Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

ένα κακό σπυρί

     Η "ισπανική γρίπη" του 1918, υπήρξε η πιο φονική επιδημία του περασμένου αιώνα και μία από τις φονικότερες όλων των εποχών, με θνητότητα 50 έως 100 φορές μεγαλύτερη από τον κοροδοϊό του 2019 !
  Ακόμα και σε απομακρυσμένα χωριά, όπως εκείνο του πατέρα μου, στην Αρκαδία, όπου τώρα δεν υπάρχουν καν κρούσματα, υπήρχαν τότε νεκροί και μάλιστα υπάρχουν μαρτυρίες ότι πριν προλάβει ο Παπάς να "διαβάσει" έναν νεκρό, τον ειδοποιούσαν να πάει σε άλλο σπίτι, όπου είχε καταλήξει κάποιος άλλος...
 Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η γρίπη εκείνη, χτυπούσε νέους και υγιείς ανθρώπους, σε αντίθεση με την παρούσα, που χτυπάει ηλικιωμένους με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα !
   Έχοντας ακούσει, λοιπόν, όπως όλοι, για την ισπανική γρίπη, αποφάσισα μια μέρα, να δω, από περιέργεια, ΠΏΣ και ΠΌΤΕ τελείωσε...
  Αν γκουγκλάρετε και εσείς, θα δείτε ότι κανένα από τα δύο αυτά, κρίσιμα και ενδιαφέροντα, στοιχεία δεν είναι διαθέσιμα (!), ούτε εμβόλιο βρέθηκε, απλά λέγεται πως το τέλος της πανδημίας, ήταν ...κοινωνικό : τι σημαίνει αυτό ; ότι απλά ο κόσμος κουράστηκε, έπαψε ...να ασχολείται με αυτή τη γρίπη και τα μέτρα προστασίας και η πανδημία έσβησε !
   Αν το παρελθόν αποτελεί φάρο για το μέλλον, κάτι αντίστοιχο θα (έπρεπε να) γίνει και με τον κοροδοϊό : όταν καταλαγιάσουν η υπερβολή, η τρομολαγνεία, τα fake news και η συνεχής, από το πρωί ως το βράδυ (λες και δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα) ενασχόληση μαζί του, θα "ξεφουσκώσει"...
   Είναι σαν τα σπυράκια, που όσο ασχολείσαι μαζί τους και τα ξύνεις, εκείνα θεριεύουν, πρήζονται και άλλο, καθώς μαζεύεται περισσότερο πύον (ειδικά αν τα χέρια σου είναι βρώμικα), ενώ όταν σταματήσεις, ξεθυμαίνουν και εξαφανίζονται "δια μαγείας" !
    Η σημερινή κατάσταση της παράκρουσης και της υπερβολής, εξυπηρετεί μόνον τους δημοσιοκάφρους-κοράκια, που πάντα προσπαθούν να πουλήσουν θάνατο και καταστροφή, κάποιους γιατρούς απτα λιντλ, που κερδίζουν μερικά λεπτά δημοσιότητας, ενώ μπορεί να μην έχουν πατήσει ποτέ σε Νοσοκομείο και φυσικά τις φαρμακευτικές εταιρίες, που θέλουν να κερδοσκοπήσουν πάνω σε ένα εμβόλιο-θεραπεία.
    Ακόμα και σε αυτό το πεδίο, όμως, παρατηρούμε τραγελαφικές καταστάσεις, με πόλεμο οικονομικών, αλλά και πολιτικών συμφερόντων, του τύπου : μην πάρετε εμβόλιο από τους Ρώσους (ακόμα και αν είναι καλύτερο), πάρτε από τους Γερμανοεβραίους !
     Δε λέμε ότι ο κοροδοϊός δεν υφίσταται ως ιός γρίπης, αυτό που λέμε είναι ότι πρέπει να σταματήσει η υπερβολή αυτή, ο βιασμός της Λογικής μας και να μπει ένα μέτρο, διότι οι νεκροί από τις σπασμωδικές και πανικοβλημένες αντιδράσεις των πολιτικών, είναι και θα είναι πολύ περισσότεροι (από τις οικονομικές συνέπειες, την παραμέληση ασθενών από άλλα, σοβαρότερα, νοσήματα κ.ο.κ).
   Όπως κάθε επιδημία στο παρελθόν, θα κάνει τον κύκλο της και θα φύγει, δεν χρειάζεται οι λοιμωξιολόγοι και οι πολιτικοί, να αποδεικνύουν, καθημερινά, πόσο άσχετοι και άχρηστοι είναι, με "μέτρα" δίχως αρχή, μέση και τέλος (και πάντα εκ των υστέρων), ρισκάροντας πολύ περισσότερες ζωές, από όσες απειλεί ο κοροδοϊός !
    Αυτό είναι το αισιόδοξο μήνυμα της ημέρας, ωστόσο υπάρχει και η άλλη όψη : αν οι άνθρωποι δεν μετανοήσουν και συνεχίσουν να είναι τόσο πονηροί και άδικοι, τα μελλοντικά δεινά, θα κάνουν τον κοροδοϊό να μοιάζει με παιδική χαρά...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.