Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015

Η Φοβερά Προστασία !

    Είναι ένα, από τα εκατοντάδες ονόματα, που έχει δώσει ο λαός μας, στην Παναγία, Την οποία και αισθάνεται ως Μάνα, σε Εκείνη προστρέχει, στην αρρώστια, στη θλίψη, στη δοκιμασία, ακόμα και στην ..ερωτική απογοήτευση, Εκεί βρίσκει παρηγοριά και θαλπωρή, σε Εκείνη λέει τον πόνο του και χύνει εμπρός Της, τα δάκρυά του !
  Διάλεξα αυτό, γιατί πιστεύω ακράδαντα, ότι Εκείνη έσωσε τη χώρα μας, στο παρά 5, κυριολεκτικά, από τα πολύ χειρότερα, από την καταστροφή, που ερχόταν, "για ένα πουκάμισο αδειανό", για ένα Γιάνη (φυσικά οι τρελοί, μέσα στο συριζα, είναι πάρα πολλοί, δεν είναι μόνος), ο οποίος νόμιζε ότι είναι ..Πρωθυπουργός και κάνει κουμάντο, επειδή όλοι ήθελαν να του πάρουν συνέντευξη.
  Ο Θεός, έχει εγκαταλείψει, προ πολλού, την Ελλάδα, επειδή και οι Έλληνες, Τον εγκατέλειψαν, απορροφημένοι, από το εύκολο, κρατικό (δηλαδή δανεικό) χρήμα και χάρη, στη θεϊκή επέμβαση Εκείνης, το βράδυ του δημοψηφίσματος, η χώρα είναι ακόμα όρθια (έστω και στο ένα πόδι) !
   Το γιατί μας έσωσε ξανά, δεν είναι εντελώς ξεκάθαρο, αλλά εύκολα εικάζει κανείς, επειδή εδώ βρίσκεται το Περιβόλι Της, αλλά και τόσα πολλά προσκυνήματά Της, ανά την Ελλάδα, νησιωτική και ηπειρωτική και επειδή υπάρχουν ακόμα αρκετοί Πιστοί, που προσεύχονται και ζήτησαν τη Βοήθειά Της...
     Η περίοδος, που ξεκίνησε προχθές, ως γνωστόν και έως τις 15/8, ονομάζεται και "Πάσχα του Καλοκαιριού", είναι περίοδος κατεξοχήν νηστείας, έντονης προσευχής και απόδοσης ύμνων και ευχαριστιών, προς τη Μητέρα του Θεού, εις ανάμνηση της Κοιμήσεώς Της !
     Το παράδοξο βέβαια, είναι, ότι για τους περισσότερους, η περίοδος αυτή, ταυτίζεται με την έναρξη των διακοπών, με ξενύχτια, κραιπάλες, κατανάλωση φαγητού και αλκοόλ, εφήμερες σχέσεις, δηλαδή πορνεία και γενικά με το ακριβώς αντίθετο, από ό,τι σηματοδοτεί ο 15Αύγουστος...
     Ενώ λοιπόν, Εκείνη πήρε την κατάσταση ή το τιμόνι, στα Χέρια Της, όταν το πλοίο "Ελλάς" ετοιμαζόταν να συντριβεί στα βράχια, ανοίγοντας τα μάτια του Τσίπρα, για το τι φίδια, έκρυβε ο κόρφος του, (βέβαια, αυτό δείχνει και πόσο "λίγος" είναι, σαν ηγέτης) το ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ, είναι ΑΝ άξιζε να σωθεί (ξανά) αυτή η χώρα !
     Η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι θετική, όμως υπάρχουν πολλές αμφιβολίες (τα γνωστά "αλλά"), αν κάποιος κοιτάξει το τι συμβαίνει γύρω του, αν εμπιστευτεί βασικές αισθήσεις, όπως η όραση ή αν ακούσει τι λένε κάποιοι (γνωρίζοντας βέβαια τη μέχρι τώρα διαδρομή τους).
     Έτσι, θα δει ή θα ακούσει :
-Την 85χρονη γριά, που Κυριακή πρωί, στις 8, βγάζει βόλτα το σκύλο, με μποτάκι all star, αντί να είναι στην Εκκλησία.
-Πενηντάρες ή εξηντάρες, πρόωρα συνταξιοδοτημένες και κακάσχημες, να πίνουν καφέ, στις καφετέριες ή να κυκλοφορούν στο δρόμο, με αλυσίδα ή βραχιολάκι, στον αστράγαλο, με σχέδια πεντικιούρ, με σκισμένα τζινς κ.α τραγικά.
-Αυτούς, που έζησαν και ζουν, που έφτιαξαν περιουσίες ολόκληρες, με κοινοτικές επιδοτήσεις, να υποστηρίζουν, με φανατισμό, το ΟΧΙ, στο δημοψήφισμα...
-Υπέρβαροι Δ.Υ να κρεμάνε πανό, σε δημόσιους χώρους και κτίρια, που γράφουν "ΟΧΙ στη ..λιτότητα" και "Άφεση του χρέους", λες και το χρέος, το δημιούργησε κάποιος άλλος και όχι αυτοί, οι πελάτες των κομματικών γραφείων...
     Είναι μόνον μερικά, από τα άπειρα φαινόμενα σήψης, της ελληνικής κοινωνίας, της ηθικής και πνευματικής Κρίσης (της μόνης αληθινής κρίσης), ενός γερασμένου έθνους, που έμαθε να τρώει από τα έτοιμα και εντούτοις, εμφανίζεται εξαιρετικά αχάριστο, με άχρηστους πολιτικούς, που συνεχίζουν να ευνοούν τα "ζόμπι " (δεν είμαι ρατσιστής, απλά βλέπω πολλά άτομα, γύρω μου, που περπατούν σαν ζόμπι και ξέρω ότι τα πληρώνω, με τους δυσβάσταχτους και παράνομους φόρους μου), σε βάρος των επόμενων γενεών !
     Σαν να μην έφτανε αυτό, υπάρχουν ορισμένοι, που ενώ ουσιαστικά η Εκκλησία, εν ευρεία έννοια, ήτοι η Ορθοδοξία, οι Άγιοι κλπ, σώζουν κάθε φορά τη χώρα μας, από τα χειρότερα, λένε "δεν θέλω να πληρώνω τους Ιερείς" κλπ.
      Η καλύτερη απάντηση, σε αυτούς, θα ήταν, να βάζαμε στη σειρά, τα 4 εκατομμύρια Ελλήνων, που τρώνε από τα έτοιμα, που κάθε μήνα, πληρώνονται από το Γ.Λ.Κ (όσους είναι ζωντανοί, εννοείται, γιατί υπάρχουν και οι νεκροί συνταξιούχοι κλπ), ώστε να δουν τις φάτσες τους (η φάτσα είναι το λιγότερο, "το βιογραφικό" έχει σημασία) και το τι "αμαρτίες" πληρώνουν, με τους φόρους τους και έτσι θα σιωπούσαν, για πάντα ή θα άλλαζαν χώρα...(υ.γ εννοείται, ότι αυτό ΔΕΝ ισχύει για όλους, δεν είναι όλοι τρωκτικά)

1 σχόλιο:

  1. Είμαι πεπεισμένος και οφείλω να προσθέσω, ότι στη σωτηρία της χώρας, λίγο πριν την καταστροφή από τον υπερφίαλο παλιάτσο, το Γιάνη δηλαδή, σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο Άγιος Δημήτριος ! Είναι ο Άγιος εκείνος, που βάζει στη θέση τους, όλους τους επηρμένους, όπως φαίνεται και στην Αγιογραφία του, όπου πάνω στο (κόκκινο) άλογό Του, καρφώνει με ένα δόρυ, έναν πεσμένο στο έδαφος άνδρα...Κάπως έτσι πάτησε και το Μπαρουφάκη, την στιγμή μάλιστα, που ένιωθε πιο ισχυρός από ποτέ (εξ αιτίας την νίκης του "όχι" στο δημοψήφισμα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.