Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Προφητείας το ανάγνωσμα

     Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης, χθες το βράδυ, λίγο πριν κλείσω την τηλεόραση, για να κοιμηθώ, έκανα ένα τελευταίο, φευγαλέο, ζάπινγκ σε δύο κανάλια : το πρώτο είχε εκπομπή για τον κορονοϊό και το δεύτερο μια ταινία, όπου εκείνη τη στιγμή, ο πρωταγωνιστής έλεγε την ατάκα "είναι ο Αντίχριστος" !
  Αμέσως και αυθόρμητα, όπως λέμε, "έφαγα φλασιά", έκανα τη σύνδεση και σκέφτηκα "βρε, λες ;" Πόσο πιθανόν είναι ο κορονιός να συνιστά την εμφάνιση του Αντιχρίστου επί γης, οπότε να μπαίνουμε στην Τελική Ευθεία των Γεγονότων της Αποκάλυψης ;
  Η Αποκάλυψη, το τελευταίο βιβλίο της Καινής Διαθήκης, δεν αποτελεί "προφητεία", διότι ο ίδιος ο Χριστός, αποκάλυψε στον αγαπημένο Του Μαθητή, τον Ιωάννη, όταν Εκείνος βρισκόταν στο ελληνικό νησί της Πάτμου, όσα θα γίνουν μέχρι τη Συντέλεια του Κόσμου !
   Ότι ο κόσμος, όπως τον ξέρουμε τώρα, θα τελειώσει, είναι σίγουρο, απλά δεν ξέρουμε το πότε και σίγουρα δεν είμαι ο πλέον ειδικός να μιλήσω για αυτά τα -πνευματικά- ζητήματα.
   Η Αποκάλυψη μιλάει με συμβολισμούς και δεν είναι τόσο εύκολο να γίνει κατανοητή, από ανθρώπους μη μυημένους, που δεν έχουν εξασκήσει το Πνεύμα τους και δεν είναι κοντά στο Χριστό.
  Σχηματικά, θα λέγαμε ότι, στο Τέλος, θα υπάρξει ένας διαχωρισμός των ανθρώπων, σε δύο κόσμους, δύο Πόλεις της ονομάζει : στη μία, που θα ανυψωθεί και ονομάζεται "Νέα Ιερουσαλήμ" ("φωτίζου, φωτίζου η Νέα Ιερουσαλήμ", ψάλλεται το βράδυ της Ανάστασης), θα κατοικήσουν οι καλοί και δίκαιοι άνθρωποι, όσοι πίστεψαν στο Χριστό και εφάρμοσαν τις Εντολές Του !
   Η άλλη, η (πόρνη) Βαβυλώνα, θα βυθιστεί στην άβυσσο, μαζί με τους κακούς και σκληρούς ανθρώπους, όσους δεν πίστεψαν στο Ευαγγέλιο του Χριστού.
    Γίνεται λόγος, μάλιστα, για πρώτο και δεύτερο θάνατο, όπου ο πρώτος είναι ο βιολογικός και ο δεύτερος, θα είναι ο πνευματικός-ψυχικός, όταν γίνει η Τελική Κρίση, με συνέπεια οι μεν καλοί άνθρωποι να πάνε σε ένα μέρος, που δεν θα υπάρχει νύχτα, ούτε πόνος, ούτε κόπος, ούτε δάκρυα, ενώ οι κακοί (πόρνοι, ψεύτες, ειδωλολάτρες, άπληστοι, κολλημένοι στην Ύλη) θα πέσουν σε μία θάλασσα, από φωτιά και θειάφι !
    Αυτά μπορεί να γίνουν και μετά από χιλιάδες χρόνια, ωστόσο η περίπτωση του κορονιού, προκαλεί εύλογους συνειρμούς, αναφορικά με ένα (γνωστό) θέμα της Αποκάλυψης, που ονομάζεται "χάραγμα".
   Δεδομένου ότι το εμβόλιο θα αργήσει (αν βρεθεί) και με την (μεγάλη) πιθανότητα, να επιστρέψει ο ιός, μετά το καλοκαίρι, είναι ένα ενδεχόμενο, επειδή η καραντίνα "σκοτώνει" την Οικονομία, να βρεθεί-προταθεί η λύση του "χαράγματος" (που ήδη ακούγεται κάπως...) !
  Αυτό σημαίνει πρακτικά, να "τσιπαριστούν" όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, προκειμένου να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα και να ζουν, όπως πριν, σε αντίθεση με αυτούς, που δεν θα έχουν ανοσία και τσιπ-χάραγμα (ή θα αρνηθούν να το λάβουν) και δεν θα μπορούν "ούτε να πουλήσουν, ούτε να αγοράσουν", όπως αναφέρει η Αποκάλυψη...
    Θα έχει, φαντάζομαι, ένα barcode το οποίο θα διαβάζουν (από το μέτωπο ή το δεξί χέρι), στις εισόδους καταστημάτων κλπ, ειδικά μηχανήματα και θα σου επιτρέπει την είσοδο !
    Και φυσικά, αν οι αριθμοί του barcode είναι π.χ 400 200 60 6, δηλαδή σύνολο 666, τότε θα λέμε "τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια" (χαχα).
    Αυτή τη στιγμή, είναι λιγάκι πρόωρο να πούμε ότι ο κορονιός συνιστά την εμφάνιση του Αντιχρίστου (ποιος είπε ότι θα είναι άνθρωπος ;) στη γη, ωστόσο το γεγονός ότι κλείδωσε τις Εκκλησίες και δεν μας άφησε να γιορτάσουμε το Πάσχα, για πρώτη φορά, ίσως να λέει και αυτό κάτι...
    Η Αποκάλυψη, μιλάει επίσης, για τις 7 φιάλες της Οργής του Θεού, που θα χυθούν στη Γη, λίγο πριν το Τέλος του Κόσμου και ορισμένα σημάδια άλλα, μερικά από τα οποία όμως είναι ήδη ορατά : το κάψιμο και η αποψίλωση των δασών, από τεράστιες πυρκαγιές, η σταδιακή εξαφάνιση των ψαριών, από τις θάλασσες και η αυξημένη ένταση του Ήλιου, όπως τη νιώθουμε, λόγω της τρύπας του όζοντος !
   Σε δύσκολες εποχές, όπως η σημερινή, το μόνο Όπλο που έχουμε, είναι η Προσευχή, γιαυτό είναι ανάγκη να ΑΝΟΊΞΟΥΝ οι Εκκλησίες το συντομότερο και σίγουρα πρώτες, όχι τα Δικαστήρια και οι ναοί ...του εμπορίου, όπως σχεδιάζουν τα αμετανόητα ντουγάνια, οι αριστεροί, που μας κυβερνούν.

1 σχόλιο:

  1. Το κεφάλαιο "προφητείες" είναι μια πονεμένη ιστορία στην Ελλάδα, είναι κάτι που έχει ευτελιστεί, καθώς φιλοξενούνται συνήθως σε πρωτοσέλιδα του κίτρινου τύπου, δίπλα σε ξεβράκωτα "μοντέλα" ! Το χάρισμα της προ-όρασης και της Προφητείας του μέλλοντος, έχει δοθεί ΜΌΝΟΝ σε Αγίους ανθρώπους και πάλι όχι σε όλους, σε ορισμένους. Ένα τέτοιο παράδειγμα, αποτελεί ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, γνωστός και ως Πατροκοσμάς, οι προφητείες του Οποίου, επιβεβαιώθηκαν με ακρίβεια δευτερολέπτου, μετά από 150 χρόνια ! Εδώ κρύβεται μια ακόμα παγίδα, για τους σύγχρονους των Αγίων, ότι μπορεί να νομίζουν πως αυτά θα γίνουν άμεσα και να λοιδωρούν ότι δεν έγιναν, ενώ, όταν εκπληρώνεται η Προφητεία του Αγίου, οι βλάσφημοι υβριστές Του, δεν ζουν καν : κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με τις προφητείες του Μεγάλου, σύγχρονου, Αγίου της Εκκλησίας μας, του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη, που μπορεί να επαληθευτούν, όταν δεν θα είμαστε εν ζωή ! Παράλληλα, ισχύει και το "χαλασμένο τηλέφωνο", ότι πολλοί, είτε δεν καταλαβαίνουν το νόημα, είτε δεν έχουν ακούσει-διαβάσει σωστά τις Προφητείες και τις διαστρεβλώνουν, κατά κανόνα ασυνείδητα (όχι πάντα). Τέλος, υπάρχει και η περίπτωση, κάτι το οποίο έχει προφητευθεί και επρόκειτο να συμβεί, δηλαδή κάτι κακό, να μην συμβαίνει τελικά, επειδή ο Θεός (που είναι και ο Μόνος που μπορεί) αλλάζει το ρου της Ιστορίας (είτε για δικούς Του Λόγους, είτε ακούγοντας τις Προσευχές των ανθρώπων) !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.