Τα αντισόσιαλ μίντια, εξελίσσονται σε σύγχρονη μάστιγα, έχουν καταστρέψει ήδη πολύ κόσμο και συνεχίζουν : άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους, για ένα "τιτίβισμα", άλλοι έφαγαν μηνύσεις και αγωγές χιλιάδων ευρώ, άλλοι γνώρισαν εκεί τους βιαστές ή δολοφόνους τους, άλλοι (ακόμα και ανήλικοι) βρέθηκαν κατηγορούμενοι για πορνογραφία ανηλίκων (με αντίστοιχη διαπόμπευση των "θυμάτων" τους, που στέλνουν με τόση ευκολία γυμνές φωτογραφίες τους) και πάει λέγοντας!
Στο ψεύτικο, παράλληλο, σύμπαν των αντισόσιαλ, όπου κυριαρχούν το ψέμα, η απάτη, η ματαιοδοξία και ...η μοναξιά, βλέπεις συμπεριφορές ανθρώπων, που είναι, κυριολεκτικά, για λύπηση : π.χ άτομα (κυρίως γυναίκες) να ανεβάζουν, κάθε μέρα ή μέρα παρά μέρα, τα (ίδια) ...μούτρα τους, για μια χούφτα "λάικς" και άλλους (στο "τουίτερ"), να διαγωνίζονται, για το ποιος θα πει τη μεγαλύτερη "εξυπνάδα" (δηλ. το άλλο, που αρχίζει από "μ").
Για να μην θεωρηθώ υποκριτής, πρέπει να πω, ότι πέρσι τον Σεπτέμβρη, έφτιαξα (με τόσο μεγάλη καθυστέρηση και εντελώς ...από σπόντα) έναν λογιαριασμό στο instagram (nik.stavro), όπου ανεβάζω στιγμές της καθημερινότητας μου (μετά από 335 αναρτήσεις, σε καμία δε δείχνω το πρόσωπο μου...Άλλωστε, ξέρω ότι είμαι ωραίος, δεν θέλω επιβεβαίωση ! χαχα).
Κάποιοι, φυσικά, τα έχουν αυτά, για να βγάζουν έξτρα (ή το μοναδικό τους...) μεροκάματο, από τα "πρόβατα" που τους ακολουθούν, ενώ είναι σαφές, ότι έτσι, ουσιαστικά, γίνεσαι ...ρουφιάνος του εαυτού σου, με το να δημοσιοποιείς, που πας, τι κάνεις κ.ο.κ !
Και έτσι, μετά τον παραπάνω πρόλογο, ερχόμαστε στην ουσία, στο νομικό σκέλος της όλης υπόθεσης των αντισόσιαλ μίντια, όπου ο καθένας βγάζει στην φόρα, από "μόνος του" (αυτό σηκώνει μεγάλη κουβέντα, από ψυχολόγους, ψυχιάτρους, Ιερείς κλπ) τα προσωπικά του δεδομένα.
Με πρόσφατη απόφαση του, το Ειρηνοδικείο Αθηνών, απέρριψε αίτηση προστασίας με το "νόμο κατσέλη", διότι αποδείχθηκε ότι η αιτούσε ΔΕΝ ήταν ειλικρινής, όσον αφορά τα δηλωθέντα οικογενειακά της εισοδήματα !
Ο Νόμος, λέει, ότι το Δικαστήριο, σε αυτές τις υποθέσεις, μπορεί να κάνει, θεωρητικά, ό,τι έρευνα θέλει, για να διαπιστώσει την βασιμότητα ή μη της αίτησης, ωστόσο εδώ, εμφανίστηκε, ως ...καλοθελητής, ...η πιστώτρια Τράπεζα και "έδωσε" την αιτούσα, με στοιχεία, που πήρε από τον λογαριασμό της, στο facebook...
Η ίδια, στην αίτηση της, ισχυριζόταν ότι ήταν άνεργη πολλά χρόνια και ότι αργότερα σταμάτησε να εργάζεται και ο σύζυγος, ωστόσο, είχε ανεβάσει στα αντισόσιαλ, φωτογραφίες και στοιχεία, από τη ...νέα της ζωή και τη νέα της δουλειά, στο ...Λονδίνο !
Για τα αποδεικτικά στοιχεία, που αντλούνται από τα αντισόσιαλ μίντια, για το κατά πόσον δηλαδή μπορούν να αξιοποιούνται στα Δικαστήρια, πότε αποτελούν νόμιμα και παραδεκτά αποδεικτικά μέσα και πότε όχι, έχουν γραφτεί βιβλία ολόκληρα...
Εδώ, να επισημάνουμε μόνον, όπως δέχεται και η σχολιαζόμενη απόφαση, ότι δεν μπορούν να αξιοποιηθούν στοιχεία, που καταλαμβάνονται από συνταγματικά κατοχυρωμένα απόρρητα, όπως ιδιωτικές συνομιλίες (και εδώ βέβαια, υπάρχουν κάποιες, ελάχιστες, εξαιρέσεις), αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν στοιχεία, που Ο ΊΔΙΟΣ έχεις δημοσιοποιήσει σε ευρύ κύκλο προσώπων (άρα, μόνος σου, αίρεις τον προσωπικό χαρακτήρα τους) και εφόσον μάλιστα, έχεις "ανοιχτό" προφίλ, ώστε να το βλέπει ο οποιοσδήποτε και όχι μόνον οι -να 'χαμε να λέγαμε- "φίλοι" σου (ακόμα και όσοι δεν έχουν καν προφίλ εκεί) !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.