Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

ΑΥΤΉ είναι η δημοκρατία τους...

     Για την πολύνεκρη πυρκαγιά στην Β.Α Αττική, ισχύει ασφαλώς το "έγκλημα και τιμωρία", όπως και στις πλημμύρες της Μάνδρας, τα διαχρονικά "εγκλήματα", που "τιμώρησε" η Φύση και η ανυπαρξία του Κράτους, τα έχουν ήδη επισημάνει και θα το κάνουν και στο εγγύς μέλλον, τόσο "απλοί" συμπολίτες μας, όσο και πιο ειδικοί, σε αυτά, άλλωστε είναι σχεδόν προφανή.
  Βέβαια, τόσο στη Μάνδρα, όσο και στο Μάτι, μαζί με τυχόν "ενόχους" (όσους έχτισαν σε ρέματα ή στο δάσος), σκοτώθηκαν ίσως και πολλοί αθώοι (περαστικοί, επισκέπτες, εργαζόμενοι κλπ).
  Για μένα, πιο σημαντική είναι η διάσταση, η γενικότερη, που έχει να κάνει με το timing της "τραγωδίας" : συνέβη, ενώ οι πολιτικοί μας, ετοιμάζονταν να βάλουν τα καλά τους, να πάρουν τις γυναίκες τους και να πάνε, για απεριτίφ, στο Προεδρικό Μέγαρο...
  Σε αυτό το άθλιο, ετήσιο, πανηγυράκι, λοιπόν, τα άτομα αυτά, πηγαίνουν εκεί, για να γιορτάσουν, λέει, την "αποκατάσταση της Δημοκρατίας", στην χώρα μας, το 1974 και βλέπεις χαμόγελα, αγκαλιές και φιλιά, ακόμα και ανάμεσα, σε πρόσωπα, που "σκοτώνονται" στη Βουλή, σε τηλεοπτικά "παράθυρα" και γενικά, όπου ...έχει κάμερες (για να δείξουν πως είναι αντίπαλοι, ενώ ουσιαστικά τους ενώνει όλους η κρατικοδίαιτη κονόμα).
  Εδώ οφείλω να ξεκαθαρίσω εξαρχής, ότι δεν είμαι χουντικός, ούτε επιθυμώ να υπάρξει κάτι αντίστοιχο, με το καθεστώς του 1967, είμαι υπέρ των ατομικών ελευθεριών, όσο και αν είναι αλήθεια, ότι επί Χούντας, έγιναν πραγματικά και χρήσιμα έργα, αυξήθηκε το ΑΕΠ κλπ.
  Ας δούμε λοιπόν, ...ποια Δημοκρατία, θα γιόρταζαν, αλλά δεν πρόλαβαν οι σημερινοί εκπρόσωποι της ιδιότυπης Χούντας της Αριστεράς, που εγκαθιδρύθηκε το 1974 (κυρίως μετά το 1981 βέβαια), σε σχέση πάντα, με την πολύνεκρη πυρκαγιά :
-Μιλάμε για μια "δημοκρατία" που επιτρέπει στον κάθε τυχάρπαστο, να χτίζει αυθαίρετα, σπίτι μέσα σε δάσος και εν συνεχεία, του δίνει τη δυνατότητα, αντί πινακίου φακής, να το "νομιμοποιήσει"(δίνοντας έτσι και σε άλλους την σκέψη να κάνουν το ίδιο, γνωρίζοντας ότι στο μέλλον, θα πάρουν φως, νερό, τηλέφωνο και με ένα μικρό πρόστιμο, όλα καλά).
-Η ίδια "δημοκρατία", όπου υπάρχουν ολόκληροι οικισμοί, εκτός σχεδίου πόλης και μέσα σε δασική έκταση, όπως το Μάτι, με ανύπαρκτη ρυμοτομία και με κατσικόδρομους, όπου μετά βίας χωράνε δύο αυτοκίνητα.
-Σε αυτή τη "δημοκρατία", αυτός που έχτισε αυθαίρετα, περιφράζει την (δημόσια) καταπατημένη "ιδιοκτησία" του, με συρματοπλέγματα ή ψηλές μάντρες, με συνέπεια να μην μπορεί ο καθένας να έχει πρόσβαση στον αιγιαλό και την παραλία (όπως προβλέπει το Σύνταγμα και ...η λογική) και 25 άτομα να καούν, επειδή δεν βρήκαν την ...μικρή πόρτα, που οδηγούσε σε αυτήν (δηλαδή την παραλία), εν μέσω πυκνών καπνών και ανύπαρκτης ορατότητας.
-Είναι η "δημοκρατία" που δεν πρόλαβε να γιορτάσει προχθές την "αποκατάσταση" της (την πρόλαβε το ...3ήμερο πένθος), όπου η εισαγγελέας του Α.Π, με σχεδόν 100 νεκρούς, διεξάγει έρευνα για ...τα αίτια (λολ, στην αρχή νόμιζα ότι είναι τυπογραφικό λάθος) έναρξης της πυρκαγιάς και όχι για τις ευθύνες, αυτών που δεν την έσβησαν έγκαιρα και άφησαν τους ανθρώπους αβοήθητους να καούν ! Πραγματικά, σε αυτή την υπόθεση, αυτοί, που θα έπρεπε να πάνε κατηγορούμενοι και στην φυλακή, είναι δεκάδες (και δεν μιλάω φυσικά για όσους εκτελούσαν διαταγές, αλλά για αυτούς που έδιναν ή θα έπρεπε να δίνουν), όμως στην "δημοκρατία" της Βενεζουέλας των Βαλκανίων, όπως έγινε το 2007, θα βρεθεί ένα ή μερικά ακόμα "τραγιά", για να τους τα φορτώσουν ΌΛΑ...Ναι, φύσαγε πολύ τη Δευτέρα, όμως η φωτιά ξεκίνησε από το Νταού και την Καλλιτεχνούπολη, όπου δεν υπάρχει ...πεύκο ζωγραφιστό, έκαιγε θάμνους και ξερόκλαδα, θα μπορούσε να είχε σβήσει από την αρχή, πολύ πριν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
-Είναι αυτή η "δημοκρατία" της αριστεράς, όπου δεν υπάρχουν ή είναι απαρχαιωμένα τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, την ίδια στιγμή, που η Βουλή, ένα ...κτίριο στην πλατεία Συντάγματος, με 300 βολευτές, κοστίζει σε εμάς τους φορολογούμενους 135 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ήτοι έχει ετήσιο προϋπολογισμό μεγαλύτερο, από 4 τουλάχιστον ...Υπουργεία !!!!
-Σε αυτή τη "δημοκρατία" που δεν πρόκαμε φέτος να γιορτάσει, σε θέσεις ευθύνης και θέσεις κλειδιά, μπαίνουν οι μέτριοι, οι κομματικοί φίλοι-"ημέτεροι" και οι άχρηστοι, ενώ οι πραγματικά άξιοι μένουν στο περιθώριο.
-Τέλος, μιλάμε για μια "δημοκρατία" με τόσο πωρωμένα ηθικά και αδίστακτα άτομα, που μετά από 100 νεκρούς και περισσότερους καψαλισμένους στα Νοσοκομεία, δεν βρέθηκε ούτε ένας Υπουργός, ούτε ένας κρατικός υπάλληλος, να αφήσει την καρέκλα, παραμένουν σε αυτήν, ενώ απέτυχαν οικτρά και ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΆ και τα βράδυα κοιμούνται (;) ήσυχοι, ενώ αλλού π.χ στην Ιαπωνία, ακόμα και με μερικούς τραυματίες, θα είχαμε χαρακίρια και αυτοκτονίες !
  Για να μην πολυλογούμε, ο Πάκης και οι άλλοι, απέτυχαν φέτος να γιορτάσουν τη "δημοκρατία" τους, επειδή ένα γεγονός, πρόλαβε και αποκάλυψε ΠΌΣΟ ΣΚΑΤΆ ήταν και παραμένει αυτή, πόσο χαμαιτυπείο είναι αυτό το Κράτος της δήθεν μεταπολίτευσης (μιλάμε πάντα για το 2018 και όχι για το 1974, όταν "αποκαταστάθηκε", υποτίθεται, για να μην ξεχνιόμαστε).
  Στην "δημοκρατία της βενεζουέλας των βαλκανίων", απλά αισθάνεσαι μλκς, αν ...υπακούς και εφαρμόζεις τους Νόμους (π.χ δεν παρκάρεις παράνομα, δεν πετάς σκουπίδια από το παράθυρο του αυτοκινήτου κ.ο.κ), επικρατεί ανομία, ασυδοσία (ο καθένας κάνει ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΆ ό, τι του καπνίσει) και αναξιοκρατία, πληρώνεις υπέρογκους φόρους, χωρίς καμία ανταπόδωση, κάνεις τον Σταυρό σου, να μην χρειαστείς κρατική βοήθεια, επειδή ξέρεις ότι δεν θα υπάρξει κλπ.
  Σε αυτή τη "δημοκρατία" λοιπόν, δεν αρμόζουν γιορτές και πανηγύρια, μόνον ΔΙΑΡΚΈΣ πένθος και μαύρες πλερέζες, μέχρι ...να αποκατασταθεί πραγματικά (το πως είναι άλλη συζήτηση).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.