Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

σταματήστε (ΤΩΡΑ) τα τεστ

     Όσο νόημα είχαν τα τεστ για κάβιντ, το Μάρτιο, όταν ...δεν υπήρχαν, επειδή αυτός που το παίζει γιατρός και υπουργός υγείας, δήλωνε πανέτοιμος, αλλά άπλωνε τραχανά, άλλο τόσο καταστροφικά είναι σήμερα !
  Εννιά μήνες, μετά το (επίσημο) ξέσπασμα της πανδημίας, στη χώρα μας, αποφάσισαν, λέει, να κάνουν τώρα εκπαίδευση στους γιατρούς, για τα μέτρα προφύλαξης, όταν ήδη ο κοροδοϊός κάνει πάρτυ στα δημόσια νοσοκομεία...
  Για να επανέλθω στο θέμα όμως, η μαζική διενέργεια τεστ, από το καλοκαίρι και μετά, είναι ό,τι χειρότερο, αυτή τη στιγμή, για λόγους απλούς, τους οποίους δεν κατανοούν μόνον ...οι πολιτικοί και οι λοιμωξιολόγοι απτα λιντλ!
   Είναι απλά μαθηματικά Δημοτικού : πολλά τεστ = πολλά κρούσματα, λίγα τεστ (όπως το Μάρτη) = λίγα κρούσματα, ούτε η μεταδοτικότητα έχει αλλάξει, ούτε τίποτα, απλά τότε δεν ήξεραν (ή δεν ήθελαν να ξέρουν) και τώρα ξέρουν, ότι απλά έχουν κολλήσει, όσοι ήταν να κολλήσουν, όπως συμβαίνει σε κάθε πανδημία.
  Ακόμα και τα (καθυστερημένα) lockdowns, δεν έχουν νόημα, προφανώς, βουλιάζουν την Οικονομία, δίχως πραγματικό λόγο, διότι μέχρι να γίνουν, η διασπορά έχει συμβεί ήδη !
   Σε λίγες μέρες, θα πανηγυρίζουν ότι τα μέτρα απέδωσαν και τα κρούσματα μειώθηκαν, ενώ το μόνον που θα έχει μειωθεί, θα είναι τα διενεργούμενα τεστ, εφόσον ο κόσμος έχει περιοριστεί μέσα (λολ)...
   Επίσης, μας λένε ότι  η Β. Ελλάδα έχει αυξημένο φορτίο, ενώ είδαμε όλοι τις εικόνες με τεράστιες ουρές για τεστ μπροστά στο Λευκό Πύργο, άρα η διαφορά και εδώ είναι ότι έγιναν περισσότερα τεστ, σε σχέση με την Ν. Ελλάδα !
    Μάλιστα, βλέπουμε την τακτική των "αρμοδίων", όταν εμφανίζεται κάπου ένα κρούσμα, σπεύδουν να κάνουν σε εκείνη την περιοχή μαζικά τεστ, εκ των υστέρων, δηλαδή δημιουργούν, από μόνοι τους, έναν φαύλο κύκλο, μία τακτική που αγγίζει τα όρια της πνευματικής καθυστέρησης και όμως ο κόσμος δηλώνει πως τους εμπιστεύεται...
    Έμπαιναν δηλαδή περιοχές "στο κόκκινο", επειδή έτυχε να γίνουν εκεί μαζικά τεστ, ενώ μπορεί να υπάρχουν άλλες περιοχές πιο επιβαρυμένες και απλά να μην το ξέρουν/με, επειδή ...δεν έγιναν ποτέ τεστ (και ίσως να μη μαθευτεί και ποτέ).
    Η μαζική διενέργεια τεστ και ειδικά των λεγόμενων rapid, είναι μάταιη και καταστροφική και για το λόγο ότι δεν είναι αξιόπιστα και δείχνουν μία έτσι και μία αλλιώς : όπως δήλωσε πρόσφατα και ο μεγιστάνας της Tesla, Έλον Μασκ, έκανε 4 τεστ, τα 2 βγήκαν θετικά και τα 2 αρνητικά...
    Το να βγει κάποιος θετικός στο τεστ, να είναι δηλαδή φορέας ή κρούσμα της νόσου, δε σημαίνει τίποτα, διότι αν δεν έχει συμπτώματα, είτε το ξέρει, είτε όχι, δεν αλλάζει κάτι !
   Συνεπώς, τα τεστ, θα έπρεπε να γίνονται ΜΌΝΟΝ σε όσους παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα (όπως πυρετός) και όχι σε όσους μη έχοντας κάτι καλύτερο να κάνουν, στήνονται σε ουρές με τα πόδια ή με το Ι.Χ, για να κάνουν ένα (αναξιόπιστο) τεστ...
     Ο αριθμός των κρουσμάτων, είναι αδιάφορος, εφόσον είναι ασυμπτωματικοί και απλά δημιουργεί (κακές) εντυπώσεις, ο αριθμός των νεκρών επίσης είναι πλασματικός, εφόσον η συντριπτική πλειοψηφία έχει σοβαρότατα υποκείμενα νοσήματα και ο αριθμός των διασωληνωμένων, απλά δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί με εγκυρότητα (όπως και τα άλλα στοιχεία, βέβαια, που ανακοινώνονται) !
      Το μόνον τεστ, που θα είχε κάποιο νόημα, πλέον, είναι εκείνο των αντισωμάτων, ώστε όποιος έχει αντισώματα, να εξαιρείται, κανονικά, από τα μέτρα, όπως το να φοράει μάσκα.
     Αυτό βέβαια δημιουργεί κάποια "θέματα" κοινωνικής φύσης, καθώς όσοι δεν έχουν αντισώματα θα βλέπουν "με μισό μάτι" όσους έχουν, με φθόνο ίσως και αίσθημα κατωτερότητας...
     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.