Σελίδες

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Όταν το έγκλημα βαφτίζεται ..τραγωδία !

     Είναι εξαιρετικά ενοχλητικό, εκνευριστικό και εξοργιστικό, κάθε φορά, που συμβαίνει ένα θανατηφόρο ατύχημα ή έγκλημα, τα σαΐνια, οι δημοσιογράφοι μας (και όχι μόνον, οι ξένοι δεν πάνε πίσω) να μιλούν για "τραγωδία" και μάλιστα, αρκετά συχνά "ασύλληπτη" !
  Αυτό συνέβη και προχθές, με την πυρκαγιά στο Δαφνί, που προκάλεσε το θάνατο τριών και τον σοβαρό τραυματισμό άλλων τόσων τροφίμων του Ψυχιατρείου, λες και είναι σπάνιο, ένας ψυχοπαθής ή φρενοβλαβής να προκαλεί κακό, στον εαυτό του ή/και σε άλλους..
  Αντί να σταθούν οι ρεπόρτερς στα εγκληματικά λάθη και παραλείψεις, που οδήγησαν στο αποτέλεσμα αυτό, επικεντρώθηκαν στο γεγονός ότι ορισμένοι τρόφιμοι, δένονται στα κρεβάτια τους, το οποίο είναι και το λιγότερο ύποπτο, αφού είναι εύλογο, να περιορίζεις κάποιον, που μπορεί να κάνει ζημιά, αν αφεθεί ελεύθερος !
  Τα μεγάλα ερωτηματικά, που καλείται να απαντήσει η δικαστική έρευνα, που ήδη ξεκίνησε, με μια καθυστέρηση, είναι η αλήθεια και αφού πρώτα, είχε καταθέσει μήνυση, ο πατέρας ενός νεκρού, ο οποίος και ξεκίνησε έναν μακροχρόνιο και δαπανηρό, δικαστικό αγώνα, στη μνήμη του παιδιού του, είναι πολλά και αμείλικτα.
   Η δικογραφία, που θα σχηματιστεί, σίγουρα θα είναι ογκωδέστατη, με έγγραφα, μαρτυρίες κλπ, με τους ανεύθυνο-υπεύθυνους να αλληλοκατηγορούνται, ως συνήθως και κατόπιν εορτής, να λένε : "εμείς είχαμε ενημερώσει, είχαμε προειδοποιήσει" κλπ.
   Με βάση το ρεπορτάζ, κύριος ύποπτος, για την πυρκαγιά, εμφανίζεται τρόφιμος, ο οποίος πριν λίγο καιρό, είχε διαπράξει φόνο, μέσα στο Δαφνί και το ερώτημα, φυσικά, είναι γιατί δεν απομακρύνθηκε έγκαιρα, όπως μάλιστα είχε ζητηθεί, λόγω της μεγάλης επικινδυνότητάς του !
   Το ένα ερώτημα, λοιπόν, είναι αυτό και το άλλο, ΤΙ συνέβη την ίδια την ώρα της φωτιάς : Ποιοι νοσηλευτές είχαν βάρδια και ΠΟΥ βρίσκονταν ; Αν υπήρχαν μέσα πυροπροστασίας, πόσο γρήγορα αντέδρασε το προσωπικό κ.ο.κ.
    Η λογική λέει, πως αν υπήρχε επίβλεψη, δεν θα έμπαινε φωτιά ή τουλάχιστον, θα την έσβηναν γρήγορα ή θα προλάβαιναν να λύσουν και να απομακρύνουν τους νεκρούς, που βρήκαν φρικτό θάνατο, δεμένοι και ανήμποροι να αντιδράσουν !
    Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στερεότυπα, έβγαλε ανακοίνωση, ότι για όλα φταίνε οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στα δημόσια Νοσοκομεία, ωστόσο οι 50.000 + μισθοδοτούμενοι από αυτά, δεν είναι και κανένας μικρός αριθμός, είναι μία ολόκληρη πόλη...
    Ακόμα και αν δεχτούμε ότι δεν επαρκεί το προσωπικό, το ερώτημα παραμένει : αυτοί, που πληρώνονται, για να είναι σε κάποιες θέσεις, ήταν σε αυτές ή όχι ; Ή τα είχαν παρατήσει όλα και είχαν πάει παραλία ; (τρόπος του λέγειν, αλλά η πραγματικότητα καμιά φορά, ξεπερνάει και τη φαντασία, ειδικά στο ελληνικό Δημόσιο).
    Εξάλλου, η ανακοίνωση για τις ελλείψεις, λέει τη μισή αλήθεια, διότι δε μας λέει π.χ πόσους ..κηπουρούς, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς και λοιπούς τεχνίτες, φύλακες, οδηγούς, τραπεζοκόμους και ένα σωρό άλλες ειδικότητες, πληρώνουμε εμείς, ως φορολογούμενοι, στα δημόσια Νοσοκομεία και αν χρειάζονται τελικά, όλοι αυτοί !
     Το σίγουρο είναι, ότι η υπόθεση αυτή, έχει δικαστικό μέλλον, όχι μόνον ποινικό, αλλά και στα Διοικητικά Δικαστήρια, όπου προβλέπω το ελληνικό Δημόσιο, να κληθεί να καταβάλει γενναίες αποζημιώσεις, στους συγγενείς των νεκρών, γιατί δεν υπάρχουν τραγωδίες, μόνον εγκληματικά λάθη και παραλείψεις, που οδηγούν σε ..τραγικά αποτελέσματα, όπως εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.