Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

βρούτση του νεούκτη

     Μόλις ανακοινώθηκε το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, είχα μιλήσει με τα χειρότερα λόγια και με βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του βρούτση (βλ. 29.1.2020) και δεν περίμενα να ...δικαιωθώ τόσο γρήγορα !
 Τα σκάνδαλα με τα vouchers των επιστημόνων και το νέο ασφαλιστικό, είναι βέβαια σκάνδαλα μητσοτάκη και σκάνδαλα ΝΔ, όχι σκάνδαλα βρούτση, εκτός αν δεχθούμε ότι ο κάθε υπουργός κάνει ό,τι θέλει, δίχως άνωθεν έγκριση, πράγμα άτοπο.
  Βασικά, αποδεικνύεται ότι δεν κυβερνούν καν οι υπουργοί, αυτοί που πραγματικά κυβερνούν είναι το "περιβάλλον" τους, οι σύμβουλοι απτα λιντλ και οι άλλοι παρατρεχάμενοι, που έχουν μαζέψει γύρω τους !
  Στο ζήτημα των vouchers δε μιλάμε για απλή κουτοπονηριά και πολιτική εξαπάτηση, αλλά για κανονικά ποινικά αδικήματα, εφόσον ισχύει ότι συγγενής "συνεργάτη" του βρούτση διατηρεί ΚΕΚ...(και όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει συνήθως και φωτιά)
   Βέβαια, ο Εισαγγελέας, όπως πάντα "μένει σπίτι" (ή παραλία) και επεμβαίνει μόνον, όταν του το ζητήσουν οι τσιόδρας και χαρδαλιάς (βλ. κρούσματα covid σε ιδιωτικές κλινικές), αυτούς θεωρεί ως προϊσταμένους του, για τέτοια ξεφτίλα μιλάμε !
  Οι μόνοι που "έπεσαν από τα σύννεφα", με τις αποκαλύψεις για τα vouchers (που είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου) είναι τα αρδάκια, είτε οι πληρωμένοι από κόμματα και υπουργεία κονδυλοφόροι, είτε όσοι καταπίνουν αμάσητα, το σανό που τους σερβίρουν.
 Όποιος ήταν ενήλικος, την περίοδο 2004-2009, που ο "κουρασμένος" χρεοκόπησε την ψωροκώσταινα, απλά ΔΕΝ δικαιολογείται να λέει πως δεν ξέρει τι σημαίνει "ΝΔ", ότι είναι δεξιό ή φιλελεύθερο κόμμα και άλλα τέτοια καραγκιοζιλίκια !
   "Φίλοι" και "κουμπάροι" έκαναν ό,τι ήθελαν τότε και το ίδιο συμβαίνει και σήμερα, η ΝΔ ούτε μπορεί, ούτε πρόκειται να αλλάξει, προς το καλύτερο...
   Πέρα από το γεγονός, ότι ήθελαν να δώσουν 100 εκατομμύρια ευρώ στους επιστήμονες (με υποχρέωση "τηλεκατάρτισης" της πλάκας) και άλλα τόσα σχεδόν σε ΚΕΚ και ...μεσάζοντες, το πραγματικό σκάνδαλο είναι άλλο.
   Το σκάνδαλο είναι πως το υπουργείο ...εργασίας, επιδοτεί την ...εργασία με 534 το μήνα, όταν το ίδιο ανακοινώνει πως ο μέσος μισθός στην χώρα μας, είναι τα διπλά !
   Και μάλιστα μόνον για 2-3 μήνες, ενώ οι οικονομικές συνέπειες της καραντίνας, θα διαρκέσουν ΠΟΛΎ περισσότερο...
   Γιατί δίνει επομένως τα μισά στους (πραγματικά) εργαζόμενους, που έμειναν αναγκαστικά, με κρατικές αποφάσεις, άνεργοι και συνεχίζει να δίνει χιλιάρικα και ολόκληρους μισθούς, στους Δ.Υ που πουλοπαίζουν (με ή χωρίς "τηλεργασία") ;
 Αυτή, η συνεχιζόμενη, αντισυνταγματική, διάκριση και ανισότητα στην αντιμετώπιση ίδιων καταστάσεων, που είναι και η ρίζα, η αιτία, των δεινών της βενεζουέλας των βαλκανίων, είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο και η μεγαλύτερη απόδειξη ότι η ΝΔ είναι ένα γνήσιο αριστερό κόμμα, που συντηρεί και διαιωνίζει την σπατάλη και την αργομισθία, στο Δημόσιο.
  Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πραγματάκια, που δεν καταλαβαίνουν οι αριστεροί της ΝΔ και τους τα υπενθυμίζουν εμμέσως οι αριστεροί του συριζα, δύο ακόμα κουτοπονηριές, που θα γυρίσουν ως μπούμερανγκ εναντίον τους !
    Η πρώτη είναι, πως δίνοντας ψίχουλα στους ανθρώπους της εργασίας, στον ιδιωτικό δηλαδή τομέα, χαντακώνουν τα δημόσια έσοδα, εφόσον το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτά, θα ξαναγυρνούσαν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στα δημόσια ταμεία...
    Η δεύτερη, έχει να κάνει, με το "τυράκι" της έκπτωσης, αν πληρώσεις τώρα φόρους και εισφορές, που και αυτό μειώνει τα έσοδα, εφόσον οι μόνοι που μπορούν να κάνουν χρήση, είναι Δ.Υ και συνταξιούχοι και όσοι έχουν λεφτά στην άκρη (ενώ συνεχίζουν να πληρώνονται κανονικά), δηλαδή αυτοί, που θα πλήρωναν ούτως ή άλλως (λολ ), με συνέπεια το κράτος να χάνει, δηλαδή ουσιαστικά να χαρίζει το 25%, σε όσους δεν συνεισφέρουν τίποτα στα δημόσια ταμεία (πλην ενφια) !
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.