Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

464 να είναι οι ώρες τους

     Μια είδηση, που πέρασε, όπως πάντα, στα (πολύ) ψιλά, είναι ότι, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, οι Υπουργοί και ...όσοι άλλοι συμμετείχαν, σε αυτήν, χρέωσαν εμάς τους φορολογούμενους, με 464, για ...πατατάκια και άλλα "σνακς" !
  Προφανώς, οι δημοσιογράφοι μας, θεωρούν ότι τέτοια και αντίστοιχα σκάνδαλα αλόγιστης κρατικής σπατάλης, δεν πουλάνε, όσο π.χ τα παραμύθια περί φοροδιαφυγής (ως αιτία όλων των δεινών) και δεν τα αναδεικνύουν, όσο και όπως θα έπρεπε...
  Δεν ξέρω πόσο κράτησε η συνεδρίαση και αν τα έφαγαν όντως, αυτά που παρήγγειλαν (μάλλον όχι), αλλά πραγματικά, μπροστά σε τέτοιες προκλήσεις, δεν ξέρει κανείς τι να πρωτοσχολιάσει.
  Προφανώς, οι ρεμπεσκέδες υπουργοί και υφυπουργοί, που μας υποχρεώνουν να πληρώσουμε ΚΑΙ τα πατατάκια τους, δεν γνωρίζουν ότι 464 ευρώ, είναι ο μηνιαίος μισθός, σήμερα, ενός σκληρά εργαζόμενου νέου !
   Ενώ οι ίδιοι απολαμβάνουν τεράστιους μισθούς, φορολογικές, ποινικές και άλλες ασυλίες, δεν καταδέχονται να πληρώσουν "από την τσέπη τους", ούτε τον καφέ, που θα πιουν ή τα bake rolls, που θα φάνε και στέλνουν σε εμάς, τον λογαριασμό...
   Και φυσικά, αυτή η έκφραση "από την τσέπη τους", που ήρθε στην επικαιρότητα, λόγω επίσκεψης Καμμένου, σε καζίνο, είναι ανέκδοτο : κανένας κρατικός λειτουργός-δημόσιος υπάλληλος, από τον τελευταίο κλητήρα, έως τον Πρωθυπουργό, δεν μπορεί να λέει "τα λεφτά μου" ή "η περιουσία μου", εφόσον τα έχει αποκτήσει, με τα χρήματα, που παίρνει από το κοινό-δημόσιο ταμείο (ΓΛΚ) !
   Παράλληλα, βέβαια, με αυτή την υπόθεση, αποκαλύφθηκε ξανά και η απάτη-κοροϊδία, με τα περιβόητα "πόθεν έσχες", στα οποία, όχι μόνον δεν προκύπτει το "πόθεν", αλλά δεν δηλώνονται καν, περιουσιακά στοιχεία, όπως οι καταθέσεις (προφανώς σε ξένες τράπεζες).
    Όταν ένας πολιτικός, με ετήσια έσοδα 100 ή 300 χιλιάδες ευρώ, δηλώνει καταθέσεις ...300 ευρώ ή 3.000 ή 10.000, σημαίνει ότι πιθανόν να διαπράττει ακόμα και κακούργημα (απόκρυψη άνω των 300.000), αλλά φαίνεται πως όσοι "ελέγχουν" τα πόθεν έσχες τους, τα βρίσκουν ...όλα φυσιολογικά !
    Για να επανέλθουμε όμως, στο αρχικό θέμα, τα πατατάκια, δεν είναι η μόνη σπατάλη, που γίνεται, προφανώς, μας χρεώνουν τα διόδια, που πληρώνουν, οδοιπορικά 100 ευρώ, για την απόσταση Σύνταγμα-Ακαδημία και ένα σωρό άλλα, μη μισθολογικά κόστη, που θα μπορούσαν και θα ΈΠΡΕΠΕ να τα καλύπτουν, από τον (πολύ μεγάλο, για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα) μισθό τους...
    Αναρωτιέμαι, αυτοί οι βλάκες οι τροϊκανοί, οι εκπρόσωποι των δανειστών, που έρχονται εδώ, κάθε τόσο και υποτίθεται ότι ψάχνουν έναν-έναν, τους κωδικούς των δαπανών, για να εντοπίσουν, που μπορούν να γίνουν περικοπές, τι σόι έλεγχο κάνουν και γιατί δεν τα βλέπουν αυτά !
    Κάποιος, θα μπορούσε να πει, ως αντίλογο, ότι αυτά συμβαίνουν επί 30 χρόνια, δεν είναι τωρινό φαινόμενο οι κηδείες με ξένα κόλλυβα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι οι νοοτροπίες και οι πρακτικές της χρεοκοπίας, πρέπει να συνεχίζονται και να διαιωνίζονται...
    Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του προϋπολογισμού, οι δαπάνες για μισθούς στο Δημόσιο, αλλά και για προμήθειες, έχουν ΑΥΞΗΘΕΊ, αντί να μειώνονται !
    Υποτίθεται ότι ο συριζα, θα έκανε κάτι διαφορετικό, από τους προηγούμενους και εφόσον κάνει τα ίδια ή και χειρότερα, για ποιο λόγο, να τους ψηφίσει κάποιος, που δεν τους είχε ψηφίσει, ως τώρα, από τη στιγμή μάλιστα, που με τις "αριστερές τρέλες" τους (π.χ σημαιοφόροι με κλήρωση, αλλαγές φύλων σε 15χρονα, κατάργηση προσευχής, αναγνώριση τούρκων στην Θράκη) πάνε να καταστρέψουν την κοινωνία και το Έθνος ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.