Σελίδες

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Ιδού η εκλογή, ιδού και το πήδημα !

   Καθώς, η θητεία Παπούλια τελειώνει, έχει αρχίσει δειλά-δειλά, η σπέκουλα, για το αν η παρούσα Βουλή, θα μπορέσει να εκλέξει νέο Πρόεδρο, ενώ η προεδρολογία αναμένεται να κορυφωθεί, στο προσεχές μέλλον !
  Η off the record δήλωση Σαμαρά, ότι μάλλον έχουμε τους 180, προκάλεσε διάφορα σχόλια και αν ζούσαμε στην Αγγλία, όπου αρέσκονται να στοιχηματίζουν, για ΟΛΑ, θα στοιχημάτιζα ότι ΝΑΙ, η παρούσα Βουλή, θα εκλέξει νέο Πρόεδρο και δεν θα πάμε σε εκλογές.
  Μάλιστα, θεωρώ πιθανό, να εκλεγεί με πολύ περισσότερους, από 180 βουλευτές, για τον απλούστατο λόγο, ότι ελάχιστοι βουλευτές θέλουν πραγματικά, να πάμε σε πρόωρες εκλογές !
   Οι εκλογές θα ήταν καταστροφικές για τη χώρα και ειδικά οι αλλεπάλληλες, η πολιτική αστάθεια, θα είχε πολύ άσχημα αποτελέσματα, σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνον στο οικονομικό, ωστόσο πιο καταστροφικές, θα ήταν για τους ίδιους, τους παρόντες βουλευτές...
   Οι ιδιαιτερότητες της σύνθεσης του παρόντος Κοινοβουλίου, οδηγούν τους βουλευτές στο να ψηφίσουν υπέρ του Προέδρου, για να μην πάμε σε εκλογές και χαθεί το όνειρο, στα μισά : το "επάγγελμα" του Έλληνα βουλευτή, είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο, με πολύ πλούσιες αποδοχές και ελάχιστο κόπο !
   Λογικά επομένως, κανένας δεν θέλει να χαθεί πρόωρα, διότι οι πολιτικοί συσχετισμοί, όπως φάνηκε και στις Ευρωεκλογές, είναι τέτοιοι, που ένα μικρό ποσοστό βουλευτών, είναι σίγουροι ότι θα επανεκλεγούν...
    Εκτός από τη ΔΗΜΑΡ και τους βουλευτές της, που μένουν εκτός Βουλής, οι ΑΝΕΛ έχουν χάσει δύναμη και κανένας εχέφρων άνθρωπος, δεν πιστεύει ότι θα επανεκλεγούν, οι 20 και βάλε, ανεξάρτητοι βουλευτές, εκτός αν προλάβουν και τρυπώσουν ΓΡΗΓΟΡΑ, σε κάποιο, από τα μεγάλα, κόμμα !
   Αλλά και από τα μεγάλα κόμματα, λόγω φθοράς και αγανάκτησης του κόσμου, λίγοι είναι σίγουροι, για επανεκλογή και κυρίως, ως συνήθως, αυτοί, που εμφανίζονται συχνότερα, στα τηλεοπτικά παράθυρα και γίνονται ευρύτερα γνωστοί (άσχετα αν λένε πίπες)...
   Οι μόνοι, που φαίνεται να ζητάνε και να θέλουν εκλογές, είναι οι του συριζα και λέω "φαίνεται", γιατί και οι ίδιοι ξέρουν, πως ούτε έτοιμοι, είναι, για να ηγηθούν ενός νέου κυβερνητικού σχήματος, ούτε θέλουν, γιατί γνωρίζουν, ότι θα αναγκαστούν, να εφαρμόσουν την ίδια ή και πιο βάναυση, μνημονιακή πολιτική και θα τους πάρουν με τις πέτρες, οι εξαπατημένοι ψηφοφόροι !
   Με αυτό το σκεπτικό, θεωρώ, εύχομαι και ελπίζω, να εκλεγεί νέος Πρόεδρος, από την παρούσα Βουλή, για το καλό όλων...(με την προϋπόθεση βέβαια, ότι θα προταθεί πρόσωπο, ενωτικό, με κύρος, αγαπητό σε όλους, άφθαρτο κλπ)

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Για ποια δημοκρατία μιλάνε ;

    Αυτό το κείμενο, επρόκειτο να δημοσιευτεί στις 24/7, ημέρα των 40ων γενεθλίων της νεοσύστατης δημοκρατίας, της λεγόμενης μεταπολίτευσης, ωστόσο αναβλήθηκε, λόγω της δολοφονίας της άτυχης γυναίκας στα Χανιά, από τη ΔΕΗ και την ελληνική γραφειοκρατία (ενδεικτικό και αυτό, της "δημοκρατίας" που έχουμε !).
  Αφορμή, ωστόσο, δεν απετέλεσαν, αυτά καθ' εαυτά τα 40α γενέθλια, αλλά μία φράση, που ξεστόμισε ο τσίπρας (ο οποίος, κατά σύμπτωση, κλείνει σήμερα τα 40), προς την κυβέρνηση, λέγοντας, ότι : "η εποχή του αποφασίζομεν και διατάσσομεν, έχει περάσει ανεπιστρεπτί", κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, για τη "μικρή ΔΕΗ"...(μετά σύσσωμη η αντιπολίτευση, αποχώρησε και έκατσε στον περίβολο της Βουλής, για να δώσει την καλοκαιρινή του παράσταση ο θίασός της).
  Οι φωνές, που διαμαρτύρονται, για "ψαλίδισμα" της δημοκρατίας, στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια της χρεοκοπίας, έχουν πληθύνει, πολλοί μιλάνε για "νέα χούντα", λόγω της συστηματικής κατάθεσης Π.Ν.Π και του τρόπου ψηφοφορίας, των νομοσχεδίων, με ένα άρθρο κλπ.
  Ακόμα και ο Παπούλιας, ξεσπάθωσε, λέγοντας, ότι έπρεπε να υπογράφει τους Νόμους κλπ, παρά τις αντιρρήσεις του και αυτό είναι το σωστό, αφού δεν έχει καμία ..δημοκρατική νομιμοποίηση, για να μην υπογράφει, ο ρόλος του, είναι, ως γνωστό, ολίγον (έως πολύ) διακοσμητικός (βέβαια, η προεδρία της Δημοκρατίας έχει έναν ουδόλως ευκαταφρόνητο ετήσιο προϋπολογισμό, κοστίζει ακριβά, στο φορολογούμενο) και τυχόν άρνησή του, να υπογράψει, θα συνιστούσε πραξικόπημα και πολιτική (αν μη τι άλλο) ανωμαλία !
   Χωρίς να είμαι νοσταλγός της χούντας, την οποία δεν έζησα άλλωστε, θεωρώ ότι ισχύει το ακριβώς αντίθετο, από αυτό, που είπε ο τσίπρας : ΤΩΡΑ, είναι η εποχή του "αποφασίζομεν και διατάσσομεν", διότι τώρα, πρέπει επιτέλους, να γίνουν, όσα έπρεπε να είχαν γίνει, πριν εικοσαετία και βάλε, οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, για να πάψει η Ελλάδα, να αποτελεί Μπανανία και Σοβιετία, την τελευταία χώρα του υπαρκτού (πιο υπαρκτός δε γίνεται, αφού μοιράζει αφειδώς συντάξεις, επιδόματα αναγνωρίζει "πλασματικά"-..ανύπαρκτα έτη ασφάλισης κ.ο.κ ) σοσιαλισμού, στον δυτικό-αναπτυγμένο κόσμο...
   Διότι αυτό που ζούσαμε, τα προηγούμενα χρόνια, δεν ήταν δημοκρατία : ήταν οχλοκρατία, όπου ο καθένας ζητούσε ό,τι ήθελε, από το βολευτή και τους λοιπούς πολιτικούς παράγοντες και του το έδιναν, άπλωνε το χέρι σαν ζήτουλας και ο εγκληματίας πολιτικός, έδινε, από τα λεφτά ..των άλλων όμως, ήταν η "δημοκρατία" των συνδικαληστών και των συντεχνιών, που κοίταζαν μόνον τα δικά τους συμφέροντα και επέτρεπαν στους σταμουλοκολλάδες, να γδύνουν και να χτυπάνε, όσους ήθελαν να δουλέψουν και έφευγαν από τη "γραμμή", που έδιναν !
   Φυσικά, δεν είναι μόνον αυτές οι "πληγές" της δημοκρατίας, που υπερασπίζεται ο συριζα, ο κατάλογος, είναι ατελείωτος, αφού η ίδια "δημοκρατία" :
-Επιτρέπει σε 40ρηδες ανεπάγγελτους, όπως ο τσίπρας, με μηδαμινή εργασιακή εμπειρία, να διεκδικούν την πρωθυπουργία !
-Επέτρεψε σε πρεζάκια, μπράβους κλπ φασίστες, να γίνουν μέλη του Κοινοβουλίου και να έχουν δημόσιο λόγο !
-Έβαλε σε θέσεις κλειδιά της δημόσιας διοίκησης, φίλους, κουμπάρους κλπ άτομα, που δεν είχαν, ούτε τα τυπικά, ούτε τα ουσιαστικά προσόντα, για αυτές !
-Οδήγησε σε μία πρωτοφανή λεηλασία του δημόσιου χρήματος, αλλά και των κοινοτικών κονδυλίων, σε τσέπες επιτήδειων, που έκαναν περιουσίες, με μίζες, απάτες και ρουσφέτια !
    Η συρρίκνωση αυτής της δημοκρατίας, όπως την εννοεί ο σύριζα και οι άλλοι, είναι, επομένως, καλοδεχούμενη και επιβεβλημένη, έστω και αν γίνεται, από ανάγκη και μόνον ("ανάγκα και θεοί πείθονται"), διότι πρέπει να ψηφίζονται τα "αντιδημοκρατικά" μέτρα, που ενοχλούν τα πάσης φύσεως τρωκτικά, που είχαν καλομάθει, στη "δημοκρατία"-σοβιετία του παπανδρεϊσμού, για να μπορεί η χώρα, να παίρνει τις "δόσεις" και να συντηρούνται, αυτοί ακριβώς, που διαμαρτύρονται, για έλλειψη δημοκρατίας (μιλάμε για την ΑΠΟΛΥΤΗ παράνοια)...
    Βέβαια, δεν είναι σωστά και δίκαια, όλα τα μέτρα, που ψηφίστηκαν ή ψηφίζονται, με αυτόν τον καταναγκαστικό και "αντιδημοκρατικό" τρόπο, οι αστοχίες υπήρξαν πολλές, είτε με ευθύνη της τρόϊκα, είτε με δική μας (μάλλον το δεύτερο), ωστόσο θεωρώ, ότι η δημοκρατία μας, έχει βελτιωθεί και ποσοτικά και κυρίως ποιοτικά, τα τελευταία χρόνια, διότι αποφασίζει και νομοθετεί η Βουλή, με γνώμονα το κοινό καλό και όχι τα πελατειακά και συντεχνιακά συμφέροντα !

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Ό,τι ναναι !

   Παρακολουθώ, με μεγάλη απορία και αμηχανία, τον "πόλεμο", που έχει ξεσπάσει τελευταία, ανάμεσα στο ΔΣΑ και σε μία εφέτη του Εφετείου Αθηνών, "πόλεμος" μάλιστα, που αναπαράγεται και από ειδησεογραφικά sites, λες και ο κόσμος καταλαβαίνει το αντικείμενο της κόντρας αυτής !
  Ποιο ήταν το "αμάρτημα" της συγκεκριμένης δικαστού (μάλλον Προέδρου Εφετών) ; Ότι δεν σεβάστηκε και δεν συμμορφώθηκε, με το περιεχόμενο της "απόφασης της Ολομέλειας των δικηγορικών Συλλόγων της χώρας"...
   Έχω αναφερθεί και αλλού, στην απίθανη αυτή απόφαση : σύμφωνα με αυτή, λοιπόν, αν μία υπόθεση σε Κακουργιοδικείο, διακοπεί για δύο συνεχόμενες φορές, στην τρίτη δικάσιμο, ο δικηγόρος δεν μπορεί να παραστεί, χωρίς σχετική άδεια και πρέπει να ζητήσει αναβολή (την οποία, υποτίθεται, ότι το Δικαστήριο υποχρεούται να χορηγήσει, πράγμα που δεν έπραξε, η συγκεκριμένη εφέτης και στοχοποιήθηκε, βάναυσα και άδικα, κατά τη γνώμη μου) !
    {Να πούμε εδώ, ότι μία υπόθεση, κακουργήματος, διακόπτεται, όταν πάει 3 η ώρα και δεν έχει εκφωνηθεί καν ή έχει εκφωνηθεί και ξεκινήσει, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί, έως τις 3, οπότε και ..σχολάει ο/η γραμματέας και συνεχίζεται σε νέα δικάσιμο, με την ίδια σύνθεση}
    Θέλω να ρωτήσω λοιπόν, τους ευσχήμονες δικηγόρους, που απαρτίζουν τα Δ.Σ των κατά τόπους δικηγορικών συλλόγων : ΠΟΣΟΙ συνάδερφοι, γνωρίζουν την ύπαρξη αυτής της απόφασης ; Το 1/20 ; (ή και πολύ λέω ;) Και κυρίως, πόσοι από αυτούς, που την γνωρίζουν και την εφαρμόζουν (άλλοι ηθελημένα και άλλοι, με το ζόρι), ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ, ξέρουν τι ακριβώς λέει και ποιος είναι ο δικαιολογητικός λόγος της ύπαρξής της ;
    Πόσο δεσμευτική, μπορεί να είναι μία απόφαση, ενός ή περισσότερων ΝΠΔΔ (όπως οι δικηγορικοί σύλλογοι), για τα μέλη τους (και φυσικά για τα Δικαστήρια) ; Πως έλαβαν γνώση αυτοί, που δημοσιεύτηκε και που βασίζεται ;
     Διότι θα μπορούσε κάποιος ..κακόπιστος και πονηρός, να σκεφτεί, ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε, για να εξυπηρετήσει κάποιους "μεγαλοδικηγόρους", ώστε να τρενάρονται οι Δίκες και να αποφυλακίζονται οι πελάτες τους, λόγω παρέλευσης του 18μήνου, της προσωρινής κράτησης !
     Σε μία εποχή, όπου όλοι και εύλογα, διαμαρτύρονται, για την απελπιστικά αργή απονομή της Δικαιοσύνης, με καταδίκες μάλιστα της χώρας μας, στα ευρωπαϊκά Δικαστήρια, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ καμία θέση παρόμοιες αποφάσεις, που οδηγούν σε παρέλκυση της Δίκης (με δεδομένο ότι οι αναβολές δίνονται για ένα χρόνο περίπου μετά)...
     Το να αποφυλακιστεί ένας εγκληματίας, έτσι, είναι μικρό το κακό, τι γίνεται, στην περίπτωση, που κάποιος είναι αθώος και πρέπει να παραμείνει, άλλο ένα χρόνο, στη φυλακή, επειδή ο δικηγόρος του, ή το Δικαστήριο, έκανε χρήση αυτής της "απόφασης της Ολομέλειας" ; (!)
     Θεωρώ, ότι οι δικηγορικοί σύλλογοι, έχουν ΠΟΛΥ πιο σοβαρά θέματα, να ασχοληθούν και προβλήματα να επιλύσουν, από το να υπερασπίζονται, με τόσο σθένος (!) μία απόφαση, άνευ λογικής και νοήματος...
      Στην Αθήνα, έχουμε φτάσει, να πληρώνουμε ετήσια συνδρομή 150 ευρώ και να παίρνουμε μέρισμα, κάτι 30αρια και 40ρια ευρώ, τη στιγμή, που τα έσοδα των συλλόγων ..αυξήθηκαν (όχι από τα συμβόλαια, που δε γίνονται, αλλά από τις προεισπράξεις των Δικαστηρίων, που επεκτάθηκαν) !
      Μέλημα, τόσο των δικηγόρων, όσο και των δικαστών, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να είναι, πως οι Δίκες, θα γίνονται, όσο το δυνατόν ΝΩΡΙΤΕΡΑ και όχι ..αργότερα και μάλιστα να τσακώνονται για αυτό και όχι για το αντίθετο...
       Θα πρέπει και οι ίδιοι οι Δικαστές, λοιπόν, να μην βάζουν ..πλαφόν, στις διακοπές, μιας Δίκης (χοντρικά, στη διακοπή, δικάζεσαι ένα μήνα μετά) να μην υπάρχει περιορισμός, διότι υπάρχουν -ευτυχώς- και δικηγόροι, που βάζουν τη συνείδησή τους, πάνω από τις όποιες αποφάσεις των ΝΠΔΔ, αλλά μπορεί η υπόθεση, να μην εκδικαστεί, για άλλο λόγο (π.χ απουσία μάρτυρα, όπως συμβαίνει με τους αστυνομικούς, που στέλνουν τον κόσμο στη φυλακή, με τις αρχικές καταθέσεις τους και στο Δικαστήριο ..εξαφανίζονται) !
       Αλλοδαπός εντολέας μου, ο οποίος θα έπρεπε να έχει αποφυλακιστεί, από τον ..Απρίλη, θα παραμείνει στις φυλακές, έως τον Οκτώβρη, έως ότου γίνει η Δίκη, σε β' βαθμό, επειδή εκκρεμεί εις βάρος του, απόφαση δικαστικής απέλασης (τελείως αναιτιολόγητη μάλιστα)...
      Αυτές και παρόμοιες αδικίες, "μάχονται"  για να διαιωνίσουν οι ..Ολομέλειες ;

Απεταξάμην...

     Επειδή αυτή είναι η ..666η ανάρτηση του μπλογκ, θα μείνει κενή, επειδή αυτός είναι "ο αριθμός του Θηρίου" ! Μακριά από εμάς, όποια μορφή ή όνομα και να έχει (σατανάς, διάβολος, πειρασμός, μισόκαλος, δαίμονας κλπ), το "Θηρίο"...
   Τώρα, που το ξανασκέφτομαι, θα την ξορκίσω, με το Σύμβολο της Πίστεώς μας :

Πιστεύω εἰς ἕναν θεόν, πατέρα παντοκράτορα, ποιητὴν οὐρανοῦ καὶ γῆς, ὁρατῶν τε πάντων καὶ ἀοράτων.

Καὶ εἰς ἕνα κύριον Ἰησοῦν Χριστόν, τὸν υἱὸν τοῦ θεοῦ τὸν μονογενῆ, τὸν ἐκ τοῦ πατρὸς γεννηθέντα πρὸ πάντων τῶν αἰώνων φῶς ἐκ φωτός, θεὸν ἀληθινὸν ἐκ θεοῦ ἀληθινοῦ, γεννηθέντα, οὐ ποιηθέντα, ὁμοούσιον τῷ πατρί, δι' οὗ τὰ πάντα ἐγένετο·

τὸν δι' ἡμᾶς τοὺς ἀνθρώπους καὶ διὰ τὴν ἡμετέραν σωτηρίαν κατελθόντα ἐκ τῶν οὐρανῶν καὶ σαρκωθέντα ἐκ πνεύματος ἁγίου καὶ Μαρίας τῆς παρθένου καὶ ἐνανθρωπήσαντα·

σταυρωθέντα τε ὑπὲρ ἡμῶν ἐπὶ Ποντίου Πιλάτου καὶ παθόντα καὶ ταφέντα·

καὶ ἀναστάντα τῇ τρίτῃ ἡμέρᾳ κατὰ τὰς γραφάς·

καὶ ἀνελθόντα εἰς τοὺς οὐρανοὺς καὶ καθεζόμενον ἐκ δεξιών τοῦ πατρός·

καὶ πάλιν ἐρχόμενον μετὰ δόξης κρῖναι ζώντας καὶ νεκρούς, οὗ τῆς βασιλείας οὐκ ἔσται τέλος.

Καὶ εἰς τὸ πνεῦμα τὸ ἅγιον, τὸ κύριον καὶ ζωοποιόν, τὸ ἐκ τοῦ πατρὸς ἐκπορευόμενον, τὸ σὺν πατρὶ καὶ υἱῷ συμπροσκυνούμενον καὶ συνδοξαζόμενον, τὸ λαλῆσαν διὰ τῶν προφητῶν.

Εἰς μίαν, ἁγίαν, καθολικὴν καὶ ἀποστολικὴν ἐκκλησίαν.

Ὁμολογῶ ἕν βάπτισμα εἰς ἄφεσιν ἁμαρτιῶν·

προσδοκῶ ἀνάστασιν νεκρῶν

καὶ ζωὴν τοῦ μέλλοντος αἰῶνος.

Ἀμήν.

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο !

     Μόνο έτσι, μπορεί να χαρακτηριστεί το έγκλημα της ΔΕΗ, σε βάρος της άτυχης γυναίκας, από τα Χανιά, που ήταν τετραπληγική και υποστηριζόταν μηχανικά η αναπνοή της και κατέληξε, επειδή η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα, για χρέος μερικών εκατοντάδων ευρώ !
  Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί κάτι τέτοιο και συνέβη στα Χανιά και σίγουρα δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση, όσων εμπλέκονται, από τη ΔΕΗ, στη διακοπή του ρεύματος, γιατί η ποινή, για το εν λόγω έγκλημα, μπορεί να φτάσει, έως την ισόβια κάθειρξη...
  Μάλιστα, σε πιο δυσχερή θέση, είναι όσοι αποφάσισαν τη διακοπή και έδωσαν την σχετική εντολή, παρά ο άνθρωπος, που την έκανε, διότι ο τελευταίος εκτελούσε εντολές : Σύμφωνα με το άρθρο 21 του Ποινικού Κώδικα, ΔΕΝ είναι άδικη η πράξη, την οποία επιχειρεί κάποιος, σε εκτέλεση-συμμόρφωση προσταγής, που του δόθηκε νομότυπα και της οποίας τη νομιμότητα, δεν επιτρέπεται να εξετάσει ! ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ, ΩΣ ΔΡΑΣΤΗΣ-ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ, ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ, ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ-ΠΡΟΣΤΑΓΗ...
   Από την ανακοίνωση της επιχείρησης, είναι προφανές ότι η υπεράσπισή τους, βασίζεται στο "δεν γνωρίζαμε", στην αποποίηση του (έστω και ενδεχόμενου) δόλου, ωστόσο, τους εκθέτει ανεπανόρθωτα ο βουλευτής Σταθάκης, που δήλωσε ότι είχε ενημερώσει (και αυτός) σχετικά τη ΔΕΗ, για το πρόβλημα της γυναίκας !
   Εξάλλου, σε μία μικρή πόλη και κοινωνία, όπως των Χανίων, όπου όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, δεν μπορείς να λες "δεν ήξερα", ειδικά από τη στιγμή, που η άτυχη-δολοφονηθείσα γυναίκα, είχε το πρόβλημα αυτό, επί 15 ολόκληρα χρόνια...
   Οι χαρτογιακάδες της ΔΕΗ και της υπόλοιπης δημόσιας διοίκησης, κρύβονται πίσω από το ΤΕΡΑΣ της γραφειοκρατίας και λένε "δεν μας είχαν ενημερώσει επίσημα", ήθελαν, βλέπετε, ένα επίσημο έγγραφο, που να λέει ότι είναι τετραπληγική, ακόμα και αν την έβλεπαν μπροστά τους και πάλι θα ζητούσαν ό,τι προβλέπουν οι άθλιες και δαιδαλώδεις διατάξεις νόμων, κανονισμών κλπ !
    Είναι ντροπή και κατάντια, για όλους μας, να είμαστε υπήκοοι, ενός τέτοιου κράτους, με τόση εγκληματική και ανώφελη γραφειοκρατία, να βλέπουν (με τις αισθήσεις τους, όπως όλοι οι άνθρωποι, γεγονός που αυτόματα σε κάνει να αναρωτιέσαι αν είναι) το πρόβλημα, αλλά να ζητάνε "επίσημο χαρτί", που να το βεβαιώνει, χαρτί, που για να το πάρεις, σου βγάζουν και πάλι το λάδι και περνάνε μήνες και χρόνια...
    Φαντάζομαι ο Φωτόπουλος και οι άλλοι, που δήθεν υπερασπίζονται τον πελάτη-καταναλωτή και το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ, θα είναι περήφανοι, για τα εγκλήματα, που διαπράττει, εγκλήματα, που γίνονται πολύ χειρότερα-αποκρουστικά, αν αναλογιστεί κανείς, ότι στο χρέος, προσθέτουν και το χαράτσι των ακινήτων (!) και ότι δημόσιοι φορείς (υπουργεία, δήμοι κλπ) χρωστάνε στη ΔΕΗ εκατομμύρια ευρώ και ποτέ δεν τους κόπηκε το ρεύμα, όπως προβλέπεται !
     Η περίπτωση της δολοφονημένης γυναίκας, στα Χανιά, έχει και άλλες τραγικές πλευρές, καθώς είχε προβλήματα και με τον ΟΓΑ και τη σύνταξή της, επειδή παλιότερα, διατηρούσε ανθοπωλείο, που έκλεισε μεν, στην πραγματικότητα, αλλά όχι λογιστικά-φορολογικά-ασφαλιστικά (αφού έμεινε ανάπηρη και πέθανε και ο λογιστής της), με συνέπεια να δημιουργείται χρέος, από επιχείρηση κλειστή, όπως συμβαίνει (μόνον) στο Ελλαδιστάν...
     Θα μπορούσε αυτή η υπόθεση, να γίνει αφορμή, για να περιοριστεί κάπως το τέρας της γραφειοκρατίας και το ελληνικό κράτος, να γίνει πιο φιλικό και ανθρώπινο, προς τον πολίτη, αν και δεν μπορούμε να είμαστε και τόσο αισιόδοξοι, με βάση την εμπειρία μας !
     Προς αυτή την κατεύθυνση, ίσως βοηθήσουν και οι ενέργειες των εισαγγελικών και ανακριτικών Αρχών της Κρήτης, τις οποίες αναμένουμε, ώστε να πάψουν κάποιοι, να κρύβονται πίσω από το "δεν ξέραμε" και από "επίσημα χαρτιά", όταν το πρόβλημα και η πραγματικότητα, βγάζουν μάτι...

 

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Το ζήτημα του "ελεύθερου" κάμπινγκ !

    Είναι ένα θέμα εξαιρετικά επίκαιρο, επειδή βρισκόμαστε στο μέσον του θέρους, αλλά και επειδή είναι στην επικαιρότητα και τα γενικότερα ζητήματα του αιγιαλού, οι πωλήσεις νησιών και παραλιών, από το ταιπεδ κλπ.
  Θεωρώ πως όλοι γνωρίζουν ότι το λεγόμενο "ελεύθερο" κάμπινγκ, δηλαδή το στήσιμο σκηνής, σε παραλία, όπου δεν υφίσταται οργανωμένος χώρος, προς τούτο, με σχετική άδεια κλπ, είναι πράξη παράνομη !
  Τιμωρείται μάλιστα, τόσο ποινικά, όσο και διοικητικά, με πρόστιμο 300 ευρώ, ανά άτομο ή ανά σκηνή, το οποίο πέφτει στο μισό (150), αν πληρωθεί εντός 10 ημερών, αφού εφαρμόζεται αναλογικά ό,τι ισχύει με τα πρόστιμα του Κ.Ο.Κ...
  Ποινικά τώρα, πρόκειται για πλημμέλημα και μάλιστα αυτόφωρο, που τιμωρείται με φυλάκιση, από 10 ημέρες, έως 3 μήνες ή με χρηματική ποινή, από 150 έως 15.000 ευρώ ή και με τις δύο ποινές !
   Νομικά λοιπόν, έτσι έχει η κατάσταση και είναι σχετικά ξεκάθαρη, ωστόσο το "ελεύθερο" (το βάζω σε εισαγωγικά, διότι αυτοί, που το κάνουν, ίσως μπερδεύουν την ελευθερία, με την ασυδοσία και ξεχνάνε ότι η ελευθερία τους, σταματά εκεί, όπου αρχίζει η ελευθερία του άλλου) κάμπινγκ, γνωρίζει έξαρση, λόγω και της οικονομικής κρίσης και συνεχίζεται κανονικά, παρά το γεγονός, ότι είναι πράξη παράνομη (δεν απαγορεύεται βέβαια μόνον στις παραλίες, αλλά και στα δάση, σε αρχαιολογικούς χώρους κλπ), ενώ και η σχεδόν παντελής έλλειψη ελέγχων και επιβολής κυρώσεων, επιτείνει το φαινόμενο...
   Τώρα, αν ήθελε να εξετάσει κανείς το θέμα γενικότερα, υπάρχουν επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές, τόσο από τους υπέρμαχους, όσο και από τους πολέμιους : όσοι το κάνουν, ισχυρίζονται ότι δε βλάπτουν κανέναν, ότι έρχονται πιο κοντά στη φύση, ότι δεν μπορούν να πληρώνουν τα πανάκριβα καταλύματα ή ότι δε βρίσκουν δωμάτια σε ξενοδοχεία κλπ και οι πολέμιοι, ότι ίσως ρυπαίνουν τις παραλίες, με σκουπίδια κλπ, ότι εμποδίζεται η δική τους ελεύθερη πρόσβαση και απόλαυση του αιγιαλού κ.α.
   Θεωρώ ότι η ρύπανση δεν είναι το μείζον θέμα, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, οι (παράνομοι) κατασκηνωτές αγαπούν και σέβονται το περιβάλλον, δεν αφήνουν σκουπίδια κλπ, ωστόσο παρατηρούνται ακραία φαινόμενα υπερβολής, με ορισμένους να αποκτούν σχιζοφρενικές αντιλήψεις, περί "ιδιοκτησίας" στο (δημόσιο-κοινόχρηστο) χώρο της παραλίας !
   Από προσωπική αντίληψη, γνωρίζω περιπτώσεις ανθρώπων, που κατασκηνώνουν σε παραλία, στις αρχές του καλοκαιριού και μένουν εκεί, για 4 με 5 μήνες, περιφράσσουν "το χώρο τους", δημιουργούν "κήπο"-αυλή, αποθήκες και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί, ενώ έχουν και ροτβάϊλερ, για να αποτρέπουν πιθανούς καταπατητές (τίνος ; της δημόσιας έκτασης, που έχουν καταλάβει ;)
    Αυτές βέβαια είναι ακραίες-προβληματικές συμπεριφορές, από άτομα, που έχουν μάθει να σκέφτονται μόνον τον εαυτό τους και ότι είναι υπεράνω των Νόμων, οι περισσότεροι στήνουν μία σκηνούλα, για 2-3 μέρες και φεύγουν, δεν καταλαμβάνουν 30 και 40 τετραγωνικά παραλίας, επί μήνες ολόκληρους !
    Ο αιγιαλός, είναι πράγμα εκτός συναλλαγής, όπως δήλωσε πρόσφατα και ο δήμαρχος Ζακύνθου, με αφορμή δημοσιεύματα, που ήθελαν εμίρη να αγοράζει την "παραλία του ναυαγίου" (!) και μάλιστα πράγμα κοινόχρηστο, που ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο...
     Υπάρχει παρ' όλ' αυτά ένα "παράθυρο", που δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες, να αποκτήσουν δικαιώματα σε κοινόχρηστα πράγματα, με παραχώρηση της Αρχής και σύμφωνα με το Νόμο, εφόσον όμως, με τα δικαιώματα αυτά εξυπηρετείται ή δεν αναιρείται η κοινή χρήση !
     Το να παραχωρήσεις επομένως, μία παραλία σε ιδιώτη, προκειμένου να την καλλωπίσει, να φτιάξει εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης των επισκεπτών κλπ, είναι μεν καταρχάς θεμιτό, ωστόσο, αν ο ιδιώτης βάλει ένα εισιτήριο, απαγορευτικό, για τις σημερινές οικονομικές συνθήκες, τότε υπάρχει (νομικό) πρόβλημα...


 

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Από την πολλή "φιλανθρωπία" χρεοκοπήσαμε !!

   Ακούγοντας κανείς τις εξαγγελίες Κεγκέρογλου και των άλλων "εγκεφάλων" της κυβέρνησης, για το "ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα", αναρωτιέται μήπως ζει στην Ελβετία και όχι στη χρεοκοπημένη Ελλάδα !
  Στην Ελβετία είχε γίνει πρόσφατα, μία ανάλογη πρόταση, για εγγυημένο εισόδημα, σε όλους, όχι βέβαια 400 ευρώ, αλλά ..4000 ευρώ το μήνα, τέθηκε σε δημοψήφισμα και απορρίφθηκε, γιατί κλπ δεν ξέρω και δεν με αφορά, αλλά η διαφορά Ελλάδας και Ελβετίας, σε οικονομικό επίπεδο, είναι σαν τη διαφορά μέρας και νύχτας...
  Η λογική λέει, ότι για να μοιράσεις χρήμα, πρέπει να έχεις και μάλιστα να δίνεις από το περίσσευμα και όχι από το υστέρημά σου, επομένως το ερώτημα, που εύλογα γεννάται, είναι : πρώτον, "εγγυημένο" από ποιον ; από ένα χρεοκοπημένο κράτος ; πως γίνεται να υπάρξει τέτοια "εγγύηση" και δεύτερον, από ποιους θα τα πάρει, για να τα δώσει σε άλλους ; ποιος θα πληρώνει το (παθητικό) εισόδημα, κάποιων άλλων ;
   Στην κυβέρνηση, φαίνεται, ότι έχουν πάρει τα μυαλά τους αέρα, από το πέτσινο-λογιστικό (και με "'άσχημη" λογιστική) πλεόνασμα και άρχισαν την παροχολογία και τις παλιές, κακές συνήθειες του χρεοκοπημένου, αλλά εξαιρετικά γενναιόδωρου κράτους (που το λένε "κοινωνικό" αντί για αντικοινωνικό, που είναι περισσότερο ακριβές, ως περιγραφή) !
    Το γεγονός ότι τις προάλλες, το ελληνικό κράτος ζήτησε να δανειστεί 3 δισ. ευρώ και του έδωσαν ..τα μισά, έγινε γαργάρα, πέρασε στα ψιλά, ενώ είναι η μεγαλύτερη απόδειξη, ότι ελάχιστη εμπιστοσύνη και αξιοπιστία εμπνέει, ως δανειζόμενος-οφειλέτης, αναφορικά με τη δυνατότητα-ικανότητα, να αποπληρώνει τα χρέη του...
    Για να μοιράσεις χρήμα στο λαό σου και μάλιστα με "εγγύηση", πρέπει να είσαι κράτος ισχυρό, παραγωγικό, να έχεις μεγάλα εμπορικά πλεονάσματα, αλλά και -αληθινά- ταμειακά τέτοια, που να βασίζονται σε γερά-απτά θεμέλια και όχι στην υπερφορολόγηση-καταλήστευση οικονομικά αδύναμων και εξαθλιωμένων υπηκόων !
     Η ιστορία αυτή με το "ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα", θυμίζει το 2009 και το επίδομα αλληλεγγύης, που μοίρασε ο τζέφρι, λίγο πριν την επίσημη χρεοκοπία μας, σε "αναξιοπαθούντες" συμπολίτες μας (..με σκάφη και πισίνες), άλλωστε ο Κεγκέρογλου, είναι γνωστός φαν του τζέφρι (έχει και φωτογραφία μαζί του, στο επίσημο site του, όπου ποζάρει όλο καμάρι)...
     Η σχετική εξαγγελία, δεν έχει καμία λογική, όταν το ελληνικό κράτος, είναι ο μεγαλύτερος μπαταχτσής, ο χειρότερος κακοπληρωτής, που υπάρχει, όταν δεν ξέρει που και από πότε χρωστάει και πόσα, ενώ θα μπορούσε και θα ήταν πιο λογικό, αντί να μοιραστούν χρήματα, που δεν υπάρχουν, να γίνουν φοροελαφρύνσεις !
     Εν τέλει, το πολιτικό μας σύστημα, δεν έχει διδαχθεί ΤΙΠΟΤΑ, από το πρόσφατο παρελθόν : καλός πολιτικός, είναι όχι εκείνος που δίνει, αλλά εκείνος, που δεν παίρνει (και δεν αναγκάζεται να πάρει λεφτά από τον ιδιώτη, για ρουσφέτια)...
      Εκείνος, που παίρνει, που έχει μάθει να παίρνει, όπως ο Έλληνας του παπανδρεϊσμού, θα θέλει πάντα περισσότερα, θα είναι συνέχεια ανικανοποίητος και προπάντων ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ, με την πρώτη ευκαιρία, θα εγκαταλείψει τον ευεργέτη του (για να επιβεβαιωθεί η γνωστή παροιμία) !
      Είναι ενδεικτικά, πάνω σε αυτό, τα πρώτα σχόλια, που ακολούθησαν τις σχετικές εξαγγελίες : "ποιος μπορεί να ζήσει με 400 ευρώ" ; Ήτοι, αντί να πουν και ευχαριστώ, λένε πως είναι λίγα, θέλουμε περισσότερα, να τα ξύνουμε μια ζωή και να μας ταΐζει ο Κεγκέρογλου...(με τα λεφτά άλλων, βέβαια, αλλά από θαυμαστές του τζέφρι υπουργούς, τι καλύτερο μπορείς να περιμένεις ;)
      Τις προάλλες, ο Τραγάκης, που είναι από τους παλαιότερους επαγγελματίες βουλευτές και ξέρει καλά τη "δουλειά", έδινε μαθήματα σε νεότερους, λέγοντας πόσο αξίζει ..το ρουσφέτι, ότι μόνον με αυτό εξασφαλίζεις ψήφους και ότι οι ψηφοφόροι του, είναι κάτι σαν ζόμπι, που εξαφανίζονται και εμφανίζονται μόνο λίγο πριν τις εκλογές, με προτεταμένο το χέρι, για να πάρουν, ώστε να ξαναψηφίσουν !
      Ακόμα και αυτός όμως (!), μετά από ..μόλις 40 χρόνια, στο ρουσφέτι, αποφάνθηκε-κατάλαβε ότι είναι αχάριστοι, ότι δεν χορταίνουν ποτέ, ότι ζητάνε πάντα περισσότερα και ποτέ δεν είναι ευχαριστημένοι...
      Δεν φαίνεται ωστόσο να έχει αντιληφθεί, ότι η "φιλανθρωπία" του ρουσφετιού, της σκανδαλώδους εύνοιας των ημετέρων, της ψηφοθηρίας και της παροχολογίας, κατέστρεψαν τη χώρα και μία ολόκληρη γενιά, ότι τελικά αυτού του είδους η "φιλανθρωπία", αποδείχτηκε, ως η πιο ...απάνθρωπη πολιτική-τακτική !

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Κάτι πρέπει να γίνει με το "φακελάκι" !

    Τα "φακελάκια", που παίρνουν οι γιατροί (ή μήπως, να έλεγα, δίνουν οι ασθενείς ;), ως "έξτρα αμοιβή", για τις υπηρεσίες τους (κατά κανόνα, χειρουργικές επεμβάσεις), επανήλθαν στο προσκήνιο και μάλιστα με τραγικό τρόπο, αφού ο ασθενής, που κατήγγειλε το γιατρό, τελικά, όπως έγινε γνωστό, απεβίωσε !
   Υπάρχει η μία άποψη, επί του θέματος (ίσως η κρατούσα), που λέει, ότι είναι απαράδεκτο, ένας γιατρός να ζητάει (ακόμα και εκβιαστικά, με το δίλημμα : ή πληρώνεις ή δεν σε χειρουργώ !) φακελάκι, από τη στιγμή, που έχει το μισθό του, πληρώνεται, από το ελληνικό κράτος (φορολογούμενο) και από την άλλη, ο ασφαλισμένος, έχει πληρώσει τις εισφορές του κλπ και δικαιούται δωρεάν περίθαλψης, στα δημόσια νοσοκομεία...
   Επίσης, λένε ότι αν ένας γιατρός, θέλει να πληρώνεται "με το κεφάλι", κατ' αποκοπήν, οφείλει να παραιτηθεί από το μισθό του και το ΕΣΥ και να ανοίξει ιδιωτικό ιατρείο ή να πάει σε ιδιωτικό νοσοκομείο !
   Όλα αυτά είναι εύλογα και λογικά, όμως παραγνωρίζουν μία πάγια και διαμορφωμένη πρακτική, στη συνείδηση του μέσου πολίτη, ο οποίος θεωρεί σχεδόν αυτονόητο, ότι θα δώσει το φακελάκι και δεν είναι λίγοι, εκείνοι, που το έχουν κάνει και ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ μάλιστα για αυτό...
   Αν κάποιος ήθελε να κάνει το δικηγόρο του διαβόλου, θα έλεγε, ότι αν ο μακαρίτης, είχε δώσει τα 500 ευρώ, στα οποία έριξε τις αρχικές απαιτήσεις του (από τα 1500) ο γιατρός, τώρα ..θα ζούσε ίσως και -αντικειμενικά- τα 500 ευρώ, δεν είναι απαγορευτικό ποσόν, για τόσο σοβαρές επεμβάσεις !
   Μετά τις τελευταίες τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα (από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους), το αδίκημα της δωροληψίας, έγινε, ως γνωστόν, κακούργημα, ανεξαρτήτως ποσού, υπό την προϋπόθεση βέβαια, ότι τελείται, κατά συνήθεια ή κατ' επάγγελμα (ή αν το "δώρο" είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, πάλι και εδώ δεν καθορίζεται τι συνιστά "ιδιαίτερα μεγάλη αξία, κακώς βέβαια)...
    Στη βασική του μορφή, παραμένει πλημμέλημα, που τιμωρείται με φυλάκιση, από ένα έως πέντε έτη και χρηματική ποινή, από 5 έως 50 χιλιάδες ευρώ, ενώ στην κακουργηματική του, τιμωρείται με κάθειρξη, από 5 έως 10 έτη και χρηματική ποινή, από 10 έως 100 χιλιάδες ευρώ !
    Αυτά αφορούν την περίπτωση, όπου το δώρο το παίρνει ο υπάλληλος, για να ..κάνει τη δουλειά του, γιατί υπάρχει και η περίπτωση, όπου το παίρνει, για να κάνει (ή να μην κάνει) κάτι που αντίκειται (ή προβλέπεται) στα καθήκοντά του, οπότε εκεί η χρηματική ποινή, ανεβαίνει στα 15 έως 150 χιλιάδες ευρώ, ενώ, αν γίνεται κατά συνήθεια κλπ, η ποινή κάθειρξης, μπορεί να φτάσει πλέον τα 15 έτη...
    Από τη στιγμή, που το φακελάκι, έχει γίνει, όπως και να το κάνουμε, συνήθεια στον Έλληνα (αν όχι "έθιμο"), δεν το βρίσκω λογικό, οι γιατροί, που σώζουν ή παρατείνουν ζωές, να βρίσκονται υπό ένα διαρκές άγχος, μήπως καταλήξουν στη φυλακή !
    Παλιότερα, είχα προτείνει να "νομιμοποιηθεί" το φακελάκι, με την υποχρέωση εκ μέρους του γιατρού, να κόβει απόδειξη για αυτό, ώστε το χρήμα να φορολογείται και να μην είναι εντελώς μαύρο, να έχει έσοδα και το κράτος κ.ο.κ
    Δεν ξέρω αν είναι αυτή η λύση, στο πρόβλημα, αλλά σίγουρα ΔΕΝ ήταν λύση, η αυστηροποίηση και επαύξηση των απειλούμενων ποινών !
     Αλλιώς, προβλέπω σε λίγο καιρό, να δούμε τους "ράμπο" του ΣΔΟΕ, να κάνουν εφόδους, σε δεξιώσεις γάμων, για να πιάσουν τα "φακελάκια", που διακινούνται (αφορολόγητα) εκεί, με κίνδυνο βέβαια της σωματικής τους ακεραιότητας..
    
    

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Σε κάποιους δεν αρέσουν τα γλυκά !

   Προφανώς, σε αυτούς τους (ξένους) "συμβούλους", που θεώρησαν ότι για να ..σωθεί η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, πρέπει αυτή να συρρικνωθεί και να κλείσουν τα 2 από τα 3 εργοστάσιά της !
 Σε μια χώρα, όπως η Ελλάδα, που έχει αποβιομηχανισθεί τελείως, τα εργοστάσια είναι πλέον είδος προς εξαφάνιση και δεν μπορεί καν να συζητηθεί το κλείσιμό τους : η χώρα μας χρειάζεται ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εργοστάσια, όχι λιγότερα...
 Μιλάμε για μία βιομηχανία μάλιστα, που παράγει ένα τόσο πολύτιμο αγαθό, που χρησιμοποιείται, ως πρώτη ύλη, σχεδόν παντού στη μαγειρική-ζαχαροπλαστική, είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ στην Ελλάδα και από τις ελάχιστες, στην ευρύτερη περιοχή !
  Πιθανό κλείσιμο εργοστασίων της, δεν θα αφήσει άνεργους, μόνον τους εργαζόμενους σε αυτά, αλλά θα συμπαρασύρει και τους παραγωγούς τεύτλων, θα δημιουργήσει περισσότερη φτώχια και δυστυχία, εκτός αν πρόθεση της κυβέρνησης, είναι να δημιουργήσει νέες στρατιές ανέργων, πρόωρα συνταξιούχων και "εθελουσίως" αποχωρούντων, που θα συντηρούνται από τα δημόσια έσοδα...
   Για την κατάντια και τη συσσώρευση των ζημιών, της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, οφείλουν να λογοδοτήσουν όλοι, όσοι διατέλεσαν μέλη του Δ.Σ της, να μας εξηγήσουν πως ..κατάφεραν (γιατί για "κατόρθωμα" πρόκειται) να έχει ζημιές και όχι (μεγάλα) κέρδη μία τέτοια βιομηχανία !
   Η εξήγηση βέβαια είναι μάλλον εύκολη, όπως εύκολο είναι να βρεθεί και η διέξοδος...
   Η ΕΒΖ, υπήρξε μαζί με τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ και την καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, οι τρεις βιομηχανίες, που "ζούσαν" στην αγκαλιά του βαθέος ΠΑΣΟΚ (βλέπε πρώην Αγροτική Τράπεζα), με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ως προς τον ορισμό των διοικήσεων, τις προσλήψεις, τις αποδοχές και τις ζημιές, που επιρρίπτονταν στον ..κρατικό προϋπολογισμό, προκειμένου κάποιοι να κερδίσουν ψηφαλάκια και να επανεκλεγούν !
    Οι δύο τελευταίες έχουν ήδη ιδιωτικοποιηθεί και πάνε από το καλό στο καλύτερο, προς όφελος όλης της κοινωνίας και αυτή είναι η ΜΟΝΗ λύση και για την ΕΒΖ : να ρυθμιστούν τα χρέη της και να πωληθεί σε ιδιώτες, οι οποίοι έχουν και τη θέληση και την ικανότητα και την τεχνογνωσία, να την μεγαλώσουν, να την ισχυροποιήσουν και να βελτιώσουν τα οικονομικά της αποτελέσματα...
    Είναι απορίας άξιο, πως οι όποιες απόπειρες πώλησής της, έχουν αποτύχει, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στην υποβάθμιση και την κατάντια της, συνέβαλε ακριβώς ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ χαρακτήρας της, εξ αιτίας των περιορισμών, που επιβάλλει η Ε.Ε στις κρατικές επιχειρήσεις !
    Από τη στιγμή, που θα πωληθεί-ιδιωτικοποιηθεί, όλα θα πάρουν το δρόμο τους, ούτε εργοστάσια θα κλείσουν, ούτε απολύσεις θα γίνουν (μάλλον προσλήψεις, μεσοπρόθεσμα), ενώ θα ωφεληθούν και οι Έλληνες αγρότες-καλλιεργητές τεύτλων.
    Είπαμε το κράτος δεν είναι επιχειρηματίας, ούτε θα γίνει ποτέ, ειδικά σε ένα σοβιετικού τύπου πολιτικό καθεστώς, όπως το ελληνικό, όπου ακόμα και βιομηχανίες, χρησιμοποιούνταν για άγρα ψήφων και ρουσφέτια, με τα λεφτά των άλλων (φορολογούμενων) !

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

πότε θα σταματήσει το παραμύθι με την ΕΛΣΤΑΤ ;;

    Απορώ ειλικρινά, με όσους, δημοσιογράφους και μη, αναμοχλεύουν, κάθε τόσο, το ζήτημα του κατά πόσον, καλώς ή κακώς, μπήκαμε στα μνημόνια και αν αυξήθηκε τεχνητά το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, από την ΕΛΣΤΑΤ, οπότε θα προέκυπταν πιθανώς και ποινικές ευθύνες, για την ίδια, την υπηρεσία αυτή, αλλά και τους τότε ιθύνοντες, τζέφρι και ποπάϋ !
  Κάποιοι κάνουν έναν σωρό υπολογισμούς, που για κάποιον μη οικονομολόγο, όπως ο γράφων, είναι ψιλά γράμματα και καταλήγουν στο συμπέρασμα, ότι το χρέος ήταν περίπου 15 δισ ευρώ μικρότερο, από αυτό που παρουσίασαν...
  Δεν ξέρω ποιος υπολογισμός είναι πιο σωστός και δεν με ενδιαφέρει, είμαι σίγουρος όμως, ότι : πρώτον, αν γίνει νέα διερεύνηση του χρέους, αυτό θα βρεθεί μάλλον μεγαλύτερο, παρά μικρότερο και δεύτερον, τι σημασία έχει, σε τελική ανάλυση, αν το χρέος σου, είναι 350 και όχι 365 δισ. ευρώ ; Και στη μία και στην άλλη περίπτωση, είσαι χρεοκοπημένος, ως κράτος και έχεις δύο επιλογές, είτε να πτωχεύσεις άτακτα και επίσημα (με ό,τι αυτό συνεπάγεται), είτε να έρθεις σε νέα συμφωνία αποπληρωμής των χρεών σου, με τους δανειστές (μνημόνια) !
   Ό,τι θα συνέβαινε αναλογικά δηλαδή και με μία επιχείρηση, που αντιμετώπιζε δυσκολία αποπληρωμής των δανείων της : οι τράπεζες, είτε θα ζητούσαν την πτώχευσή της, είτε θα έκαναν αναδιάρθρωση-διευκόλυνση, στην αποπληρωμή του χρέους...
   Δεν θα φτάσω στο σημείο να υποστηρίξω, ότι τα Μνημόνια, είναι ό,τι καλύτερο συνέβη στη χώρα μας, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, γιατί όλοι βιώνουμε τις άσχημες πλευρές τους, ωστόσο η θέση αυτή, ενέχει ΜΕΓΑΛΟ ποσοστό αλήθειας, αφού π.χ : έμαθε επιτέλους το κράτος, ποιους και γιατί πληρώνει κάθε μήνα, έπαψαν να παίρνουν συντάξεις οι νεκροί (από δεκαετίας και βάλε) και επιδόματα αναπηρίας οι ..μαϊμούδες, επήλθε, εν γένει, ένας σχετικός εξορθολογισμός των κρατικών δαπανών, οι οποίες είχαν ξεφύγει και οδηγούσαν -αναπόφευκτα- στον γκρεμό !
    Από εκεί και μετά, είναι εξίσου προφανές, ότι, αν ήθελε κάποιος να αναζητήσει ποινικές ευθύνες, για την είσοδό μας, στα Μνημόνια, θα έπρεπε να ξεκινήσει, από όσους κυβέρνησαν ΠΡΙΝ και δημιούργησαν το δυσβάσταχτο εθνικό χρέος, που έκανε τη χώρα μας περίγελο του κόσμου όλου : επομένως, περισσότερες ευθύνες, έχουν π.χ ο "κινέζος" και ο "κουρασμένος", παρά ο τζέφρι....
    Τις προάλλες, βγήκε δημόσια, ο Υπουργός Εργασίας και δήλωσε-παραδέχτηκε, ότι στα ασφαλιστικά ταμεία, έγινε πλιάτσικο (ακόμα και μέσα στην Κρίση), ότι κάποιοι πήραν συντάξεις και εφάπαξ, μεγαλύτερα από αυτά, που δικαιούνταν (με συνέπεια τώρα κάποιοι να παίρνουν λιγότερα από αυτά που έχουν πληρώσει) και δεν άνοιξε ρουθούνι, δεν συγκινήθηκε κανείς (ούτε εισαγγελέας) και το ερώτημα είναι : γιατί μας το λες ; Θα διωχθούν, όσοι συμμετείχαν στο πλιάτσικο (και αυτοί που τα πήραν και αυτοί, που τους τα έδωσαν) ; Θα επιστρέψουν τα χρήματα ;
     Μιλάμε, κάθε μέρα, για ένα σωρό εγκλήματα-σκάνδαλα διασπάθισης δημόσιου χρήματος, όπως το ότι το ενιαίο μισθολόγιο, ΔΕΝ έχει εφαρμοστεί ακόμα και κάποιοι, που στον ιδιωτικό τομέα, δεν θα έπαιρναν πάνω από 600 ευρώ το μήνα, παίρνουν στο δημόσιο 2 χιλιάρικα και εντούτοις, υπάρχουν άνθρωποι, που σκέφτονται ακόμα, αν το 2009, έγινε ορθός υπολογισμός του δημόσιου χρέους και αν ήταν 7% πάνω ή κάτω, από αυτό, που ανακοινώθηκε !
      Η Ελλάδα, δεν είναι η μόνη χώρα, που έχει υψηλό δημόσιο χρέος, τόσο σε απόλυτα νούμερα, όσο και ως ποσοστό του ΑΕΠ, ωστόσο έχει μία μοναδική ιδιαιτερότητα, που το καθιστά μη διαχειρίσιμο : ότι ένας στους δύο Έλληνες, είναι, είτε Δ.Υ, είτε συνταξιούχος, υπάρχει αποβιομηχάνιση και έλλειμμα παραγωγικότητας και ένα σωρό άλλες "αμαρτίες του παρελθόντος", δηλαδή εγκλήματα, όσων κυβέρνησαν, από το 1974 έως σήμερα, που δε δημιουργούν αισιοδοξία στους δανειστές, ότι θα πάρουν τα χρήματά τους πίσω, κάποια στιγμή, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες, με υψηλό χρέος, αλλά ...υγιείς οικονομίες και προπάντων κοινωνίες (γιατί από εκεί ξεκινάνε όλα, αν νοσεί η κοινωνία, νοσεί και η οικονομία).
    

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Αντί να δικάζουν, εξακολουθούν να διχάζουν !

   Μετά και τις πρόσφατες αποφάσεις τους, οι Έλληνες δικαστές, απεμπόλησαν, από μόνοι τους, κάθε ίχνος σεβασμού, προς τα πρόσωπά τους ή για να ακριβολογούμε, αποκάλυψαν το αληθινό τους πρόσωπο : ότι δηλαδή αποτελούν μία από τις χειρότερες συντεχνίες στη χώρα, που προκαλούν ζημιά σε αυτή (κυρίως οικονομική) !
   Η κρίση, που διέρχεται η Ελλάδα, σε οικονομικό και κυρίως ηθικό επίπεδο, δεν τους έμαθε τίποτα, ούτε για τις αιτίες της, ούτε για τις συνέπειές της, είναι σαν να ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν, όπου εφαρμόζουν το ρητό "παλιά μου τέχνη κόσκινο" και φαίνεται ότι πρώτα βγαίνει η ψυχή του δικαστή και μετά το χούι, για τα αναδρομικά...
   Έκριναν παράνομες μόνον τις μειώσεις των δικών τους μισθών και (για ξεκάρφωμα) των άλλων "ειδικών" μισθολογίων, βλέπετε υπάρχουν κάποιοι ξεχωριστοί, από τους κοινούς θνητούς και απαιτούν ειδική μεταχείριση και να πληρώσουν τα φαγωμένα (από τους ίδιους) κάποιοι άλλοι !
    Είναι να απορεί κανείς, πως αντιλαμβάνονται οι δικαστές μας, τη βασική έννοια "Δικαιοσύνη", που υποτίθεται ότι υπηρετούν : δεν τους ενδιαφέρει καν, αν υπάρχουν χρήματα ή που θα βρεθούν, για να πληρωθούν οι λογαριασμοί, που οι ίδιοι ανοίγουν, με μοναδική ευκολία, κάνοντας κατάχρηση της εξουσίας τους και προκαλώντας την χειμαζόμενη κοινωνία και το κοινό αίσθημα, περί δικαίου...
    Το γεγονός, ότι για να πληρώνονται οι τωρινοί μισθοί των ειδικών μισθολογίων, έχουν επιβληθεί πολλαπλά παράνομα χαράτσια και ανελέητοι φόροι, επί ανύπαρκτων και πλασματικών εισοδημάτων, τους αφήνει παγερά αδιάφορους, όπως και το ότι ζουν σε ένα κράτος, που έχει χρήματα, για να καλύψει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του, έως τον Αύγουστο (μετά βλέπουμε, όπως είπε και ο ..αρμόδιος υπουργός) ! Κατά τα άλλα, οδεύουμε προς έξοδο, από τα μνημόνια...
     Μιλάμε για μισθούς στο δημόσιο και συντάξεις, όχι για άλλες ..ξεχασμένες υποχρεώσεις, όπως η εξόφληση προμηθευτών, που καθυστερεί από το 2007, σε ένα τέτοιο λοιπόν πολλαπλά χρεοκοπημένο κράτος, οι δικαστές μας, σκέφτονται μόνον το ατομικό τους συμφέρον και την τσέπη τους, νομίζουν ίσως ότι ζουν στην Ελβετία, άραγε ; (εκεί στην Εκάλη έχει πολύ πράσινο και ίσως παρασύρονται)
    Από κοντά συμπαρασύρουν και άλλες κατηγορίες, "ειδικών πολιτών", περισσότερο, όπως είπα, για ξεκάρφωμα και για άμβλυνση των αλγεινών εντυπώσεων (αν και η συμπεριφορά τους, δείχνει ότι δεν έχουν, ούτε συνείδηση, ούτε φιλότιμο) και εδώ δημιουργούνται και οι απορίες, για τους ένστολους π.χ : ποια φιλοπατρία και αίσθηση καθήκοντος, επιδεικνύουν, όταν ζητάνε αναδρομικά, από ένα χρεοκοπημένο κράτος, όταν είμαστε σε οικονομικό πόλεμο και θέλουν να πέσει το βάρος, ΜΟΝΟΝ στους άλλους ;; Αν γινόταν κανονικός πόλεμος, το ίδιο θα έκαναν ; Θα έβγαζαν την ουρά τους, απ' έξω ; (!) Έφτασαν στο σημείο, να ζητήσουν να μην πληρώνουν εισφορά αλληλεγγύης και δεν πάνε να κρεμαστούν ομαδικά, οι προδότες της ίδιας τους της πατρίδας, που τους έχει αμείψει και ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...
     Είναι ανάγκη, η υπόλοιπη κοινωνία, να αρχίσει να οργανώνει τις άμυνές της, απέναντι σε τέτοιες επιθέσεις, από συντεχνίες, που φέρουν μεγάλες ευθύνες, για τη χρεοκοπία και ζητάνε να πληρώσουν οι άλλοι, οφείλει και το οργανωμένο κράτος, να αποτρέψει τέτοια φαινόμενα, που παραπέμπουν σε διακυβέρνηση της χώρας, από ένα, χωρίς καμία νομιμοποίηση, αυθαίρετο "κράτος των δικαστών" !
     Πρέπει επίσης, να επανεξεταστεί το ποιος γίνεται δικαστής και πως προάγεται, ειδικά στα ανώτατα δικαστήρια, ώστε να μην κάνουν κουμάντο, εκείνοι, που με το ένα χέρι, γράφουν την απόφαση και με το άλλο ψάχνουν την τσέπη τους, να δουν αν είναι γεμάτη...
     Δεν κρατάνε πλέον, ούτε τα προσχήματα, είναι δε χαρακτηριστικό, ότι από τις μειώσεις στον ιδιωτικό τομέα, κρίθηκαν όλες νόμιμες, εκτός από τη διάταξη, που καταργούσε τη διαιτησία, επειδή προφανώς, από εκεί ευελπιστούν να βγάλουν κανένα (γερό) μεροκάματο, ως διαιτητές !
     Με τέτοια μυαλά και τέτοιους δικαστές, αυτή η χώρα δεν μπορεί να έχει κανένα μέλλον...

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

"Φωτόπουλοι, λιγότεροι φωτόπουλοι" !

     Ξέρω, είναι κάπως ασέβεια ο τίτλος, αφού αποτελεί παράφραση της θεϊκής πρότασης, που ξεστόμισε ο μεγάλος Γερμανός καλλιτέχνης, Γκαίτε, λίγο πριν ξεψυχήσει : "Φως, περισσότερο Φως" !
  Ο Φωτό-πουλος, γιος δηλαδή του Φώτη, κυριολεκτικά, αλλά μεταφορικά, του φωτός, θα έπρεπε να λέγεται Σκοτό-πουλος ή Σκοταδό-πουλος, γιος του σκότους, αφού θέλει να βυθίσει τη χώρα στο σκοτάδι, λίγο πριν την κορύφωση του τουριστικού ρεύματος (νέο ρεκόρ επισκεπτών φέτος !) και μέσα στο καλοκαίρι, όπου οι ανάγκες για ρεύμα, είναι αυξημένες...
   Χθες το βράδυ, παρατήρησα, ότι δε λειτουργούσαν αρκετά φανάρια και δεν ξέρω κατά πόσον, σχετίζεται αυτό, με την απεργία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και αναρωτήθηκα, αν σκοτωθεί κάποιος, θα βρεθεί άραγε Εισαγγελέας, να τους κλείσει μέσα, για θανατηφόρα-κακουργηματική έκθεση ;
   Ο ίδιος ο Φωτόπουλος και οι άλλοι επαγγελματίες πανελίστες (με άφθονο χρόνο και γεμάτες τσέπες), περιφέρονται από κανάλι σε κανάλι και συζητάνε, αν πρέπει να γίνει στην Ελλάδα, ό,τι έγινε στις ανεπτυγμένες χώρες, πριν 40 και 50 χρόνια και ό,τι έπρεπε να έχει γίνει και εδώ, πριν από τουλάχιστον 20 !
    Η ΔΕΗ, υπήρξε ο κατεξοχήν φορέας βολέματος και ρουσφετιού, των κομματικών πελατών, ας μας πουν, πόσοι από τους χιλιάδες υπαλλήλους της, διορίστηκαν με αξιοκρατικές-αδιάβλητες διαδικασίες και πόσοι, αφού πρώτα πέρασαν, από βουλευτικά και άλλα πολιτικά γραφεία...
    Όλοι αυτοί που δήθεν κόπτονται και ανησυχούν, τι θα απογίνει η ΔΕΗ ή για τον καταναλωτή, ουσιαστικά ανησυχούν, για τον εαυτό τους, για τα δικά τους συμφέροντα, για το ότι θα ξεβολευτούν και δεν θα μπορούν να αρμέγουν την επιχείρηση, μαζεύοντας ψηφαλάκια !
     Η ΔΕΗ είναι μία τεράστια, μονοπωλιακή επιχείρηση, που δίνει ψωμί, σε ΠΟΛΥ κόσμο, άμεσα και έμμεσα, ειδικά στις περιοχές, όπου υπάρχουν και τα εργοστάσια : τυχαίνει να έχω και ιδίαν αντίληψη, επειδή ο πατέρας μου, γεννήθηκε, σε ένα χωριό έξω από τη Μεγαλόπολη (Χράνοι Αρκαδίας)...
     Χάρη στη ΔΕΗ, άνθρωποι, έκαναν οικογένειες, σπούδασαν τα παιδιά τους, απέκτησαν σπίτια, αυτοκίνητα κλπ και αν αύριο έκλεινε π.χ το εργοστάσιο στη Μεγαλόπολη, αν η λεκάνη της, έχει 20.000 κατοίκους, δεν θα έμεναν εκεί, ούτε 5.000 !
     Διότι η ανάπτυξη της ..πλάκας, στην Ελλάδα, μετά το 1981, βασίστηκε αποκλειστικά στις ΔΕΚΟ, στους μαζικούς διορισμούς εκεί : από το χωριό μας, περνούσε κάποτε και το τρένο, όμως έχει σταματήσει εδώ και 10 χρόνια, αλλά οι υπάλληλοι πληρώνονταν κανονικά...(για να μην πολυλογώ, στα χωριά εκεί, η πλειοψηφία είναι υπάλληλοι ή συνταξιούχοι του ΟΣΕ και της ΔΕΗ, κάθε ηλικίας).
     Η δεη ΠΡΕΠΕΙ να ιδιωτικοποιηθεί, όπως όλες οι ΔΕΚΟ, δεν υπάρχει κανένας λόγος, για το αντίθετο, συζητάμε αυτονόητα πράγματα : το Κράτος, έχει αποτύχει ως επιχειρηματίας, είναι σπάταλο και δεν επιδιώκει το κέρδος, που είναι και η ουσία της επιχειρηματικότητας, αφού τρώει από τα έτοιμα και τα ελλείμματα, τα ρίχνει στο σύνηθες κορόϊδο, το φορολογούμενο !
     Πριν λίγο καιρό, έγινε γνωστό, ότι οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, παρά τη ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ μείωση της επιβατικής κίνησης, είχαν τα ίδια ή και λίγο αυξημένα έσοδα...Που οφείλεται αυτό το "θαύμα" ; Στο ότι έγινε επιτέλους καταπολέμηση της λαθρεπιβίβασης και έπαψαν να πληρώνουν μόνο ...οι βλάκες.
      Ο Φωτόπουλος δεν έχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ σοβαρό επιχείρημα, ό,τι λέει για τον "εχθρό", τον ιδιώτη, είναι σαν να το λέει για τον εαυτό του και τον τρόπο λειτουργίας της ΔΕΗ, όλα αυτά τα χρόνια : μιλάει για υπόδικους, ενώ είναι ο ίδιος υπόδικος για κατάχρηση (σε κακουργηματικό βαθμό), λέει ότι οι ιδιώτες κάθονται και πληρώνονται, λες και όλοι οι υπάλληλοι της δεη, σκίζονται στη δουλειά (εκεί, όπου η εργασία είναι βαριά, επίπονη και ανθυγιεινή, εργάζονται 2 αντί για 10 και όπου υπάρχει λούφα και αραλίκι, 10 αντί για 2, με συνέπεια να υπάρχουν και τόσα εργατικά ατυχήματα) κ.ο.κ
      Πλέον, έχουμε δύο απτά παραδείγματα ιδιωτικοποιήσεων, που πάνε καλύτερα και από κάθε προσδοκία : ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, έχουν κυριολεκτικά απογειωθεί, μέσα σε μικρό μάλιστα χρονικό διάστημα, οπότε κανείς δεν μπορεί να έχει αντίλογο, για την αναγκαιότητα των ιδιωτικοποιήσεων, όσο ...συριζαίος, δηλαδή βαθύ ΠΑΣΟΚ και αν είναι !
     Φυσικά, η επιλογή των επενδυτών, πρέπει να γίνει με προσοχή, ώστε να έρθουν σοβαρές διεθνείς επιχειρήσεις, που θα αναπτύξουν έτι περαιτέρω τη ΔΕΗ, προς όφελος όλων και κυρίως, όσων τώρα διαμαρτύρονται...
      Άλλωστε, φαινόμενα, όπως ENERGA, δεν θα είχαν συμβεί, αν η ΔΕΗ δεν ήταν ..υπό κρατικό-κομματικό έλεγχο, αν δεν υπήρχε διαφθορά και διαπλοκή, τις οποίες γέννησε ακριβώς ο δήθεν δημόσιος χαρακτήρας της !


 

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Η νοοτροπία της χρεοκοπίας !

   Πριν από δέκα περίπου ημέρες, έγινε γνωστή μία πολύ δυσάρεστη είδηση : για 149 θέσεις στο υπουργείο Οικονομικών, υποβλήθηκαν ..15000 αιτήσεις !
  Όσο αυξημένη και αν είναι η ανεργία, δεν μπορεί να δικαιολογήσει το λυπηρό αυτό γεγονός, που φανερώνει ότι το όνειρο του μέσου Έλληνα, εξακολουθεί να είναι το "βόλεμα" στο Δημόσιο, η κατάληψη μίας κρατικής αργομισθίας...
  Μετά τη χρεοκοπία του 2010, που δεν έγινε άτακτα, μόνον και μόνον, επειδή είμαστε μέλος της Ε.Ε, η ελληνική "οικονομία" (το βάζω σε εισαγωγικά, γιατί δεν αποτελεί ..οικονομία, αλλά σπατάλη, διαφθορά, σαπίλα και λαμογιά-απάτη) συντηρείται όπως-όπως, με τεχνητά μέσα, όπως ένας ασθενής στην εντατική και εντούτοις, εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι, που νομίζουν ότι η θέση στο δημόσιο, παρέχει σιγουριά !
   Όπως, μία επιχείρηση διατηρεί το προσωπικό της και το πληρώνει, όσο οι δουλειές και τα οικονομικά της, πάνε καλά, έτσι και το κράτος, είναι αναγκασμένο να μειώσει τις αμοιβές, να απολύσει κλπ, όταν τα έσοδά του, είναι πολύ λιγότερα από τα έξοδα, όταν είναι υπερχρεωμένο, όπως το ελληνικό κλπ
    Βέβαια, οι πολιτικοί μας, εξακολουθούν καθημερινά, να διαβεβαιώνουν ότι δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ότι δεν θα μειωθούν οι μισθοί και γενικά περνάνε τα μηνύματα, που είχαν το αποτέλεσμα της σχολιαζόμενης είδησης (είναι γνωστό πάντως, ότι στο συγκεκριμένο υπουργείο οι υπάλληλοι, έχουν αυξημένα προνόμια και αποδοχές, οπότε ένας ακόμα λόγος) !
     Εξακολουθούν να ευνοούν σκανδαλωδώς το δημόσιο τομέα και να εξαθλιώνουν τον ιδιωτικό, που είναι και ο μόνος που παράγει πλούτο, αφού το δημόσιο είναι υπερτροφικό και αντιπαραγωγικό-παρασιτικό, ως επί το πλείστον και έτσι συντηρούν τη νοοτροπία του "βολέματος" σε κάποια κρατική αργομισθία...
     Μπορεί οι προσλήψεις να έχουν μειωθεί (αν και κανονικά δεν θα έπρεπε να γίνονται καθόλου, αφού υπάρχει αλλού πλεονάζον προσωπικό, που θα μπορούσε να μετακινηθεί και να κάνει κάτι, αντί να ξύνεται), ωστόσο τα σκανδαλώδη προνόμια και οι ευνοϊκότεροι όροι εργασίας, στο δημόσιο τομέα, έναντι του ιδωτικού, εξακολουθούν να τραβάνε σαν μαγνήτης : δεν είναι μόνον οι μεγαλύτερες αποδοχές, αλλά και το ότι πετυχαίνονται με ελάχιστη έως καθόλου προσπάθεια, οι όροι εργασίας γενικά, οι ..ατελείωτες άδειες μετ' αποδοχών (αναρρωτικές, γέννας κλπ), οι πρόωρες συντάξεις κ.ο.κ
     ΤΑ ΠΑΝΤΑ έχουν διαμορφωθεί έτσι, στην Ελλάδα, ώστε να δημιουργείται η εντύπωση στον πολίτη, που δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα, που βλέπουμε όλοι γύρω μας, ότι ζωή και μέλλον, υπάρχει μόνον, αν μπεις στο δημόσιο...
      Βέβαια, το τίμημα της "σιγουριάς" (ποιας σιγουριάς δηλαδή, ακόμα δεν έχουμε ξεφύγει τον κίνδυνο της χρεοκοπίας, όσο δεν προχωράνε οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και δεν αντιμετωπίζεται η σπατάλη για μισθούς και συντάξεις, κυρίως, αλλά όχι μόνον), είναι πολύ ΣΚΛΗΡΟ : αναγκάζεσαι να κάνεις κάτι, που δεν σε ευχαριστεί-γεμίζει, να θυσιάζεις τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τα ταλέντα σου, να υπομένεις, θέλοντας και μη, την αδικία, την αναξιοκρατία, τα "βύσματα" κλπ, να βλέπεις καθημερινά άτομα, που δεν πλένονται και βρωμάνε, που αμοίβονται εξίσου με σένα, ενώ δεν κάνουν τίποτα και γενικά να παρακαλάς, να περάσουν τα χρόνια, για να πάρεις σύνταξη και λίγο πριν πεθάνεις, να συνειδητοποιήσεις, ότι ..δεν έζησες ποτέ !
      Όσοι έχουν όνειρα, ανησυχίες και φιλοδοξίες και δεν είναι διατεθειμένοι να "σκοτώσουν" τα ταλέντα τους και να χαραμίσουν τις ζωές τους, σε μία κρατική αργομισθία, φεύγουν δυστυχώς στο εξωτερικό και κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει, αφού εδώ δεν βλέπουν μέλλον, ενώ όσοι μένουν και παλεύουν να επιβιώσουν, στον ιδιωτικό τομέα, στην Ελλάδα, είναι κυριολεκτικά ήρωες, όσο μελό και αν ακούγεται....
       Ακόμα και αν επέλθει κάποια εξισορρόπηση και αποκατασταθούν οι αδικίες και ο δημόσιος τομέας, γίνει λιγότερο ελκυστικός, ως επαγγελματική διέξοδος, τίποτα, δεν πρόκειται να αλλάξει, προς το καλύτερο, αν δεν αλλάξει η νοοτροπία του κόσμου, που θεωρεί το κράτος, ως τον καλύτερο εργοδότη, που μπορεί να έχει !
       Ενώ είναι βέβαιο, ότι κανείς δεν θα πήγαινε να δουλέψει σε μία καταχρεωμένη επιχείρηση, στα όρια της κατάρρευσης, είναι απορίας άξιο, πως βρίσκονται τόσες χιλιάδες πρόθυμοι, να "εργαστούν", για ένα κράτος, που χρωστάει 350 δισ. ευρώ, στους δανειστές του (μετά από "κούρεμα" μάλιστα !) και 7 δισ. στους προμηθευτές του (από το 2007, υπάρχουν οφειλές-φέσια του κράτους, προς ιδιώτες) και για να επιβιώσει, έχει βάλει φόρους στα ΠΑΝΤΑ, εκτός από τις αναπνοές μας, ...ακόμα, οδηγώντας-καταδικάζοντας τους πιο αδύναμους, στη φτώχια και την εξαθλίωση...
       Κάνοντας αίτηση, ουσιαστικά, για να μπει το όνομά σου, στη λίστα, όσων πληρώνονται, κάθε τόσο, από το ΓΛΚ, επιβραβεύεις και διαιωνίζεις τη σημερινή αθλιότητα, που βιώνουν, όσοι ..ΔΕΝ πληρώνονται από αυτό !
       Μπορεί ο καθένας, που ζει ή θέλει να ζήσει, ως τρωκτικό-παράσιτο, να σκέφτεται ότι δεν κάνει κάτι κακό, ότι ας πάνε οι άλλοι να πνιγούν, όμως αυτό δε σημαίνει ότι είναι και έτσι τα πράγματα, ΕΙΝΑΙ κακό, ειδικά στις σημερινές εποχές...(αυτό το τελευταίο σχόλιο, αφορά ιδίως τους δικαστές και τα λοιπά ..ειδικά μισθολόγια)