Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Γιατί δεν υλοποιείται το "Τάμα του Έθνους" ;;

   Λένε και μάλλον έτσι είναι, πως είναι χίλιες φορές προτιμότερο, να μην κάνεις καθόλου Τάμα, παρά να κάνεις και να μην το εκπληρώσεις, ενώ μία άλλη παροιμία λέει "μην τάξεις σε παιδί κουλούρι και κερί σε Άγιο" !
  Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Κολοκοτρώνης και οι άλλοι οπλαρχηγοί του 1821, πριν ξεκινήσουν την Επανάσταση, έκαναν Τάμα-υπόσχεση, πως αν ο Θεός βοηθήσει την προσπάθεια του Έθνους και έρθει η απελευθέρωση, από τον Οθωμανικό ζυγό, θα χτίσουν μεγαλοπρεπή Ναό, προς τιμήν του Σωτήρος και Απελευθερωτή Χριστού.
  Είναι προφανές ότι ένα τόσο μεγάλο επίτευγμα, μια χούφτα σχεδόν ξεβράκωτων και ξυπόλητων "κλεφτών και αρματωλών" να αντισταθούν και να νικήσουν τη μεγαλύτερη τότε δύναμη, δεν μπορεί να συνέβη, χωρίς θεϊκή βοήθεια και παρέμβαση !
  Παρόλα αυτά, σχεδόν 200 χρόνια έχουν περάσει, από την Επανάσταση και το Τάμα, δεν έχει ακόμα εκπληρωθεί, ενώ είναι γνωστή και η τύχη του Κολοκοτρώνη, όπως και τόσων άλλων μεγάλων ευεργετών της Πατρίδας, η οποία, αντί για "ευχαριστώ", τους φέρθηκε άθλια ή τους δολοφόνησε (βλ. και Ιωάννη Καποδίστρια)...
   Κατά καιρούς, έχουν γίνει προσπάθειες να υλοποιηθεί το έργο αυτό, να κτιστεί επιτέλους ο μεγαλοπρεπής αυτός Ναός, προς τιμήν του Σωτήρος Χριστού, όμως όλες ναυάγησαν : είναι δε χαρακτηριστικό, ότι επί χούντας, είχε συγκεντρωθεί ένα τεράστιο χρηματικό ποσόν, για αυτό τον εθνικό σκοπό, το οποίο όμως κανείς δεν ξέρει που κατέληξε !
   Αυτή είναι μία ακόμα απόδειξη, για το αληθινό πρόσωπο, των "υπερπατριωτών" ακροδεξιών, που εκμεταλλεύτηκαν, όπως φαίνεται, στυγνά το Ορθόδοξο θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων...
    Για το Τάμα του Έθνους, είχα πληροφορηθεί από κάποιο έντυπο, ενώ με μία σύντομη έρευνα στο διαδίκτυο, ανακαλύπτει κανείς ότι έχει συσταθεί ειδικό σωματείο, προς υλοποίηση αυτού του στόχου, από το 2006 !
    Πρόκειται για ιδιωτική πρωτοβουλία, ενός εύπορου ανθρώπου, πρώην επιχειρηματία, του Ιωάννη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος μάλιστα έχει εξασφαλίσει τα έξοδα κατασκευής του Ναού, αλλά δεν βρίσκει συμπαράσταση, από Πολιτεία και Εκκλησία...
    Το σχέδιο είναι ο Ναός αυτός, ο οποίος θα αποτελέσει, για το Έθνος, μία δεύτερη "Αγία Σοφία", να τοποθετηθεί σε τέτοιο σημείο των Αθηνών, που θα είναι ορατός, από πολλά μέρη της Αθήνας από μακριά και το ιδανικότερο ίσως, είναι το Αττικό Άλσος !
    Μιλάμε για ένα έργο, το οποίο, μετά την αποπεράτωσή του, δεν θα αποτελεί μόνον εκπλήρωση του τάματος και τόπο θρησκευτικής λατρείας και εθνικής υπερηφάνειας, αλλά και ένα Μνημείο θαυμασμού και τουριστικής έλξης.
     Πρέπει να γίνουν τώρα οι απαραίτητες ενέργειες, προτού το θέμα πάλι "κρυώσει", ειδικά από τη στιγμή, που η χρηματοδότησή του, είναι εξασφαλισμένη, με ιδιωτικά κεφάλαια, ενώ είναι προφανές, ότι αν ζητηθεί η συνδρομή των Πιστών, θα δοθεί απλόχερα, τόσο από εμάς, όσο και από τους Έλληνες της διασποράς !
     Και να γίνει τώρα, που έχουμε μία κεντροδεξιά κυβέρνηση, γιατί αν ξαναέρθει (φευ) η Αριστερά στα πράγματα, θα πάει πάλι πίσω το Έργο, αφού οι αριστεροί είναι άθεοι και λατρεύουν μόνον το χρήμα, ως Θεό τους...
     Απορώ και με την αδιαφορία των πολιτικών μας, λες και δεν καταλαβαίνουν, ότι είναι και αυτή μία ευκαιρία για απόκτηση μεγάλης υστεροφημίας και τιμής, πράγματα που οι πολιτικοί παντού ..εκτιμούν πολύ !
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.