Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

ποιος κοροϊδεύει ποιον ;

     Η υπόθεση του καστανά της Θεσ/νικης, που συνελήφθη και (κατα)δικάστηκε, επειδή ..πουλούσε κάστανα, χωρίς άδεια, έλαβε διεθνείς διαστάσεις και προκάλεσε παρέμβαση του Πρωθυπουργού.
  Ο τελευταίος, ωστόσο, ζήτησε απλά από τα αστυνομικά όργανα, να είναι πιο διακριτικά, να μην εφορμούν δέκα εναντίον ενός ηλικιωμένου καστανά, λες και είναι ο Πάσσαρης, για την ταμπακιέρα, για την ουσία, δεν είπε, ούτε έκανε κάτι...
  Η περίπτωση αυτή, είναι, εν πολλοίς, ενδεικτική της εικόνας του ελληνικού Κράτους, διαχρονικά, αν δει κανείς τις βιντεοταινίες της δεκαετίας του '80, με Μουστάκα και Ψάλτη, δεν έχει αλλάξει σχεδόν τίποτα, στο πως αντιμετωπίζει το ελληνικό Κράτος, τους πολίτες του (διαφορές υπάρχουν σε άλλα πράγματα, ότι τότε π.χ κυκλοφορούσαν μόνον ντάτσουν και τογιότα, ενώ σήμερα έχει γεμίσει ο τόπος Γερμανικά αυτοκίνητα, τότε οι άνθρωποι δεν ήταν τόσο αποξενωμένοι ή αλλοτριωμένοι, από το "εύκολο χρήμα", υπήρχαν "γειτονιές" κλπ).
   Έξι χρόνια, μετά την (επίσημη) χρεοκοπία, οι περιβόητες μεταρρυθμίσεις ακόμα να φανούν, μένουν στα λόγια και σε ευχολόγια, στην πράξη-καθημερινότητα του πολίτη, ελάχιστα έχουν αλλάξει (μιλάμε πάντα, για τον πολίτη, ο οποίος είναι απέναντι στο Κράτος, ως συναλλασόμενος, όχι αυτόν, που το υπηρετεί).
    Για την ακρίβεια, η κατάσταση έχει αλλάξει, μάλλον προς το χειρότερο, γιατί στην γραφειοκρατία και το νταβατζηλίκι του Δημοσίου, που απαιτεί άδειες και λεφτά, ένσημα, παράβολα κ.ο.κ σε κάθε συναλλαγή μαζί του (λες και δεν πληρώνουμε φόρους), έχει προστεθεί η άδικη, ληστρική και αντισυνταγματική υπερφορολόγηση (και) εκείνων, που δεν έφαγαν τα λεφτά, προκειμένου να πληρώνονται με 15 δισ. ετησίως, οι μισθοί των Δ.Υ και με περισσότερα δισ. οι συντάξεις του 1/3 των κατοίκων της χώρας !
    Οι Δικαστές, που (κατα)δίκασαν τον καστανά, μη έχοντας εμπειρία από ελεύθερο επάγγελμα, μεροκάματο, βιοπάλη κλπ, θεώρησαν προφανώς, ότι δεν τίθεται δίλημμα, ανάμεσα στο να βρεις ..140 χιλιάρικα, για να σου (ξανα)δώσει το Κράτος άδεια να δουλέψεις και στο να μην δουλέψεις (λόγω απουσίας άδειας) και να πεθάνεις της πείνας, εσύ και η οικογένειά σου.
    Όπως είπα, ενώ το ελληνικό Κράτος, υπεροφορολογεί τον πολίτη και ειδικά τον ελεύθερο επαγγελματία, ΚΑΜΙΑ συναλλαγή σχεδόν μαζί του, δεν είναι δωρεάν, όπως θα έπρεπε, εφόσον αυτό είναι το νόημα του φόρου, από το φακελάκι του γιατρού, μέχρι την παραπαιδεία και τα ..1800 ευρώ, που μου ζητούσαν πριν μερικά χρόνια, όταν ρώτησα τι χρειάζεται, για να γίνω δικηγόρος παρά Αρείω Πάγω (φαντάζομαι ότι δεν έχει αλλάξει κάτι) !
     Ο Δήμαρχος Θεσ/νικης κατηγόρησε τον καστανά για θέατρο, ότι υποκρινόταν, άλλοι αναρωτήθηκαν πως δημιουργήθηκαν τα χρέη του (είπαμε αν είσαι υπάλληλος και δη Δ.Υ, δεν μπορείς να καταλάβεις), κανείς όμως δε νοιάζεται αν π.χ ο καστανάς, πληρώνει τις ίδιες ασφαλιστικές εισφορές και φορολογείται με τους ίδιους φορολογικούς συντελεστές, με έναν ..βιομήχανο.
     Σήμερα, το να δουλεύεις, ως ελεύθερος επαγγελματίας, είναι η μεγαλύτερη κοροϊδία, από όλες, διότι Ό,ΤΙ ΒΓΑΖΕΙΣ, πάει σε νταβατζηλίκια (ενοίκια, φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, εισφορές υπέρ ..τρίτων και πάει λέγοντας), δεν σου μένει ΤΙΠΟΤΑ και αυτό έρχεται σε αντίθεση-κόντρα, όχι μόνον με το ελληνικό Σύνταγμα, αλλά και με κάθε διεθνή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μιλάμε για ένα συνεχιζόμενο έγκλημα, το οποίο, όπως φαίνεται, θα συνεχιστεί (ίσως και εντονότερα) από αυτή την αριστερή κυβέρνηση, που, όπως και οι προηγούμενες, θα συνεχίσει να ευνοεί και να προστατεύει τα πάσης φύσεως τρωκτικά-παράσιτα, σε βάρος όσων ακόμα εργάζονται !
     Στο κάτω κάτω κύριε Δήμαρχε, το θέατρο και η υποκριτική είναι κανονικά επαγγέλματα, από την αρχαιότητα, το να έχεις γεμάτες τσέπες, χωρίς να κάνεις ή να προσφέρεις ΤΙΠΟΤΑ, το να ζεις με νταβατζηλίκια, από τον ιδρώτα και το αίμα του άλλου και γενικά να ζήσεις αυτή την πρόσκαιρη ζωή, ως ..τρωκτικό-παράσιτο, στην πλάτη-εις βάρος των άλλων, είναι σίγουρα ΠΟΛΥ χειρότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.