Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

τι ψηφίζουμε στις εκλογές

      Μία εβδομάδα σχεδόν πριν ανοίξουν οι κάλπες και με μεγάλα ποσοστά αναποφάσιστων, το ερώτημα "τι να ψηφίσω" είναι "καυτό", παρόλο που μιλάμε για ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές, δηλαδή για εκλογές, που δεν θα επηρεάσουν άμεσα και ιδιαίτερα τις ζωές μας, όπως οι εθνικές-βουλευτικές.
 Από την άποψη αυτή και άσχετα από όσα λένε τα κόμματα εξουσίας, η ψήφος αυτή, είναι σίγουρα πιο "χαλαρή" και προσφέρεται για την αποστολή ...μηνυμάτων, προς πάντες ! 
  Αναφέρομαι βασικά στις ευρωεκλογές, που χαρακτηρίστηκαν και ως "δημοσκόπηση" και όχι στις αυτοδιοικητικές, διότι εκεί τα πράγματα είναι ξεκάθαρα : ΜΌΝΟΝ λευκό ή άκυρο...
  Στις ευρωεκλογές λοιπόν και ξεκινώντας αντίστροφα, δηλαδή αποκλείοντας επιλογές, ΔΕΝ ψηφίζουμε : συριζα, ανελ, ποτάμι και χρυσή αυτή, για κανένα λόγο !
   Από τα υπόλοιπα κόμματα τώρα και με τη λογική να σταλεί ένα μήνυμα στα μεγάλα κόμματα, που χρεοκόπησαν την χώρα και συνεχίζουν να ασελγούν επάνω της, θεωρώ, ότι η ψήφος πρέπει να πάει σε μικρά κόμματα, να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάχυση-διασπορά.
   Αναφέρομαι βέβαια, όχι σε όλα τα μικρά κόμματα και όχι στα αριστερά, αλλά σε εκείνα που είναι πιο δεξιά-πατριωτικά, όπως ο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη και η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου.
   Βέβαια, αν κάποιος θέλει να στείλει καθαρή ψήφο διαμαρτυρίας, μπορεί να ψηφίσει κόμματα-χαβαλέ, όπως ο Δημοσθένης Βεργής, ενώ αξίζει, νομίζω, της προσοχής σας, ειδικά αν διαμένετε σε μη αστική περιοχή, το ΑγροτοΚτηνοτροφικό Κόμμα !
    Αν με ρωτάτε τι θα ψηφίσω και με την ελάχιστη επιρροή, που μπορεί να έχει η επιλογή μου, λέω ξεκάθαρα ότι θα ψηφίσω Δημιουργία Ξανά, που μπορεί να αποδειχτεί και η έκπληξη των εκλογών.
  Για όποιον ιδιωτικό υπάλληλο, ελεύθερο επαγγελματία, αυτοαπασχολούμενο επιστήμονα και μικρομεσαίο επιχειρηματία, σέβεται τον εαυτό του, η Δημιουργία Ξανά είναι ΜΟΝΌΔΡΟΜΟΣ !
    Μιλάμε για το μοναδικό δεξιό κόμμα, στην βενεζουέλα των βαλκανίων, με την αρχική και όχι την διαστρεβλωμένη επίτηδες από την Αριστερά, έννοια του "δεξιού", δηλαδή εκείνη του Φιλελεύθερου.
     Ο Τζήμερος μιλάει σωστά, αν και ο τρόπος του, ενίοτε τον κάνει αντιπαθητικό, σημασία έχει ότι με την ψήφο στην "Δημιουργία Ξανά", δεν επικροτούμε προσωπικά τον Τζήμερο, αλλά στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα, αναφορικά με το που πρέπει να κινηθεί η χώρα, πριν πέσει εντελώς στα βράχια !
     Η μόνη Αλήθεια είναι αυτή, αν δεν υπάρξει αντίδραση και αντίβαρο μετά από 40 χρόνια αριστερής διακυβέρνησης και με την απουσία δεξιού-φιλελεύθερου κόμματος (η ΝΔ είναι απλά ανέκδοτο, ως τέτοιο), ΔΕΝ υπάρχει σωτηρία και μέλλον για την χώρα μας, θα μεταβληθεί (όχι στο μακρινό μέλλον) σε ένα απέραντο γηροκομείο συνταξιούχων και μετά σε απέραντο νεκροταφείο....
    Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, είχα ψηφίσει βέβαια Ένωση Κεντρώων (και δεν αποτρέπω κανέναν από το να ψηφίσει Λεβέντη στις ευρωεκλογές, το αντίθετο !), απλά μας έχει ξενερώσει λίγο ο Πρόεδρος (π.χ βάζοντας ...το Ρωμανιά, στο ψηφοδέλτιο) και στις ερχόμενες ευρωεκλογές, θα ψηφίσω Δημιουργία Ξανά, για ένα πιο ισχυρό μήνυμα, ότι "υπάρχει και άλλος δρόμος", εκτός από τον κρατικοδίαιτο δρόμο της Αριστεράς, που ακολουθούν ΌΛΑ τα κόμματα εξουσίας (συμπεριλαμβανομένης και της ΝΔ) !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.