Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

σημασία έχει τι κάνεις, όχι τι λες !

    Ο κανόνας αυτός, είναι γενικός και ισχύει παντού, πόσο μάλλον στην πολιτική, η οποία είναι κατ' εξοχήν πεδίο δράσης και όχι θεωρητικολογίας !
 Οι προγραμματικές δηλώσεις, κάθε νέας κυβέρνησης, για το τι ΘΑ κάνει, δίνουν ένα στίγμα, ωστόσο ελάχιστη αξία έχουν, αν μείνουν στα λόγια, ενώ παράλληλα ισχύει και η παροιμία, για τα κεράσια και το καλάθι...
  ΠΟΣΕΣ φορές π.χ έχουμε ακούσει, για πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, για καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής, για φορολόγηση των πλουσίων κλπ και εντούτοις, πληρώνουν συνέχεια οι ίδιοι και οι ίδιοι ;
   Θεωρώ ότι, αν έπαιρνε κάποιος τις προγραμματικές δηλώσεις, όλων των κυβερνήσεων, από το 1981 έως σήμερα, από τα πρακτικά της Βουλής και τις συνέκρινε, θα του έπεφταν τα μαλλιά, θα νόμιζε ότι ο συντάκτης τους, είναι Ο ΙΔΙΟΣ !
   Σίγουρα, υπάρχουν και διαφοροποιήσεις, ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες και τα αιτήματα της κοινωνίας, ώστε ο άλλος να νιώσει δήθεν δικαιωμένος για την πρόσφατη ψήφο του : σήμερα π.χ ζητούμενο είναι η περικοπή της κρατικής σπατάλης, που είναι και η βασική αιτία, που δεν θα βγούμε, όπως φαίνεται, ποτέ από τα μνημόνια..
   Πως απάντησε λοιπόν, σε αυτό το μέγα ζητούμενο, ο νέος Πρωθυπουργός ; Μιλάνε, για λιτή διακυβέρνηση και για να το αποδείξουν, πουλάνε ένα κρατικό αεροσκάφος, ορισμένα αυτοκίνητα (με άγνωστο αριθμό χιλιομέτρων) και μειώνουν το προσωπικό του Μαξίμου και τους αστυνομικούς-φρουρούς (πάνε σε άλλες θέσεις, δεν απολύονται, όλοι αυτοί, προφανώς, που είναι και ελάχιστοι, εδώ που τα λέμε) !
   Μιλάμε για το τελευταίο στάδιο υποκρισίας και λαϊκισμού (στην πραγματικότητα, πιο λαϊκιστής πεθαίνεις), μας περνάνε για ιθαγενείς, που εντυπωσιάζονται με καθρεφτάκια, δε μας λένε καν, ΑΝ και τι δημοσιονομικό όφελος, θα προκύψει από αυτά τα "μέτρα λιτότητας".
   Ας υποθέσουμε ότι από την πώληση κρατικών αυτοκινήτων και τη μη δωρεάν παραχώρηση ι.χ στους βουλευτές, θα υπάρξει ένα όφελος 10 εκατ. ευρώ (λέω αυθαίρετα ένα νούμερο, το πιθανότερο είναι να πρόκειται για πολύ μικρότερο όφελος) και μάλιστα εφάπαξ, όχι επαναλαμβανόμενο !
   Από την άλλη, ο ίδιος ο Κατουρόγαλος (δανείζομαι το όνομα, από χρήστη του διαδικτύου, γιατί έχει πλάκα), δήλωσε προχθές, ότι, από αυτούς τους Δ.Υ, που θα προσλάβει άμεσα, προκαλείται επιβάρυνση του προϋπολογισμού, κατά 33 εκατ. ευρώ ετησίως...
   Αν συγκρίνουμε λοιπόν, τα 10 εφάπαξ, με τα 33 ..στον αιώνα, μέχρι αυτοί να πεθάνουν, καταλαβαίνει κανείς ότι μας πουλάνε φύκια, για μεταξωτές κορδέλες ή μας περνάνε για χαζούς ή εκείνοι είναι τόσο ηλίθιοι, δεν ξέρουν καν απλή αριθμητική ! Και αυτό, είναι μόνο ένα παράδειγμα, του πως αντιλαμβάνονται, στη νέα αριστερή κυβέρνηση, τη λιτότητα και τη μείωση της κρατικής σπατάλης..
    Πουλάμε τη "μπέμπα" του Μπενιζέλου, που προκαλούσε, για να νιώσει ευχάριστα και να χειροκροτήσει, από τον βουλευτή μέχρι τον τελευταίο κάτοικο, που νιώθει κόμπλεξ, απέναντι σε τέτοια "προκλητικά" οχήματα και από την άλλη, κάνουμε προσλήψεις και προκαλούμε τρύπες τεράστιες στον προϋπολογισμό, εσαεί, ξανά, σε βάρος των επόμενων γενεών !
    Αν ήθελε, όχι μόνον να γίνει αρεστός, αλλά και να έχει αποτέλεσμα, η λιτή διακυβέρνηση, που υπόσχεται, όφειλε να μειώσει ΣΤΟ ΜΙΣΟ, το πόσο κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο, ο κάθε ένας από τους 300 βο(υ)λευτές και γενικά, να μειώσει τον προϋπολογισμό της Βουλής, στο ένα τρίτο και μετά να μειώσει τις ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ (μισθολογικές και μη) σπατάλες, στα Υπουργεία, στους ΟΤΑ, στα ΝΠΔΔ, στις ΔΕΚΟ κ.ο.κ.
    Όλα τα υπόλοιπα, είναι αθλιότητες, που υποτιμούν τη νοημοσύνη μας, ασπιρίνες, κατά του καρκίνου, ωμή κοροϊδία και τώρα, που το σκέφτομαι, η συγκίνηση του Τσίπρα, προς το τέλος της ομιλίας του, οφείλεται στο ότι "ήρθε προς εαυτόν" (όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η χθεσινή παραβολή του Ασώτου Υιού) και συνειδητοποίησε, πόσο ψεύτης, υποκριτής και λαϊκιστής, είναι (ή σκέφτηκε τι μαλακίες, μου δίνουν να διαβάσω, οι επικοινωνιολόγοι μου) !

1 σχόλιο:

  1. Ενώ λοιπόν, η νέα κυβέρνηση μιλάει για λιτότητα και νέα ήθη, προχθές ο Δραγασάκης, διόρισε 5 "ειδικούς συμβούλους", με απολαβές περί τα 2 χιλιάρικα ! καθόλου άσχημα λεφτά, για να "συμβουλεύεις"...Τι έχεις Γιαν(ν)η ; τι είχα πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.