Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018

υπόθεση "ζακ"

       Για την εν λόγω υπόθεση, είχα αναφερθεί και όταν συνέβη, ότι δηλαδή δεν πρόκειται ούτε για αυτοδικία (όπως έλεγαν οι άσχετοι, περί τα νομικά), ούτε για δολοφονία (όπως λένε αριστεροί και ...αλληλέγγυοι)!
 Στην Βενεζουέλα των Βαλκανίων, υπάρχει η τάση να προσδίδουμε πολιτικές διαστάσεις σε ο,τιδήποτε συμβαίνει ή να ψάχνουμε για "περίεργα" (π.χ ρατσιστικά και άλλα) κίνητρα, σε εγκλήματα, όπου δεν υπάρχουν...
 Το μόνο νέο στοιχείο, που προέκυψε, από τότε, που τα έγραψα (24/9) έως σήμερα, είναι μια πιο συγκεκριμένη ιατροδικαστική έκθεση, αναφορικά με τα αίτια θανάτου, η οποία ωστόσο ΤΊΠΟΤΑ δεν αλλάζει, στη νομική μου άποψη !
  Βέβαια, από τότε, υπήρξαν και κάποιες άλλες "εξελίξεις", με την έννοια των πολιτικών παρεμβάσεων και πιέσεων, στο έργο της Δικαιοσύνης, εκ μέρους αριστερών του 3% (που τυχαίνει να κυβερνούν) και τώρα, βλέπουμε τα "αποτελέσματα" : να διώκονται ακόμα και οι αστυνομικοί, που κλήθηκαν να τον συλλάβουν, για κακούργημα (...του πάτησαν, λέει, το χέρι και ο μόνος λόγος, που δεν γελάω, είναι ότι υπάρχει εδώ ένας θάνατος).
 Η τόσο εύκολη ...υπόκυψη των δικαστικών λειτουργών, σε πολιτικές και άλλες πιέσεις, ασφαλώς, δεν τιμά ούτε τους ίδιους (και την υποτιθέμενη ανεξαρτησία τους), ούτε προϊωνίζεται κάτι θετικό, για τα δικαιώματα μας !
  Οι αστυνομικοί, για να ξεκινήσουμε αντίστροφα, έκαναν απλά τη δουλειά τους, ό,τι γίνεται ακριβώς σε περιπτώσεις, όπου ο υπό σύλληψη, δεν συνεργάζεται, αντιστέκεται κλπ, το ότι κατηγορούνται για θανατηφόρα σωματική βλάβη, μόνον ως "τραγέλαφος", μπορεί να χαρακτηρίζεται...
  Και για να μην ξεχνιόμαστε, αν ο "ζακ" δεν είχε καταλήξει, τώρα θα ήταν κατηγορούμενος, για σωρεία αδικημάτων, μεταξύ άλλων ΚΑΙ για απείθεια και αντίσταση, κατά τη σύλληψη, οπότε αυτή η υπενθύμιση, επιτείνει το τραγελαφικό της υπόθεσης !
   Για να επανέλθω στην ουσία της υπόθεσης, φοβάμαι και χωρίς να είμαι ειδικός, φυσικά, ότι η ιατροδικαστική έκθεση, την συσκοτίζει, παρά την φωτίζει, δεν ξέρω (χωρίς να είμαι γιατρός, επαναλαμβάνω) παγκοσμίως, πόσες φορές έχει παρατηρηθεί θάνατος, λόγω καρδιακής ανακοπής, συνεπεία χτυπήματος ή χτυπημάτων...
  Για εγκεφαλική αιμορραγία ή για εσωτερική άλλη αιμορραγία, έχουμε ακούσει, αλλά για ισχαιμικά επεισόδια, λόγω ...χτυπημάτων, ομολογώ πως δεν έχω ακούσει !
  Το καλό της υπόθεσης, εδώ, είναι ότι ΚΑΙ βίντεος υπάρχουν ΚΑΙ αυτόπτες μάρτυρες, για όλα όσα έγιναν και εννοώ, τόσο τα πριν, όσο και τα μετά.
 Σε αυτά βλέπουμε το μακαρίτη, σε έξαλλη, κυριολεκτικά, κατάσταση (δε λέω "τρανς", για να μην θεωρηθεί μαύρο χιούμορ), να επιχειρεί να μπουκάρει και σε άλλα μαγαζιά, πριν καταλήξει στο συγκεκριμένο, ενώ είναι μάλλον βέβαιο ότι σε κάποια -τουλάχιστον- στιγμή, κρατάει και ένα μαχαίρι !
  Το βίντεο, στο σημείο, που δέχεται τα χτυπήματα, είναι όντως σκληρό, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να ιδωθεί μεμονωμένα, αλλά στο γενικότερο (νομικό) πλαίσιο.
  Το πλαίσιο αυτό, είναι το πλαίσιο της κατάστασης άμυνας (πραγματικής ή έστω και νομιζόμενης, το ίδιο κάνει), που ασκείται, τόσο από τον ιδιοκτήτη, όσο και νομίμως, από τρίτο (άμυνα υπέρ τρίτου) πρόσωπο, σε συνδυασμό πάντα, με το δικαίωμα, που δίνει ο Νόμος, σε κάθε πολίτη, να συλλάβει τον δράστη παράνομης πράξης !
    Βλέπω κάποιον άγνωστο, να έχει μπει στον ιδιωτικό μου χώρο, στην επιχείρηση μου, ο οποίος πιθανόν οπλοφορεί με μαχαίρι και προσπαθεί απεγνωσμένα να διαφύγει, με κάθε πιθανό ή απίθανο τρόπο, προξενώντας φθορές στην περιουσία μου, οπότε τι σκέφτομαι και τι κάνω ;
    Λογικά, σκέφτομαι ότι είχε μπει, για να κλέψει ή να ληστέψει και προσπαθώ να μην τον αφήσω να φύγει, μέχρι να έρθει η Αστυνομία, ασκώντας νόμιμα δικαιωμάτα μου !
   Εδώ, ανοίγουμε παρένθεση, για να σκεφτούμε το άλλο οξύμωρο, δηλαδή αν οι αστυνομικοί τον είχαν αφήσει να φύγει, θα ήταν και πάλι κατηγορούμενοι, επειδή δεν έκαναν τη δουλειά τους...
   Το μόνον που θα κληθεί να κρίνει το Δικαστήριο, όταν γίνει, είναι το κατά πόσον έχουμε υπέρβαση των ορίων της άμυνας (εκ μέρους των δύο πάντα, αφού η δίωξη των αστυνομικών είναι ΑΝΈΚΔΟΤΟ), άρα για εγκλήματα εξ αμελείας, τελούμενα και μόνον αν κριθεί ότι δεν υπήρξε υπέρβαση, λόγω φόβου και ταραχής.
   Προσωπικά, δεν βλέπω κάποια υπέρβαση ή δυσαναλογία, μεταξύ επίθεσης και άμυνας, υπέρβαση θα είχαμε, αν ο ιδιοκτήτης π.χ τον είχε πυροβολήσει, ενώ και οι όποιες υπερβολές (όπως η πέτρα, που του έριξε στο κεφάλι, κάποια στιγμή), μπορούν να αποδοθούν σε φόβο και ταραχή, που νιώθεις, όταν βλέπεις κάποιον να προσπαθεί να σου γκρεμίσει το μαγαζί, με πυροσβεστήρα...
  Επομένως, ακόμα και αν μπορούσε να γίνει -επιστημονικά- αποδεκτή η ιατροδικαστική έκθεση, το οποίο είναι αμφίβολο και θέμα προς περαιτέρω διερεύνηση, δηλαδή, ακόμα και αν ...η ανακοπή, οφείλεται στα χτυπήματα και όχι στην έξαλλη  και όλο στρες κατάσταση, στην οποία ΉΔΗ βρισκόταν ο μακαρίτης και πάλι, δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί έγκλημα και δη κακούργημα !
  Τίποτα από όσα συνέβησαν, δεν θα είχε συμβεί, αν όπως επιτάσει η κοινή Λογική, περίμενε εντός του καταστήματος, την Αστυνομία, για να δώσει εξηγήσεις πως και γιατί βρέθηκε εκεί, εφόσον δεν είχε κακό σκοπό, όπως λέγεται, αντί αυτού, βλέπουμε να προσπαθεί, μέχρι τέλους, με τόσο χαμένο αίμα και χτυπήματα, να "δραπετεύσει" (από τι ;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.