Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

μοιραίοι, άβουλοι και κυρίως απατεώνες

       Λένε ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά μόνον ως τραγωδία ή ως φάρσα και σε μια τέτοια φάση είμαστε τώρα και μένει να αποδειχθεί τι από τα δύο θα συμβεί (μάλλον το πρώτο) !
   Ζούμε το 2014 σαν "ντεζαβού", όπου οι γαλάζιοι συριζαίοι (τότε βέβαια συγκυβερνούσαν με τους πράσινους συριζαίους), είχαν φάει το γάιδαρο (2ο Μνημόνιο) και ενώ έμενε η ουρά ("μέιλ χαρδούβελη"), είχαν μουλαρώσει και έλεγαν "όχι", δεν κάνουμε τίποτε άλλο, δεν κόβουμε συντάξεις κλπ (παρότι τα νούμερα δεν έβγαιναν, χωρίς νέες περικοπές).
  Η συνέχεια, είναι γνωστή : ηττήθηκαν συντριπτικά, από τους ...ανύπαρκτους ροζ συριζαίους, από ένα λαϊκιστή μίμο του αντρέα, που έταζε λεφτά και σκισίματα Μνημονίων και τελικά ψήφισε και με τα δύο χέρια, το 3ο Μνημόνιο...
   Σήμερα, οι γαλάζιοι συριζαίοι, που κυβερνούν μόνοι, δίχως τους πράσινους, επαναλαμβάνουν συνεχώς ότι "δεν θα κόψουν μισθούς στο Δημόσιο και συντάξεις", λένε δηλαδή ό,τι έλεγαν και το 2014, ενώ ξέρουν ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν, χωρίς μείωση των αμοιβών των αργόμισθων και εξορθολογισμό συντάξεων (έστω των υψηλών), μάλιστα τάζουν και ...αυξήσεις, αναδρομικά κλπ, σε μια κοινωνία και οικονομία (κυριολεκτικά) "πεθαμένη" !
   Το θέμα δεν είναι τι θες ή τι δεν θες, αλλά τι πρέπει να κάνεις, όταν δεν έχεις μάθει το μάθημα σου, από το πάθημα του παρελθόντος, είσαι άξιος της μοίρας σου...
   Η "αλήθεια" των γαλάζιων συριζαίων, δεν έχει καμία σχέση, με την αντικειμενική πραγματικότητα, όσα λένε είναι ΜΌΝΟΝ ψέμα και απάτη και νομίζουν ότι κοροϊδεύουν τους άλλους, αλλά τελικά μόνον ...τον εαυτό τους !
  Είπαν ότι έδωσαν 24 δις, για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας και του lockdown, αλλά δεν έδωσαν ούτε 2 δις και νομίζουν ότι η απάτη αυτή, θα περάσει έτσι, δεν θα την βρουν μπροστά τους...(αυτοί ή η επόμενη κυβέρνηση)
  "Αποζημίωσαν" με 600 ή 800 ευρώ, εμάς, τους μη κρατικοδίαιτους, που κλείσαμε με κυβερνητικές πράξεις και δεν μπορούσαμε να δουλέψουμε (αφού και οι τυχόν πελάτες ήταν επίσης σε καραντίνα), για την περίοδο 15.3 έως 31.5, ήτοι για 75 ημέρες, όσα δηλαδή έδιναν, την ίδια περίοδο, στους αργόμισθους Δ.Υ, για 15 ημέρες, χωρίς να εργάζονται καν !
   Έτσι αντιλαμβάνονται οι γαλάζιοι συριζαίοι, τις έννοιες "ισότητα" και "δικαιοσύνη" και αυτό εννοούσαν όταν έλεγαν ότι τα βάρη θα κατανεμηθούν εξίσου σε όλους... 
     Ό,τι και να πει απόψε, ο μιζοτάκης, με τα τηλεφωνικά κέντρα της siemens, στη ζαχαρέα και στο κάθε φιλικό προς την κυβέρνηση ΜΜΕ, η Αλήθεια δεν αλλάζει : τα μέτρα που πήραν, είναι πολύ λίγα και καθυστερημένα !
   Δίνοντας ψίχουλα και μεταθέτοντας απλά τις ημερομηνίες πληρωμής κάποιων υποχρεώσεων, απλά κοροϊδεύεις τον εαυτό σου και αργά ή γρήγορα, θα κληθείς να αντιμετωπίσεις την (οικονομική) πραγματικότητα.
   Ακόμα και η επιστρεπτέα προκαταβολή, αποδείχτηκε φιάσκο, με 1 στους 3 να παίρνει χρήματα, τα οποία ουσιαστικά είναι δάνειο, άρα το Κράτος θα τα πάρει πίσω κάποια στιγμή, αντί να δώσουν σε ΌΛΟΥΣ, όσοι έκαναν αίτηση, έστω 2 ή 3 χιλιάρικα, να πάρουν μια ανάσα (και να μπορούν να κοιμούνται τα βράδια) !
   Αυτός, ο επαγγελματίας, που ζητάει λεφτά, προφανώς έχει ανάγκη και ξέρει ότι θα τα χρειαστεί, για πληρωμή (συσσωρευμένων) υποχρεώσεων, κυρίως προς το Κράτος, άρα εκεί θα επέστρεφαν, όσα και αν έδιναν, δίχως αχρείαστες προϋποθέσεις, όπως η υπαγωγή σε καθεστώς Φ.Π.Α (για ποιο λόγο, δηλαδή, να μην πάρει τα 2 χιλιάρικα, όποιος έχει ετήσιο τζίρο, κάτω από 10.000 ευρώ ; δεν έχει ανάγκη αυτός ;!).
    Η ουσία, είναι ότι δεν βγαίνει, να πληρώνονται κανονικά, όπως πριν, οι Δ.Υ, όταν η Αγορά είναι πεθαμένη και δεν αναμένεται ανάκαμψη άμεσα, όλοι θα συμφωνούσαν ότι είναι προτιμότερο να παίρνουν λιγότερα για ένα διάστημα, παρά να έρθει η στιγμή, που δεν θα πάρουν τίποτα (γιατί προς τα εκεί πάμε) !
   Και από πολιτική άποψη, είναι (πολύ) προτιμότερο να συμβεί αυτό τώρα, πριν από τυχόν εκλογές και να μην ανοίξει ρουθούνι, παρά μετά...
   
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.