Κακές δικαστικές αποφάσεις και εσφαλμένες δικανικές κρίσεις, φαντάζομαι, ότι πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν, το θέμα εδώ, είναι το κατά πόσον υπάρχουν οι ανάλογοι μηχανισμοί ελέγχου και εποπτείας, των κακών δικαστών (είτε είναι ανεπαρκείς, συνήθως, είτε επίορκοι, σπανιότερα).
Τελευταία, είχαμε κάποια κρούσματα αποφάσεων, που προκαλούν την κοινωνία και όχι απλά το λεγόμενο "κοινό περί Δικαίου αίσθημα" και ειδικότερα :
Καταρχήν, η απόφαση μη τιμωρίας του παοκ, για το συμβάν, στο ματς με τον Ολυμπιακό, που εν συνεχεία και μοιραία, οδήγησε στα επόμενα γεγονότα, με την αεκ...
Ο εν λόγω δικαστής (που ελέγχεται πάντως πειθαρχικά, όπως μάθαμε), προσπάθησε να αιτιολογήσει μάλιστα την ...κρίση του, λέγοντας ότι η ομάδα τιμωρείται σε περίπτωση οριστικής διακοπής του αγώνα, ενώ αυτός δεν άρχισε ποτέ (για να επιβεβαιωθεί, ότι ...αν βγάλεις απόφαση, μετά η αιτιολόγηση είναι εύκολη, χαχα) !
Βέβαια, επειδή "ουδέν κακόν, αμιγές καλού", η ιστορία αυτή, βοήθησε να καταλάβουν και οι πιο δύσπιστοι, τα χάλια του ελληνικού ποδοσφαίρου και ότι "ο βασιλιάς είναι γυμνός".
Η επόμενη περίπτωση, έχει να κάνει με την Ρωσίδα, που ζήτησε άσυλο, στην χώρα μας, επειδή γνωρίζει πράγματα, σχετικά με το σκάνδαλο των panama papers και κινδυνεύει η ζωή της, όταν ζήτησε αστυνομική προστασία, με δικαστική εντολή, οδηγήθηκε στην φυλακή (για ...την προστασία της ;).
Κινδυνεύει μάλιστα να απελαθεί στην χώρα (Μάλτα), όπου απειλείται η ζωή της και όπου για την ίδια υπόθεση, δολοφονήθηκε μια μαλτέζα δημοσιογράφος !
Δεν είναι δυνατόν, να χαρακτηρίζονται ...ως "ικέτες" (εδώ γελάμε) οι 8 Τούρκοι πραξικοπηματίες και να μην εκδίδονται, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος ζωής τους και να εκδίδεται μια Ρωσίδα, για την οποία όντως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο δολοφονίας (επειδή "ξέρει πολλά, που δεν θα έπρεπε").
Συνεχίζουμε με την Δίκη του χρυσαβγίτη, συνταξιούχου αστυνομικού, που σκότωσε εν ψυχρώ, γείτονα του, ιδιοκτήτη γυμναστηρίου, με ...3 σφαίρες και ο Εισαγγελέας, μαθαίνουμε, ότι πρότεινε αλλαγή της κατηγορίας, από ανθρωποκτονία, σε ...θανατηφόρα σωματική βλάβη !!!
Πέραν από αυτές τις περιστασιακές περιπτώσεις "δικαστικής τρέλας", υπάρχει φυσικά και ένα γενικότερο ΘΈΜΑ, με τις αποφάσεις των ανώτατων διοικητικών δικαστηρίων της χώρας μας, που θεωρούν ότι μπορούν αυτά ή ...το Σύνταγμα, να καθορίζουν τις αποδοχές των Δ.Υ και των συνταξιούχων και να μην καθορίζονται αυτές, πολιτικά, από την κυβέρνηση, με βάση τις αντοχές και ...τις ανοχές των δημόσιων οικονομικών.
Όπως γίνεται φανερό, εκ των υστέρων, αρχικά έβγαζαν αποφάσεις υπέρ των εαυτών τους και μετά το "κράξιμο", αποφάσισαν να συμπεριλάβουν, για "ξεκάρφωμα" όλα τα ειδικά μισθολόγια, αδιαφορώντας αν μπορούν αυτά, να πληρωθούν, από που και ΠΏΣ !
Υποθέτω πως και ένας μαθητής Λυκείου, μη νομικός, καταλαβαίνει ότι το Σύνταγμα, ορίζει το αυτονόητο : ότι ο μισθός του Δ.Υ πρέπει να είναι ανάλογος, με τα προσόντα, τις ευθύνες κλπ, αλλά δε λέει, ούτε θα μπορούσε να λέει ...ΠΌΣΑ θα παίρνει, αρκεί ότι αυτός, με τα μεγαλύτερα προσόντα, σπουδές κλπ, παίρνει κάτι παραπάνω, από τους άλλους.
Βέβαια, οι δικαστικές αυτές αποφάσεις, οι συνακόλουθοι δικαστικοί αγώνες και τα έξοδα, στα οποία υποβάλλονται ορισμένοι, είναι αλυσιτελή και ανώφελα, εφόσον πριν προλάβουν να καθαρογραφούν οι αποφάσεις, έρχονται νέες και μεγαλύτερες περικοπές, βάσει Νόμων και μνημονιακών δεσμεύσεων, χάρη στις οποίες εξακολουθούν να πληρώνονται, όλοι αυτοί...
Το αρχικό ερώτημα, βέβαια, παραμένει : ΠΟΊΟΣ ελέγχει ή πρέπει να ελέγχει τα δικαστικά ολισθήματα, ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι ο πολίτης-φορολογούμενος δεν θα πέσει πάνω και δεν θα ταλαιπωρηθεί, από έναν ανίκανο, ψυχασθενή ή επίορκο δικαστή ;
Φαντάζομαι πως θα συμφωνούμε ότι η λύση, δεν μπορεί να είναι ο εκάστοτε Κοντονής, να ζητάει να δει τα πρακτικά των αποφάσεων κλπ, αν θέλουμε να μιλάμε για "δικαστική ανεξαρτησία", αυτά πρέπει να ξεκαθαρίζουν μεταξύ τους, με ελέγχους, από τους ίδιους τους δικαστές, δηλαδή.
Πάντως, επειδή έχει τύχει να δικάσει αγωγή μου, δικαστής, που έχω την εντύπωση ότι συμμετέχει σε Δ.Σ δικαστικής ένωσης, βγάζοντας απόφαση, με πολύ χειρότερη "αιτιολογία" (που λέει ο λόγος), από αυτήν του παοκ-ολυμπιακός, εύλογα διατηρώ αμφιβολίες για το κατά πόσον, "πάνε μπροστά" και σε αυτόν τον τομέα του ελληνικού Δημοσίου (για να ...μην ξεχνιόμαστε), οι πιο άξιοι και οι πιο ικανοί και ότι αυτοί, ασκούν και τον έλεγχο, στους υπόλοιπους !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.