Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

έκτιση της ποινής φυλάκισης στο σπίτι !

  Μιας και αναφερθήκαμε τελευταία σε θέματα ποινών, μετατροπής, αναστολής κλπ, να αναφέρουμε και μία νέα καινοτομία, που εισήχθη πρόσφατα στο ποινικό μας Δίκαιο και είναι η δυνατότητα έκτισης της ποινής κατ΄οίκον !!
  Επειδή πιθανόν να σκέφτεστε ότι αστειεύομαι ή ότι κάτι δεν πάει καλά, υπάρχει η εξής βασική προϋπόθεση, για να τύχει κανείς αυτής της ..ποινής (;) : να έχει γιορτάσει τα 75α γενέθλιά του !
  Αν λοιπόν κανείς την ημέρα του Δικαστηρίου έχει κλείσει τα 75 και καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης, το Δικαστήριο καταρχήν διατάζει την έκτιση της ποινής κατ' οίκον, εκτός εάν αιτιολογημένα κρίνει ότι επιβάλλεται η "κλασική" φυλάκιση, για να αποτραπεί ο δράστης από την τέλεση νέων αδικημάτων.
  Το ίδιο όμως μπορεί να συμβεί και εάν κάποιος σβήσει τα 75 κεράκια στη φυλακή : μπορεί να υποβάλει αίτηση στο συμβούλιο πλημμελειοδικών, για να συνεχίσει την ποινή ..στο σπίτι του !
  Ο μόνος όρος που τίθεται από το Νόμο, είναι ο καταδικασθείς να εμφανίζεται κάθε πρώτη του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου διαμένει (σκληρό, ε ;).
  Αν κάποιος ξεχαστεί και δεν τηρεί τον όρο αυτό, ο εισαγγελέας, μπορεί, όπως καταλαβαίνετε, να τον στείλει πάλι στη φυλακή, αφού πρώτα εξετάσει τη συχνότητα και τους λόγους της παράλειψης και αφού πρώτα τον έχει προειδοποιήσει και διαπιστώσει ότι σκοπίμως δεν συμμορφώνεται !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.