Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

σε αυτή τη "δημοκρατία" ζούμε ;

     Η σοκαριστική, άνανδρη και ...μάλλον ανώφελη εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, μας έχει παγώσει και φοβίσει όλους και αναρωτιόμαστε "που ζούμε" και "ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο", όπως είχε αναρωτηθεί ...αυτός που κυβερνούσε, στις 27.5.1963, μετά τη δολοφονία Λαμπράκη (άρα, μάλλον τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε) !
  Το να μιλάμε για "παρακράτος" στην Κολομβία των Βαλκανίων, είναι λιγάκι άκυρο, διότι προϋποθέτει ότι υπάρχει και κάτι δίπλα από αυτό ("παρά"), δηλαδή κράτος, πράγμα που δεν ισχύει...(χαχα).
 Η δολοφονία Καραϊβάζ, δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό, για όσους έχουν μνήμη χρυσόψαρου, να θυμίσουμε ότι ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος, ζει από καθαρό Θαύμα, πριν 9 μήνες αποπειράθηκαν να τον εκτελέσουν και αυτόν !
 Είναι σοκαριστική η ευκολία, με την οποία κάποιοι πληρώνουν δολοφόνους, για να εκτελέσουν συμβόλαια θανάτου, αφήνοντας ορφανά παιδιά και χήρες γυναίκες...
 Σκοτώνουν, επειδή "γνωρίζουν" τις παράνομες δοσοληψίες τους ή απλά ...ασκούν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και κριτικής, έτσι αντιλαμβάνονται κάποιοι τη "δημοκρατία" !
   Μίλησα για "ανώφελη" εκτέλεση, στην αρχή, διότι δεν ξέρουμε τι θα κατέθετε τελικά ο μακαρίτης, ούτε ποια θα ήταν η εξέλιξη της δικαστικής έρευνας, που διενεργείται και στα πλαίσια της οποίας, θα κατέθετε, διότι ούτως ή άλλως, εννοώ, αυτές οι υποθέσεις "κουκουλώνονται" συνήθως, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο (όπως δεν έχουν βρεθεί οι επίδοξοι δολοφόνοι του Χίου, 9 μήνες μετά ή του Γκιόλια, ...11 χρόνια μετά), ειδικά όταν αγγίζουν όσους κάνουν κουμάντο (γενικά, στην αστυνομία, τη "δικαιοσύνη" κλπ).
   Δεν είναι η δουλειά μου να αποκαλύψω τους φυσικούς ή ηθικούς αυτουργούς, αυτών των ιδιαίτερα ειδεχθών εγκλημάτων, σε βάρος αθώων, παρόλο που με βάση την κοινή λογική και την όποια αντίληψη μου και με όσα διαβάζουμε στις εφημερίδες, περνάνε διάφορα σενάρια από το μυαλό μου, εννοώ ότι υπάρχουν οι ενδείξεις, όχι οι αποδείξεις !
  Αυτό είναι έργο των εισαγγελέων, που ωστόσο έχουν αποδείξει ότι παρεμβαίνουν επιλεκτικά (π.χ στα κορωνοπάρτι ιδιωτών και όχι σε εκείνα των Δ.Υ) και των αστυνομικών, που ωστόσο ονομάζονται "όργανα", διότι εκτελούν εντολές, οπότε αν δεν υπάρχει πολιτική βούληση να βρεθούν οι ένοχοι, τα χέρια τους είναι δεμένα...
   Το πιο εξοργιστικό είναι ότι πως αυτοί που δολοφονούν ή ανέχονται τις δολοφονίες αθώων (δηλαδή όλα τα κόμματα), είναι ΟΙ ΊΔΙΟΙ, που όταν πετάνε μπογιές ή τρικάκια σε γραφεία πολιτικών, λένε πάντα ότι ...η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, ούτε τρομοκρατείται (αλλά μπορεί να δολοφονεί την ...αντίθετη άποψη, ε ;)
     Με αυτά και με εκείνα, μοιραία και αναπόφευκτα, κάνω την σκέψη ότι η "εγκληματική οργάνωση" που μπήκε πρόσφατα στη φυλακή, είναι ...κολλεγιόπαιδα, μπροστά στις εγκληματικές οργανώσεις, που μάλλον είναι ακόμα στη Βουλή και κάνουν τα πάντα, για να μείνουν στην εξουσία, χύνοντας ΑΘΏΟ αίμα, πάνω στο πεζοδρόμιο, μέρα μεσημέρι !!
   Κλείνοντας, να πω ότι δεν είμαι σίγουρος (και το εννοώ) αν το επίσημο (και καλά) κράτος, γνωρίζει τι κάνει, στο διπλανό δωμάτιο, το παρακράτος, η λογική λέει ναι, αλλά δεν μπορεί να το πει κάποιος με σιγουριά...
    Και αν δεν γνωρίζει, αυτό καθιστά τραγική τη θέση ανθρώπων, όπως ο χρυσοχοΐδης, που νομίζουν ότι κυβερνούν, ενώ κουμάντο κάνουν άλλοι και θεωρώ ότι στοιχειώδης, ελάχιστη, αξιοπρέπεια, επιβάλλει την παραίτηση !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.