Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

απόδραση από τη φωλιά του κούκου !

    Προχθές διάβαζα για την ιστορία ενός ζευγαριού, που ήταν και οι δύο τρωκτικά, ο μεν σύζυγος "δημοτομπάτσος", η δε γυναίκα, συμβασιούχος, σε νοσοκομείο, νομίζω και κάποια στιγμή, έμειναν άνεργοι (ή σε "διαθεσιμότητα").
  Σίγουρα δεν είναι οι μόνοι, ωστόσο αυτό, που τους διαφοροποιεί, είναι ο τρόπος αντίδρασης, απέναντι στη "δυστυχία", που τους βρήκε : οι περισσότεροι διαθέσιμοι, ήρθαν (μάλλον πρόσκαιρα) πιο κοντά στην Εκκλησία και το Θεό, έφτιαχναν φανουρόπιτες κλπ, για να ξαναπροσληφθούν, προσεύχονταν, ψήφισαν συριζα και τώρα περιμένουν από τον Κατουρόγαλο, να τους ξαναδιορίσει, για να πάρει και εκείνος την προμήθειά του.
  Το ζευγάρι αυτό, όμως, δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια, δημιούργησαν μία μελισσοκομική επιχείρηση, που πηγαίνει πολύ καλά, βγάζουν περισσότερα χρήματα, από πριν, κάνουν εξαγωγές, βοηθώντας έτσι και την εθνική οικονομία και κυρίως νιώθει ευτυχισμένο, με αυτό, που κάνει και για το γεγονός, ότι είναι χρήσιμοι, στην κοινωνία και παράγουν ένα πολύτιμο αγαθό (μέλι).
  Σαν "δημοτομπάτσος" και γενικά Δ.Υ, σίγουρα προσφέρεις κάποιες υπηρεσίες, ωστόσο δεν έχεις τον έλεγχο της ζωής σου, είσαι μονίμως στο έλεος των "βυσμάτων", είσαι υποχρεωμένος να ανέχεσαι την αδικία και την αναξιοκρατία (π.χ να κόβεις κλήση και να μην πληρώνεται, επειδή ο παραβάτης έχει "μέσον") και γενικά αισθάνεσαι παγιδευμένος στη "φωλιά του κούκου", παρόλα αυτά, ελάχιστοι βρίσκουν τη δύναμη, να δραπετεύσουν και να ζήσουν, όπως εκείνοι θέλουν !
   Εδώ ανοίγω μία παρένθεση, σχετικά με το ζήτημα της διαθεσιμότητας, νομίζω ότι μιλάμε για ένα μεγάλο και καραμπινάτο σκάνδαλο, για το οποίο βέβαια, ευθύνεται η προηγούμενη κυβέρνηση, αφού, ενώ το καθεστώς αυτό, έχει ορισμένη, από το Νόμο, διάρκεια, έπαιρνε συνεχείς παρατάσεις, με συνέπεια το Δημόσιο, να έχει υποστεί ζημία εκατομμυρίων ευρώ...(και μετά ψάχνουν, σε Επιτροπές, πώς δημιουργήθηκε το χρέος και αν είναι νόμιμο, χαχα)
   Σε οποιαδήποτε πολιτισμένη και ευνομούμενη Πολιτεία, ο προηγούμενος Υπουργός, που υπέγραφε τις παρατάσεις, θα ήταν τώρα, αντιμέτωπος, με ποινή ισόβιας κάθειρξης, ωστόσο οι Εισαγγελείς και οι Δικαστές μας, προφανώς ασχολούνται με άλλα πράγματα : που θα πάνε και τι θα φάνε το Πάσχα, ίσως !
   Παρατείνοντας λοιπόν, από τους 8, στους 28, τους μήνες της διαθεσιμότητας, παράνομα, η προηγούμενη κυβέρνηση, το μόνο, που κατάφερε, ήταν να ..πέσει και να κάνει ήρωα, αλλά και πλουσιότερο τον Κατουρόγαλο : μιλάμε για έναν Δ.Υ, που τέθηκε επικεφαλής ενός Υπουργείου, που προΐσταται συναδέλφων του και λαμβάνει συνεχώς μέτρα, υπέρ τους (όπως τελευταία, η αύξηση των ημερών άδειας, για όσους δουλεύουν "σκληρά").
    Η απόλυτη παράνοια-κοροϊδία, βέβαια, θα είναι, αν αποδειχτεί αληθές, ότι έχουν εξαιρεθεί, από την επαναπρόσληψη, οι καθαρίστριες του ΥΠ.ΟΙΚ, που έγιναν σύμβολο του αντιπολιτευτικού αγώνα, ήταν πάντα στις πρώτες σειρές, στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Τσίπρα και είναι οι μόνες ίσως, που παράγουν κάποιο χρήσιμο έργο !
     Όταν επισκέφτηκαν τον Υπουργό, στο γραφείο του, δεν τους έδωσε ελπίδες, όμως αν πάνε στο ..άλλο γραφείο του, το δικηγορικό, ίσως βρεθεί κάποια λύση, αρκεί να υπογράψουν και εκείνες, τα εργολαβικά της Αριστεράς..

1 σχόλιο:

  1. Όπως έχω ξαναπεί, όσο το όνειρο του μέσου Έλληνα, παραμένει το "βόλεμα" στο Δημόσιο, η οικονομική και όχι μόνον "κρίση" θα είναι (πανταχού) παρούσα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.