Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

είναι "πρόβλημα" η δικαιοσύνη ;

     Πρόσφατα ένας (ο γνωστός) συνδικαλιστής αστυνομικός, δήλωσε σε τηλεοπτικό παράθυρο, αυτό που επαναλαμβάνουν οι αστυνομικοί, εδώ και πολλά χρόνια : "εμείς τους πιάνουμε και τα Δικαστήρια τους αφήνουν ελεύθερους" και ότι το "πρόβλημα (!!) είναι η δικαιοσύνη", θέλοντας να δικαιολογήσει την έξαρση της εγκληματικότητας, που βιώνουμε όλοι τελευταία !
   Όταν είπε αυτό (το τραγικό), ΚΑΝΕΊΣ δεν αντέδρασε, ούτε δικαστικές, ούτε δικηγορικές ενώσεις, προφανώς θέλει να τους πιάνει και να τους δικάζει επιτόπου ο ίδιος (χαχα)...
    Όταν όμως μίλησε για "παραδικαστικά κυκλώματα" έπεσαν όλοι (από τα σύννεφα...) να τον φάνε και να ζητάνε το κεφάλι του, λες και δεν υπάρχουν, όχι μόνον ειδήσεις, αλλά και ΚΑΤΑΔΊΚΕΣ για τέτοιες υποθέσεις (υπενθυμίζω την περίπτωση τέως ανακρίτριας, με 13 χρόνια κάθειρξη, που είναι φυγόποινος στην Αγγλία) !
   Άρα, ο συνδικαλιστής δεν μπορεί να έχει ούτε πειθαρχικές, ούτε ποινικές κυρώσεις, δεν ξέρω βέβαια πως ακριβώς το είπε, μπορεί να το υπεργενίκευσε, ωστόσο μίλησε για κάτι 100% πραγματικό, εφόσον υπάρχουν αντίστοιχες περιπτώσεις και καταδίκες.
 Σίγουρα, δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί, ούτε όλοι οι δικαστές διεφθαρμένοι και διαπλεκόμενοι, αλλά κάποιες μειοψηφίες, ωστόσο υφίστανται, όπως υπάρχουν και άλλα "κυκλώματα" στην Κολομβία των Βαλκανίων (όπως ακούμε, κατά καιρούς) με συμμετοχή δικηγόρων και κρατικών υπαλλήλων, που βγάζουν "τρελόχαρτα" ή πιστοποιητικά βαρέων ασθενειών, για να αποφυλακίζονται κάποιοι νωρίτερα...
    Με αυτή την "κόντρα" δικαστών και αστυνομικών, θεωρώ πως "χάνεται λιγάκι η μπάλα", διότι και οι μεν και οι δε είναι κρατικοί-δημόσιοι υπάλληλοι (οι δικαστές αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται "κρατικοί λειτουργοί", για να ξεχωρίζουν, δήθεν, από την "πλέμπα", χαχα), που σημαίνει πως, όπως ΌΛΟΙ μας, υπόκεινται στο Νόμο !
    Δουλειά του αστυνομικού, είναι να συλλάβει τον δράστη ενός εγκλήματος, αλλά το πόσα χρόνια φυλακή θα "φάει" και πότε θα αποφυλακιστεί, θα το κρίνουν άλλοι, με βάση αυτό που προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας.
    Έτσι, όπως τα πάντα, έτσι και αυτό, είναι ΠΟΛΙΤΙΚΌ ζήτημα και πρόβλημα, δεν είναι ούτε δικαστικό, ούτε αστυνομικό (σε πρώτη φάση), διότι η Βουλή ψηφίζει και θέτει σε εφαρμογή τους σχετικούς Νόμους !
   Από την ώρα που ανακοινώθηκε ο Παρασκευόπουλος, ως υπουργός Δικαιοσύνης π.χ, είχαμε προβλέψει (σιγά το δύσκολο) τι θα γινόταν, ότι θα "χαλάρωνε" το ποινικό μας σύστημα, με τα γνωστά επακόλουθα (όλοι οι εγκληματίες έξω από τη φυλακή)...
     Σίγουρα, ο σκοπός της φυλακής, δεν είναι να μείνει για πάντα εκεί ο εγκληματίας, αλλά να σωφρονιστεί και να επανενταχθεί στην κοινωνία, το κατά πόσον αυτό επιτυγχάνεται με το υπάρχον πλαίσιο, καθώς και το κατά πόσον λειτουργεί αποτρεπτικά ο Ποινικός Κώδικας του συριζα, είναι και πάλι πολιτικό ζήτημα και μπορεί, ανά πάσα στιγμή, να ξανά αλλάξει, αν δούμε ότι δεν λειτουργεί !
      Για μένα, όμως, πέρα από το ισχύον νομικό καθεστώς και το κατά πόσον είναι επαρκές ή όχι και πόσο καλά κάνουν οι δικαστές τη δουλειά τους ή όχι, το κυρίαρχο ερώτημα, είναι το κατά πόσον υπάρχει η πολιτική βούληση να παταχθεί το έγκλημα και να συλληφθούν συγκεκριμένοι δράστες...
    Δεν αρκεί π.χ να συλλαμβάνουν οι αστυνομικοί βαποράκια και μικροκλεφτρόνια και οι έμποροι ναρκωτικών να δρουν ανενόχλητοι, όπως δεν μπορεί να παραμένουν "ανεξιχνίαστες" ένα σωρό δολοφονίες, των τελευταίων χρόνων και πρόσφατες !
     Είτε πρόκειται για "ξεκαθαρίσματα" μεταξύ συμμοριών, είτε κάτι άλλο, η μη εξιχνίαση ενισχύει την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση, ώστε να συλληφθούν συγκεκριμένοι δράστες (πολύ σοβαρών εγκλημάτων) και αυτό με την σειρά του, αναπόφευκτα, ενισχύει (στα όρια της απόδειξης) την άποψη περί διαπλοκής της εγκληματικής "μαφίας" με την πολιτική (και τους πολιτικούς)...
  Άρα, αντί να "τρώγονται" μεταξύ τους, δικαστές και αστυνομικοί, θα έπρεπε να διαμαρτύρονται και να αγωνίζονται, ώστε να υπάρξει πραγματική "κάθαρση" και Δικαιοσύνη, στρέφοντας τα βέλη τους, εκεί που πρέπει, δηλαδή στους ανωτέρους τους, σε αυτούς που αποφασίζουν ...ποιος δολοφόνος-εγκληματίας θα συλληφθεί και ποιος όχι !!
     Με απλά λόγια, το "πρόβλημα" δεν είναι η δικαιοσύνη, όπως είπε ο συνδικαλιστής, αλλά το αντίθετο, η έλλειψη-απουσία Δικαιοσύνης και η ΑΝΑΣΦΆΛΕΙΑ που νιώθει ο πολίτης, όταν "κουκουλώνονται" φόνοι ή απόπειρες φόνων και φοβούνται μην φάνε καμία αδέσποτη σφαίρα, ανά πάσα στιγμή, πρωί μεσημέρι ή βράδυ (όσο καλό σημάδι και αν ξέρουν οι εκτελεστές των "συμβολαίων θανάτου", σύμφωνα με άλλη τραγική δήλωση, δημοσιογράφου αυτή τη φορά)...
      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.