Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

πως γλίτωσα (προσωρινά) την Κόλαση

    Μπορεί να μην φαίνεται εξαρχής, αλλά και αυτή η ανάρτηση είναι νομικής φύσεως, αν και με εμφανώς χιουμοριστική προσέγγιση-διάθεση.
 Να ανοίξω όμως παρένθεση, για να πω, ότι όντως στις 15/7, παραλίγο να σκοτωθώ, σε μια παραλία, όταν έπεσα από ύψος σχεδόν 3 μέτρων...
 Είναι οι περιπτώσεις, όπου συνειδητοποιείς ότι "όσα δεν φέρνει ο χρόνος όλος, τα φέρνει μια στιγμή" και πως η απόσταση ζωής και θανάτου, ενίοτε, είναι ελάχιστα δευτερόλεπτα !
 Για καλή μου τύχη (ή από Θαύμα, ανάλογα αν Πιστεύει κάποιος ή όχι), έπεσα σε άμμο και όχι σε πέτρες και γλίτωσα με εκδορές και θλαστικά τραύματα, δεν έσπασα ούτε κόκκαλο.
  Στο νομικό ζήτημα, τώρα : είχα κάνει, για λογαριασμό πελατών μου, αγωγή χρησικτησίας, για ακίνητο, σε περιοχή-φιλέτο της Αττικής, που φέρεται να ανήκει στην Εκκλησία.
  Επειδή θεωρώ τον εαυτό μου, ως "άνθρωπο της Εκκλησίας", όχι επειδή εκκλησιάζομαι κάθε Κυριακή κλπ, αλλά επειδή ΘΈΛΩ να είμαι μέλος της Εκκλησίας (του Χριστού, για να μην ξεχνιόμαστε), ομολογώ πως είχα κάποιους ενδοιασμούς και τύψεις.
  Είναι από τις περιπτώσεις, όπου εύχεσαι να μην κερδίσεις, χαχα, αστειεύομαι ασφαλώς, αν δεν ήθελα να κερδίσω, δεν θα έκανα καν την αγωγή : ο λόγος είναι αφενός, ότι το εν λόγω οικόπεδο δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, οπότε και η Εκκλησία δεν μπορεί να το εκμεταλλευτεί και αφετέρου, ότι και η ίδια η Εκκλησία, δεν είναι τόσο αθώα, συμμετέχει κανονικά στο ...real estate (δεν αναφέρω καν το επιχείρημα του Πνευματικού μου, ότι ο Θεός θα δείξει κατανόηση, επειδή είναι η δουλειά μου αυτή).
 Ο "καλός" δικαστής, πάντως, που εξέδωσε την απόφαση, λέγοντας "καλός", εννοώ, καλός και άξιος ...υπάλληλος των δανειστών, μάλλον σκέφθηκε την ψυχούλα μου και αποφάνθηκε ότι ...δεν θα βγάλει απόφαση !
  Ο λόγος : διάβασε (ή του σφύριξαν) τον ιδρυτικό Νόμο του ενφια (2013) και αποφάσισε ότι δεν μπορεί να συζητηθεί η αγωγή, επειδή οι ενάγοντες, δεν έχουν πληρώσει ενφια, για το οικόπεδο ...που διεκδικούν.
   Στην Βενεζουέλα των Βαλκανίων, αν δεν μπορείς να πληρώσεις ενφια, για κάποιο ακίνητο (που έχεις, όχι που ...διεκδικείς, όπως εδώ), επομένως, δεν μπορείς να τύχεις και δικαστικής προστασίας, θα μπορεί να στο καταπατήσει ο καθένας, χωρίς να μπορείς να αμυνθείς, επειδή δεν πλήρωσες τον ενφια !
   Ακόμα και ένας πρωτοετής φοιτητής νομικής, κατανοεί ΠΌΣΟ αντισυνταγματικό είναι αυτό και έχω την εντύπωση, πως υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις, που το επιβεβαιώνουν, αποφάσεις από δικαστές και όχι ...γατάκια, όπως εδώ.
   Βέβαια, ο συγκεκριμένος δεν είναι και τόσο αθώο γατάκι, απλά θεωρώ πως βρήκε αυτό το (έστω και αντισυνταγματικό) "πάτημα", για να μην μπει στην ουσία της υπόθεσης και ...στενοχωρήσει την Εκκλησία (ίσως είναι και αυτός άνθρωπος της, σαν εμένα, χαχα) !
   Είναι μάλιστα τόσο γατάκι, που μάλλον επίτηδες, τονίζει στην απόφαση μια άλλη ανεκδιήγητη διάταξη του εν λόγω Νόμου, σύμφωνα με την οποία, αν οι πελάτες μου, πληρώσουν τελικά τον ενφια, αλλά χάσουμε την υπόθεση, ο ενφια ...δεν επιστρέφεται.
   Η απόφαση επομένως, είναι μη οριστική, απλά αποφαίνεται πως η συζήτηση της αγωγής είναι απαράδεκτη και γι' αυτό είπα ότι γλίτωσα προσωρινά την κόλαση, εφόσον μπορεί να υπάρξει συνέχεια...
   
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.