Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

η δυστυχία του να είσαι εισαγγελέας

     Παλαιότερα, είχα γράψει για την "δυστυχία του να είσαι δικαστής", με αφορμή μία δίκη-παρωδία, στην οποία (ανυποψίαστος) συμμετείχα (βέβαια, στο Εφετείο, η απόφαση ανατράπηκε και δικαιωθήκαμε), σήμερα θα ασχοληθώ με τους εισαγγελείς.
  Διότι με αυτά που κάνουν και κυρίως όσα ΔΕΝ κάνουν, καταριέσαι την ώρα και την στιγμή που γεννήθηκες στην βενεζουέλα των βαλκανίων (αν και πολύ φοβάμαι ότι αυτά ισχύουν, εν πολλοίς και στον υπόλοιπο, "πολιτισμένο", κόσμο)...
  Μέσα σε όλα τα άλλα, τραγελαφικά, που ζούμε με τον κοροδοϊό, παρατηρείται το φαινόμενο να ασκούνται (κακουργηματικές) διώξεις, σε γηροκομεία και ιδιωτικές δομές υγείας, από τους εισαγγελείς, σε χρόνο ρεκόρ, αν τύχει και τρυπώσει εκεί μέσα, ο "αόρατος εχθρός".
  Χθες μάλιστα το ΤΕΡΜΆΤΙΣΑΝ, διατάσσοντας έρευνα για προσκυνηματική εκδρομή (χαχα) από τη Νάξο στα Κύθηρα !
 Συνήθως κινούνται κατόπιν εντολής-υπόδειξης, είτε ...διορισμένων υπουργών, όπως ο χαρδαλιάς, είτε κρατικών υπαλλήλων, είτε γιατρών (που βγαίνουν στην τηλεόραση όμως), είτε επειδή νιαουρίζουν οι δημοσιοκάφροι στα κανάλια.
   Σίγουρα αυτή η μοναδική ευκολία, με την οποία κατηγορούν ανθρώπους, ως κακούργους, επειδή πέρασε σε γηροκομείο ή αλλού, ένα αόρατο μικρόβιο γρίπης (που μπορεί να μπει με χίλιους τρόπους και είναι σχεδόν ΑΔΎΝΑΤΟΝ να αποφευχθεί), έπαιξε ρόλο και στην αυτοκτονία ενός επιστήμονα και ιδιοκτήτη οίκου ευγηρίας στο Διόνυσο, από ευθιξία και υπερευαισθησία, αλλά και υπό το βάρος του φόβου δίωξης !
   Όλα αυτά, θα είχαν κάποια αξία ή σημασία, αν οι εισαγγελείς μας, έδειχναν τον ίδιο ζήλο και τα ίδια γρήγορα αντανακλαστικά, σε όλες τις περιπτώσεις, είτε όμοιες, είτε σε άλλα σκάνδαλα, που ακούμε (εκτός αν δεν βλέπουν ειδήσεις).
  Αντίθετα, τους βλέπουμε να "μένουν παυλόπουλοι" π.χ όταν ανακοινώνεται πλήθος κρουσμάτων σε δημόσια νοσοκομεία (ακόμα και αντικαρκινικά !), σε αστυνομικούς, οι οποίοι μετά θα πάνε να επιβάλλουν πρόστιμα για μη τήρηση των μέτρων (λολ), σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες κλπ.
    Με άλλα και απλά λόγια, ασκούν διώξεις στους "κακούς" ιδιώτες, που δεν κατάφεραν να αποφύγουν τον "ύπουλο και αόρατο εχθρό", αλλά κάνουν πως δεν είδαν ή δεν άκουσαν, όταν πρόκειται για δημόσιους υπαλλήλους (όπως αυτοί, δηλ. οι εισαγγελείς), που κόλλησαν οι ίδιοι και έσπειραν και τον ιό, σε άγνωστο αριθμό άλλων, ακόμα και ευάλωτων προσώπων !
  Ακόμα και στην περίπτωση των γηροκομείων, αποκαλύφθηκε ότι πολλά λειτουργούν δίχως άδειες και έβγαιναν αυτοί, που έπρεπε να είχαν χορηγήσει τις άδειες και ζητούσαν να επέμβει εισαγγελέας, αντί να είναι κατηγορούμενοι και οι ίδιοι (χαχα, αυτά ΜΌΝΟΝ στην Κολομβία των Βαλκανίων γίνονται) !
  Με απλά λόγια, οι ανεξάρτητοι (εδώ γελάμε) εισαγγελείς μας, ασκούν επιλεκτικές διώξεις, ανάλογα με τις εντολές και τις πιέσεις που δέχονται, συμπεριφέρονται ως απλοί δημόσιοι υπάλληλοι, ως δεκανίκια της εξουσίας (για να μην πω κάτι πιο βαρύ).
   Συνεπώς, δεν μπορεί παρά να είναι δυστυχισμένοι, ειδικά όσοι μπήκαν στο σώμα, ως πιο ρομαντικοί, με διάθεση να αποδώσουν Δικαιοσύνη, οι υπόλοιποι απλά παρηγοριούνται ...με το μισθό τους (το "τυράκι" που τους δίνει η εξουσία).
  Είναι πολλά και αμείλικτα τα αναπάντητα ερωτήματα, που περιμένουν απάντηση, αναφορικά με τη διαχείριση του κοροδοϊού, με τις ποινικές και μάλιστα κακουργηματικές ευθύνες, να φθάνουν στο ανώτατο επίπεδο, δηλαδή μέχρι τον πρωθυπουργό !
  Αναφέρω ενδεικτικά : πόσοι άνθρωποι πέθαναν, κατά το πρώτο lockdown, είτε από επιπλοκές κορονοϊού, είτε από άλλες ασθένειες, επειδή τους είπαν "αν νιώσετε άσχημα, μην πάτε νοσοκομείο, μείνετε σπίτι" ; ισχύει ή όχι, ότι πιέστηκαν συγγενείς νεκρών να υπογράψουν ότι ο νεκρός συγγενής τους πέθανε από κοροδοϊό και όχι από τα άλλα, σοβαρά, προβλήματα της υγείας του ; ποιος ελέγχει την ακρίβεια των στοιχείων που ανακοινώνονται, για κρούσματα, διασωληνωμένους και νεκρούς ; ισχύει ή όχι ότι είπαν σε ανθρώπους που δεν πρόλαβαν να κάνουν το τεστ, ότι είναι ...θετικοί ;
   Τα εγκλήματα πολιτικών και λοιμωξιολόγων, φυσικά, δεν περιορίζονται στο πεδίο της υγειονομικής διαχείρισης (απτα λιντλ) του κοροδοϊού, αλλά επεκτείνονται και στο οικονομικό πεδίο, με την φτωχοποίηση εργαζομένων και επαγγελματιών (ορισμένων, γιατί οι κρατικοδίαιτοι πληρώνονται κανονικά ακόμα) !
   Εφόσον οι εισαγγελείς μας, κάνουν τα στραβά μάτια και μάλιστα επιδεικτικά, σε όσα γράφονται και λέγονται, θα πρέπει οι πολίτες να κάνουν μηνύσεις, όπως είχε πει και κάποιος "να τους ταράξουμε στη νομιμότητα", αν και "λογικά" (δηλαδή παράλογα) θα μπουν στο αρχείο, επειδή οι εισαγγελείς μας δεν έχουν μάθει να "ενοχλούν" τα αφεντικά τους και δεν θα θελήσουν να ρισκάρουν, είτε το μισθουλάκο τους, είτε μια δυσμενή μετάθεση (χαχα).
    Και κάπως έτσι, η ζωή συνεχίζεται...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.