Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

παραμύθια και Δράκοι

     Εκτός από τον σωματικό βιασμό, υπάρχουν και άλλα είδη βιασμών, όπως ο ψυχικός, ο βιασμός της προσωπικότητας από ΜΜΕ και αντισόσιαλ μίντια, ο βιασμός των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, ο βιασμός της κοινής Λογικής και πάει λέγοντας.
 Κάθε φορά, που κατηγορείται κάποιος, για επιθέσεις, σεξουαλικής φύσης, βαφτίζεται από τα ΜΜΕ, ως "δράκος", ακόμα και αν δεν είναι βιαστής, αλλά απλός εφαψίας...
 Αυτό έχει ως συνέπεια, να δημιουργείται ένα "κλίμα", εναντίον του και να αντιμετωπίζεται με υπερβολική, δηλαδή άδικη, αυστηρότητα.
  Πριν κάποιους μήνες, ένας ψυχάκιας, που είχε ή ...νόμιζε πως έχει σχέση με γυναίκα ελευθέρων ηθών, θεωρώντας ότι "απορρίφθηκε" από αυτήν, άρχισε να επιτίθεται και να χουφτώνει γυναίκες, στο δρόμο, ονομάστηκε "δράκος του Αμαρουσίου" και "έφαγε" 16 χρόνια κάθειρξη !
  Προχθές, είχαμε την σύλληψη ενός άλλου "Δράκου", των Αμπελοκήπων, αυτή τη φορά, που έκανε το ίδιο και ίσως σε πιο "λάιτ" εκδοχή και ήδη προφυλακίστηκε, με κατηγορίες, που επισύρουν πολυετείς καθείρξεις...
   Σε βίντεο, που είδαμε όλοι, ο δράστης, πλησιάζει από πίσω, αγκαλιάζει και θωπεύει μια γυναίκα, στη μέση του δρόμου, πάνω από τα ρούχα και όταν εκείνη προβάλλει την ελάχιστη αντίδραση, το βάζει στα πόδια !
  Αυτό το περιστατικό λοιπόν, που είδαμε όλοι, βαφτίστηκε από τον Ανακριτή, ως "απόπειρα βιασμού" και εδώ υπάρχουν σοβαρές αντιρρήσεις, ότι δηλαδή αυτό που έγινε και έχει καταγραφεί, από κάμερα, συνιστά "αρχή τέλεσης" του εγκλήματος του βιασμού...
   Με βάση τα άλλα, τα ...πιο σοβαρά, περιστατικά, για τα οποία κατηγορείται (ως τετελεσμένο βιασμό), όπως διέρρευσε, αφού δεν υπάρχουν βίντεο εκεί, είχε προχωρήσει περισσότερο και είχε γδύσει τις γυναίκες και άγγιξε τα γεννητικά τους όργανα.
    Βιασμός υπάρχει, όταν ο δράστης με βία ή απειλή βίας, εξαναγκάζει άλλον, σε συνουσία ή σε επιχείρηση ή ανοχή άλλης ασελγούς πράξης και το ερώτημα, που αβίαστα προκύπτει, είναι κατά πόσον το απλό άγγιγμα των γεννητικών οργάνων ή του στήθους, συνιστά την "ασελγή πράξη", για την οποία μιλάει το άρθρο του ΠΚ.
    Εδώ, για μένα, το Δικαστήριο, οφείλει να μπει σε γαργαλιστικές λεπτομέρειες και να ρωτήσει τα θύματα των επιθέσεων, αν υπήρξε απλό άγγιγμα ή αν ο δράστης εισχώρησε και το δάκτυλο στον κόλπο τους και για πόσο.
    Είναι ανάγκη, δηλαδή, να διασαφηνιστεί πόσο βίαιη και σοβαρή υπήρξε η παρέμβαση στην προσωπική τους σφαίρα και στην γενετήσια ελευθερία τους !
     Για μένα, επαναλαμβάνω, η απλή ψαύση των γεννητικών οργάνων, ΔΕΝ μπορεί να συνιστά βιασμό, όπως δυστυχώς δέχονται, ενίοτε (αν όχι συχνά) τα Δικαστήρια, η έννοια της ασελγούς πράξης, πρέπει να περιορίζεται σε σοβαρές ενέργειες, όπως η πεολειχία, η αιδοιλειχία κλπ, με κριτήριο πάντα, όχι μια απλή διέγερση, αλλά την επίτευξη οργασμού-εκσπερμάτωσης.
    Η απλή θώπευση μιας γυναίκας, πάνω από τα ρούχα μάλιστα, δεν μπορεί να βαφτίζεται ως "απόπειρα βιασμού" ή βιασμός, για τις περιπτώσεις αυτές, υπάρχει ειδικό άρθρο του ΠΚ, με τίτλο "προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας", που μιλάει για ασελγείς χειρονομίες, όπως είναι αυτές και όχι για ασελγείς πράξεις !
    Και φυσικά, η διαφορά στις απειλούμενες ποινές, είναι χαοτική : η προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, είναι πλημμέλημα, με ταβάνι το 1 έτος φυλάκισης, ενώ ο βιασμός και η απόπειρα βιασμού, απειλούνται με 5 έως 20 και 2 έως 12, αντίστοιχα, έτη και εδώ φαίνεται πόσο κακό κάνουν οι "δράκοι των ΜΜΕ", που δικάζουν και καταδικάζουν κάποιον, πριν καν απολογηθεί...
    Αυτά, ως προς το καθαρά νομικό σκέλος, θα ακολουθήσει από κάτω, ως σχόλιο, μια γενικότερη αναφορά, στις ευρύτερες προεκτάσεις, αυτών των περιπτώσεων.


 

1 σχόλιο:

  1. Και στις δύο περιπτώσεις "δράκων", τόσο του Αμαρουσίου, όσο και των Αμπελοκήπων, μιλάμε για προβληματικά άτομα και προβληματικές συμπεριφορές και είναι ΛΆΘΟΣ ότι τα Δικαστήρια δεν δέχονται να εξεταστούν από ψυχίατρο, ειδικά ο δεύτερος !
    Δεν προσπαθώ να τους αθωώσω ή να ισχυριστώ, ότι δεν έπρεπε να συλληφθούν κλπ, προφανώς η δράση τους ήταν αντικοινωνική και εγκληματική, απλά όχι στο βαθμό, που κατηγορούνται...
    Είναι δυνατόν να λέει ο δεύτερος, ότι δεν θεωρούσα ότι κάνω κάτι κακό ή ότι απλά μου αρέσουν οι γυναίκες, δηλαδή να μην καταλαβαίνει την κοινωνική συνθήκη, ότι δεν μπορείς έτσι απλά να χουφτώνεις μια άγνωστη γυναίκα και να μην εξετάζεται ψυχιατρικά ; (!)
    Εδώ λοιπόν, είναι το σημείο, όπου πρέπει όλοι να αναρωτηθούμε, ποιες οικογενειακές και κοινωνικές συνθήκες, γεννούν αυτούς τους "δράκους" : παλικάρια, που αντί να βγαίνουν και να φλερτάρουν και να έχουν φυσιολογικές σχέσεις, με το άλλο φύλο, καταλήγουν σε τέτοιες συμπεριφορές !
    Φταίει η απουσία σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα Σχολεία ; Φταίει η προκλητική υπερέκθεση των γυναικών, στα αντισόσιαλ μίντια, που ίσως περνάει το μήνυμα ότι είμαστε "εύκολες" ; Φταίει η απομόνωση των ανθρώπων και το κλείσιμο, πίσω από οθόνες υπολογιστών ; Η λάθος ανατροφή και ο υπερπροστατευτισμός-"ευνουχισμός" από τους γονείς ; ίσως το κάθε ένα και όλα μαζί και άλλα, που άλλοι είναι πιο αρμόδιοι, να απαντήσουν ! Ο καημένος ο πατέρας του δεύτερου, είπε ότι "δεν του έλειπε τίποτα", μιλώντας προφανώς για υλικά αγαθά και μέσα, όμως αποδεικνύεται ότι του έλειπαν άλλα και σημαντικότερα και έτσι δεν είχε μια φυσιλογική και υγιή ανάπτυξη της προσωπικότητας, μέρος της οποίας είναι και οι σεξουαλικές σχέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.