Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

"εάν μη Κύριος οικοδομήσει οίκον, εις μάτην εκοπίασαν οι οικοδομούντες"

     Έτσι ξεκινάει ο 126ος Ψαλμός και αποδεικνύεται συνεχώς, όπως αποδείχτηκε περίτρανα, αλλά και τραγικά στο έγκλημα των Γλυκών Νερών !
   Ένα πρωί, μάθαμε για ένα ζευγάρι που ζούσε δίπλα μας, αλλά δεν ξέραμε τίποτα, ως τότε, για αυτό, ότι τους μακέλεψαν "ληστές" (τρεις μάλιστα), αλλά καθώς περνούσαν οι μέρες και δεν υπήρχαν ίχνη ληστών, γινόταν ολοένα και πιο φανερό, ότι τους είχε μακελέψει ο γνωστός Μακελάρης-Ληστής, δηλαδή ο Σατανάς...
  Ένας εμφανίσιμος νέος, με "καλή δουλειά", μένει σε "ωραίο σπίτι", παντρεμένος με νεαρή, καλλονή, γυναίκα, μαζί με το σκύλο και το μωρό τους, φαίνεται δηλαδή ότι είναι το "τέλειο ζευγάρι", φαινομενικά δηλαδή "όλα τέλεια", όπως στις σαπουνόπερες.
   Φαινομενικά, γιατί τους λείπει το βασικότερο, δηλαδή ο Χριστός, η Πέτρα της Ζωής, πάνω στην οποία έπρεπε να χτίσουν και όχι στην άμμο των υλικών πραγμάτων, με συνέπεια, στην πρώτη φουρτούνα, στα πρώτα σύννεφα, το οικοδόμημα να γκρεμίζεται με πάταγο...
  Οι επισκέψεις σε ψυχολόγους, με πτυχία ή μη, είναι ασπιρίνες για τον καρκίνο, ο δαιμονικός εγωϊσμός, που διαλύει σπίτια και κολάζει τους ανθρώπους (είναι γνωστό ότι "εγώ" = σατανάς), οδήγησε τον "μπάμπη" στο φόνο, διότι η ιδέα του χωρισμού, ράγιζε την έως τότε "τέλεια ζωή" του, θα έχανε κάτι, την όμορφη σύζυγο, είχε μάθει να "έχει" και όχι να "είναι", η εικόνα, το φαίνεσθαι και όχι η Ουσία κυριαρχούσαν, νόμιζε ότι μπορεί να τα ελέγχει όλα μόνος του, ότι τα καταφέρνει όλα μόνος του, ότι τα αγαθά είναι δικά μας και όχι από τον Θεό.
  Κανένα σοκ και καμία ανατροπή δεν έγινε χθες, με την ομολογία του εγκλήματος (παρόλαυτα ανατριχιάσαμε με την επιβεβαίωση, παρόλο που το περιμέναμε δηλαδή), διότι μετά το αρχικό "μούδιασμα" από τη βιαιότητα και την αγριότητα του εγκλήματος, δίπλα σε ένα βρέφος, είμασταν όλοι (πλην συριζαίων ίσως, που φυλάνε τα λεφτά στο σπίτι και όχι στην τράπεζα και έχουν εφιάλτες με "ληστές") σίγουροι, ότι ο δολοφόνος είναι ο "μπάμπης".
    Όταν μπαίνουν, υποτίθεται, τρεις ληστές στο σπίτι, μένουν μέσα επί ώρες, κάνουν φόνο και δεν αφήνουν καν DNA, όταν το σκυλί δεν βγάζει άχνα, όταν πάνε και παίρνουν μόνον τα λεφτά, χωρίς να ψάξουν, όταν ο άλλος παίρνει τηλέφωνα με τις μύτες και βρίσκουν μόνον δικά του αποτυπώματα στην ταινία με την οποία δέθηκε μόνος του, ήταν σαφές ότι ο δολοφόνος ήταν ήδη μέσα και δεν μπήκε από έξω...
   Επί 1,5 με 2 ώρες, σκηνοθετούσε ληστεία (γιαυτό είπε ότι έμειναν μέσα τόση ώρα οι δράστες) : άνοιξε το παράθυρο, από το οποίο υποτίθεται ότι μπήκαν οι (...σκληροί αλλοδαποί) ληστές, έβγαλε τις κάρτες μνήμης από τις κάμερες, έκρυψε τα λεφτά, δέθηκε με ταινία και πήρε τηλέφωνο το 100.
    Απέχει παρασάγγας από το "τέλειο έγκλημα" και θα έπρεπε να έχει εξιχνιαστεί νωρίτερα από τις 37 μέρες, οπότε δεν έχουν νόημα και τα "μπράβο" στην Αστυνομία...
    Εδώ ανοίγω παρένθεση, για να πω ότι οι συνδικαλιστές αστυνομικοί, καλό θα είναι να περιορίσουν τις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις, γιατί αφενός εκτίθενται και αφετέρου, η δουλειά τους, είναι να μιλάνε για τα προβλήματα και τις ανάγκες του κλάδου και των συναδέλφων τους και όχι για εκκρεμείς υποθέσεις !
    Όσον αφορά το νομικό σκέλος της υπόθεσης, ο αποτυχημένος ηθοποιός "μπάμπης", είναι βέβαιον ότι (πρωτόδικα, τουλάχιστον) θα φάει ισόβια, το επιχείρημα περί "βρασμού ψυχικής ορμής", το έχει κάψει μόνος του, με την σκηνοθεσία απτα λιντλ, που έστησε και δείχνει άτομο αμετανόητο, επικίνδυνο και ίσως αδίστακτο, μοναδική του ελπίδα να τον λυπηθεί το Εφετείο και να του αναγνωρίσει κάποιο ελαφρυντικό...(χλωμό, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία).
   Τώρα μας λέει ότι θέλει (μετά από είκοσι χρόνια στην φυλακή) να αναλάβει την επιμέλεια του παιδιού και αυτό έρχεται επίσης σε αντίθεση, με την παραδοχή του, ότι η μακαρίτισσα, του είπε ότι θα φύγει, αλλά θα του αφήσει το παιδί...
  Νομικά, δεν μπορείς να πεις πολλά για έναν φόνο, ειδικά αυτού του είδους, οπότε στέκομαι περισσότερο, όπως έχει γίνει φανερό, στις κοινωνικές, ψυχολογικές και θεολογικές προεκτάσεις του ζητήματος.
  Έτσι, να πούμε επίσης, ότι κατά "σύμπτωση", η εξιχνίαση έγινε ταυτόχρονα με το 40ήμερο μνημόσυνο, όταν σύμφωνα με τη διδασκαλία της Εκκλησίας μας, αναπαύεται η ψυχή του κεκοιμημένου και ότι ακόμα και σε τόσο τραγικά συμβάντα, αναδεικνύεται το Μεγαλείο και το Σχέδιο του Θεού !
    Ακούγεται περίεργο αυτό, αλλά το Θέλημα του Θεού, είναι να σωθούν όλοι οι άνθρωποι : η κοπέλα. αν ζούσε και χώριζε, θα έκανε αμαρτία, οπότε την πήρε κοντά Του, πριν συμβεί αυτό και τώρα δίνει στον "μπάμπη" χρόνο, να μετανοήσει και να γίνει άνθρωπος και αυτός.
     Η σύλληψη του δολοφόνου χθες, έδωσε ανακούφιση, διότι είναι επίπονο και ψυχοφθόρο να ξέρεις ότι ένας δολοφόνος κυκλοφορεί ελεύθερος και κοροϊδεύει και έτσι τις Αρχές !
   Λέγοντας αυτό, όμως, θέλω να υπενθυμίσω στους δημοσιογράφους, που έψαχναν ...για οχήματα διαφυγής ληστών και μας μάλωναν να μην σπιλώνουμε τον "πιλότο" με εικασίες και σε όσους έχουν μνήμη χρυσόψαρου και (κυρίως) στους τηλεοπτικούς συνδικαλιστές αστυνομικούς, ότι λίγες μέρες πριν την Καρολάιν, είχε δολοφονηθεί, εν μέση οδώ και μέρα μεσημέρι, ένας άλλος άνθρωπος, ο Γιώργος Καραϊβάζ...
    Οι 2 δολοφόνοι έχουν καταγραφεί από 100 κάμερες και όμως δεν υπάρχει τίποτε νεότερο για αυτήν την υπόθεση, δεν μαθαίνουμε καν αν το ψάχνουν (!), οπότε η σύλληψη ενός συζυγοκτόνου-αποτυχημένου ηθοποιού, δεν μας ανακουφίζει, όταν ένα σωρό άλλοι δολοφόνοι και δη "επαγγελματίες", κυκλοφορούν ελεύθεροι και ανενόχλητοι.
     
    

1 σχόλιο:

  1. Επειδή μιλάμε Θεολογικά και επειδή ακούω για "παραμυθένιο Γάμο", από αυτά που είδα, έχω την εντύπωση ότι δεν είχαν παντρευτεί, είχαν κάνει μόνο μία "τελετή" σε παραλία της Πορτογαλίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.