Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

άμα τα μυαλά είναι κολλημένα...

    Αν κάποιος παρακολουθούσε τις αναρτήσεις μου τακτικά, θα ήξερε ότι μιλούσα για την ανάγκη ανασχηματισμού, ήδη από το φθινόπωρο του 2012 και ότι ο Σαμαράς, όσο τον αργούσε, τόσο κινδύνευε να πάει άκλαφτος, να πέσει χωρίς να καταλάβει, από που του ήρθε...!
   Η ατολμία, η αναποφασιστικότητα και η αναβλητικότητα, είναι καταστροφικές ιδιότητες, πόσω μάλλον, για έναν πολιτικό άνδρα και δη πρωθυπουργό : με την αναβολή, δε λύνονται τα προβλήματα, απλά διογκώνονται και μετατίθενται για αργότερα.
   Ακόμα και ο χθεσινός ανασχηματισμός, ουσιαστικά δεν υπήρξε επιλογή του, αλλά επιβλήθηκε από τα πράγματα και την εξέλιξή τους και τα πρόσωπα, που τελικά επιλέχθηκαν να σχηματίσουν τη νέα κυβέρνηση, δείχνουν ότι τα μυαλά και οι νοοτροπίες, ΔΥΣΚΟΛΑ αλλάζουν !
   Σαμαράς, Βενιζέλος και λοιποί, αποδεικνύουν ότι το μόνο, που τους ενδιαφέρει, είναι οι καρέκλες, η διατήρηση της εξουσίας, το μοίρασμα της πίτας μεταξύ τους και οι πολιτικές-κομματικές ισορροπίες, όχι πως θα βοηθήσουν αυτό το δύσμοιρο και κατακαημένο τόπο...
    Είχα μιλήσει, από τότε, για την ανάγκη επιτέλους, να τοποθετηθούν στα υπουργεία άνθρωποι της αγοράς, τεχνοκράτες, του ιδιωτικού τομέα (λες και υπάρχουν και στο δημόσιο), άνθρωποι αυτοδημιούργητοι και επιτυχημένοι, όχι κρατικοδίαιτοι πολιτικάντηδες και προϊόντα του κομματικού σωλήνα !
   Δεν σημαίνει ότι θα πετύχαιναν 100%, ωστόσο σίγουρα θα τα πήγαιναν ΠΟΛΥ καλύτερα, από αυτούς, που έβαλαν τώρα, όμως Σαμαράς και Βενιζέλος, αποδείχτηκαν ξανά άτολμοι, προτίμησαν την πεπατημένη οδό, τα σίγουρα και τα εύκολα, παρά τα ωφέλιμα και αναγκαία.
   Είχα πει ότι ο πρώτος, που πρέπει να φύγει, είναι ο Χατζηδάκης και όλοι οι υπόλοιποι ανεπάγγελτοι, που δεν έχουν δουλέψει ούτε μία ώρα στη ζωή τους και όχι μόνον παρέμεινε αυτός, αλλά τοποθετήθηκε και έτερος ανεπάγγελτος και μάλιστα σε τόσο κρίσιμο υπουργείο (ναυτιλίας), ο μίλτος, ο "μοντελοπνίχτης".
    Όλα αυτά τα παιδάκια του κομματικού σωλήνα, που δεν έχουν καμία εμπειρία και επαφή με την πραγματική οικονομία και κοινωνία, δεν ξέρουν πως βγαίνουν τα λεφτά και τα βρήκαν όλα έτοιμα, καλούνται τώρα να διαχειριστούν κονδύλια δισ ευρώ και να πάρουν ..αναπτυξιακά μέτρα (χαχα).
    Από την άλλη, υπάρχουν και πολιτικά-κομματικά στελέχη, που έχουν δουλέψει στη ζωή τους και δουλεύουν και ΑΞΙΖΕΙ να είναι σε υπουργεία : πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Άδωνις, που άφησε άριστες εντυπώσεις, από το προηγούμενο σύντομο πέρασμά του, από το Ναυτιλίας ! Πρόκειται για άνθρωπο, που έχει αποδείξει ότι μπορεί και στα δύσκολα, είναι επιτυχημένος στη δουλειά του και κατάφερε να διατηρήσει την επιχείρησή του, παρότι οι "αναρχικοί", του έκαψαν το βιβλιοπωλείο, 4-5 φορές...
    Στην ίδια λογική, θα έπρεπε ίσως να υπουργοποιηθεί και ο Μαυρουδής Βορίδης, ένας από τους γνωστούς δικηγόρους των Αθηνών (ένα φεγγάρι -παλιά- είχα περάσει από γραφείο του, για συνέντευξη) και αντ'αυτού προτιμήθηκαν κάτι κυριούλες, τύπου Χριστοφιλοπούλου, που δεν αντέχεις ούτε να τις βλέπεις, ούτε να τις ακούς !
     Στο πιο κρίσιμο Υπουργείο πάντως και αυτό είναι ένα αίνιγμα-στοίχημα, τοποθετήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο υπουργείο, που πρέπει επιτέλους να βάλει μπρος τις απολύσεις στο δημόσιο, μπας και φύγει ο καρκίνος της οικονομίας, που είναι τα πάσης φύσεως τρωκτικά, του δημοσίου : δεν ξεκινά με τις καλύτερες των προϋποθέσεων, αφού είναι και ο ίδιος, από πολιτικό τζάκι, μια ζωή κρατικοδίαιτος και δύσκολα θα συγκρουστεί με τους "συναδέλφους" του, ωστόσο ας μην τον γκαντεμιάσουμε, γιατί έχει δείξει τελευταία, ότι συνέρχεται και βλέπει το φως, τις αλλαγές, που χρειάζεται ο τόπος, έστω και με καθυστέρηση 20 ετών (η μεγάλη πρόκληση είναι να ολοκληρώσει τις αλλαγές, που δεν κατάφερε ο Κων/νος Μητσοτάκης, το '93).
     Δεν ξέρω, αν αυτή η κυβέρνηση, θα καταφέρει να ολοκληρώσει την τετραετία (μακάρι πάντως, γιατί ο τόπος έχει ανάγκη ΜΕΓΑΛΗ, από πολιτική σταθερότητα και επειδή οι αυτοδυναμίες ανήκουν οριστικά στο ΠΑΡΕΛΘΟΝ, οι κυβερνήσεις στο εξής, θα είναι κυβερνήσεις συνεργασίας), το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ακολουθήσει ...και άλλος ανασχηματισμός (μίνι, μάξι, δεν έχει σημασία), διότι με βαρβιτσιώτη και μιχελάκα, δεν πας ΠΟΥΘΕΝΑ !







 

1 σχόλιο:

  1. αυτό, που δεν καταλαβαίνω, είναι γιατί οι υπουργοί ορκίζονται, βάζουν το χέρι τους στο Ευαγγέλιο, αφού διαχρονικά αποδεικνύεται ότι οι περισσότεροι είναι διαπλεκόμενοι, επίορκοι ή και διεφθαρμένοι, κάνουν ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις, σε "φίλους" και κομματόσκυλα και δεν τους καίγεται καρφί, για την υπόλοιπη κοινωνία και το ΚΟΙΝΟ καλό !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.