Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

το φαρμακείο του Αγίου Όρους

    Καθώς πρόσφατα αντιμετώπιζα σωματικές ενοχλήσεις, δηλαδή πόνους αρκετά έντονους, έψαξα καταρχάς στο ίντερνετ, σε ιατρικά sites, να δω τι μπορεί να είναι και που μπορεί να οφείλονται.
  Καθώς διαπίστωσα, ότι αν είναι αυτό, που νόμιζα, κατόπιν της προσωπικής έρευνας, αντιμετωπίζεται ...μόνον χειρουργικά, προσπάθησα να δω, αν μπορεί να βελτιωθεί πρώτα, με άλλους τρόπους.
 Ασφαλώς, το γεγονός ότι δεν πήγα σε γιατρό, να με εξετάσει (ή να παραπέμψει, καλύτερα, σε ...σειρά εξετάσεων) δεν το λέω με καμάρι, το αντίθετο, ούτε θεωρώ άχρηστους τους γιατρούς.
 Απλά, με βάση και αυτά που ακούω, γύρω μου, θεωρώ πολύ πιθανόν, να έπαιρνα δέκα διαφορετικές γνώμες-διαγνώσεις, αν πήγαινα σε δέκα διαφορετικούς γιατρούς...
 Εξάλλου, ακόμα και οι θεωρούμενες ως επεμβάσεις ρουτίνας, ενέχουν ένα ρίσκο, όπως απέδειξε και η περίπτωση του Πλεύρη και ήθελα να εξαντλήσω πρώτα τα περιθώρια μιας άλλης λύσης.
  Εδώ βέβαια, υπάρχει ο αντίλογος, ότι αν το αφήσεις και δεν πας έγκαιρα σε γιατρό, μπορεί να γίνει χειρότερο, αλλά και σε αυτό, υπάρχει αντίλογος, ότι όλα θέλουν υπομονή και τον καιρό-χρόνο τους, για να περάσουν, δεν μπορείς να περιμένεις π.χ ότι ένας τυχόν τραυματισμός, θα γιάνει σε μία ή δύο μέρες, μπορεί να πάρει μήνες ή και χρόνια.
  Αφού δοκίμασα αρχικά συμβατικές κρέμες και χάπια, από το κλασικό φαρμακείο, ανακάλυψα ένα site, με μοναστηριακά προϊόντα, όπου μεταξύ άλλων, διατίθενται και κρέμες, (κηρ)αλοιφές και έλαια, ιαματικά, κατασκευασμένα, με φυσικά υλικά και βότανα, από τους μοναχούς του Αγίου Όρους.
  Ομολογώ ότι με τα προϊόντα αυτά, είδα πολύ σημαντικότερη βελτίωση, από ότι με τα κλασικά φάρμακα !
  Να τονίσουμε βέβαια και το αυτονόητο, ότι τα σκευάσματα αυτά, καταρχάς είναι βοηθητικά στην αντιμετώπιση συμπτωμάτων και δευτερευόντως θεραπευτικά, δεν υποκαθιστούν την αναγκαία ίσως ιατρική βοήθεια, ειδικά σε πιο σοβαρές παθήσεις, αναφορικά με την αιτία του προβλήματος.
   Κάποιοι "ορθολογιστές" θα πουν ότι με αυτά, "επιστρέφουμε στο Μεσαίωνα", όμως η αλήθεια είναι ότι πάμε πολύ πιο πίσω, στην αρχαιότητα, όπως π.χ στην Αρχαία Σπάρτη, όπου το βαλσαμόλαδο ή σπαθόλαδο, χρησιμοποιούνταν ήδη, κάτι σαν την σημερινή "βολταρέν" !
   Βέβαια, βαλσαμόλαδο π.χ, πουλάνε και άλλοι, σε καταστήματα βιολογικών ή σε φαρμακεία ή το φτιάχνουν και μόνοι τους, κάποιοι στα χωριά, αλλά, όπως και να το κάνουμε, τα προϊόντα, από το "φαρμακείο" του Αγίου Όρους, έχουν άλλο "ειδικό βάρος"...
  

1 σχόλιο:

  1. Ιδιαίτερα θαυματουργό και ιαματικό, είναι και το φυτό της Αλόης, το οποίο μπορεί ο καθένας, να "καλλιεργεί" σε μια γλάστρα, στο σπίτι του και να χρησιμοποιεί σε πληγές, εγκαύματα κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.