Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

"είναι η Αριστερά, ηλίθιε"

    Παραφράζοντας μια αγαπημένη, στους απανταχού αριστερούς, έκφραση, προερχόμενη εξ Αμερικής, δηλαδή το "είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε", ας δούμε ξανά τι σημαίνει "αριστερά", μετά και τα τελευταία "επεισόδια".
  Σύμφωνα, με τους (αυτοπροσδιοριζόμενους ως) αριστερούς, λοιπόν, η αιτία του Κακού, είναι ο καπιταλισμός και το Κεφάλαιο, οι κακοί επιχειρηματίες κλπ, αλλά με τα "κατορθώματα" των αριστερών, που ακούμε και διαβάζουμε, καθημερινά σχεδόν, ακόμα και ο πλέον ευκολόπιστος, ίσως πρέπει να αναθεωρήσει...
  Χθες λοιπόν, μάθαμε ότι ένας από τους χιλιάδες φορείς του Δημοσίου, που λειτουργούν υπό ιδιωτικό δήθεν μανδύα και που ορισμένοι δεν απογράφηκαν ποτέ, όταν τους ζητήθηκε (και χωρίς συνέπειες !), έδωσε 3.000 ευρώ (πλέον 24% ΦΠΑ) σε έναν δικηγόρο, για να συντάξει μια γνωμοδότηση !
   Έμμισθα και μη τρολς της Κουμουνδούρου, έσπευσαν να μας καθησυχάσουν πως όλα ...έγιναν νόμιμα, ότι κατατέθηκαν προσφορές και επιλέχθηκε η καλύτερη.
   Ωστόσο, Ο ΊΔΙΟΣ ο δικηγόρος, απαντώντας, έδωσε άλλη εκδοχή : είπε, ότι, ανάμεσα σε τόσες χιλιάδες δικηγόρους της Αθήνας, ο φορέας, επέλεξε ...αυτόν και πήγε στο γραφείο του, για να του αναθέσει -απευθείας- την υπόθεση !
     Η λύση του ...μυστηρίου, κρύβεται, όπως καταλαβαίνουν όλοι, στην ταυτότητα του δικηγόρου : πρόκειται για τον υιό του αείμνηστου Νίκου Τεμπονέρα, ενός θύματος τυφλής πολιτικής βίας και ο οποίος ...τυχαίνει να είναι μέλος της Κ.Ε του συριζα.
    Προσωπικά, δεν τον γνωρίζω, ούτε έχω κάτι εναντίον του, ούτε καν ξέρω πόσο καλός δικηγόρος είναι ή όχι (νομίζω πως δηλώνει "εργατολόγος"), εδώ εξετάζουμε τι σημαίνει "Αριστερά" και πως λειτουργεί !
   Αυτό που έγινε, απλά, δεν είναι ΟΎΤΕ νόμιμο, ΟΎΤΕ ηθικό, για πολλούς λόγους : πρώτον, ο φορέας έχει -αμειβόμενη προφανώς- νομική Υπηρεσία, οπότε η ανάθεση σε εξωτερικό δικηγόρο, εξευτελίζει και αυτούς (αφού περνάει το μήνυμα ότι εσείς δεν μπορούσατε), δεύτερον, υπάρχει το ΝΣΚ, σε περίπτωση, που αυτοί δεν ήθελαν ή δεν μπορούσαν και τρίτον, τα 3 χιλιάρικα, για αυτή τη δουλειά, όπως και να το δεις, είναι υπερβολικά, αν γινόταν όντως διαγωνισμός με προσφορές, θα μπορούσε να γίνει και με 1000 και με 500 ευρώ, που λέει ο λόγος.
  Κατόπιν των ανωτέρω, η προσπάθεια κάποιων αριστερών χάπατων, να μας πείσουν ότι "δεν έγινε τίποτα κακό", πέφτει στο κενό, εύκολα και λογικά και παράλληλα αναδύεται έντονη η οσμή της "απιστίας" του 390 ΠΚ...
    Τώρα, επειδή η καταγγελία, έγινε από βουλευτή της ΝΔ, η μόνιμη απάντηση είναι : "τι θέλετε ; αφού και εσείς τα ίδια κάνατε" και η πλάκα είναι πως έχουν δίκιο, τα ίδια και χειρότερα έκαναν και αυτοί, όταν κυβερνούσαν και είναι βέβαιο ότι θα τα ξανά κάνουν, αν γίνουν πάλι κυβέρνηση !
     Την ίδια στιγμή, που οι κυβερνήσεις δίνουν 3 χιλιάρικα, για γνωμοδοτήσεις, σε "δικά τους παιδιά", όσοι δεν έχουν σχέση με την πολιτική εξουσία, αντιμετωπίζονται ως εξής : έχω ξαναπεί ότι στο πλαίσιο του προγράμματος της "νομικής βοήθειας", ο δικηγόρος, για παράσταση στο 5μελες Εφετείο Κακουργημάτων, παίρνει  1128 ευρώ (μεικτά, καθαρά 750), όταν το ελάχιστο, βάσει του Κώδικα Δικηγόρων, είναι 1410 (!) και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι, τόσα χρόνια, παραμένουν μουγγοί...
     Επίσης, πρόσφατα έμαθα, ότι οι δικηγόροι, που δικάζουν τις ενστάσεις για το Κτηματολόγιο, αμοίβονται με 50 ευρώ (πάλι μεικτά, νομίζω) για κάθε δικάσιμο, που μπορεί να έχει 20 ή και περισσότερες υποθέσεις, αντί να παίρνουν 50 ευρώ, για κάθε υπόθεση !
      Οπότε, σε κάποιον τυχόν αφελή τρίτο, που θα ρωτούσε, γιατί υπάρχουν αυτές οι διαφορές και οι αδικίες, στις αμοιβές, γιατί κάποιοι παίρνουν τεράστια ποσά (από εθνικά ταμεία), για όχι και τόσο σοβαρές υποθέσεις και κάποιοι άλλοι, παίρνουν ψίχουλα (από κοινοτικά ταμεία), για πιο σοβαρές, δεν μπορείς παρά να απαντήσεις, με την φράση του τίτλου...


1 σχόλιο:

  1. Για να μην έχουν ορισμένοι ...αυταπάτες, ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μη αριστερά κόμματα, χθες έγινε γνωστό και το εξής : ο προερχόμενος από τη ΝΔ, δήμαρχος Ωραιοκάστρου, κατηγορείται για απιστία, ότι έκανε το εξής "ωραίο και ...αριστερό" : ενώ έπρεπε βάσει αστικής απόφασης Δικαστηρίου, να αποζημιώσει κάποιους ιδιώτες, αντί να βγάλει τα λεφτά από την τσέπη του, τα έβγαλε από τα ταμεία του Δήμου ! Εδώ ταιριάζει η έκφραση "Μνημόνια (ή επιτήρηση, πλέον) μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.