Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

"πότε θα κάνει ξαστεριά " ;;

   Αυτό το τραγούδι έλεγαν, διαβάζω, οι απολυμένοι της ΕΡΤ στην Πάτρα και πραγματικά, όσο και αν δεν θέλεις, όσο και αν δεν είναι σωστό, να γελάς με την κατάντια του κόσμου, δεν μπορείς να κρατηθείς !
   Η πραγματικότητα, την οποία δεν θέλουν ή δεν μπορούν να δουν, οι συριζαίοι, με τα τσιγκελωτά μουστάκια και οι άλλοι "αριστεροί" με τις δεξιές τσέπες (Κουβέλης, Βενιζέλος), είναι ότι ΜΟΛΙΣ τώρα άρχισαν να διαλύονται τα σύννεφα και να αχνοφαίνονται κάποιες αχτίδες φωτός.
   Η γενναία απόφαση Σαμαρά, έστω και αν επιβλήθηκε έξωθεν, διότι από μόνοι τους, δεν είναι ικανοί για τίποτα, δείχνει ότι κάτι επιτέλους αρχίζει και αλλάζει, ότι θα υπάρξει σύγκρουση με τη σαπίλα και το κατεστημένο, που χρεοκόπησε την Ελλάδα.
   Τα περί εκλογών και σεναριών για πτώση της κυβέρνησης εξ αιτίας της ΕΡΤ (χαχα), μόνον σαν ανέκδοτο, μπορεί να εκληφθούν : ο Κουβέλης και ο Βενιζέλος, μάλλον δεν έχουν καταλάβει γιατί τους ψήφισαν, πέρσι τον Ιούνιο, αλλά κυρίως δεν έχουν καταλάβει ΤΙ ΘΕΛΕΙ η κοινωνία, η πλειοψηφία πλέον της κοινωνίας, δεν είναι οι 3.000 της ΕΡΤ, ούτε οι λοιποί αργόμισθοι και κρατικοδίαιτοι.
   Το 1.000.000 των ανέργων, οι χιλιάδες νέοι με το βασικό μισθό των 500 ευρώ μεικτά, οι χιλιάδες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, που έβαλαν λουκέτο, σίγουρα χθες ένιωσαν για πρώτη φορά, μετά από 3 χρόνια, λίγη χαρά και πολλοί ανακουφίστηκαν, σκεπτόμενοι ότι χωρίς το χαράτσι της ΕΡΤ, θα μπορούν να πληρώνουν πιο εύκολα τη ΔΕΗ και δεν θα κινδυνεύουν να μείνουν, χωρίς ρεύμα !!
   Αν ο Κουβέλης και ο Βενιζέλος, επιθυμούν ακόμα να πολιτεύονται με όρους Τσίπρα ή Παπανδρέου, να νταντεύουν τα κρατικοδίαιτα τρωκτικά σε μια χώρα, που έχει βουλιάξει, φοβάμαι ότι στις επόμενες εκλογές, θα τους περάσει μέχρι και ο Τζήμερος...
   Η δοκιμαζόμενη κοινωνία, το έχουμε ξαναπεί, όλη αυτή η σιωπηλή πλειοψηφία των ανθρώπων, που βιώνουν τις συνέπειες της κρίσης, χωρίς να είχαν βάλει ποτέ το δάκτυλο στο μέλι και υπομένουν στωϊκά και αδιαμαρτύρητα, τα χαράτσια, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, από τις μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων 3 χρόνων, δεν μπορεί να πληρώνει μισθούς 3.500 ευρώ, σε υπαλλήλους (πολλοί εκ των οποίων είναι "άφαντοι", δεν τους βλέπει κανείς), δημόσιων φορέων.
     Οι υπάλληλοι της ΕΡΤ και των άλλων ΔΕΚΟ, έφαγαν τόσα χρόνια, με τα 2 χέρια, έκαναν περιουσίες, δυσανάλογα μεγάλες, με την αξία της εργασίας και της προσφοράς τους, στην κοινωνία και τώρα, θα αποζημιωθούν κιόλας, οπότε δεν υπάρχει λόγος και χώρος για δάκρυα, για εκείνους.
     Το επιχείρημα ότι βλάπτεται η πολυφωνία της ενημέρωσης, είναι αστείο, διότι ΟΙ ΙΔΙΟΙ, που το προβάλλουν, είναι εκείνοι, που κατηγορούσαν την ερτ, για μεροληψία και προβολή μόνον των κυβερνητικών θέσων (αυτή είναι και η πραγματικότητα, ειδικά παλιότερα, τα δελτία ειδήσεων της ερτ, έμοιαζαν με "ενημέρωση κυβερνητικού εκπροσώπου").
     Δεν ξέρω πως θα είναι το διάδοχο σχήμα, αλλά αυτό που θα έπρεπε να είναι σίγουρο, είναι πως ΠΟΤΕ ξανά δεν πρέπει να μπει τέλος υπέρ της ΕΡΤ, σε λογαριασμούς άσχετους, όπως το ρεύμα, αν θέλουν να την κάνουν συνδρομητική, να πληρώνει όποιος θέλει να βλέπει (όπως ΟΤΕ και ΝΟΒΑ).
     Η ιστορία της ερτ, αποδεικνύει ξανά, πως ΟΛΑ τα παραμύθια και τα ψέμματα, κάποτε τελειώνουν και ενίοτε, στο τέλος βγαίνει και δράκος !
     Ας ελπίσουμε μόνον, η ιστορία αυτή να μην είναι ένα πυροτέχνημα, στα μάτια της τρόϊκα και η καλή αρχή, που έγινε με την ερτ, να συνεχιστεί και σε άλλους φορείς του δημοσίου, ΔΕΚΟ κλπ., ώστε να προχωρήσουν, έστω και με καθυστέρηση, οι αναγκαίες αλλαγές για τον τόπο, να μικρύνει το μισθολογικό κόστος στο δημόσιο και οι εν γένει δαπάνες, ώστε να ανακουφιστούν και εκείνοι, που έχουν επωμιστεί το κόστος της δημοσιονομικής προσαρμογής, επί 3 συναπτά έτη, εκείνοι, που δεν έφταιγαν σε τίποτα για τη χρεοκοπία μας !! 

1 σχόλιο:

  1. το τελευταίο διάστημα, όσοι πληρώνονταν από την ΕΡΤ (δε λέω εργαζόμενοι, που σίγουρα υπήρχαν και τέτοιοι !), έκαναν συνεχείς απεργίες και στάσεις εργασίας...Με βάση το προηγούμενο του Μετρό, εικάζω ότι επρόκειτο ξανά, για "απεργία τύπου ΔΕΚΟ", όπους κάνεις δηλαδή απεργία και στο τέλος του μήνα δε χάνεις ούτε ένα ευρώ !!!μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά για να φτάσουν σε σημείο, να προκαλέσουν τέτοια αντίδραση, μάλλον το είχαν παρακάνει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.