Σελίδες

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Ούτε τα βασικά...!

    Επειδή βρισκόμαστε στην περίοδο, όπου αναλαμβάνουν καθήκοντα οι νέες Αρχές, στην τοπική αυτοδιοίκηση, θεωρώ ότι πρέπει να πάψει το κλάμα τους, ότι το κράτος (δηλ. ο φορολογούμενος) δεν τους δίνει αρκετά χρήματα και να ασχοληθούν επιτέλους, με βασικά και θεμελιώδη ζητήματα, για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους και τις αμοιβές τους !
   Το βασικότερο πρόβλημα, εξακολουθεί να είναι το ανύπαρκτο ή επικίνδυνο οδικό δίκτυο : δε μιλάμε μόνον για το επαρχιακούς, κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά, δρόμους, όπου τα σαμαράκια, οι λακούβες και τα νεροφαγώματα, θέτουν σε διαρκή κίνδυνο, τις ζωές και τις περιουσίες των οδηγών, αλλά ακόμα και για δρόμους, στην καρδιά των αστικών κέντρων...
   Θα αναφέρω ενδεικτικά την οδό "Δοξαπατρη", στον περιφερειακό Λυκαβηττού, σε μια από τις πιο ακριβές και αριστοκρατικές περιοχές της Αθήνας, όπου μάλιστα μένει και πρώην Υπουργός, της οποίας το οδόστρωμα, παραπέμπει σε τρικοσμικές καταστάσεις (εκτός αν το κάνουν επίτηδες, για λόγους ..ασφαλείας) !
    Πρόσφατα, Βρετανός τουρίστας, θέλησε να κάνει βόλτα με ποδήλατο, σε νησί των Σποράδων και κατέληξε σακατεμένος, ενώ δημοσιοποίησε και το θέμα, κάνοντάς μας ρεζίλι διεθνώς (και καλά έκανε)..
    Αν σακατευτείς, σκοτωθείς ή σπάσεις το αυτοκίνητό σου κλπ, εξ αιτίας της αθλιότητας του οδοστρώματος, θα πρέπει να κινηθείς νομικά και να αποζημιωθείς, από το κράτος, μετά από 10 χρόνια, στην καλύτερη περίπτωση !
    Υπάρχουν και άλλες βασικές ελλείψεις, για τις οποίες ευθύνονται οι τοπικοί άρχοντες, όπως π.χ η ΕΛΛΕΙΨΗ μπλε κάδων ανακύκλωσης, που θα έπρεπε να υπάρχουν και στο τελευταίο χωριό της χώρας, όχι μόνον, για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και για να έχουν έσοδα, οι ίδιοι οι Δήμοι..
     Δήμαρχοι, περιφερειάρχες κλπ, έχουν μάθει μόνον να ζητάνε λεφτά, από το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ έχουν επιβάλλει πολύ υψηλά τέλη και γενικά έχουν πολλά έσοδα, τα οποία όμως κατευθύνονται για διορισμούς αργόσχολων και λοιπά ρουσφέτια και δημιουργία δημοτικών "επιχειρήσεων"-φαντασμάτων (που ντροπιάζουν την έννοια "επιχείρηση"), που δεν απογράφονται καν και όχι για παροχή ουσιαστικού έργου και υπηρεσιών, προς τον δημότη-πολίτη !
     Τέλος, επειδή δημιουργήθηκε πολύς ντόρος, για το ζήτημα της ορκομωσίας, για τον λεγόμενο "πολιτικό" όρκο κλπ των νέων Αρχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, παρατηρείται το εξής παράδοξο : θρησκευτικό όρκο, αρνούνται να δώσουν οι συριζαίοι και λοιποί ξόφλες "αριστεροί", με δεξιές τσέπες, επειδή ισχυρίζονται ότι είναι άθεοι (άσχετα αν έχουν θεοποιήσει ..το χρήμα), όμως έτσι, υπακούουν, άθελά τους, στο θέλημα του ..Θεού, αφού στην τρίτη, από τις Δέκα Εντολές, ορίζεται ότι δεν πρέπει να επικαλούμαστε το όνομά Του, "επί ματαίω"...
     Θα πει κάποιος, είναι μάταιος αυτός ο όρκος ; Η απάντηση, έρχεται από την ίδια την ιστορική εμπειρία μας, όπου, αποδεικνύεται ότι οι επίορκοι δημόσιοι λειτουργοί, είναι μάλλον η πλειοψηφία, παρά η μειοψηφία, οπότε το όλο ζήτημα της ορκομωσίας, για την κατάληψη δημόσιας θέσης, πρέπει να επανεξεταστεί, αν πρέπει να εξακολουθήσει ή να καταργηθεί, εννοώ, διότι έχει φανεί, ότι τα λαμόγια και οι καταχραστές, ούτε καν θυμούνται τον όρκο τους !
      Νομίζω λοιπόν, ότι δήμαρχοι και λοιποί αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα πρέπει να ξεχάσουν, στην αρχή τουλάχιστον, τα μεγαλεπήβολα σχέδιά τους, όπως το όνειρο του Ψινάκη, να γίνει ο Μαραθώνας, το Μαϊάμι της Ελλάδας και να αρχίσουν, από το μηδέν, από τα φλέγοντα και βασικά ζητήματα της καθημερινότητας, που επίσης αυξάνουν το ΑΕΠ και το βιοτικό επίπεδο.

2 σχόλια:

  1. Δε νοείται, εν έτει 2014, να υπάρχουν ακόμα στην Ελλάδα της Ε.Ε, χωματόδρομοι-κατσικόδρομοι !! Μιλάω, για δρόμους, που ενώνουν οικισμούς (έστω και μικρούς ή εκείνους, που έχουν κόσμο κυρίως το καλοκαίρι), όχι αγροτικούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης, υπάρχουν χωριά και οικισμοί, όπου, για να πας (και να γυρίσεις), στο πλησιέστερο βενζινάδικο, πρέπει να ..κάψεις 5 και 10 ευρώ βενζίνη (αφού πολλά επαρχιακά βενζινάδικα έκλεισαν, μη μπορώντας να αντέξουν το κόστος, για την εισαγωγή του συστήματος εισροών-εκροών), καθώς και άλλα (ή και τα ίδια), όπου το κοντινότερο ΑΤΜ τράπεζας, βρίσκεται, σε απόσταση 50 χλμ !! Οι ντόπιοι, όσο να 'ναι, έχουν -αναγκαστικά- προσαρμοστεί σε αυτά τα ..πρωτόγονα δεδομένα, ωστόσο, για έναν επισκέπτη ή τουρίστα, η εικόνα, παραπέμπει, σε προηγούμενες δεκαετίες και δεν τιμά, ούτε την τοπική αυτοδιοίκηση, ούτε την κεντρική κυβέρνηση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.