Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

επιβιώνοντας στην Κολομβία των Βαλκανίων

     Πρόσφατα, ξέσπασαν ταραχές στην Κολομβία, επειδή η κυβέρνηση εκεί, αποφάσισε να αυξήσει τους φόρους στις κηδείες, κάτι που μόνον αυτοί και οι δικοί μας, πράσινοι, ροζ και μπλε ζαίοι, θα μπορούσαν να σκαρφιστούν, δηλαδή ...να βγάλουν λεφτά από την covid, ήτοι από τον πόνο, τη δυστυχία και τον θάνατο των άλλων !
  Ας αφήσουμε όμως τους νεκρούς, που απαλλάχτηκαν από τα βάσανα του κόσμου αυτού και να πάμε στους ζωντανούς (ή ζωντανούς νεκρούς, αφού δε μιλάμε για Ζωή, αλλά απλά για Επιβίωση) : το να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας/αυτοαπασχολούμενος, στην Κολομβία των Βαλκανίων, είναι πραγματικός άθλος, αν κατορθώσεις να επιβιώσεις εδώ, τότε μπορείς παντού...
 Αναφέρομαι στα περιβόητα "μέτρα στήριξης" όσων έχασαν το εισόδημα τους, από τα αλλόκοτα "περιοριστικά μέτρα", που έλαβε η χούντα των (δίχως δημοκρατική νομιμοποίηση) λοιμωξιολόγων και ειδικότερα στα κρατικά δάνεια, που ονομάστηκαν "επιστρεπτέες προκαταβολές".
 Βγαίνει καθημερινά ο σταϊκούρας και άλλοι, ανεπάγγελτοι, υπουργοί και μοιράζουν δις ευρώ, στα κανάλια, λες και είναι στραγάλια, αλλά όσο τα είδατε εσείς, άλλο τόσο και εμείς...
  Οι παπαγάλοι, που αυτοαποκαλούνται "δημοσιογράφοι", μεταφέρουν απλά και αμάσητα, ό,τι τους λένε, θεωρώντας ότι ...έτσι είναι (χαχα), το ρεπορτάζ και η δημοσιογραφική έρευνα, έχουν αντικατασταθεί, εδώ και πολλά χρόνια, από το "κόπι πάστε" !
   Οι απατεώνες της κυβέρνησης λένε πως έχουν δώσει 30 δις στην Αγορά, σε έναν χρόνο, αλλά είναι ζήτημα, αν έχουν δώσει το 20%, δηλαδή 6 δις, το υπόλοιπο 80% είναι ΨΈΜΑ και ΑΠΆΤΗ, είναι μόνον λόγια (τα οποία, ούτε τρώγονται, ούτε πληρώνουν λογαριασμούς).
 Στην Κολομβία των Βαλκανίων, εκεί που τελειώνει η Λογική, ξεκινάει αυτό που ονομάζουμε "Δημόσιο", από την ΠτΔ και την κυβέρνηση μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο και επειδή κυβερνούν απατεώνες, μόνον αν είσαι απατεώνας, επιβιώνεις ή πας μπροστά !
  Κάποιοι έπεσαν απτα σύννεφα (χαχα) με τις αποκαλύψεις για απάτες στις επιστρεπτέες και στις αναστολές, λες και ζουν σε άλλη χώρα, όπου ο καθένας δήλωνε ό,τι να ναι, για να πάρει τζάμπα χρήμα (σε λίγο, αν όχι ήδη, θα τους λέμε και μπράβο, που κατορθώνουν, όχι ότι είναι δύσκολο βέβαια, να ...εξαπατούν τους απατεώνες της κυβέρνησης).
   Εμείς, οι υπόλοιποι, που πάμε με το Σταυρό στο χέρι και με τη νομιμότητα, μένουμε εκτός μέτρων στήριξης, απλά επειδή είχαμε την ατυχία να γεννηθούμε και να ζούμε, στην Κολομβία των Βαλκανίων...
     Δεν ξέρω αν υπάρχει στην Ιστορία (ακόμα και σε τριτοκοσμικές μπανανίες), άλλο τέτοιο φαινόμενο, να σου λένε να δηλώσεις ενδιαφέρον για κρατικά δάνεια, αλλά οι όροι και οι προϋποθέσεις, να ανακοινώνονται ...εκ των υστέρων (!), δηλαδή ακόμα και οι παπατζήδες θα ζηλεύουν τους μπλε ζαίους (χαχα) !!
    Στους πρώτους 3 γύρους επιστρεπτέων, εμείς οι ελεύθεροι επαγγελματίες μείναμε εκτός, επειδή κατουρήσαμε στο πηγάδι, στον 4, για πρώτη και τελευταία φορά, ο προϋπολογισμός βγήκε εκτός, πήραν δηλαδή περισσότεροι από όσους υπολόγιζαν και μετά πάλι πέταγαν τους μισούς εκτός, με διάφορες γελοίες δικαιολογίες (απόδειξη του ΠΌΣΟ ήθελαν και θέλουν να καλύψουν τις "τρύπες", που οι ίδιοι δημιούργησαν).
    Η λέξη κλειδί είναι το "υπολόγιζαν", αντί να δώσουν σε όλους, όσοι είχαν πρόβλημα και χρειάζονταν δάνεια, ήθελαν να δώσουν ό,τι εκείνοι έκριναν ότι θα δώσουν, λες και δεν είχαν προκαλέσει ΟΙ ΊΔΙΟΙ την ζημιά και έπρεπε να την καλύψει κάποιος άλλος...
   Στις επιστρεπτέες, που είναι ουσιαστικά δάνεια, απέκτησαν καβούρια στις τσέπες, ενώ είναι ιδιαίτερα γενναιόδωροι, σε μισθούς κλπ κρατικοδίαιτων υπαλλήλων-τρωκτικών, δηλαδή σε ποσά, που πάνε χαμένα, επειδή απλά είναι και αυτοί το ίδιο.
  Στην 6 και στην 7, έβαλαν, από ...μόνοι τους, οι αρρωστημένοι εγκέφαλοι, ως προϋπόθεση τη μη αύξηση τζίρου (ακόμα και για 1 ευρώ) ανάμεσα στα έτη 2019 και 2020 και ας είχες πτώση τζίρου ακόμα και 99%, ανάμεσα σε 2020 και 2021 !
    Για να μιλήσω για μένα, ο λόγος που ο τζίρος μου το 2020 ήταν (λίγο) αυξημένος σε σχέση με το 2019 και έμεινα εκτός της 6 και της 7, ήταν πως οι ίδιοι οι μπλε ζαίοι, μας ανάγκαζαν στους προηγούμενους κύκλους, να δηλώνουμε ένα "ελάχιστο ποσόν αναφοράς"...
    Δηλαδή, ήταν ντροπή (χαχα), αν ο τζίρος σου ήταν μηδενικός (που ήταν και το αληθές), έπρεπε να δηλώσεις έστω 300 ευρώ, ακόμα και αν δεν τα εισέπραξες ποτέ, προκειμένου να μην μείνεις εκτός της "κρατικής βοήθειας".
   Αυτά, δηλαδή, τα πλασματικά έσοδα, που μας ανάγκασαν να δηλώσουμε, έγιναν η αιτία, για να μην μπορούμε να στηριχθούμε αργότερα και εδώ φαίνεται πόσο αληθής και κοντά στην πραγματικότητα (που όμως λίγοι αντιλαμβάνονται) είναι ο τίτλος της παρούσας ανάρτησης !
      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.