Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

μας κυβερνούν τα νούμερα...

      Τα νούμερα, εντός και εκτός εισαγωγικών, κυριολεκτικά και ...μεταφορικά, αυτά που ανακοινώνονται κάθε απόγευμα, μετά τις 17:00 και αυτά, που τα "ερμηνεύουν" και λαμβάνουν αποφάσεις, για τις ζωές μας, δηλαδή πολιτικοί και λοιμωξιολόγοι !
   Σε λίγο καιρό, κλείνουμε έναν χρόνο απόλυτης τρέλας και παράνοιας, μέσα στον οποίο, κάποιοι ψυχροί και ό,τι να ναι αριθμοί, καθορίζουν που θα πάμε, τι θα φάμε, τι θα ψωνίσουμε, αν θα δουλέψουμε και ένα σωρό άλλα ΒΑΣΙΚΆ πράγματα, που κείνται στον πυρήνα των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων...
   Θα προσπαθήσω, τώρα, με κάποιες σκόρπιες σκέψεις, να αιτιολογήσω τον όρο "τρέλα", που χρησιμοποίησα πριν, γιατί αυτό που βιάζεται τον τελευταίο χρόνο βάναυσα είναι η κοινή Λογική και μάλιστα από κάποιους -υποτίθεται- "επιστήμονες", που ζουν το όνειρο, ως "τηλεμαϊντανοί" στα τηλεοπτικά παράθυρα !
   Βέβαια, αν τους ρωτήσεις "ποιος κυβερνάει και αποφασίζει", θα σου πουν "οι πολιτικοί", εμείς απλά προτείνουμε, αλλά αν ρωτήσεις τους τελευταίους, το ίδιο πράγμα, θα απαντήσουν "εμείς ακούμε τις προτάσεις των ...ειδικών, δεν είμαστε γιατροί", οπότε η παράνοια (με αυτή την "κολοκυθιά") επιτείνεται...
  Καταρχήν, τι σημαίνει "νέα κρούσματα" ; Σημαίνει ότι αυτοί κόλλησαν την ίδια μέρα ; Μπορεί να έχουν κολλήσει πριν μία μέρα, πριν μία βδομάδα, πριν ένα μήνα ή και περισσότερο, όπως έχει αποδειχτεί, αφού κάποιοι εμφανίζονταν θετικοί, ακόμα και μετά από 3 μήνες !
  Ο αριθμός των κρουσμάτων, δεν έχει κανένα νόημα, να ανακοινώνεται καθημερινά, εφόσον αυτός μπορεί να μεταβάλλεται, με πολλούς τρόπους (ΌΧΙ υποθετικούς) : ανάλογα με τον αριθμό των διενεργούμενων τεστ (σύμφωνα με αυτό, που έλεγα, από την αρχή : πολλά τεστ = πολλά κρούσματα και αντίστροφα) και ανάλογα με το ΠΌΤΕ βγαίνουν τα αποτελέσματα, από τα εργαστήρια...Έτσι π.χ αν είναι κλειστά το ΣΚ, τότε στις αρχές της εβδομάδας, τα "νέα κρούσματα" μπορεί να αφορούν τεστ δύο, τριών ή και περισσότερων ημερών, που έμεναν "στην ουρά" και ανακοινώνονται μαζεμένα σε μία μέρα !!
    Επίσης, ακόμα και αν ξεπεράσουμε τις κατηγορίες για "διπλά βιβλία" και για μπάχαλο στις αρμόδιες υπηρεσίες (όπως συμβαίνει σε όλο το Δημόσιο), υπάρχει και το σοβαρό ζήτημα της (αν)αξιοπιστίας των τεστ, ειδικά των λεγόμενων rapid, που αν έχεις πιει κοκα κολα, βγαίνουν θετικά (όπως απέδειξε Αυστριακός βουλευτής).
     Βέβαια, εξαιρετικά αμφίβολος, ειδικά εδώ στην Κολομβία των Βαλκανίων, είναι και ο αριθμός νεκρών και διασωληνωμένων ! Δηλαδή, ΓΙΑΤΊ να τους πιστέψουμε ; Επειδή το λένε αυτοί ; Ποιος βεβαιώνει την ακρίβεια και την αλήθεια των στοιχείων ;
     Μόνοι τους είπαν, εξαρχής, ότι μετράνε όσους πεθαίνουν από Ή ΜΕ covid, δηλαδή και από άλλη αιτία, αν τύχει και βρεθούν (εκ των υστέρων) θετικοί, ενώ όσον αφορά το πόσοι διασωληνώνονται και πάλι είναι στο χέρι τους : αν έχεις βύσμα ή είσαι Αρχιεπίσκοπος, θα μπεις σε ΜΕΘ, ακόμα και ...με πυρετό 36,7, αλλιώς θα σου πουν "κάτσε σπίτι" (το "να πεθάνεις", δεν το λένε) !
   Δεν σας κρύβω, ότι έρχονται στιγμές, που πιστεύω ότι όλα τα περιοριστικά μέτρα, λαμβάνονται μόνον και μόνον, για να ...μην κουραστούν γιατροί και νοσηλευτές, να μην τους πέσει δουλειά, γιατί έμαθαν τόσες δεκαετίες, να απλώνουν τραχανά, να πηγαίνουν για σκι και ορειβασία στον Όλυμπο, όταν μας λέει το Ανώτατο Σοβιέτ, ότι τα νοσοκομεία είναι "στο κόκκινο"...
    Κάποτε έπεσε μια κυβέρνηση, επειδή έκλεισε ...μιαν ερτ και τώρα φοβούνται μην πέσει, αν τυχόν και "ζορίσουν" τους υγειονομικούς με ...δουλειά (lol όχι με υπερεργασία) !!
    Ενόψει των ανωτέρω και πολλών άλλων, ειλικρινά, δεν κατανοώ την σκοπιμότητα της ανακοίνωσης των "κρουσμάτων" και των λοιπών "αριθμών", γιατί να μην τα κρατάνε κρυφά, όπως κρατάνε τα πρακτικά των επιτροπών, που αποφασίζουν για τις ζωές μας ; (!)
   Νομίζω πως τα είχε ζητήσει η αντιπολίτευση και εισέπραξε αρνητική απάντηση (οι δικαστές βέβαια κοιμούνται, μην τους ξυπνήσουμε), αργά ή γρήγορα, όμως θα πρέπει αφενός να μάθουμε όλα τα ονοματάκια των μελών αυτών των επιτροπών και αφετέρου θα πρέπει κάποια στιγμή και να λογοδοτήσουν, όπως προβλέπεται και να έρθουν όλα στο Φως, να καταλάβουν και οι κρατικοδίαιτοι χαβαλέδες τηλεμαϊντανοί, που κάνουν ...προβλέψεις, που δεν επιβεβαιώνονται ΠΟΤΈ και αποφασίζουν επ' αυτών, ότι το να οδηγείς ανθρώπους, σε αυτοκτονίες, χρεοκοπίες και ανεργίες, εμφράγματα και εγκεφαλικά, για ...να σώσεις το συνάφι σου, από ...τη δουλειά, για την οποία πληρώνεται να κάνει, έχει σοβαρές (νομικές-ποινικές) συνέπειες !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.