Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

όχι άλλο σώσιμο, φτάνει !

       Έχουμε χάσει το λογαριασμό, πλέον, για το πόσες φορές ...μας έχουν σώσει, από την χρεοκοπία του 2010 ως σήμερα, οι άχρηστοι και ανεπάγγελτοι πολιτικοί, που διοικούν, είτε τη βενεζουέλα των βαλκανίων, είτε την Ε.Ε, με Μνημόνια και χωρίς αυτά !
  Τελευταίο κρούσμα, οι "ασπιρίνες" που μοιράζει η Ε.Ε, για να καλύψει, υποτίθεται, την τεράστια ζημιά, που έκαναν και κάνουν οι αχρείαστες και υπερβολικές (σε μέγεθος και διάρκεια) καραντίνες, όπως αποδεικνύεται, που ...οι ίδιοι επέβαλαν.
  Αν και ψίχουλα, αυτά που δίνουν, ενθουσίασαν τους εγχώριους κρατικοδίαιτους, που σκέφτηκαν ότι έτσι θα ...βγάλουν ακόμα μια χρονιά, γιατί ξέρουν (ξέρουμε) ότι εκεί θα καταλήξουν, δηλαδή σε μισθούς Δ.Υ και συντάξεων, αφού τα "πέτσινα" πλεονάσματα και τα "μαξιλάρια" απτα λιντλ του συριζα, δεν φτάνουν ούτε για καραμέλες...
 Βέβαια, οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών, γνωρίζουν ότι αν πεθάνει ο ιδιωτικός τομέας, θα πεθάνουν και οι ίδιοι, εφόσον επιβιώνουν από τους φόρους, που πληρώνει αυτός και θέλουν να τον "σώσουν", ουσιαστικά δηλαδή θέλουν (όπως ΠΆΝΤΑ) να σώσουν τους ...κώλους τους !
  Σε κάποιες χώρες, ο ιδιωτικός τομέας, πιθανόν να στηριχθεί, όχι όμως και εδώ, στην βενεζουέλα των βαλκανίων, όπου δίνουν 1 δις ευρώ, στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, για ...πέντε μήνες και πανηγυρίζουν.
  Το παρελθόν της Ψωροκώσταινας, δεν αφήνει αμφιβολίες, πως όσα λεφτά έρχονται από την Ε.Ε, καταλήγουν σε ρουσφέτια και μίζες, σε διορισμούς αργόμισθων και σε κουμπάρους εργολάβους και προμηθευτές !
 Το μεγάλο γέλιο, είναι, όμως, ότι οι ανεπάγγελτοι, που ψηφίστηκαν ...για να κυβερνήσουν, ομολογούν ότι δεν ξέρουν πως να αξιοποιήσουν τα 8,5 δις ετησίως (τόσα είναι, ψίχουλα), που δίνει η Ε.Ε (με ή χωρίς Μνημόνια, μάλλον το πρώτο) και προσλαμβάνουν κάποιους άλλους ανεπάγγελτους, με τον τίτλο του "καθηγητή", για να τους πουν, έναντι αδράς αμοιβής, τι να κάνουν τα λεφτά, λες και αυτοί ξέρουν...(χαχα, για τέτοια κατάντια μιλάμε)
   Κάποτε η χώρα μας, έζησε Χούντα συνταγματαρχών και τα τελευταία 20 χρόνια, τουλάχιστον, ζει τη Χούντα των καθηγητάδων, που λόγω "τίτλου", τους διορίζουν σε Διοικητικές θέσεις, λες και έχουν εμπειρία Διοίκησης και Διαχείρισης χρημάτων, όντες μια ζωή κρατικοδίαιτοι και αργόμισθοι !
     Υπό άλλες συνθήκες, θα ήταν αστείο και θα γελούσαμε, όμως τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, αν αφεθεί ο ιδιωτικός τομέας να πεθάνει και να πνιγεί από τα χρέη, όσα γίνονται τις τελευταίες μέρες, στις ΗΠΑ, θα μοιάζουν με ...παιδική χαρά.
    Η φτώχεια, η πείνα και η ανέχεια και η ανάγκη επιβίωσης, θα ωθήσουν τον κόσμο, μοιραία, στο έγκλημα, στο να κλέψει κλπ, για να ζήσει !
    Σίγουρα, η λύση, δεν είναι να μπουν φυλακή όσοι δεν πληρώνουν τα χρέη τους, προς το Δημόσιο (επειδή ...δεν έχουν έσοδα) ή όσοι κλέβουν κλπ για να επιβιώσουν, αφού αυτό θα αυξήσει τις κρατικές δαπάνες (κάποιοι μάλλον ...θα επιδιώξουν να μπουν φυλακή, για να τρώνε, τουλάχιστον) και θα μειώσει έτι περαιτέρω τα έσοδα.
  Μόνη λύση, να στηριχθεί πραγματικά ο ιδιωτικός τομέας, με αναστολή-ρύθμιση χρεών, μειωμένα επαγγελματικά ενοίκια και άτοκα κρατικά δάνεια, δηλαδή με έργα και με χρήματα, όχι με ...απάτες και λόγια, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα, τρεις μήνες, μετά την επιβολή της καραντίνας !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.