Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

η φοροδιαφυγή μοιάζει πλέον ...με καθήκον

    Όπως όλες οι προηγούμενες αριστερές κυβερνήσεις, από το 1981 έως σήμερα, έτσι και η σημερινή, θεωρεί ως αιτία, των (άλυτων, υπαρξιακών) προβλημάτων της, την "φοροδιαφυγή", η ...πάταξη της οποίας παίζει ψηλά στα δελτία ειδήσεων και αποκοιμίζει τα αριστερά χάπατα.
 Το έβαλα σε εισαγωγικά, διότι ο όρος αυτός, που χρησιμοποείται επί τόσες δεκαετίες, είναι μάλλον αδόκιμος, αφού κανείς δεν ξεφεύγει από την πληρωμή φόρων και (παράνομων) χαρατσιών, ειδικά, μετά την χρεοκοπία του 2010...
  Το να λες ότι μπορείς να αποφύγεις τους φόρους, είναι σαν να λες ότι μπορείς να αποφύγεις τον θάνατο.
  Αυτό που συμβαίνει είναι, ότι ο κόσμος, οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, όσοι δεν ζουν από τα έτοιμα και δεν ανήκουν στην τεράστια λίστα του ΓΛΚ, προσπαθούν να εμφανίσουν λιγότερα έσοδα, για να ΜΕΙ'ΩΣΟΥΝ και όχι να διαφύγουν-αποφύγουν τους φόρους !
  Όταν ο καθένας, έχει τον Τσακαλώτο και την Αχτσιόγλου (με εισφορές επί των εισφορών, αυτή...), αναγκαστικά, ως συνεταίρους, στην δουλειά του, στον καθημερινό αγώνα του, με ποσοστά άνω του 50%, οφείλει να αμυνθεί και να προσπαθήσει να επιβιώσει, αυτό είναι όλο.
  Φοροδιαφυγή κάνουν μόνον οι πολύ πλούσιοι, που ξέρουν και τα μέσα, δηλαδή offshore εταιρίες και άλλα νομιμοφανή 
"κόλπα" (π.χ τριγωνικές συναλλαγές), για να μην πληρώνουν φόρους.
  Αυτό που παρακολουθούμε τώρα (σε νιοστή επανάληψη) και προβάλλουν και οι δημοσιοκάφροι, είναι ένα ακόμα θέατρο του παραλόγου : εφοριακοί-"ρουφιάνοι", παριστάνουν τους πελάτες (υπάρχει ζήτημα νομιμότητας εδώ) και αν η επιχείρηση, δεν κόψει αποδείξεις, την σφραγίζουν ή επιβάλλουν πρόστιμα.
   Τα αριστερά χάπατα δυσκολεύονται να κατανοήσουν, απλές και λογικές έννοιες, όπως : πρώτον, αν μια επιχείρηση σφραγιστεί και δεν δουλέψει, δεν θα έχει έσοδα, άρα και φοροδοτική ικανότητα...
   Δεύτερον, όταν π.χ λέμε ότι δεν κόπηκαν αποδείξεις 1000 ευρώ, αυτά είναι τα ΑΚΑΘΆΡΙΣΤΑ έσοδα μιας επιχείρησης, για να βρεθεί το καθαρό ποσόν, το οποίο και μόνον, μπορεί να φορολογηθεί, θα πρέπει να αφαιρεθούν : κόστος πωληθέντων, ημερομίσθια, ενοίκια και ένα σωρό άλλες επιβαρύνσεις, άρα αν στα 1000 ευρώ μεικτά, τα καθαρά έσοδα είναι 200, η "φοροδιαφυγή" είναι 60 ευρώ, που λέει ο λόγος, με συνέπεια να δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις (1000 ευρώ φοροδιαφυγή και όχι 60) !
   Σε μια περίπτωση μάλιστα, ακούσαμε ότι τα ξεφτέρια οι ελεγκτές σφράγισαν κυλικείο δημόσιου Νοσοκομείου (μάλλον η μίσθωση, θα είχε γίνει αξιοκρατικά, δεν εξηγείται αλλιώς...), ήτοι μια επιχείρηση, από την οποία το Κράτος, εισπράττει ενοίκιο...
   Σε αυτό το καλοκαιρινό σαφάρι, μπαίνουν στο στόχαστρο μικρές ΕΠΟΧΙΑΚΈΣ επιχειρήσεις, που δουλεύουν 3 μήνες το χρόνο, για να βγάλουν τους υπόλοιπους !
   Εξίσου τραγικά, παράνομα και αντισυνταγματικά, είναι και τα ύψη των προστίμων, που ανακοινώθηκαν : ...ανεξαρτήτως τζίρου, για μία μη έκδοση απόδειξης 50 ευρώ, ένας ελεύθερος επαγγελματίας, θα πληρώσει πρόστιμο, από 1000 έως 1500 ευρώ.
  Αυτό σημαίνει πως ένας ελεύθερος επαγγελματίας, με ετήσια καθαρά έσοδα 2000 ευρώ, θα πρέπει, για έξι μήνες, να δουλεύει, για να πληρώσει το πρόστιμο και να μην τρώει τίποτα...
    Και φυσικά, οι διχαστούληδες, δεν βγάζουν ποτέ ανακοινώσεις, σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν παραβιάζονται, τόσο βίαια και ωμά, τα ανθρώπινα δικαιώματα, παρά μόνον, όταν ...τους γλεντάει ο "Σφακιανός", στο φβ, όταν είναι να ...κάνουν τη δουλειά τους, ΜΟΎΓΓΑ και συνενοχή (ξέροντας πως από αυτά, τα παράνομα χαράτσια, πληρώνεται και ο μισθουλάκος τους) !
    Είναι βέβαιο και αναμενόμενο, πως όσο μεγαλώνουν οι φορολογικοί συντελεστές και οι λοιπές επιβαρύνσεις, τόσο μεγαλώνει και η απροθυμία του κόσμου, να δηλώσει (Ή ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΆΛΕΙ) περισσότερα έσοδα και αντίστροφα, αν μειώνονταν οι συντελεστές σε κάτι πιο λογικό, π.χ 10%, θα αυξάνονταν άμεσα και τα δηλούμενα εισοδήματα.
    Ωστόσο, επειδή και αυτή, όπως όλες οι κυβερνήσεις, μετά το 1981, είναι, όπως είπαμε, αριστερή, θεωρεί λανθασμένα, όπως ο μέσος (καραγκιόζης) αριστερός ψηφοφόρος, ότι η αιτία της κακοδαιμονίας του, είναι η φοροδιαφυγή ...των άλλων και όχι η υπερ-σπατάλη ...η δικιά του !
    Αφού εκτοξεύουν τα ελλείμματα στο Θεό (ή για να ακριβολογούμε, στο Διάολο), μέσα από "κοινωνικές παροχές" (εδώ γελάμε), ρουσφέτια, διορισμούς, μίζες, ρεμούλες, διαπλοκή και υπερτιμολογήσεις, έρχεται μια στιγμή και σκέφτονται : κάτι πρέπει να κάνουμε, για να μειωθούν τα ελλείμματα.
     Έτσι, αντί να μειώσουν τα έξοδά τους, αυξάνουν τους φόρους και κυνηγάνε την ανύπαρκτη "φοροδιαφυγή", κοροϊδεύοντας τον ...εαυτό τους και τα πρόβατα, που τους ψηφίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.