Σελίδες

Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

πως "λύνει" η Αριστερά τα προβλήματα

     Να διευκρινίσω, ότι μιλώντας για προβλήματα, εννοούμε, αυτά που συνήθως ...η ίδια δημιουργεί και για Αριστερά, ΌΛΕΣ τις κυβερνήσεις, μετά το 1981 (το σύνθημα "πρώτη φορά αριστερά" του 2015, έτσι, αποτελεί μία, από τις μεγαλύτερες εκλογικές απάτες, αν και στην πρώτη διακυβέρνηση συριζα, συμμετείχαν ΌΝΤΩΣ, πολλά ακραία-ακροαριστερά τρωκτικά, που είχαν βγει για πρώτη φορά στο φως, από τα λαγούμια, στα οποία ζούσαν και ευτυχώς, γρήγορα επέστρεψαν στα σκοτάδια τους).
  Η ανάρτηση αυτή, αποτελεί μια, έστω και λίγο καθυστερημένη, αποτίμηση των αποφάσεων του πρόσφατου Eurogroup, για την χώρα μας, αποφάσεις, που πανηγυρίστηκαν (μάλλον υπερβολικά) από την κυβέρνηση.
  Το μόνο, που πήραμε, από αυτό, είναι φυσικά ...η "δόση" τους, τώρα αν αυτό αποτελεί αιτία πανηγυρισμών, το ότι "κατάφεραν", έστω και με (αναίτια και παράλογη, λόγω αυταπάτης) καθυστέρηση, να αποφύγουν μια άτακτη χρεοκοπία, το ξέρει μόνον ο Θεός και η (αριστερή) ψυχή τους.
   Ουσιαστικά, αυτό, το μοναδικό, που συνέβη, είναι πως οι δανειστές συμφώνησαν να μας δώσουν κάποια δις ευρώ, προκειμένου, στην συνέχεια, να ...τους τα επιστρέψουμε, για δόσεις δανείων, που έληγαν τώρα !
   Το "ζουμί" της υπόθεσης, τώρα, κρύβεται αλλού : στα προαπαιτούμενα, που ψηφίστηκαν, προκειμένου να πάρουν τη δόση τους και να συνεχίσουν να ζουν, από τα έτοιμα...
   Εδώ λοιπόν, η Αριστερά, συνέχισε να κάνει το μόνο, που ξέρει να κάνει, όταν αντιμετωπίζει πρόβλημα (που η ΊΔΙΑ δημιούργησε, επαναλαμβάνω, γιατί έχει τη σημασία του, πως να το κάνουμε) : είτε να αρνείται το πρόβλημα και να στρουθοκαμηλίζει, είτε να ρίχνει το βάρος της επίλυσης σε αθώους, που δεν φταίνε για αυτό, είτε, τέλος, να μεταθέτει τη λύση, συνεχώς, για το μέλλον !
   Έτσι, λοιπόν,  ΌΛΑ τα θετικά μέτρα, που περιλαμβάνουν τα προαπαιτούμενα της τελευταίας αξιολόγησης (όπως μείωση αφορολογήτου και συντάξεων), έχουν μετατεθεί ...για το 2019, με τη ζουρ(λ)άρεια λογική του "ποιος ζει και ποιος πεθαίνει, μέχρι τότε".
    Με απλά λόγια, ενώ το "ελληνικό δράμα", θα μπορούσε να λυθεί πολύ πιο γρήγορα, αν όχι εξαρχής, οι ίδιοι οι πολιτικοί μας, που δήθεν παλεύουν για τη λύση του, το επιμηκύνουν, είτε λόγω άγνοιας-αυταπάτης, είτε λόγω βλακείας, είτε επειδή βάζουν το κομματικό, πάνω από το εθνικό συμφέρον.
    Η έξοδος στις αγορές και από τα μνημόνια, που διακαώς επιθυμούν, θα μπορούσε να γίνει πολύ νωρίτερα, ενώ τώρα θα πρέπει (μας αναγκάζουν δηλαδή !) να περιμένουμε όλοι, μέχρι το 2019-2020, για να δούμε "καλύτερες μέρες".
    Και φυσικά και αυτό, υπό την, όχι και τόσο αυτονόητη, για την Βενεζουέλα των Βαλκανίων, προϋπόθεση, ότι τα ψηφισθέντα προαπαιτούμενα ΘΑ εφαρμοστούν, όντως και δεν θα βρουν πάλι λόγους ή αφορμές, για να μην τα εφαρμόσουν, δεν θα ψάξουν για "ισοδύναμα", τελευταία στιγμή, ότι οι "κόφτες", θα ενεργοποιηθούν και θα μπουν βαθιά, μέχρι τα κόκκαλα των τρωκτικών, διότι αν προσπαθήσουν ξανά να μην τους ενεργοποιήσουν, θα κόψουν ...τους πισινούς τους, αφού και η υπομονή (ημών, που πληρώνουμε τα "ισοδύναμα", επί 7 χρόνια), έχει τα όριά της...

3 σχόλια:

  1. Να υπενθυμίσω, καταρχήν, ότι τα σχόλια, που κάνω κάτω από τις αναρτήσεις μου, δεν είναι σχόλια, προς ...τον εαυτό μου, όπως μπορεί να νομίσει κάποιος χάχας, αλλά προσθήκες και διευκρινίσεις στο αρχικό κείμενο, που δεν θέλω να είναι μεγάλο και κουραστικό (τα σχόλια, δεν ξέρω αν τα διαβάζει ο κόσμος, εξάλλου. Κλείνει η παρένθεση). Τώρα, ένα άλλο χαρακτηριστικό της Αριστεράς είναι ότι δεν μαθαίνει από τα λάθη της, με συνέπεια να τα επαναλαμβάνει ! Αυτό αποδείχτηκε περίτρανα, με τους συμβασιούχους των Δήμων, στην καθαριότητα : από εδώ τα είχαμε πει, πως το πρόβλημα της ανεργίας, δε λύνεται με συμβασιούχους αργόμισθους, στο Δημόσιο, οι οποίοι, με μαθηματική ακρίβεια, όταν λήξουν οι συμβάσεις τους, αντί να αποχωρήσουν, θα κάνουν γραφικότητες, για να παραμείνουν...Το παραμύθι με τις "πάγιες και διαρκείς ανάγκες", που έκανε πλούσιους, όσους είναι ή δηλώνουν "εργατολόγοι", δεν είναι τωρινό, αλλά πάει πίσω, τουλάχιστον 20 χρόνια και έχει συμβάλλει σε ΜΕΓΆΛΟ ΒΑΘΜΌ στην χρεοκοπία του 2010 ! Ωστόσο, βλέπουμε, ότι, την ώρα που οι συμβασιούχοι καθαριότητας, έκαναν τις γραφικότητές τους και μας έπνιγαν στα σκουπίδια και την μπόχα, ΤΗΝ ΊΔΙΑ ΏΡΑ, έβγαινε προκήρυξη για άλλους ...15 χιλιάδες και βάλε συμβασιούχους (για γέλια ή για κλάματα ;). Είναι βέβαιο, ότι ακόμα και αυτοί, που θα πάνε στα hot spots, όταν με το καλό, αυτά ...κλείσουν, θα ζητήσουν μονιμοποίηση, επικαλούμενοι πάγιες και διαρκείς ανάγκες, άσχετα αν το αντικείμενο απασχόλησής τους, δεν θα υπάρχει καν πλέον ! ΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μία ακόμα τεράστια αυταπάτη της Αριστεράς, είναι, πως οι περικοπές μισθών και συντάξεων, έχουν πολιτικό κόστος ! Πρόσφατα σχετικά, σταματώντας σε επαρχιακό καφενείο, έγινα αυτήκοος μάρτυρας του εξής διαλόγου : ένας άνδρας συνταξιούχος άρχισε τη μίρλα, για το "πόσα έπαιρνε και πόσα παίρνει", οπότε μια άλλη συνταξιούχος γυναίκα, του απάντησε "και πάλι ΠΟΛΛΆ παίρνουμε" και ότι τα προηγούμενα χρόνια "παίρναμε πολύ παραπάνω, από όσα έπρεπε" και γι' αυτό φτάσαμε σε αυτά τα χάλια, ως χώρα... Με απλά λόγια, τα τρωκτικά έχουν καταλάβει, σε μεγάλο ποσοστό, ότι έχουν τεράστιες ευθύνες, για την χρεοκοπία της χώρας και πως δεν παίρνουν τώρα λίγα, απλά έπαιρναν πάρα πολλά, στο παρελθόν ! Ο Νόμος Κατρούγκαλου, είναι η πρώτη και μοναδική, σοβαρή, απόπειρα μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού και παρά τις μικρές αστοχίες, που χρήζουν επανεξέτασης (βλέπε συντάξεις χηρείας), κινείται στην ορθή κατεύθυνση, απλά η ζημιά είχε ήδη γίνει στο παρελθόν, ο Νόμος αυτός, άργησε πάρα πολύ, να έρθει και να εφαρμοστεί, ενώ το μαθητούδι του Κατρούγκαλου, η Έφη, πάει τώρα, σχεδόν να τον καταργήσει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ γέλιο, έχει και το πως "έλυσε" η Αριστερά, το πρόβλημα των υπεράριθμων αργόσχολων, στο Δημόσιο : αντί να απολύσει καμιά 200 χιλιάδες τρωκτικά, βγήκαν μαζικά και πρόωρα σε σύνταξη, εκμεταλλευόμενοι τα "παράθυρα", που υπάρχουν μόνον για αυτά, με ίδιες αποδοχές και πήραν και (τεράστια) εφάπαξ, ήτοι αυτοί, που έφαγαν τα περισσότερα, ευνοήθηκαν ΚΑΙ στο θέμα της σύνταξης, άρα, δημοσιονομικά, δεν υπήρξε όφελος, μάλλον (σημαντική) ζημιά και επιπλέον τώρα μιλάνε για "κενά", επειδή έφυγαν πολλοί, με σύνταξη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.