Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

μιλάμε για ΧΟΝΤΡΌ δούλεμα

     Αν είχαν έστω και την ελάχιστη τσίπα, όσοι υπήρξαν βουλευτές ή υπουργοί, από το 2010 έως σήμερα, είτε θα παραιτούνταν, είτε θα αυτοκτονούσαν...
 Το ίδιο, θα έπρεπε να κάνουν βέβαια και οι πολιτικοί των δανειστών μας και οι υπάλληλοι τους (βλέπε τρόικα), που μας "σώζουν" όλα αυτά τα χρόνια !
 Μετά από τόσα πολλά χρόνια, άγριων, παράνομων και αντισυνταγματικών μνημονίων, παρατηρούμε, όπως χθες, ανακοινώσεις σχετικά με το ύψος του δημόσιου χρέους της βενεζουέλας των βαλκανίων, το οποίο, είτε μένει σταθερό, είτε αυξάνεται...
   Μιλάμε δηλαδή για ΑΠΆΤΗ τεράστιων διαστάσεων, για έγκλημα διαρκείας, οι θυσίες που κάνουν ορισμένοι κάτοικοι της ψωροκώσταινας (οι πιο αδύναμοι, ως συνήθως), δεν έχουν το παραμικρό αντίκρυσμα !
 Το γεγονός ότι το χρέος μας δεν μειώνεται, παρά τα πολυδιαφημισμένα "πλεονάσματα", έχει δύο ερμηνείες : είτε αυτά τα πλεονάσματα είναι "πέτσινα"-εικονικά, είτε διοχετεύονται σε ...αλλότριους σκοπούς (ή και τα δύο μαζί).
 Ουσιαστικά, με τα "μνημόνια", μέσω της υπεροφορολόγησης ορισμένων-λίγων και σίγουρα όχι των εχόντων, περάσαμε από τον εξωτερικό δανεισμό, στον εσωτερικό ενώ και το επίσης διαφημισμένο "τέλος των μνημονίων" ισοδυναμεί με ...μονιμοποίηση αυτής της τραγικής και εγκληματικής πρακτικής !!
 Τα πέτσινα πλεονάσματα της υπερφορολόγησης των λίγων (επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, για να μην θιγεί ...η κομματική πελατεία), μέσω στάσης πληρωμών των υποχρεώσεων του μεγαλύτερου μπαταχτσή και απατεώνα, δηλαδή του ελληνικού Δημοσίου, διοχετεύονται για την χρηματοδότηση ενός σπάταλου, διεφθαρμένου και αντιπαραγωγικού δημόσιου τομέα...
 Παράλληλα, βέβαια, διοχετεύονται και στις περιβόητες "κοινωνικές πολιτικές", ήτοι στο να ζουν από τα έτοιμα 20% αναξιοπαθούντες και 80% λαμόγια και απατεώνες, που εμφανίζονται ως τέτοιοι, επειδή βαριούνται να δουλέψουν και επειδή βλέπουν ότι το κράτος, συνεχίζει ...να τους χρηματοδοτεί !
   Στα 330+ δις ευρώ του εξωτερικού χρέους, έρχονται τώρα να προστεθούν άλλα 20 δις ...εσωτερικού χρέους, αφού τα γατάκια οι διχαστές, ερμηνεύοντας το Σύνταγμα, όπως ...βολεύει την τσέπη τους, μοιράζουν χρήμα, στον εαυτό τους και στους λοιπούς δημόσιους υπαλλήλους.
  Θεωρούν αντισυνταγματικό να μην παίρνουν δώρα, αλλά ...συνταγματικό, το γεγονός ότι το χρεοκοπημένο ελληνικό Δημόσιο, δίνει μισθούς 30% και πλέον μεγαλύτερους, από ιδιωτικές εταιρίες, με κέρδη εκατομμυρίων ευρώ !
  Από κοντά και τα ντουγάνια, οι υπαλληλίσκοι των δανειστών, αντιδρούν στην αύξηση του κατώτατου -ιδιωτικού- μισθού, από τα 586 στα 630 ευρώ π.χ, την ίδια στιγμή, που σε χρεοκοπημένες ΔΕΚΟ, στο δημόσιο, σε "συμβούλους" και εκατοντάδες χιλιάδες άλλα, κρατικοδίαιτα, τρωκτικά, δίνονται από 1000 ευρώ και πάνω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.