Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 10 Μαΐου 2020

κλωνοποιήστε το Δένδια

    Η συζήτηση περί ανασχηματισμού, είχε ξεκινήσει πριν εμφανιστεί ο κορονοϊός, που την κατέστησε άκαιρη, ωστόσο και τώρα δεν φαίνεται να έχει πολύ νόημα, καθώς είναι (πολύ) πιθανότερο να πάμε κατευθείαν σε εκλογές, διότι η ύφεση θα είναι πολύ μεγάλη (οι Αγιορείτες πατέρες, μιλούν βέβαια για "ΠΕΊΝΑ", ας ελπίσουμε να μην επιβεβαιωθούν...) !
  Άσχετα αν θα πάμε σε νέο Μνημόνιο ή όχι, ο κορονιός δημιούργησε μια νέα οικονομική κατάσταση, που συγκρίνεται μόνον με αντίστοιχες πολεμικές περιόδους και θα απαιτήσει σκληρά μέτρα, για την αποφυγή (νέας) χρεοκοπίας.
  Αυτή τη φορά, οι ανεπάγγελτοι πολιτικοί μας, δεν θα μπορούν να σωθούν ξανά, αυξάνοντας τους φόρους, γιατί πολύ απλά "ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος", θα αναγκαστούν (επιτέλους) να μειώσουν δαπάνες (ακόμα και τους δικούς τους μισθούς) !
   Είτε προκύψει νέα κυβέρνηση, από ανασχηματισμό, είτε από εκλογές, είναι βέβαιο ότι θα πρέπει να γίνουν εκτεταμένες αλλαγές στα πρόσωπα.
   Η συμπάθεια μου, είναι ο Δένδιας και αυτός με τη λογική ότι "στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος", επειδή από όποιο υπουργείο πέρασε, άφησε κάποιο έργο, δείχνει πιο αποτελεσματικός από άλλους (και πάλι βέβαια, όταν συγκρίνεσαι με ...μηδενικά, η σύγκριση χάνει το νόημα της) !
    Δεν μπορώ να πω, ότι χαραμίζεται στο Υπουργείο Εξωτερικών, διότι έτσι θα είναι σαν να υποτιμώ την αξία του εν λόγω υπουργείου, ειδικά με τους άσπονδους γείτονες που έχουμε, ωστόσο θα ήθελα να τον δω σε ένα αναπτυξιακό-οικονομικό Υπουργείο.
    Μιλώντας για Ανάπτυξη, είναι φανερό ότι ο Σπυριδάδωνης έχει κουραστεί-βαρεθεί, μπορεί να προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα και να ήταν δραστήριος, ωστόσο μετά από τόσα πολλά χρόνια αργομισθίας, όλοι βαριούνται και σαπίζουν...
   Ελπίζω στη νέα κυβέρνηση, να μην ξαναδούμε φαινόμενα, όπως : ο δικηγόρος Βορίδης να γίνεται υπουργός Γεωργίας και ένας μικροβιολόγος υπουργός Δικαιοσύνης, εννοώ ο καθένας να μπαίνει σε πόστο, που κατέχει !
  Είναι καιρός επίσης, να δούμε σε κυβερνητικά πόστα, ανθρώπους-τεχνοκράτες, που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα και ΌΧΙ άλλους καθηγητές...
    Έχουμε ξαναπεί βέβαια, ότι ο καρκίνος της ΝΔ και της χώρας ολόκληρης, είναι οι καραμανλικοί, ιδανικά δεν πρέπει να ξαναμπούν ΠΟΤΈ σε κυβερνητικά πόστα, ωστόσο αναγνωρίζω πως αυτό είναι δύσκολο, για τις εσωκομματικές ισορροπίες, από την άλλη όμως, το θέμα είναι αν πρέπει να σωθεί το κόμμα ή η χώρα !
     Πάντως, ας μη γελιόμαστε, όσο αισιόσοξος και αν είναι κανείς, εθελοτυφλεί, εφόσον δεν βλέπει ότι ΔΕΝ υπάρχει σωτηρία, για την βενεζουέλα των βαλκανίων, με το υπάρχον πολιτικό προσωπικό, είτε με ροζ, είτε με γαλάζιους συριζαίους, προκοπή και ευημερία, δεν πρόκειται να δούμε...
     Ο μοναδικός τρόπος σωτηρίας, θα ήταν, να υπάρξει νέο κόμμα και νέα κυβέρνηση, από πραγματικά νέα πρόσωπα (π.χ επιχειρηματίες κλπ), όπου με το πρώτο άρθρο του πρώτου Νόμου της, θα όριζε ότι ...καταργούνται ΌΛΟΙ οι ισχύοντες σήμερα Νόμοι της χώρας και ξεκινάμε από το μηδέν, με νέους, καλύτερους και πιο δίκαιους Νόμους, σύμφωνους με το ισχύον Σύνταγμα (αφού οι ισχύοντες είναι, σε ποσοστό τουλάχιστον 80%, αντισυνταγματικοί), όσο σκληρό (ή ...αστείο) και αν ακούγεται αυτό, αυτή είναι η μόνη Αλήθεια, αν δεν ξηλωθεί το πουλόβερ εντελώς και να ξανά πλεχτεί, από την αρχή, δε γίνεται τίποτα, με μπαλώματα ή αλλαγή στα πρόσωπα, που πλέκουν, αυτό που βιώνουμε μοιάζει απλά με "σισύφειο μαρτύριο" !



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.