας ρεζίλεψε παγκοσμίως, νομίζει ότι έκανε "περήφανη διαπραγμάτευση" (επειδή οι Αριστεροί δεν ξέρουν τι τους γίνεται και πολεμούν ανεμόμυλους, όπως ο Δον Κιχώτης).
   Και φυσικά, οι ονειρώξεις, που έχει, για ..αυτοδυναμία, φανερώνουν έλλειψη επαφής, με την πραγματικότητα...
  Ο Μεϊμαράκης, από την άλλη, στο καίριο ερώτημα, για το αμαρτωλό παρελθόν της ΝΔ, κυρίως επί "κουρασμένου", φάνηκε απολογητικός, ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι έμαθε από τα λάθη του παρελθόντος, αλλά Βαγγέλα, σόρρυ, ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙΣ !
   Η μεταμέλεια, εκδηλώνεται πάντα με ΠΡΑΞΕΙΣ, όχι με λόγια και οι πράξεις δείχνουν ότι τίποτα σχεδόν δεν έχει αλλάξει, στη ΝΔ : πάντα, ο εκάστοτε αρχηγός, ξεκινάει με "προσκύνημα" στην Πρώτη Σερρών, μετά φιλάει, μπροστά στις κάμερες μία Εικόνα, κάνοντας "κάτι σαν Σταυρό" και γενικά όλο αυτό το θεατριλίκι, που βλέπουμε, επί τόσα χρόνια, για να μας πείσουν πόσο κοντά είναι στις ρίζες και στο τρίπτυχο "πατρίς, θρησκεία, οικογένεια"...
   Αυτές οι εκλογές, πραγματικά όμως, είναι περίεργες, δεν έχεις σχεδόν τίποτα ουσιαστικό να ψηφίσεις και δεν ξέρω αν ισχύουν οι δημοσκοπήσεις, που δείχνουν ντέρμπι, ανάμεσα στους δύο, είναι προφανές όμως, ότι αν χάσει η ΝΔ, χάνεται ! Οι συνέπειες θα είναι πραγματικά ανεξέλεγκτες, με πιθανή διάσπαση και ποσοστά, ανάλογα του ΠΑΣΟΚ, στην αρχή τουλάχιστον.
   Προσωπικά και αυτό είναι επίσης περίεργο, αν με ρωτούσαν, ποιος προτιμάς να βγει πρώτος, θα έλεγα η ΝΔ, γιατί στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος, το δήθεν αριστερό πείραμα του συριζα, απέτυχε παταγωδώς, η Χούντα της φασιστοαριστεράς ΠΡΕΠΕΙ να πέσει, έστω και αν πλέον, έχει επέλθει μία σχετική κάθαρση !
   Καμιά φορά, μπαίνω μάλιστα στον πειρασμό, να ψηφίσω ΝΔ, επειδή τώρα δεν βάζουμε σταυρούς (σε "δεξιά" προϊόντα του κομματικού σωλήνα και της κληρονομικής διαδοχής), μόνο και μόνο, για να φύγουν οι άλλοι, παρασυρμένος από τις δημοσκοπήσεις, που δείχνουν το απόλυτο ντέρμπι, μία νίκη, με ελάχιστες ψήφους.
   Τα ποσοστά των αναποφάσιστων, είναι ΠΟΛΥ υψηλά, τόσο κοντά στην κάλπη και λένε ότι το αποτέλεσμα θα κρίνουν οι ..γυναίκες, οπότε ας έχουμε εμπιστοσύνη, στο γυναικείο ένστικτο ! Πάντως, προσωπικά, προσανατολίζομαι να ψηφίσω το ΜΟΝΑΔΙΚΟ νέο, σε αυτές τις εκλογές, την Ένωση Κεντρώων, η οποία, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η μεγάλη έκπληξη των εκλογών...
   Όποιος δεν έχει δεσμεύσεις και εξαρτήσεις, όποιος δεν πληρώνει "γραμμάτια" και εξυπηρετήσεις, όποιος βαρέθηκε το δικομματισμό και τον παλαιοκομματισμό, όποιος θέλει να αρχίσει επιτέλους να αλλάζει κάτι, σε αυτή τη χώρα, θεωρώ, ότι οφείλει να ψηφίσει Β. Λεβέντη !
    Είναι αρκετοί εκείνοι, που δηλώνουν ότι ..θα ψήφιζαν Ένωση Κεντρώων, ότι συμφωνούν με όσα λέει, αλλά δεν θα ψηφίσουν, γιατί "το μεν πνεύμα πρόθυμο, η δε ..σαρξ ασθενής" (χαχα), διστάζουν να ξεβολευτούν και πέφτουν εύκολα θύματα, στα εκβιαστικά διλήμματα των δύο μεγαλύτερων κομμάτων.
    Τα πάσης φύσεως, ηλικίας και είδους "τρωκτικά", αυτοί δηλαδή που ανεβοκατεβάζουν τις κυβερνήσεις, είναι τόσο απορροφημένοι, αφομοιωμένοι, από το σύστημα, που δικαιολογούνται να έχουν παρωπίδες, όμως κάτι 20ρηδες, που υποστηρίζουν φανατικά παλαιά κόμματα, όπως ο συριζα, για να μην ξεβολευτεί ..ο μπαμπάς, δεν έχουν ΚΑΜΙΑ δικαιολογία !
    

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Ντινόπουλος vs Δούρου

      Χθες έγινε γνωστό, ότι η αγωγή, που είχε ασκήσει η Δούρου, εναντίον του Ντινόπουλου (τα "κύριος" και "κυρία", τα αποφεύγω, για λόγους ευκολίας και συντομίας, όχι από έλλειψη σεβασμού), ζητώντας αποζημίωση, λόγω ηθικής βλάβης, ύψους 100 χιλιάδων ευρώ (κατ' άλλους 260 χιλιάδες, μικρή σημασία έχει), έγινε, εν μέρει δεκτή, για το ποσόν των 60 χιλιάδων ευρώ !
   Η αγωγή βασίστηκε σε δημόσιες, τηλεοπτικές, δηλώσεις του Ντινόπουλου, λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, ότι η Δούρου, υπήρξε σύμβουλος του Άκη Τσοχατζόπουλου, όταν εκείνος ήταν Υπουργός Άμυνας, γεγονός, που η Δούρου, θεώρησε συκοφαντικό και ήγειρε την αγωγή (δεν ξέρω αν έκανε και μήνυση), διότι, φαίνεται, το να σχετίζεσαι, με οιονδήποτε τρόπο, με κάποιον, ο οποίος, στη συνέχεια, μπήκε στη φυλακή, θεωρείται βδέλυγμα..
  Από την απόφαση, που "διέρρευσε" σχεδόν αυτούσια σε site (!), προκύπτει το γνωστό "παιχνίδι με τις λέξεις", δηλαδή το "δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης" (ή Γιάνης, για να γελάσουμε) : η Δούρου, λέει η απόφαση, ΔΕΝ υπήρξε ποτέ σύμβουλος του Άκη, απλά "εργάστηκε" και μάλιστα με μπλοκάκι, σε ένα ..Ινστιτούτο, που βρίσκεται (δεν γνωρίζω αν υφίσταται ακόμα), υπό την εποπτεία του Υπουργείου Άμυνας και ..τον συμβουλεύει !
   Και το, εύλογο, νομίζω, ερώτημα, που θέτω, είναι το εξής : το Ινστιτούτο αυτό (που ανάλογο, δεν πρέπει να υπήρξε ούτε επί ΕΣΣΔ, απλά έγινε, για να προστεθεί άλλη μία κρατική αργομισθία, στις χιλιάδες άλλες), ΠΟΙΟΝ συμβούλευε ; Ο ρόλος του, ήταν συμβουλευτικός, προφανώς και εκεί την περίοδο, που συνεργάστηκε με αυτό, η Δούρου, Υπουργός Άμυνας, ήταν ο Τσοχατζόπουλος ! Άρα, που ήταν το ψευδές και συκοφαντικό, στα λεγόμενα του Ντινόπουλου ;;
   Το να συνεργάστηκες, εν ευρεία έννοια, με κάποιον, ο οποίος έπαιρνε μίζες και ξέπλενε ίσως χρήμα, δεν σημαίνει ότι υιοθετείς τις ενέργειές του ή ότι υπήρξες συνεργός του, αφενός και αφετέρου, είναι ένα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ γεγονός, το πως ορίζει ο καθένας την έννοια "σύμβουλος", είναι όμως, όπως φαίνεται, άκρως ..υποκειμενικό !
    Στο πολιτικό σκέλος της υπόθεσης, τώρα, η ίδια η Δούρου, προσπαθεί να μας πείσει ότι διορίστηκε σε μία κρατική αργομισθία, με συνέντευξη κλπ, ωστόσο, επειδή όλοι στην Ελλάδα ζούμε, δυσκολευόμαστε να το δεχτούμε..
    Έχει βασικό πτυχίο ..Παιδαγωγικού, με μεταπτυχιακές πάντως σπουδές, συναφείς με το αντικείμενο, του εν λόγω ..Ινστιτούτου, βρίσκεται στο συριζα, εδώ και 20 χρόνια και λογικά, πρέπει να διατηρούσε καλές σχέσεις, με το χώρο του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνον για τον εξεταζόμενο εδώ λόγο, αλλά επειδή το ίδιο ισχύει, για τα περισσότερα στελέχη του συριζα, που προσπαθεί να μας πείσει, ότι είναι κάτι ..καινούργιο και φρέσκο !
    Θέμα προέκυψε και με κάποια κυρία, που φέρεται να βαράει παλαμάκια, όταν ο Άκης, χόρευε ζεϊμπέκικο στο γάμο του, με την Β. Σταμάτη, στο ..Παρίσι και η οποία μοιάζει πολύ στη Δούρου (η ίδια το αρνείται, πάντως).
    Επιστρέφοντας, στο νομικό κομμάτι της υπόθεσης, που κυρίως σχολιάζουμε, όπως είχε γίνει γνωστό, ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου, πριν την εκδίκαση, κάλεσε τα μέρη να συμβιβαστούν (αυτό, κατά κανόνα, σημαίνει, ότι έχει σχηματίσει άποψη, υπέρ του ενάγοντος, όχι πάντα βέβαια) και ο Ντινόπουλος, με μία απλή καταχώρηση "συγγνώμης" στα πρακτικά, θα μπορούσε να περισώσει χρήμα και ταλαιπωρία...
    Το ότι δεν το έκανε, από μία πλευρά, φαίνεται ανόητο, από την άλλη όμως, αποτελεί αντρίκεια στάση, όταν πιστεύεις σε κάτι, οφείλεις να το πας μέχρι τέλους και σε αυτή τη γραμμή, πλέον και μη έχοντας άλλη επιλογή, θεωρώ, ότι στο Εφετείο, τα πράγματα μπορεί να αντιστραφούν και η αγωγή να απορριφθεί !


 

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Καταδίκη, με βάση το ..αποτέλεσμα ;

      Η "αμπαλίαση" (ξέρω ότι είναι αδόκιμος ο όρος, αλλά είναι εύστοχος εδώ, προέρχεται από το άμπαλος-άσχετος, στο ποδόσφαιρο, αλλά και γενικότερα), μερικές φορές τσακίζει κόκκαλα και παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις, όπως φάνηκε και στην περίπτωση του τραυματισμού του Κύπριου στη Μύκονο (ο οποίος χαροπαλεύει και μακάρι να τα καταφέρει !), από σεκιουριτά.
   Ο τελευταίος, ..ως δια μαγείας, από τη στιγμή, που προφυλακίστηκε, έπαψε να ονομάζεται από τα ΜΜΕ "μπράβος" και έγινε "σεκιουριτάς" και η αλήθεια είναι, με βάση όσα είχα γράψει στην προ-προηγούμενη ανάρτηση, ότι περίμενα κάτι καλύτερο, για εκείνον.
   Δυστυχώς, φαίνεται όμως ότι επικράτησαν οι υστερικές κραυγές, η οχλαγωγία και η κοινή γνώμη (όπως η κοινή γυναίκα, δηλαδή η πόρνη) και κρίθηκε με όρους "ρωμαϊκής αρένας", που διψάει για αίμα (άλλως, με όρους εξιλέωσης των συγγενών του θύματος), παρά με όρους Δικαίου !
    Όλοι οι άμπαλοι και οι άσχετοι, περί τα νομικά, άρχισαν τα διάφορα σχόλια, παρασυρμένοι βέβαια, από την άθλια μετάδοση του συμβάντος, από τα ΜΜΕ και έφτασαν στο σημείο, να πουν ότι η Μύκονος, είναι το "νησί των μπράβων", να κλείσουν ΌΛΑ τα νυχτερινά μαγαζιά της Μυκόνου, να πάνε όλοι οι Μυκονιάτες, στη φυλακή και σε τελική ανάλυση, να πέσει ναπάλμ στο νησί και να το βυθίσει, στον πάτο του Αιγαίου..
    Σημαντικό ρόλο, έπαιξε και η αναβίωση αναμνήσεων, από το θάνατο του νεαρού Αυστραλού, Ντουζόν Σάμιτ, το 2008, με παρόμοιο (όχι όμως και όμοιο) τρόπο : εδώ έγκειται και η μεγαλύτερη ένσταση, ότι δηλαδή δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες, δε μετράει το αποτέλεσμα, όπως διατείνονται οι άμπαλοι, αλλά το ΠΩΣ φτάνει κανείς στο (ίδιο) αποτέλεσμα.
    Ας δούμε τα εξής παραδείγματα : πρώτον, "αναρχικός" πετάει μολότωφ σε κτίριο με κόσμο και κάποιος καίγεται ζωντανός (οποιαδήποτε ομοιότης με μαρφίν, μόνο τυχαία δεν είναι), δεύτερον, οδηγός τρένου, αντιλαμβάνεται πριν, από 50 μέτρα ότι τρελός, έχει σταματήσει πάνω σε ανισόπεδη διάβαση, για να αυτοκτονήσει και τρίτον, εργολάβος οικοδομών, δεν "μοντάρει" καλά τη σκαλωσιά, με συνέπεια να πέσει και να σκοτωθεί ένας εργάτης του !
      Σύμφωνα με τη θεωρία των άμπαλων, περί τα νομικά, σχολιαστών του διαδικτύου, ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ, θα πρέπει να τιμωρηθούν ΤΟ ΙΔΙΟ, με τις ίδιες ποινές, εφόσον σε όλες τις περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι κοινό : ο θάνατος κάποιου..
     Φυσικά, αυτή η "λογική" οδηγεί σε παράλογα συμπεράσματα και είναι προφανές, ότι στην πρώτη περίπτωση, έχουμε ανθρωποκτονία με πρόθεση (δόλο, έστω και ενδεχόμενο), ήτοι κακούργημα, στη δεύτερη δεν έχουμε καν έγκλημα, αφού ο οδηγός του τρένου, δεν μπορούσε να αποτρέψει το μοιραίο και στην τρίτη, έχουμε ανθρωποκτονία, αλλά από αμέλεια, ήτοι πλημμέλημα, το οποίο δεν δικαιολογεί καν προφυλάκιση, έστω και αν η συνέπεια (θάνατος) είναι ό,τι χειρότερο !
     Κάθε χρόνο, στους ελληνικούς δρόμους, συμβαίνουν δεκάδες ανθρωποκτονίες, από αμέλεια οδηγών και αν δικάζονταν από τους χρήστες του διαδικτύου, μπορεί να κατέληγαν στη φυλακή, επειδή ..σκότωσαν (η διάκριση του Ποινικού Κώδικα σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και εξ αμελείας και η διαφορετική ποινική αντιμετώπιση, είναι, για αυτούς, ψιλά γράμματα προφανώς)..
      Για να επιστρέψουμε στο συμβάν της Μυκόνου, προσωπικά και με όσα έγιναν γνωστά, από τα ρεπορτάζ, ΔΕΝ έχω πειστεί, ότι το πολύ δυσάρεστο αυτό αποτέλεσμα, υπήρξε προϊόν δόλου και όχι αμέλειας !
      Δεν ξέρω σε ποια στοιχεία, βασίστηκαν Ανακριτής και Εισαγγελέας, ξέρω όμως ότι στο Δικαστήριο, θα εξεταστούν πολύ περισσότερα και το αποτέλεσμα, εικάζω, ότι θα είναι διαφορετικό (εξάλλου, αν η προφυλάκιση έγινε, για να κατευναστεί η κοινή γνώμη, πράγμα απαράδεκτο, ούτως ή άλλως, ίσως υπάρξει και αποφυλάκιση, πριν συμπληρωθεί το ανώτατο όριο)...
       Στο Δικαστήριο, θα εξεταστούν τα πάντα, ακόμα και η προηγούμενη συμπεριφορά του θύματος, όχι για τη δημιουργία εντυπώσεων, αλλά επειδή ΈΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ, αυτό επιτάσσει ο Νόμος !
        Όταν λαμβάνει χώρα, ένα συμβάν, σε ένα τόσο πολυσύχναστο χώρο, είναι ανέκδοτο να πεις ότι δεν θα υπάρχουν ΑΡΚΕΤΟΙ (για να μην πω "πολλοί") αυτόπτες μάρτυρες, για το τι έγινε, τι προηγήθηκε κλπ.
         Παράλληλα, δεν μπορεί παρά να ανοίξει και μία μεγάλη κουβέντα, για το ποιοι επιλέγονται ως "σεκιούριτι", τι εκπαίδευση έχουν και τι εντολές παίρνουν και το πως να χειρίζονται τις περιπτώσεις, όπου ο χώρος που φυλάσσουν δέχεται "επίθεση" !
        Αυτό, που πάντως, ΔΕΝ μπορώ να χωνέψω με τίποτα, ΑΝ αληθεύει ότι η φωνή, που ακούγεται στο βίντεο, είναι του κατηγορούμενου, ΠΩΣ κάποιος, που προφυλακίστηκε για έγκλημα δόλου, μένει στο σημείο και προσπαθεί να ..συνεφέρει το θύμα, αυτό αντιβαίνει σε κάθε στοιχειώδη κοινή λογική και αν ισχύει, θα ήθελα πραγματικά να δω πως το δικαιολόγησαν (..αν το δικαιολόγησαν) Ανακριτής και Εισαγγελέας.

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Πρώτη φορά στα σοβαρά !

     Θεωρώ ότι η ατάκα αυτή του Σταύρου Θεοδωράκη, έκλεψε τις εντυπώσεις, στο χθεσινό, πολύ κατώτερο του αναμενόμενου debate, που εξέπεμπε προχειρότητα, ανοργανωσιά και σοβαροφάνεια και τον έχρισε Νικητή, με διαφορά, από τους υπόλοιπους, σε συνδυασμό με τον ώριμο, μεστό και συνάμα λιτό, λόγο του !
  Βέβαια, το να επικρατήσει ο Σταύρος, σε ένα debate, με αυτούς τους αντιπάλους, είναι σαν να παίζει μπάσκετ ο Jordan με κάποιον ερασιτέχνη, είναι σαν να προσπαθεί να κρυφτεί η μύγα, μέσα στο γάλα...
  Το "πρώτη φορά στα σοβαρά", αποτελεί μία πολύ έξυπνη ατάκα και απεικονίζει το διακύβευμα αυτών των εκλογών, με τον καλύτερο τρόπο : είναι σαν να σου λέει, αρκετά μαλακιστήκατε με το "δόλωμα" "πρώτη φορά αριστερά", ωραία τα πειράματα και ο χαβαλές, αλλά με το μέλλον της χώρας, δεν παίζουνε, το παιχνίδι αυτό, κόστισε ΑΚΡΙΒΑ στη χώρα (παραλίγο, για ΠΟΛΥ λίγο, να αποβεί και μοιραίο), οπότε είναι καιρός να σοβαρευτείτε και να ψηφίσετε σωστά !
   Κανένας εχέφρων και λογικός άνθρωπος, δεν μπορεί να πιστέψει, ότι (ξανα)ψηφίζοντας συριζα, ξεμπερδεύει με το παλιό, το μόνο κόμμα, που αντιπροσωπεύει κάτι καινούργιο, από όσα εκπροσωπήθηκαν χθες, είναι Το Ποτάμι, αυτή είναι μία αντικειμενική αλήθεια, όσο και εθελοτυφλεί κάποιος, είναι εκεί και είναι αδιαμφισβήτητη.
    Η Φώφη, ερχόμενη από το βαθύ ΠΑΣΟΚ, κάλεσε (μάλλον μάταια) τα πρόβατα, να επιστρέψουν στο μαντρί, ο Καμμένος δικαίωσε ξανά το επίθετό του, ο Δραχμαζάνης, πήγε για ..τσιγάρο, πριν τελειώσει το debate και ο Κουτσούμπας (που τσακίζει μισό αρνί, για πρωϊνό), μας καλεί να εφαρμόσουμε το κομμουνιστικό πείραμα, που ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΕ και ΑΠΕΤΥΧΕ, οπουδήποτε εφαρμόστηκε !
    Για τον (γνωστό πλέον) Τσιπρανδρέου, δεν χρειάζεται να σχολιάσει κανείς, αλλά αυτός, που πραγματικά το τερμάτισε, ήταν ο Βαγγέλας, όταν προς το τέλος, μάλιστα, έχυσε το λιγοστό γάλα, που είχε, με ιδρώτα, μαζέψει : μας είπε ότι ασκεί δικηγορία, από ..παιδί, ακόμα και τώρα (!), λες και δεν γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας και δεν είναι γνωστό το παρελθόν του καθενός (με τόσο χοντρά ψέματα, ο ανεπάγγελτος-επαγγελματίας πολιτικός Μεϊμαράκης, που βάζω στοίχημα, ότι δεν ξέρει καν, που είναι τα Δικαστήρια της Αθήνας, θύμισε παλιές, κακές εποχές).
   Το γέλιο είναι, πως στη Ρηγίλλης, θεωρούν ότι ο Βαγγέλας τα πήγε καλά...Δεν ξέρω ποια σαΐνια επικοινωνιολόγοι, έχουν πει στα στελέχη της ΝΔ, να μιλούν για τις σπουδές τους κλπ (όπως στον πρόσφατο καυγά Κεφαλογιάννη-Σκουρλέτη), αλλά πρέπει να καταλάβουν, ότι ο κόσμος πλέον ξύπνησε, ξέρει τι είναι και τι έχει κάνει ή δεν έχει κάνει ο καθένας, η εξαπάτηση τελείωσε !
    Για να επιστρέψω στον τίτλο, για μένα, αν ψηφίσω Το Ποτάμι, θα είναι η ..δεύτερη φορά και όχι η πρώτη (ήταν το Γενάρη) και σίγουρα είναι ένα κόμμα, που αξίζει την ψήφο μας.
     Όμως, επειδή θέλω να είμαι 100% ειλικρινής, παρότι δικηγόρος (χαχα), ομολογώ ότι δεν έχω αποφασίσει ακόμα οριστικά : το μυαλό μου λέει Ποτάμι, η καρδιά μου, όμως, λέει Ένωση Κεντρώων και κατά κανόνα, αποφασίζω, όπως όλοι οι "ηλίθιοι", με την καρδιά και όχι με το μυαλό  !

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Η δημοσιογραφία στα χειρότερά της !

     Το επίπεδο της ελληνικής δημοσιογραφίας, όπως έχουμε ξαναπεί, δεν ξεφεύγει από τη γενικότερη μετριότητα, με κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας, ανυπαρξία έρευνας και περιορισμό σε c(l)opy paste της εργασίας άλλων κ.ο.κ
  Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις, όπου η δημοσιογραφική άγνοια ή ανεπάρκεια, η ανάγκη δημιουργίας εντυπώσεων, για περισσότερα κλικς και η παντελής απουσία δεοντολογίας, λαμβάνουν επικίνδυνες, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, διαστάσεις !
   Αυτό συνέβη-συμβαίνει και με το τρόπο κάλυψης της είδησης, του σοβαρού τραυματισμού ενός Κύπριου, σε γνωστό νυχτερινό μαγαζί της Μυκόνου, όπου οι δημοσιογράφοι, μετατράπηκαν ξανά σε Εισαγγελείς, έβγαλαν πορίσματα και ζητούν τιμωρίες, φτάνοντας σε σημείο να υποδείξουν στις δικαστικές Αρχές, τι πρέπει να κάνουν...
   Πιο λυπηρό είναι βέβαια, ότι οι Δικαστές ..τσίμπησαν από τον ντόρο και την οχλαγωγία και μαθαίνουμε σήμερα, ότι οι κατηγορίες, μετατράπηκαν σε κακουργηματικές, από πλημμεληματικές !
   Στα σχετικά ρεπορτάζ, όσα είδα τουλάχιστον, παρατηρεί κανείς τα εξής : πρώτον, ο τίτλος, συχνά, δεν έχει καμία σχέση με το κείμενο, απλά λειτουργεί ως "κράχτης, για να κλικάρεις, έλα όμως, που οι περισσότεροι δεν διαβάζουν καν το υπόλοιπο και δεύτερον, οι συντάκτες εκφέρουν κρίσεις και σχόλια, χωρίς να έχουν νομικές γνώσεις..
    Ας δούμε λοιπόν, τι προκύπτει από το ρεπορτάζ, ψυχρά και αντικειμενικά και τι βγάζουν προς τα έξω οι δημοσιογράφοι : καταρχάς, ο κατηγορούμενος, αναφέρεται παντού ως "μπράβος", ενώ ήταν υπάλληλος φύλαξης σε νόμιμα λειτουργούσα εταιρία, όπως φαίνεται !
    Για πολλά πράγματα, μπορεί κανείς να κατηγορήσει τους Μυκονιάτες, όχι όμως, ότι δεν είναι καλοί επιχειρηματίες, ότι δεν φροντίζουν τα πάντα να είναι εντάξει και ότι δεν σέβονται τον πελάτη : έτσι είναι εύλογο και προς το συμφέρον τους, να νιώθει ο πελάτης ασφάλεια και όχι ότι πηγαίνει κάπου, όπου γίνονται φασαρίες και απειλείται και ο ίδιος.
     Έπειτα, τα μμε μίλησαν για "ανελέητο ξυλοδαρμό", όταν από το ίδιο το ρεπορτάζ και τις μαρτυρίες, προέκυπτε ότι ο άτυχος Κύπριος έφαγε μόνον μία σφαλιάρα και την κρίσιμη ( Μία-1, ξανά) λαβή, που τον τραυμάτισε, κατά την πτώση του, ΚΑΜΙΑ σχέση δηλαδή με την έννοια "ξυλαδαρμός", που προϋποθέτει πολλά και επαναλαμβανόμενα χτυπήματα !
     Δεν θα σταθώ στην προηγούμενη συμπεριφορά του θύματος, ο οποίος δημιούργησε φασαρία, στο μαγαζί, έφυγε και ξαναγύρισε, γιατί κάποιοι θα ερεθιστούν και θα παρεξηγήσουν (ότι είμαι της άποψης, πήγαινε γυρεύοντας, καμία σχέση), ωστόσο, από την εμπειρία μας, είναι γνωστό, ότι κάποιος, που έχει τσακωθεί, φεύγει και ξαναγυρίζει, ΣΥΝΗΘΩΣ επιστρέφει με κάποιο όπλο, οπότε το λέω, για να δικαιολογήσω, γιατί ίσως, οι φύλακες ήταν "στην τσίτα" και ίσως υπερέβαλλαν..
     Τέλος, το περιβόητο βίντεο, που δήθεν οδήγησε τον ανακριτή, στη μεταβολή της κατηγορίας, ΑΝ είναι αυτό, που είδαμε όλοι, δείχνει τι έγινε ΜΕΤΑ τον τραυματισμό, όχι ΠΩΣ έγινε, ενώ αν αληθεύει ότι η φωνή που ακούγεται, είναι του κατηγορούμενου, αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη ΥΠΕΡ ΤΟΥ, ότι δεν είχε τέτοια πρόθεση : κανένας με ανθρωποκτόνο δόλο, δεν κάθεται να περιθάλψει μετά το θύμα του ή να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες (έλεος, δηλαδή) !
      Ορισμένοι δημοσιογράφοι, έφτασαν στο σημείο, να κατηγορήσουν αρχικά τους Δικαστές, επειδή ο κατηγορούμενος, έμεινε αρχικά ελεύθερος, έως την απολογία, λέγοντας ότι είναι ύποπτος φυγής, ενώ είχε παρουσιαστεί ..οικειοθελώς στις Αρχές, μετά την παρέλευση του αυτοφώρου (τρία πουλάκια κάθονταν, δηλαδή).
       ΌΛΑ τα στοιχεία της υπόθεσης, αν τα δει κανείς ψύχραιμα, φωνάζουν ότι εδώ ΔΕΝ υπήρξε δόλος, το όποιο αποτέλεσμα, υπήρξε προϊόν αμέλειας και ίσως υπερβάλλοντα ζήλου, εκ μέρους του κατηγορούμενου, που δεν υπολόγισε ότι η λαβή, που επιχείρησε, θα μπορούσε να επιφέρει τόσο σημαντική βλάβη !
       Επομένως, λογικά, η όποια κατηγορία, θα παραμείνει σε βαθμό πλημμελήματος και δεν θα μπορεί να δικαιολογήσει προσωρινή κράτηση, εκτός αν επικρατήσει η οχλαγωγία και οι κραυγές της "κοινής" γνώμης (κατά το "κοινή" γυναίκα)...
    

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Όταν το έγκλημα βαφτίζεται ..τραγωδία !

     Είναι εξαιρετικά ενοχλητικό, εκνευριστικό και εξοργιστικό, κάθε φορά, που συμβαίνει ένα θανατηφόρο ατύχημα ή έγκλημα, τα σαΐνια, οι δημοσιογράφοι μας (και όχι μόνον, οι ξένοι δεν πάνε πίσω) να μιλούν για "τραγωδία" και μάλιστα, αρκετά συχνά "ασύλληπτη" !
  Αυτό συνέβη και προχθές, με την πυρκαγιά στο Δαφνί, που προκάλεσε το θάνατο τριών και τον σοβαρό τραυματισμό άλλων τόσων τροφίμων του Ψυχιατρείου, λες και είναι σπάνιο, ένας ψυχοπαθής ή φρενοβλαβής να προκαλεί κακό, στον εαυτό του ή/και σε άλλους..
  Αντί να σταθούν οι ρεπόρτερς στα εγκληματικά λάθη και παραλείψεις, που οδήγησαν στο αποτέλεσμα αυτό, επικεντρώθηκαν στο γεγονός ότι ορισμένοι τρόφιμοι, δένονται στα κρεβάτια τους, το οποίο είναι και το λιγότερο ύποπτο, αφού είναι εύλογο, να περιορίζεις κάποιον, που μπορεί να κάνει ζημιά, αν αφεθεί ελεύθερος !
  Τα μεγάλα ερωτηματικά, που καλείται να απαντήσει η δικαστική έρευνα, που ήδη ξεκίνησε, με μια καθυστέρηση, είναι η αλήθεια και αφού πρώτα, είχε καταθέσει μήνυση, ο πατέρας ενός νεκρού, ο οποίος και ξεκίνησε έναν μακροχρόνιο και δαπανηρό, δικαστικό αγώνα, στη μνήμη του παιδιού του, είναι πολλά και αμείλικτα.
   Η δικογραφία, που θα σχηματιστεί, σίγουρα θα είναι ογκωδέστατη, με έγγραφα, μαρτυρίες κλπ, με τους ανεύθυνο-υπεύθυνους να αλληλοκατηγορούνται, ως συνήθως και κατόπιν εορτής, να λένε : "εμείς είχαμε ενημερώσει, είχαμε προειδοποιήσει" κλπ.
   Με βάση το ρεπορτάζ, κύριος ύποπτος, για την πυρκαγιά, εμφανίζεται τρόφιμος, ο οποίος πριν λίγο καιρό, είχε διαπράξει φόνο, μέσα στο Δαφνί και το ερώτημα, φυσικά, είναι γιατί δεν απομακρύνθηκε έγκαιρα, όπως μάλιστα είχε ζητηθεί, λόγω της μεγάλης επικινδυνότητάς του !
   Το ένα ερώτημα, λοιπόν, είναι αυτό και το άλλο, ΤΙ συνέβη την ίδια την ώρα της φωτιάς : Ποιοι νοσηλευτές είχαν βάρδια και ΠΟΥ βρίσκονταν ; Αν υπήρχαν μέσα πυροπροστασίας, πόσο γρήγορα αντέδρασε το προσωπικό κ.ο.κ.
    Η λογική λέει, πως αν υπήρχε επίβλεψη, δεν θα έμπαινε φωτιά ή τουλάχιστον, θα την έσβηναν γρήγορα ή θα προλάβαιναν να λύσουν και να απομακρύνουν τους νεκρούς, που βρήκαν φρικτό θάνατο, δεμένοι και ανήμποροι να αντιδράσουν !
    Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στερεότυπα, έβγαλε ανακοίνωση, ότι για όλα φταίνε οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στα δημόσια Νοσοκομεία, ωστόσο οι 50.000 + μισθοδοτούμενοι από αυτά, δεν είναι και κανένας μικρός αριθμός, είναι μία ολόκληρη πόλη...
    Ακόμα και αν δεχτούμε ότι δεν επαρκεί το προσωπικό, το ερώτημα παραμένει : αυτοί, που πληρώνονται, για να είναι σε κάποιες θέσεις, ήταν σε αυτές ή όχι ; Ή τα είχαν παρατήσει όλα και είχαν πάει παραλία ; (τρόπος του λέγειν, αλλά η πραγματικότητα καμιά φορά, ξεπερνάει και τη φαντασία, ειδικά στο ελληνικό Δημόσιο).
    Εξάλλου, η ανακοίνωση για τις ελλείψεις, λέει τη μισή αλήθεια, διότι δε μας λέει π.χ πόσους ..κηπουρούς, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς και λοιπούς τεχνίτες, φύλακες, οδηγούς, τραπεζοκόμους και ένα σωρό άλλες ειδικότητες, πληρώνουμε εμείς, ως φορολογούμενοι, στα δημόσια Νοσοκομεία και αν χρειάζονται τελικά, όλοι αυτοί !
     Το σίγουρο είναι, ότι η υπόθεση αυτή, έχει δικαστικό μέλλον, όχι μόνον ποινικό, αλλά και στα Διοικητικά Δικαστήρια, όπου προβλέπω το ελληνικό Δημόσιο, να κληθεί να καταβάλει γενναίες αποζημιώσεις, στους συγγενείς των νεκρών, γιατί δεν υπάρχουν τραγωδίες, μόνον εγκληματικά λάθη και παραλείψεις, που οδηγούν σε ..τραγικά αποτελέσματα, όπως εδώ.

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Λαϊκή Ενότητα : το συντομότερο ανέκδοτο !

     Ένα αστείο και "άκυρο" κόμμα, όπως εκείνο του Λαφαζάνη, δεν θα μπορούσε, παρά να βρει ένα αστείο και "άκυρο" όνομα !
  Ακόμα και ιστορικά να το δει κανείς, η ενότητα, είναι το τελευταίο, που χαρακτηρίζει τον ελληνικό λαό : από τους συνεχείς πολέμους, ανάμεσα στις πόλεις-κράτη, στην Αρχαιότητα, έως το σημερινό ψυχρό εμφύλιο, ανάμεσα στα τρωκτικά του Δημοσίου και τον ιδιωτικό τομέα, μάλλον για διαρκή αντιπαλότητα, μπορεί να γίνει λόγος, παρά για ..ενότητα και ομοψυχία (με εξαίρεση, τις περιπτώσεις αντιμετώπισης ενός κοινού, ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, εχθρού).
  Η διαίρεση μάλιστα του ελληνικού λαού, η διχόνοια, είναι ίσως εντονότερη, από τα περισσότερα ξένα κράτη, όπου και εκεί και παντού, είναι φυσιολογικό και επόμενο, να υπάρχουν διαφορές, από τη στιγμή, που οι κοινωνίες, έχουν ταξική διαστρωμάτωση και αντικρουόμενα συμφέροντα !
   Η "ΛΑ.Ε" όμως, είναι ανέκδοτο (και) για άλλους λόγους : ο Λαφαζάνης νομίζει (ή θέλει να νομίζουμε, γιατί δεν μπορεί να είναι τόσο χαζός) ότι η δεξαμενή των ψηφοφόρων του, βρίσκεται στο 62% όσων ψήφισαν ΟΧΙ, σε ένα παράνομο και άκρως ..διχαστικό δημοψήφισμα (που έσπειρε έχθρα και διχόνοια, ακόμα και μέσα στις οικογένειες).
    Ξεχνάει ή θέλει να ξεχνάει, ότι από αυτούς, το 90% είναι υπέρ του Ευρώ και της παραμονής μας στην Ευρωζώνη, επρόκειτο απλά για ανθρώπους, που παρασύρθηκαν από τους συριζοψεκασμένους και πίστεψαν ότι μπορεί να τα έχουν όλα : και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο και ότι 500 εκατ. Ευρωπαίοι, θα υποχωρούσαν στη θέληση 2 εκατ. Ελλήνων και θα συνέχιζαν να τους χρηματοδοτούν, χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς να υπάρχει περίπτωση επιστροφής των χρημάτων τους !
    Επομένως, από τη στιγμή, που η "ΛΑ.Ε" έχει ταχθεί ανοιχτά, κατά του ευρώ και της ευρωζώνης και υπέρ της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα, μοιραία το κοινό της ..περιορίζεται σε όσους περιθωριακούς, νομίζουν (εσφαλμένα) ότι με τη δραχμή θα τρώνε με χρυσά κουτάλια, την ώρα, που η συντριπτική πλειοψηφία θα δυστυχεί..
     Κυρίως όμως, η "ΛΑ.Ε", βασίζεται στο αντιμνημονιακό παραμύθι, το οποίο πουλάει ακόμα εν μέρει και εδώ έγκειται το μεγαλύτερο ΠΑΡΑΔΟΞΟ : ότι εμφανίζονται ως αντιμνημονιακοί όλοι εκείνοι, οι οποίοι χωρίς τα Μνημόνια, με μία άτακτη δηλαδή χρεοκοπία, δεν θα είχαν ούτε μαντήλι να κλάψουν ή μπορεί ακόμα και να πέθαιναν στους δρόμους, από την πείνα, όπως στην Κατοχή !
     Όλοι αυτοί οι ανεπάγγελτοι, που πληρώνονται μια ζωή από το ΓΛΚ, χωρίς τα Μνημόνια, θα είχαν ψωμολυσσάξει, από τη στιγμή, που ποτέ δεν απέκτησαν επαγγελματικές γνώσεις και εμπειρίες, για να επιβιώσουν, χωρίς να ανοίγουν την παλάμη στο κράτος-πατερούλη και τα ίδια ισχύουν και για τα τρία βασικά, αντιμνημονιακά κόμματα : ΛΑ.Ε, ΚΚΕ και Χ.Α...(+ το ΕΠΑΜ)
     Επομένως, ψηφίζοντας κανείς "ΛΑ.Ε", ουσιαστικά και αδιαμφισβήτητα, εκ των πραγμάτων δηλαδή, μπαίνει στην ίδια μοίρα και στην ίδια πλευρά, με απαρχαιωμένους κομμουνιστές και φασίστες-δολοφόνους και αυτός είναι ίσως και ο καλύτερος λόγος, για να ΜΗΝ το κάνει !
      Παραφράζοντας, ένα από τα πιο γνωστά συνθήματα των αναρχικών στους τοίχους, θα λέγαμε ότι : Λαϊκή (αντί για Εθνική) είναι η Ενότητα των δολοφόνων...


 

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Όταν το παλιό συγκρούεται με το ..παλιότερο

      Στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, ουσιαστικά, συγκρούεται το παλιό (τσίπρας), με το παλιότερο (μεϊμαράκης) και μένει να αποδειχθεί τι θα επικρατήσει !
   Μιλάμε για δύο γνήσια "τέκνα" του κομματικού σωλήνα, χωρίς ΟΥΤΕ ΈΝΑ ένσημο, σε πραγματική εργασία, για δύο ανεπάγγελτους-επαγγελματίες πολιτικούς, με μόνη διαφορά την ηλικία και συνεπώς, τη μεγαλύτερη εμπειρία του ενός..
   Επειδή η ζωή, γράφει τα καλύτερα σενάρια, η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε απέναντι στον Τσίπρα, να τεθεί κάτι σχεδόν ταυτόσημο και προσωπικά, αν έχανα τις εκλογές από το ..βαγγέλα, δεν θα έβγαινα ποτέ ξανά από το σπίτι μου, ούτε μέχρι το φούρνο της γειτονιάς !
    Μετά από ΌΛΑ όσα έχουν γίνει, τα τελευταία χρόνια, είναι πραγματικά μοναδικό φαινόμενο, ότι ο δικομματισμός ζει και βασιλεύει, πάντα δύο είναι τα κόμματα, που διεκδικούν την πρωτιά και συνήθως εναλλάσσονται : αυτό έχει την εξήγηση, πρώτον στην δύναμη της συνήθειας και στο φόβο, για το άγνωστο, στην (πραγματική) ανάγκη να υπάρχει διακυβέρνηση και στην σχεδόν ασυναίσθητη ανάγκη, να "είσαι με τους νικητές, με τον πρώτο".
    Ο συριζα, το Γενάρη, κέρδισε τις εκλογές, υποσχόμενος ότι "η ελπίδα έρχεται" και έφερε : μαυρίλα, αγωνία για το μέλλον, μιζέρια, τρομοκρατία, μας άσπρισε τα μαλλιά και μας έκανε να χάσουμε τον ύπνο μας, έως ότου επιστρέψει στη λογική και στην πραγματικότητα, ελάχιστα πριν την απόλυτη καταστροφή και με βαρύ κόστος, για τη χώρα !
    Τώρα, η προεκλογική του εκστρατεία, επικεντρώνεται (αφού η ελπίδα πέρασε και δε μας άγγιξε..), στο ότι αυτοί είναι το νέο (εδώ γελάμε) και οι άλλοι, εκπροσωπούν το παλιό, το φθαρμένο και υπάρχουν ουκ ολίγα πρόβατα, που το πιστεύουν ακόμα.
     Η πραγματικότητα είναι ότι ο συριζα, μόνο κάτι νέο δεν είναι, όχι μόνον, επειδή βάζει 80ρηδες στα ψηφοδέλτιά του ή τα μισά στελέχη του, προέρχονται από το πασοκ, αλλά και σε θέματα νοοτροπίας, συμπεριφοράς, αντίληψης και ιδεολογίας !
     Όλοι αυτοί οι απίθανοι τύποι, που εκπροσωπούν τον συριζα, στα τηλεοπτικά παράθυρα, μπορεί μεν, ως φάτσες να είναι άγνωστες, ωστόσο προφανώς δεν γεννήθηκαν χθες, πρόκειται, κατά κανόνα, για τρωκτικά, που ζούσαν σε σκοτεινά λαγούμια και τρέφονταν από το Σύστημα και τα οποία, βγήκαν στην επιφάνεια και στο φως, πατώντας "στο μαγικό χαλί του αντιμνημονιακού παραμυθιού..."
      Εξάλλου, το βασικό, αν όχι ..μοναδικό, επιχείρημα του συριζα : ψηφίστε εμάς και όχι τους άλλους, που κατέστρεφαν τη χώρα, επί 40 χρόνια, έχει, ουσιαστικά αυτοακυρωθεί !! Αυτό είχε νόημα και απήχηση το Γενάρη, ΠΡΟΤΟΥ ο συριζα δοκιμαστεί (και αποτύχει) στην εξουσία...Τώρα, μετά από 7 μήνες άθλιας και καταστροφικής διακυβέρνησης, που κατέληξε, σε ένα επίσης άθλιο, νέο Μνημόνιο, με περισσότερα βάρη για τους πολίτες, αλλά και τις επόμενες γενιές, δεν μπορείς να λες, ψηφίστε με, για να συνεχίσω το καταστροφικό μου έργο και όχι εκείνους, που μας κατέστρεφαν ..παλιά (χαχα).
     Δηλαδή, πραγματικά, απορώ, με όσους συνεχίσουν να πιστεύουν στο συριζα, μετά από την 7μηνη παρένθεσή του, τι έκανε σωστά ή διαφορετικά, από όσους κατηγορεί και μας προτρέπει να μην ψηφίσουμε ; Γιατί ..δεν μπορώ να δω, ό,τι βλέπουν, όσοι ακόμα τον στηρίζουν ;
     Πήρε μία εντελώς γενική και αόριστη υπόσχεση, για ελάφρυνση του χρέους (που υπήρχε ήδη και έπεσε στο τραπέζι περισσότερο, ως τυράκι, για να τσιμπήσουν οι συριζαίοι και να υπογράψουν ευκολότερα το Νέο Μνημόνιο), το οποίο όμως "φρόντισε" να ..μεγαλώσει, παίρνοντας νέα, μεγαλύτερα δάνεια : πρέπει να είσαι τελείως ιθαγενής, επομένως, για να εντυπωσιαστείς, από τα καθρεφτάκια του συριζα !
     Με άλλα λόγια, όταν συγκρούεται ένα πρόσφατο, πολύ άσχημο, παρελθόν, με ένα μακρινό άσχημο (ή και ασχημότερο, ωστόσο η μνήμη εξασθενεί) παρελθόν, το αποτέλεσμα μόνο προδιαγεγραμμένο δεν είναι...
      Μοιάζει με όσους/όσες, φεύγουν από μία προβληματική σχέση, γνωρίζουν κάποιον άλλον/άλλην, που αποδεικνύεται χειρότερος/η και ξαναγυρίζουν στον/στην πρώην !

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Διακοπές με τη ..λιστέρια !

    Μία από τις αγαπημένες μου, ελληνικές παραλίες, είναι και εκείνη της Ελαίας (ή Ελιάς) στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο, στη Μεσσηνία, στα σύνορα σχεδόν με το νομό Ηλείας, από την πλευρά του Ιονίου Πελάγους !
  Πρόκειται για παραλία μήκους χιλιομέτρων και πλάτους δεκάδων μέτρων, με ωραία χρώματα, καθώς η ψιλή, χρυσή άμμος, συνδυάζεται με το πράσινο, πίσω της, ενώ έχει και ωραία θέα, στον κόλπο της Κυπαρισσίας (με την ίδια την πόλη να φαίνεται απέναντι και τα όρη της Κυπαρισσίας, από πάνω, με σκούρο μπλε χρώμα), όπου τα νερά, αλλάζουν σχεδόν χρωματισμούς, ανάλογα με το πως πέφτει το φως του ήλιου.
   Η παραλία αυτή, είχε έρθει, πριν μερικά χρόνια, στην επικαιρότητα, καθώς ο εφοπλιστής Πέτρος Παππάς (που έγινε γνωστός, με τη σειρά του, από την ενασχόλησή του, με τα διοικητικά της ΑΕΚ, κατά τα προηγούμενα, πέτρινα χρόνια αυτής), αγόρασε μία τεράστια έκταση εκεί (σχεδόν όλη την παραλία, εκτός φυσικά, από τον αιγιαλό, που είναι δημόσιας χρήσης πάντα), προκειμένου να χτίσει παραθεριστικές κατοικίες.
   Έφτασε σε σημείο να την περιφράξει και να τοποθετήσει ταμπέλες απαγορευτικές (όπου κάποιοι "αναρχικοί" έχουν γράψει : "ούτε ..παππάς, ούτε παππαδιά"), ωστόσο τα σχέδιά του, παρότι επρόκειτο για ήπια τουριστική ανάπτυξη, χάλασαν οι θηλυκές χελώνες καρέτα-καρέτα, που εναποθέτουν στην παραλία τα αυγά τους (υπάρχουν δεκάδες φωλιές, σε όλο το μήκος) !
    Η αλήθεια είναι ότι φέτος την επισκέφτηκα, μετά από κάποια χρόνια και διαπίστωσα ότι, προκειμένου να φας ή να πιεις κάτι, υπήρχε μόνον μία καντίνα : την πρώτη ημέρα, έφαγα ένα χοτ-ντογκ, με λουκάνικο και την επόμενη, ένα σάντουιτς, με τυρί, ντομάτα και κάποιο αλλαντικό (που δεν είχα ζητήσει).
    Την πρώτη ημέρα, δεν έπαθα κάτι, ίσως επειδή το λουκάνικο είχε ψηθεί, επί τόπου, ωστόσο, τη δεύτερη, όταν επέστρεψα στο χωριό (ευτυχώς δηλαδή, που δεν με έπιασε στο δρόμο), έκανα εμετό και παρέμεινα 3 μέρες αδιάθετος !
     Η βλακεία μου, ήταν, ότι ψώνισα από εκεί, ενώ είχα παρατηρήσει, ότι η καντίνα έπαιρνε ρεύμα, από μία γεννήτρια, η οποία ωστόσο ...δεν λειτουργούσε συνέχεια, πράγμα που σημαίνει ότι τυριά, αλλαντικά, κέτσαπ, μουστάρδες και μαγιονέζες, παρέμεναν, για πολλές ώρες, εκτεθειμένα στον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες...(μιλάμε δηλαδή, για εγκληματική αμέλεια)
     Όσο παρέμεινα κλινήρης, αμφιταλαντεύτηκα πολύ, σχετικά με το αν θα κάνω καταγγελία ή όχι στον ΕΦΕΤ και τελικά δεν έκανα, επειδή εκεί την ημέρα, είχα μείνει πολλές ώρες στον ήλιο και διάβασα, ότι και η ηλίαση, έχει περίπου παρόμοια συμπτώματα (αν και πιο πιθανή, ήταν η τροφική δηλητηρίαση, τελικά) !
     Μιλώντας με τον αδερφό μου, ο οποίος εργάζεται στον ΕΦΕΤ, μάλιστα, έμαθα, ότι για την εν λόγω καντίνα, είχαν ήδη γίνει καταγγελίες, από εστιάτορες της περιοχής, οι οποίες όμως έμειναν μάλλον στα αζήτητα, αφού ο κρατικός μηχανισμός, υπολειτουργεί τον Αύγουστο και παρόμοιες καταγγελίες, θεωρούνται ως εκ του πονηρού, λόγω ανταγωνισμού (έλα όμως, που καμιά φορά, είναι αληθινές, όπως εδώ)..
     Μόλις ανάρρωσα και ξαναπήγα, πάντως, η καντίνα ήταν εξαφανισμένη ! Μπορεί τα σχέδια του Παππά, για τουριστική ανάπτυξη, να ανατράπηκαν, από τις θαλάσσιες χελώνες, ωστόσο, δεν μπορεί, εν έτει 2015, να υπάρχουν τέτοιες τριτοκοσμικές καταστάσεις, στις παραλίες μας, σε μια χώρα, κατεξοχήν τουριστική, που περιμένει έσοδα, από τουρίστες, τους οποίους κάποιοι αναγκάζουν να φάνε τρόφιμα, με ανεπτυγμένη χλωρίδα και πανίδα, επάνω τους...
      

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Ο συριζα ΠΡΕΠΕΙ να ηττηθεί !

     Το ερώτημα "τι να ψηφίσω ;", είναι ίσως πιο βασανιστικό από ποτέ, ενόψει των εκλογών της 20.9, όπως δείχνει και ο πολύ μεγάλος αριθμός αναποφάσιστων (μεταξύ των οποίων και ο γράφων), ενώ θα είναι πολλοί εκείνοι, που θα αποφασίσουν, την τελευταία στιγμή, μετά τα debates κλπ.
   Το μόνο σίγουρο, είναι, πως οι εκλογές ΈΠΡΕΠΕ να γίνουν, παρά τις αιτιάσεις, κυρίως της ΝΔ (που φαίνεται πως τελικά, θα είναι το πρώτο κόμμα και θα λάβει το μπόνους των 50 εδρών), διότι η απομόνωση των Λαφαζάνηδων, δεν είναι ..κομματική, αλλά Εθνική υπόθεση !
   Όπως ο ασθενής με καρκίνο, δεν έχει διλήμματα, αν πρέπει να εγχειριστεί ή όχι, για να φύγει ο όγκος, έτσι και ο Τσίπρας, ορθά έπραξε, θέλοντας να διώξει τον καρκίνο, από το κόμμα του, δηλαδή ουσιαστικά από την κυβέρνηση (αν ήταν αντιπολίτευση, δεν θα ένοιαζαν κανέναν τα εσωκομματικά αυτού του σκοτεινού συνασπισμού της δήθεν αριστεράς).
   Όσο καλοπροαίρετος και αν είναι κάποιος, ακόμα και από εκείνους, που ψήφισαν συριζα το Γενάρη, θεωρώ, ότι πολύ δύσκολα θα βρει λόγο, να (ξανά)ψηφίσει ένα κόμμα, που προξένησε τη μεγαλύτερη ζημιά, στο μικρότερο δυνατό χρόνο, σε μία χώρα και παρά τρίχα (κυριολεκτικά) να προξενήσει ανήκεστη βλάβη και εθνική καταστροφή !
    Οι πειραματισμοί κρατικοδίαιτων τρωκτικών, όπως ο Βαρουφάκης και οι λοιποί καθηγητάδες, βουλευτές και υπουργοί του συριζα, που νόμιζαν ότι θα πείσουν τα 500 εκατομμύρια Ευρωπαίων, να συνεχίσουν να τους ταΐζουν, άνευ προϋποθέσεων, λίγο έλειψε να μας οδηγήσουν, 50 χρόνια πίσω, ενώ μας οδήγησαν στην ανυποληψία, στην απομόνωση, στην ύφεση και τη διαρκή τρομοκρατία..
    Το επιχείρημα ότι το χαμόγελο, η αισιοδοξία και η ανάπτυξη, θα επανέλθουν, με κυβέρνηση ΝΔ, είναι κάπως αστείο, ωστόσο πολλοί θα το πιστέψουν, λόγω της τόσο δυσάρεστης εμπειρίας της "πρώτης και καλά φοράς αριστεράς" και επειδή στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος !
     Πρέπει να είναι κανείς ηλίθιος, για να μην βλέπει, ότι ο συριζα, που φαγώθηκε να έρθει στην εξουσία, την οποία κατέλαβε με εκβιαστικό τρόπο, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΣ να κυβερνήσει, αλλά και ότι δεν είναι ούτε τώρα έτοιμος, διότι, παρά την εκδίωξη των Λαφαζάνηδων, υπάρχουν ακόμα πολλά ναυάγια, στις τάξεις του, που μπερδεύουν την βούρτσα, με το άλλο..
     Είναι μεν θετικό, ότι ο συριζα εξυγιαίνεται, σιγά σιγά, ενστερνίζεται τη Λογική κλπ, ωστόσο θα ήταν μάλλον τρελό, να του ξανά εμπιστευτεί κανείς, τη διακυβέρνηση της χώρας, μετά από όσα έκανε και δεν έκανε αυτούς τους 7 μήνες, της αριστερής παρένθεσης (είπαμε ότι έχουμε κοντή μνήμη, αλλά όχι και έτσι) !
     Είναι ανάγκη, η επόμενη κυβέρνηση, να έχει κορμό τη ΝΔ, το μοναδικό αντίπαλο δέος, αυτή τη στιγμή, ως λύση ανάγκης περισσότερο, παρά γιατί ο κόσμος εμπιστεύεται, ως λιγότερο κακή λύση δηλαδή και ο συριζα, να "ψηθεί" ακόμα στην αντιπολίτευση, έως ότου γίνει έτοιμος να κυβερνήσει.
     Άλλωστε, η όποια κυβέρνηση συνασπισμού σχηματιστεί, μετά τις εκλογές, αν δεν εφαρμόσει άμεσα και ορθά τα συμφωνηθέντα, αλλά και δεν κάνει γρήγορα τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, θα πέσει και πάλι γρήγορα, ως ώριμο φρούτο, αν η ΝΔ (κυρίως) δεν αποδείξει ότι έμαθε το μάθημά της, ότι δηλαδή έχασε την εξουσία, από τους δημαγωγούς-ψεύτες του συριζα, από δικά της λάθη και παραλείψεις, τότε μοιραία θα την ξανά χάσει !
     Το βασικό χαρακτηριστικό των επερχόμενων εκλογών, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η ενίσχυση των μικρότερων κομμάτων, η πολυσυλλεκτικότητα της νέας Βουλής, πράγμα αναπόφευκτο και ίσως αναγκαίο, καθώς οι εποχές των αυτοδυναμιών, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και επειδή ο κόσμος κατάλαβε την απάτη των μεγάλων (πάλαι ποτέ) κομμάτων και ψάχνει κάτι, που να τον εκφράζει περισσότερο.
      Πάνω από όλα, πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι ψηφίζουμε ΗΡΕΜΑ και ΝΗΦΑΛΙΑ, όχι υπό καθεστώς, πραγματικής ή προσποιητής, οργής, που οδηγεί σε χειρότερα αποτελέσματα, από εκείνα, που (υποτίθεται) ότι μας νευρίασαν !
      Για όσους λένε, δήθεν απογοητευμένοι : "χ.α για να τελειώνει η υπόθεση", προτείνω να ρίξουν μία, να κάνουν ένα παγωμένο ντους, για να ηρεμήσουν και να ξεθολώσει ο εγκέφαλος και μετά να αποφασίσουν πιο ορθά..