Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ας μιλήσουμε για ..αβγά λοιπόν !

    Τελευταία, τα αυγά και οι ομελέτες, είναι συνεχώς στο προσκήνιο, επειδή οι πολιτικοί μας ανακάλυψαν, με 20 "μόλις" χρόνια καθυστέρηση, ότι για να γίνει η ομελέτα, πρέπει πρώτα να σπάσεις και να ανακατέψεις τα αυγά, ότι για να γίνει ξανά κράτος η Ελλάδα και να πάψει να είναι μπουρδέλο, κωλοχανείο, χρειάζονται ριζικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις !
    Την ανάγκη αυτή μάλιστα, αναγνωρίζουν ακόμα και αριστεροί, με δεξιές τσέπες, τύπου "πάστορας", ωστόσο ξεχνάνε και οι 3 της εγχώριας τρόϊκας, μία άλλη πολύ σημαντική και πολύ επίκαιρη παροιμία, που έχει σχέση πάλι με αυτό το προϊόν της κότας : ότι "με πορδές, δε βάφονται τα αυγά" !
     Με άλλα λόγια, πρέπει να είσαι ψυχοπαθής και διεστραμμένος, εκτός πραγματικότητας, εάν πιστεύεις ότι με απολύσεις 2.000 ή και 20.000 χαραμοφάηδων, παράσιτων, τρωκτικών, επίορκων κ.ο.κ, θα λυθεί το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, ο οικονομικός καρκίνος, από τον οποίο υποφέρει, επί δεκαετίες...
     Η χώρα, για να σταθεί στα πόδια της, χρειάζεται 6ψήφιο αριθμό απολύσεων στο δημόσιο, ο,τιδήποτε κάτω από τις 100.000 είναι απλώς ημίμετρο, μία τρύπα στο νερό !
     Δεν πιστεύω να σας τρομάζει το νούμερο (χαχα), για να ηρεμήσετε, απλά σκεφτείτε ότι είναι μόνον το 10%, από όσους έχασαν τη δουλειά τους, στον ιδιωτικό τομέα, τα τελευταία 3 χρόνια....
     Από την άλλη, για να προλάβω και άλλες ενστάσεις, τύπου "που θα βρεθούν", νομίζω ότι είναι πολύ εύκολο να βρεθούν, άλλωστε μεταξύ τους γνωρίζονται, ξέρουν ποιος δουλεύει, ποιος έχει αντικείμενο εργασίας πραγματικά-χειροπιαστό και ποιος ...απλά πληρώνεται, ποιος είναι "εξαφανισμένος", ποιος επίορκος κλπ., ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ είναι να βρεθούν οι προς απόλυση Δ.Υ, αυτό που λείπει είναι η θέληση, διότι και οι πολιτικοί μας δεν παύουν να είναι Δ.Υ κατ' ουσίαν, οπότε υπάρχει μια σχετική (κακώς νοούμενη) αλληλεγγύη, κατά το γνωστό "κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει" !
     Είναι τραγικό να σκέφτεσαι ότι, για 2.000 απολύσεις, κινδύνευσε να πέσει η κυβέρνηση, όταν ο τόπος, για να ισορροπήσει και να ορθοποδήσει, χρειάζεται να φύγουν, τουλάχιστον 100.000 παράσιτα-τρωκτικά, που πληρώνονται, χωρίς να έχουν καν αντικείμενο εργασίας...
     Επειδή όμως, κάθε αλλαγή, πρέπει να ξεκινάει από πάνω, από την ηγεσία, η οποία και πρέπει να δίνει το καλό παράδειγμα, ώστε να χωνεύονται καλύτερα και τα αναγκαία μέτρα, οι πρώτοι που πρέπει να "απολυθούν" είναι 100 βο(υ)λευτές, από την επόμενη Βουλή !
     Εδώ και τώρα, να ψηφιστεί Νόμος, ότι ο αριθμός των βουλευτών μειώνεται από 300 σε 200 (που και πάλι πολλοί είναι) : τα οφέλη θα είναι βέβαια πολλαπλά, δεν είναι μόνον οι 100 βουλευτικές αποζημιώσεις κλπ, που γλιτώνουμε, είναι η αναλογική μείωση στα ρουσφέτια και τους παράνομους διορισμούς, είναι η μείωση της "ανάγκης" για συμβούλους, επιστημονικούς συνεργάτες και άλλα κομματόσκυλα, που πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος, με τα χαράτσια, που επιβάλλονται με τις ευλογίες της τρόϊκα..
      Διότι αυτό είναι που πρέπει τελικά να έχουμε στο μυαλό μας : η (εξωτερική) τρόϊκα, είναι ή λειτουργούν, ως δημόσιοι υπάλληλοι και έπρεπε να εξουθενώσουν έναν ολόκληρο λαό και να περάσουν 3 χρόνια, για να καταλάβουν ότι έκαναν ..λάθος !
      Όλο αυτό το διάστημα, αντί να αφαιρέσουν τον καρκίνο (πλεονάζον προσωπικό στο δημόσιο, εν ευρεία εννοία), έπαιρναν αίμα (φόρους), από τα υγιή κύτταρα της κοινωνίας, για να τον τροφοδοτούν...

1 σχόλιο:

  1. έχει πλάκα το φαινόμενο, που παρατηρείται, τελευταία, μετά το κάζο της ερτ : πολλοί υπάλληλοι ξαφνικά άρχισαν να δουλεύουν και προσπαθούν να δείξουν χαρακτήρα, φοβούμενοι ότι θα είναι οι επόμενοι ! χαχα (μέχρι να ξεχαστεί και αυτό και να επανέλθουν σε γνώριμους ρυθμούς "εργασίας")

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.