Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Ελλάδα (μείον) 2.0

    ΌΛΕΣ οι κυβερνήσεις και τα κόμματα προεκλογικά, πριν εκλεγούν, από το 1981 ως σήμερα, πράσινοι, μπλε και ροζ συριζαίοι, δηλαδή, αναφέρουν λέξεις όπως "αλλαγή", "εκσυγχρονισμός", "επανίδρυση", "πρόοδος" και "ανάπτυξη".
  Το που βρισκόμαστε, 40 χρόνια τώρα, δεν χρειάζεται να το πω ο ίδιος, το βλέπουμε όλοι γύρω μας, πάμε από το κακό στο χειρότερο, με το σοβαρότερο μας πρόβλημα, να είναι το δημογραφικό, ότι ζούμε σε μια χώρα που γερνάει και πεθαίνει, αποτέλεσμα και αυτό εγκληματικών πολιτικών (πληθυντικός της πολιτικής) και απατεώνων πολιτικών (πληθυντικός του πολιτικού) !
  Μιλάμε για την κολομβία των βαλκανίων, όπου ορισμένοι (λίγοι) φορολογούνται άγρια και απάνθρωπα, προκειμένου κάποιοι άλλοι (οι περισσότεροι) να ζουν από τα έτοιμα, είτε ως συνταξιούχοι, είτε ως δημόσιοι υπάλληλοι...
  Σε μια τέτοια χώρα, λοιπόν, οι απατεώνες πολιτικοί μας, έχουν το θράσος να μιλάνε με τραγελαφικές γραφικότητες, όπως "αναβάθμιση λογισμικού" και το πιο τραγικό δεν είναι ότι τα λένε και κοροϊδεύουν ...τον εαυτό τους, αλλά φαίνεται να τα πιστεύουν κιόλας ! (χαχα)
  Ονειρεύονται "ανάκαμψη", με λεφτά της Ε.Ε, "αλλαγή παραγωγικού μοντέλου", "μείωση γραφειοκρατίας" και πολλά άλλα "ωραία", που τα ακούμε, όπως είπα, σχεδόν 40 χρόνια και έχουμε σκυλοβαρεθεί.
   Είναι γνωστό ότι η κολομβία των βαλκανίων, δεν σώζεται με μπαλώματα, με επιτροπές και εκθέσεις της πλάκας, με υποσχέσεις κλπ, το πουλόβερ της, χρειάζεται ξήλωμα, να γίνει δηλαδή ξανά νήμα και πλέξιμο από την αρχή !
 Στο τελευταίο έτος της covid, υποτίθεται ότι το κράτος εκσυγχρονίστηκε και αναβαθμίστηκαν οι υπηρεσίες προς τον πολίτη, ωστόσο συμβαίνει μάλλον το αντίθετο : ένα πιστοποιητικό παλιά, έκανες αίτηση χειρόγραφη και το έπαιρνες σε λίγες μέρες, τώρα κάνεις αίτηση ηλεκτρονικά και εκδίδεται σε μήνες...
   Πας στο ΚΕΠ για ένα γνήσιο υπογραφής και σε ρωτάνε ...αν έχεις κλείσει ραντεβού, ενώ δεν υπάρχει άλλος πολίτης μέσα, ούτε περιμένει κάποιος απ' έξω (τελικά, σε βάζουν, επειδή είναι καλοί, χαχα).
  Θα αναφέρω τώρα, ένα (πραγματικό, προφανώς) παράδειγμα γραφειοκρατίας, για να θυμηθούμε σε ποια χώρα ζούμε και πόσο ΑΣΤΕΊΟ φαντάζει το "Ελλάδα 2.0" και οι άλλες πολιτικές γραφικότητες !
   Μία χήρα έκανε αίτηση για μεταβίβαση της κύριας σύνταξης, του αποβιώσαντος συζύγου της και εκεί, πράγματι, ο ΕΦΚΑ την εκδίδει γρήγορα και με λίγα ζητούμενα πιστοποιητικά, ωστόσο ο θανών έπαιρνε και επικουρική σύνταξη.
  Το επικουρικό ταμείο, λοιπόν, ζητάει πολλά πιστοποιητικά και μεταξύ αυτών ΚΑΙ πιστοποιητικό ότι δεν είχε λυθεί ο γάμος της αιτούσας χήρας με τον θανόντα, το οποίο, όταν πας στο ΚΕΠ, σου λένε ότι "δεν εκδίδεται πλέον".
   Αυτό είναι μισή αλήθεια, διότι ο ΕΦΚΑ δεν το ζητάει, αλλά τα επικουρικά ταμεία το ζητάνε ακόμα, όπως μάθαμε (στα ΚΕΠ δεν το ξέρουν, μάλλον).
    Το ερώτημα, βέβαια, είναι "γιατί" και ποια λογική εξυπηρετεί αυτό το "χαρτί", που πρέπει να εκδώσει το Πρωτοδικείο (αν το ζητήσεις ηλεκτρονικά και δεν πεις ότι είναι για επικουρικό ταμείο, θα σου απαντήσουν, ...στον ένα μήνα και αυτοί, ότι δεν εκδίδεται πλέον), όταν έχεις προσκομίσει ήδη : πρώτον, την απόφαση του ΕΦΚΑ, για τη μεταβίβαση της κύριας σύνταξης (που σημαίνει ότι έχει ελεγχθεί ήδη αυτή η προϋπόθεση) και δεύτερον, το πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών, όπου εμφανίζεται εκεί η σύζυγος-χήρα (και τα στοιχεία του γάμου) !
   Αυτό είναι ένα μικρό μόνον δείγμα του τέρατος της γραφειοκρατίας και του τρόπου "λειτουργίας" του δημόσιου τομέα, από χιλιάδες άλλα αντίστοιχα, που αντιμετωπίζουμε όλοι και καθημερινά και τα οποία δείχνουν, αυτό που φαίνεται να αγνοούν οι πολιτικοί μας, ότι κανείς και ποτέ, δεν πρόκειται να έρθει και να "επενδύσει" τα ωραία του λεφτά, σε μια τέτοια χώρα, εκτός αν τα έχει για πέταμα...



1 σχόλιο:

  1. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν (ή δεν θέλουν να καταλάβουν) οι ανεπάγγελτοι πολιτικοί μας, είναι πως με όποιον αριθμό και να πολλαπλασιάσεις το ΜΗΔΈΝ, το γινόμενο θα είναι πάντα μηδέν ! Έτσι π.χ ΓΕΛΆΜΕ με προτάσεις του τύπου "να ενισχυθεί το Ε.Σ.Υ", είναι σαν να λες ότι θα αυξήσω την παροχή οξυγόνου, σε κάποιον που έχει πεθάνει ήδη και δεν αναπνέει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.