Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

ποια διαφήμιση είναι νόμιμη ;

    Στη χώρα του ...τζόκερ, σε μία χώρα ανέκδοτο, όπως η βενεζουέλα των βαλκανίων, όπου δημοσιογράφοι, πολιτικοί και αστυνομικές Αρχές, ασχολούνται, επί μέρες, για το αν πρέπει ή όχι, να βλέπουν συγκεκριμένες ταινίες οι 15χρονοι, κάθε συζήτηση για Ανάπτυξη, είναι (μαύρο) αστείο, όταν η χώρα αντιμετωπίζει χιλιάδες σοβαρότερα προβλήματα (επιπέδου επιβίωσης ή μη) !
  Πιο πολύ γέλιο, βέβαια, βγάζει η φράση "επιστροφή στην κανονικότητα", διότι, απλά, είναι αδύνατον να επιστρέψεις κάπου, όπου ...δεν ήσουν ΠΟΤΈ (χαχα).
   Τις προάλλες, ο Πατούλης έδωσε, λέει, εντολή στους Δημάρχους, να καθαρίσουν τις πόλεις τους, από "παράνομες διαφημιστικές πινακίδες", απειλώντας τους μάλιστα με κυρώσεις και κάλεσε τους ενδιαφερόμενους, να "διαφημιστούν νόμιμα" !
  Οι μόνες ...διαφημίσεις, που έχουν απομείνει στην πόλη και προφανώς σε αυτές αναφέρεται είναι αφίσες κομμάτων, νυκτερινών κέντρων, επερχόμενων events και εμπορικών εκθέσεων, κολλημένες σε τοίχους ή πάνω σε κολόνες.
     Σίγουρα, κανένας οδηγός δεν κινδυνεύει από αυτές και το λέω, επειδή η ''καραμέλα" τους, είναι πως η αφαίρεση αυτών, γίνεται για λόγους οδικής ασφάλειας !
     Η Ιστορία της υπαίθριας διαφήμισης στην Ελλάδα, στην οποία έχω αναφερθεί και αλλού, είναι μια καλή απόδειξη για το τι σημαίνει να ζεις στην βενεζουέλα των βαλκανίων και γιατί με αυτά τα μυαλά, δεν πρόκειται ποτέ, να έρθει Ανάπτυξη ή κάτι καλό, τέλοσπαντων...
  Μιλάμε για έναν κλάδο, που άκμαζε πριν το 2010 και απασχολούσε, άμεσα και έμμεσα, χιλιάδες εργαζόμενους και που έπαψε να υφίσταται, επειδή ορισμένοι οδηγοί έπεσαν πάνω σε διαφημιστικές πινακίδες !!
      Από τότε, ο κόσμος συνεχίζει να σκοτώνεται στους δρόμους, πέφτοντας με το αυτοκίνητο, πάνω σε μάντρες, τοίχους, κολόνες της ΔΕΗ και δέντρα, ωστόσο δεν άκουσα κανέναν να λέει να τα καταργήσουμε όλα αυτά και να κρέμονται, από μια αόρατη κλωστή, από τον Ουρανό...(χαχα)
     Όταν μιλάει για "νόμιμη διαφήμιση" ο Πατούλης, τι εννοεί ; τηλεόραση ; ραδιόφωνο ; διαδίκτυο ; "τοποθέτηση προϊόντων" σε άσχετες εκπομπές ;
      Αν θεωρήσουμε ότι μιλάει για υπαίθρια διαφήμιση και αν δεν απατώμαι, οι μόνες πλέον νόμιμες διαφημίσεις, είναι στις στάσεις των ΜΜΜ και έτσι προκύπτει το εύλογο ερώτημα : αν αύριο, πέσει ένας μεθυσμένος οδηγός ή κάποιος που παίζει με το κινητό ή κάποιος που πλήρωσε και του ήρθε το δίπλωμα, με κούριερ, στο σπίτι, πάνω σε στάση, τι θα συμβεί ; θα θεωρηθούν και αυτές παράνομες ; (lol)
     Υπενθυμίζω ότι, όταν άρχισε η παράνοια και ο παροξυσμός του ξηλώματος των "παράνομων" υπαίθριων διαφημίσεων, αυτές (όχι όλες) είχαν ...νόμιμες άδειες και υπήρχει ...Νόμος σε ισχύ, που τις προέβλεπε !!
      Το ξήλωμα άρχισε με εντολή διχ(κ)αστών του Αρείου Πάγου και φυσικά μόνον στην βενεζουέλα των βαλκανίων, θα μπορούσαν οι δικαστές να αντικαταστήσουν και να ΑΚΥΡΏΣΟΥΝ τη νομοθετική εξουσία...
        Η υπαίθρια διαφήμιση, επιτρέπεται παντού, σε όλες τις χώρες και ο λόγος, που επιμένω σε αυτό, είναι, επειδή πιστεύω ότι μπορεί να φέρει πραγματική Ανάπτυξη και να αυξήσει το ΑΕΠ, μέσα από την "επικοινωνία" νέων προϊόντων και υπηρεσιών.
        Μην ξεχνάμε ότι ο μεγαλύτερος χαμένος, από την ...δικαστική ακύρωση μιας νόμιμης επιχειρηματικής δραστηριότητας, δεν ήταν ούτε οι επιχειρήσεις αυτές καθ' εαυτές, ούτε οι εργαζόμενοι τους, αλλά ...το Δημόσιο, που απώλεσε εκατομμύρια ευρώ, σε φόρους και εισφορές και οι Δήμοι, που επίσης απώλεσαν σημαντικότατα έσοδα.
       Συνεπώς, σε κάθε λογικό και όχι ψυχασθενές-τζόκερ Κράτος, ο Πατούλης, αντί να τα βάζει με τις αφίσες, θα φρόντιζε για τη θέσπιση κανόνων ανάπτυξης της υπαίθριας διαφήμισης, όπως ήταν πριν το 2010 και όπως είναι παντού στον κόσμο, με τρόπο που να σέβεται το περιβάλλον και τους οδηγούς (άλλωστε, οι διαφημίσεις είναι το τελευταίο, που τους απειλεί), για να αυξηθούν και τα έσοδα των Δήμων και τα δικά του, δηλαδή της Περιφέρειας, βοηθώντας παράλληλα και την Εθνική Οικονομία !
       
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.