Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

πριν ή μετά το Βατερλώ ;

      Εδώ και καιρό, έχουν αρχίσει οι εικασίες, για το πότε θα γίνουν οι εκλογές και είναι αξιοσημείωτο ότι, πολύς κόσμος πιστεύει τα κυβερνητικά στελέχη, που, δημοσίως, λένε ότι θα εξαντληθεί η τετραετία...!
  Φτάνουν σε σημείο μάλιστα να λένε ότι θα πάρουν και επιπλέον ημέρες από τον Οκτώβριο και να ψάχνουν για ημερομηνίες τότε (λες και το Σύνταγμα τους αφήνει πολλές επιλογές, χαχα).
  Έβαλα ως ορόσημο το Βατερλώ, δηλαδή την περίφημη μάχη του, επειδή έγινε μήνα Ιούνιο και κανονικά το ερώτημα έπρεπε να είναι "αν το Βατερλώ του συριζα, θα γίνει πριν ή μετά το Βατερλώ"...
  Ειλικρινά, δεν θυμάμαι ποτέ, τόσα υβριστικά συνθήματα σε τοίχους, εναντίον πρωθυπουργού ή κόμματος, όσα βλέπεις εναντίον τσίπρα και συριζα ! (μπορεί να συγκριθεί μόνον με την περίοδο 1990-1993, αλλά και πάλι, τότε ήταν λιγότερα)
  Βέβαια, τα ντουγάνια που τα έγραψαν, είναι πιθανόν οι ίδιοι, που πίστεψαν το πρόγραμμα Θεσ/νικης και χόρευαν στο Σύνταγμα, μετά το δημοψήφισμα παρωδία, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία...
   Μόνον αν ήθελαν να αυτοκτονήσουν, θα έκαναν οι συριζαίοι τις εκλογές μετά το Μάη, μετά δηλαδή από τις ευρωεκλογές και τις εκλογές της αυτοδιοίκησης !
   Για τον απλούστατο λόγο, ότι θα έχει αποτυπωθεί ΚΑΙ επίσημα, το αποτέλεσμα των δημοσκοπήσεων, μια ήττα και μάλιστα μεγάλη (λόγω και της "χαλαρότητας" αυτών των ψήφων), σε αυτές τις εκλογές, θα οδηγήσει, με μαθηματική ακρίβεια, σε πολύ μεγαλύτερη ήττα, σε εθνικές εκλογές, αν γίνουν τον Σεπτέμβρη...
   Μην ξεχνάμε ότι οι αναποφάσιστοι έχουν την τάση να πηγαίνουν με το πρώτο κόμμα, πάντα, για να αισθάνονται πως είναι με τη μεριά των νικητών και όχι των ηττημένων !
    Άρα τα σενάρια είναι δύο : είτε όλες μαζί οι εκλογές, το Μάη, είτε και νωρίτερα οι εθνικές, αν, μετά το "σπάσιμο" με ανελ, δεν πάρει τις 151, η ψήφος εμπιστοσύνης, που αναγκαία και αναπόφευκτα θα πρέπει να ζητήσει η κυβέρνηση...
    Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι σκέφτονται, τα (αρρωστημένα) μυαλά των συριζαίων, για τις πολλές κάλπες του Μάη : μήπως ότι ο κόσμος θα μπερδευτεί και θα ψηφίζει άλλα αντί άλλων ; μην ξεχνάμε ότι αυτό ισχύει και για τους δικούς τους ψηφοφόρους, που δεν φημίζονται για την ευφυΐα τους (χαχα) !
    Βέβαια, ακούγονται και άλλα "κόλπα" : περισσότερα εκλογικά τμήματα, άλλες εταιρίες έκδοσης αποτελεσμάτων, ενώ δειλά δειλά έχει αρχίσει να ακούγεται και η λέξη "νοθεία" (μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για -αριστερή- Χούντα).
   Θα κάνουν τα πάντα, για να κατσικωθούν στις καρέκλες ή για να περιορίσουν την ήττα και ας ελπίσουμε, να μην χρειαστεί να χυθεί αίμα, για να μας αδειάσουν τη γωνιά ! 
    Πέρα από το ζήτημα της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών, ο κύριος και βασικός λόγος, που πρέπει να φύγουν, είναι ότι έχουν πάψει, προ πολλού, να κυβερνούν...
  Προσπαθούν να διαχειριστούν, ανεπιτυχώς ως τώρα, την διαφαινόμενη ήττα, είτε με σκανδαλολογία σε βάρος "των άλλων", είτε με παραλήρημα προεκλογικών παροχών, που παραδόξως (για αυτούς, όχι για εμάς και για τον Μακιαβέλι), τους βυθίζει ακόμα περισσότερο !!
  Όλα τα σημαντικά, όπως π.χ οι αποκρατικοποιήσεις, έχουν παγώσει και σίγουρα η Οικονομία, δεν αντέχει 9 μήνες προεκλογικής περιόδου, ο χρόνος κυλάει εις βάρος του συριζα, αυτή είναι η μόνη Αλήθεια και δυστυχώς και εις βάρος της χώρας.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.