Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

η Σοβιετία είναι ακόμα εδώ...

    Όταν παντού στον κόσμο, άρχιζαν να καταρρέουν τα σοβιετικά καθεστώτα και ο υπαρκτός σοσιαλισμός, στην χώρα μας, γινόταν το αντίστροφο, με την περιβόητη "αλλαγή" του 1981, που οδήγησε  ακόμα και σε κρατικοποιήσεις -ιδιωτικών- επιχειρήσεων (πρακτική που συνεχίστηκε πρόσφατα, από έναν πρώην πασόκο, αφού το αίμα νερό δεν γίνεται, με τον ΟΑΣΘ) !
 Ενώ το κράτος έχει αποτύχει παντού, ως επιχειρηματίας, στην  χρεοκοπημένη βενεζουέλα των βαλκανίων, εξακολουθούν να υπάρχουν σοβιετικά μονοπώλια, μετά από 9 χρόνια μνημονίων, ενώ και οι αποκρατικοποιήσεις προχωρούν με ρυθμούς χελώνας...
 Μιλάμε για επιχειρήσεις, που χωρίς τις κρατικές ενισχύσεις, δηλαδή χρήματα άλλων-των φορολογούμενων, θα ...είχαν κλείσει χθες και μένουν ανοιχτές μόνον επειδή εκεί είναι βολεμένα "τα δικά τους παιδιά".
  Πολύ τραγελαφικές είναι και οι πρακτικές, που εφαρμόζουν το κράτος ή τα σοβιετικά μονοπώλια μεταξύ τους, για να μην κλείσουν...
 Έτσι π.χ πρόσφατα η ΔΕΗ κατέβασε το διακόπτη στη Χαλυβουργική, μετά την παρέλευση σύντομης προθεσμίας, για χρέος 30 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ στην περίπτωση της ΛΑΡΚΟ, που χρωστάει τα 10πλάσια, δίνουν συνεχώς παρατάσεις και κάνουν τα πάντα, για να "συμφωνήσουν" και να μην μείνουν στο δρόμο τα παιδιά !
   Εξίσου τραγικό είναι πως ανακοινώθηκε συμφωνία, ώστε να αποπληρώνει η ΛΑΡΚΟ τις οφειλές της, δίνοντας 4,5 εκατομμύρια το μήνα, όταν "μπαίνει μέσα" -κάθε μήνα- 3 εκατομμύρια ευρώ...
   Σε όλα αυτά, έρχεται να προστεθεί και η απαίτηση της Ε.Ε να επιστραφούν παράνομες κρατικές ενισχύσεις, ύψους 135 εκατομμυρίων ευρώ.
   Κανείς δεν θα χαρεί, αν κλείσει η ΛΑΡΚΟ, η ΕΒΖ, τα ΕΛΤΑ ή οι ζημιογόνες αστικές συγκοινωνίες και απολυθεί κόσμος, από την άλλη όμως, δεν μπορεί να χρηματοδοτεί τις ζημιές τους ο φορολογούμενος, που δεν κάνει καν χρήση των υπηρεσιών τους...
   Για τους πάνω από 1.000.000 ανέργους του ιδιωτικού τομέα, δεν υπήρξε καμία κρατική μέριμνα, ενώ στο Δημόσιο δεν απολύεται ποτέ κανένας, εκεί οι πολιτικοί "σκίζονται", για να μην μείνουν άνεργοι (δηλαδή, χωρίς αργομισθία, για την ακρίβεια), μέσω πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, εθελουσίας αποχώρησης (δεν έχουν χρήματα για να λειτουργήσουν και βρίσκουν χρήματα για παχυλές αποζημιώσεις) !
   Τώρα βέβαια, με την ΕΒΖ, το τερματίζουν, αφού οι υπάλληλοι της θα μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου (αναγνωρίζοντας έτσι εμμέσως, ότι οι υπάλληλοι ...μιας βιομηχανίας, στην βενεζουέλα των βαλκανίων, ήταν Δ.Υ).
  Για αυτούς βρέθηκε αμέσως λύση, για να συνεχίζουν να σιτίζονται από τον κρατικό κορβανά, για τους απλήρωτους παραγωγούς, που δεν είναι πελάτες-ψηφοφόροι-δικά τους παιδιά, δεν έχει βρεθεί ακόμα !
    Όπως είπα, κανείς δεν θέλει να κλείσουν οι υπό κρατικό έλεγχο, ζημιογόνες, ΔΕΚΟ ή άλλες επιχειρήσεις, απλά επισημαίνω τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά, πως αντιλαμβάνονται τις έννοιες "Σύνταγμα" και "ισότητα", οι πολιτικοί και οι δικ(χ)αστές της βενεζουέλας των βαλκανίων...
    Μόνη λύση είναι το σπάσιμο των μονοπωλίων και η πλήρης ιδιωτικοποίηση των πάντων, σε μια χώρα, που έχει, όσο ποτέ, ανάγκη επιχειρήσεις, όπως τα ναυπηγεία, η ΕΒΖ και η ΛΑΡΚΟ κλπ, δηλαδή ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΈΣ επενδύσεις, κάθε φορά που εμφανίζεται ενδιαφερόμενος ιδιώτης επενδυτής, θα πρέπει να τις παίρνει, το επόμενο πρωί, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς καν να πληρώσει (επιπλέον, πέρα από τα όποια χρέη αναλάβει, δηλαδή), αρκεί να φύγουν από το πελατειακό απόστημα και από τον σοβιετικό έλεγχο !
   Μόνον έτσι θα έρθουν πραγματική ανάπτυξη (όχι με κατανάλωση, μέσω δανεικών, δηλαδή), νέες θέσεις εργασίας και αυξημένα φορολογικά έσοδα.
    


1 σχόλιο:

  1. Το πιο τραγικό, στην "συμφωνία", μεταξύ των δύο σοβιετικού τύπου επιχειρήσεων, ΔΕΗ και ΛΑΡΚΟ, είναι πως θα μπει σαν όρος, όπως γράφτηκε, η ΛΑΡΚΟ να μειώσει την παραγωγή της, για να μην ...καταναλώνει πολύ ρεύμα (lol) ! Δηλαδή μια ήδη ζημιογόνα επιχείρηση, να μειώσει την παραγωγή και ...τα έσοδα της, ώστε να γίνει περισσότερο ζημιογόνα (αρκεί να μην καίει πολύ ρεύμα)... Βέβαια, στην βενεζουέλα των βαλκανίων, αν καεί ολοσχερώς το σπίτι σου, όπως φάνηκε στο Μάτι, η ΔΕΗ σου στέλνει κανονικά λογαριασμούς, αν δεν πας να της πεις ότι κάηκε, ενώ ακόμα και αν το κάνεις, θα συνεχίσεις, λέει, να πληρώνεις ...ΕΡΤ (ενώ δεν έχεις σπίτι, πόσο μάλλον τηλεόραση) και ...δημοτικά τέλη (για να μαζεύει ο Δήμος τα σκουπίδια σου, έξω από το καμένο σπίτι ;) ! Η έκφραση "καμία σωτηρία", βρίσκει στην Ψωροκώσταινα το πλήρες νόημα της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.