Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

shutdown και στο ελληνικό Δημόσιο

   Δεν με αφορά και δε με νοιάζει, γιατί "ανοιγοκλείνει" το αμερικανικό Δημόσιο, ωστόσο με "καίει" (όπως και όλους, όσοι φορολογούνται άγρια, παράνομα και αντισυνταγματικά, στα χρόνια των Μνημονίων) το τι συμβαίνει με το ελληνικό : δηλαδή ότι μας κοστίζει πανάκριβα, χωρίς να υπάρχει ανταπόδοση !
 Αν δεις τι συμβαίνει γύρω σου και το σκεφτείς λιγάκι, συνειδητοποιείς ότι χρηματοδοτείς κάτι, με δεκάδες δις ευρώ το χρόνο, μόνον για να σου μαζεύουν τα σκουπίδια και να τα πετούν στην χωματερή και για να σκουπίζουν το δρόμο (οι συμβασιούχοι, όχι οι μόνιμοι).
 Από όπου και να το πιάσεις, βλέπεις ότι είτε δεν σου προσφέρει τίποτα ο δημόσιος τομέας, που χρυσοπληρώνεις, είτε πρέπει να ...ξαναπληρώσεις, για να έχεις τις παροχές, που δικαιούσαι, με βάση ...όσα έχεις ήδη πληρώσει (βλέπε "φακελάκια σε Νοσοκομεία και όχι μόνον) !
 Κάθε τόσο βγαίνουν στοιχεία, για το πόσο κοστίζει, ετησίως η παρά-Παιδεία, η παρά-Υγεία και πάει λέγοντας και αναρωτιέσαι, ποιος ο λόγος να πληρώνεις και το ελληνικό Δημόσιο και σε ιδιώτες (ή "φακελάκια" σε Δ.Υ), για το ίδιο πράγμα.
 Αν εξαιρέσεις τον Στρατό (που βασίζεται βέβαια ...στους έφεδρους) και τους δικαστές (υπάρχει ιδιωτική διαιτησία, αλλά σε πολύ μικρό βαθμό), δεν υπάρχει αμιγώς κρατική παροχή, δηλαδή τομέας, στον οποίο να μην υπάρχει αντίστοιχη ιδιωτική παροχή, την οποία φυσικά προτιμούν οι περισσότεροι.
 Έτσι π.χ ενώ πληρώνουμε την Αστυνομία, για να υπάρχει ασφάλεια κλπ, πλέον οι περισσότεροι, είτε παίρνουν μέτρα αυτοπροστασίας, είτε πληρώνουν εταιρίες φύλαξης, αγοράζουν και βάζουν συναγερμούς κ.ο.κ.
  Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία, ιδιωτικά νοσοκομεία, ιδιωτικές ασφάλειες υγείας και ιδιωτικά προγράμματα σύνταξης, παντού, ο ιδιωτικός τομέας, έρχεται να καλύψει τα κενά, που αφήνει το χρυσοπληρωμένο, αλλά προφανώς ανεπαρκές, αναξιόπιστο, διεφθαρμένο κλπ ελληνικό Δημόσιο !
   Προχθές, τρεις συνάνθρωποι μας, πέθαναν, επειδή δεν υπήρχε κρεβάτι ΜΕΘ, σε δημόσιο Νοσοκομείο και αντί να έχουν ασκηθεί ήδη διώξεις, δεν υπήρξε καν (!) αυτεπάγγελτη εισαγγελική παρέμβαση (οι εισαγγελείς μας ασχολούνταν με αυτούς, που κόλλησαν αφίσες, με τα πρόσωπα μερικών από όσους πρόδωσαν τη Μακεδονία και τη χώρα τους)...
     Δεν χρειάζεται όμως να πας σε τόσο σημαντικά, ακόμα και στα πιο απλά και καθημερινά, παντού, είναι φανερή ...η απουσία του δημόσιου τομέα : στους δρόμους, που είναι γεμάτοι λακκούβες, στα πάρκα, που δεν καθαρίζονται-κλαδεύονται ποτέ, παρά τους χιλιάδες "κηπουρούς" των Δήμων κ.ο.κ !
  Επειδή έρχονται και αυτοδιοικητικές εκλογές, ειλικρινά δεν βλέπω το λόγο κάποιος να μην ρίξει "μαύρο" (δηλαδή άκυρο, λευκό ή αποχή), αν δεν του έχει γίνει ή δεν ευελπιστεί σε κάποιο "ρουσφέτι" (στο τέλος, μόνον αυτοί θα ψηφίζουν)...
    Ενώ λοιπόν το ελληνικό Δημόσιο είναι πανταχού απόν, από την άλλη μεριά, είναι πανταχού παρόν, στα χαράτσια και στους χιλιάδες τρόπους, που έχουν σκαρφιστεί, διαχρονικά, οι κυβερνήσεις, για να μαζεύουν έσοδα (πέραν δηλαδή των άμεσων και έμμεσων φόρων) !
  Από τα διόδια, μέχρι τα πάσης φύσεως παράβολα, ένσημα, χαρτόσημα και λοιπά χαράτσια, που εισπράττει, ως κοινός νταβατζής, το Δημόσιο, κάθε φορά, που έρχεσαι σε επαφή μαζί του και θες να κάνεις, ακόμα και απλές συναλλαγές.
    Γιατί πρέπει π.χ να πληρώσεις παράβολα, για να εκδώσεις μια άδεια ή ένα πιστοποιητικό, που λέει ο λόγος ; Ο υπάλληλος, ο εκτυπωτής, το χαρτί, ΌΛΑ είναι ΉΔΗ πληρωμένα, από τον πολίτη-φορολογούμενο, γιατί πρέπει να τα ξανά πληρώσει ;
    Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα, δεν έχουν βρει απάντηση, ούτε ερμηνεία, στην χρεοκοπημένη βενεζουέλα των βαλκανίων, ούτε από τους υπαλλήλους των δανειστών, που κάνουν τους περιοδικούς ελέγχους και τα βρίσκουν, επί 9 χρόνια, "όλα καλά" (προφανώς τους βολεύει, να μαζεύει έσοδα το κράτος, με οιονδήποτε τρόπο, έστω και παράλογο ή παράνομο, εφόσον ...δεν πληρώνουν αυτοί, αλλά κάποιοι άλλοι) !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.