Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

σαπίλα στη "νομική βοήθεια"

    Το να μιλάμε για σκάνδαλα, διαφθορά, διαπλοκή κλπ, στη βενεζουέλα των βαλκανίων, μοιάζει με ανέκδοτο, αφού είναι ...ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, όπως σε άλλες, φυσιολογικές, χώρες (που δεν διαθέτουν ..."επιτελικό κράτος", όπως εμείς, χαχα) !
  Η πλάκα είναι πως για σκάνδαλο στη "νομική βοήθεια", έκανε λόγο (ακροθιγώς) φιλοκυβερνητική εφημερίδα, λες και αυτό αγγίζει μόνον τον (πασόκο) πρόεδρο του ΔΣΑ και όχι και τις (εκάστοτε και διαχρονικά) κυβερνήσεις...
   Μιλώντας για "νομική βοήθεια", να υπενθυμίσω ότι μιλάμε για το πρόγραμμα-θεσμό, μέσω του οποίου, όταν κάποιος δεν έχει δικηγόρο, λόγω οικονομικής ανέχειας κλπ, του διορίζει, αυτεπάγγελτα το Δικαστήριο, προκειμένου να έχει νομική κάλυψη και υπεράσπιση (ως εδώ καλά).
 Πρόσφατα, νομίζω ότι ο ...μικροβιολόγος που παριστάνει τον υπουργό Δικαιοσύνης, ανακοίνωσε βελτιώσεις σε αυτό το θεσμό, προφανώς δε γνωρίζει, ούτε του έχουν πει, τι συμβαίνει πραγματικά και που χρειάζεται βελτίωση !
 Θα αναφερθώ, σε όσα έχουν πέσει στην αντίληψη μου, διότι προφανώς υπάρχουν και άλλα που δεν τα ξέρουμε...
  Πρώτον, η καθυστέρηση πληρωμής, αυτή τη στιγμή, ξεπερνάει τα δύο χρόνια (!), κατάσταση που ξεκίνησε επί συριζα, είτε επειδή οι αργόμισθοι υπάλληλοι έσπευσαν να πάρουν μαζικά σύνταξη, πριν το νόμο κατρούγκαλου, είτε για να μπορούν να εμφανίζουν πέτσινα πλεονάσματα και "μαξιλάρια" μετρητών, η Χούντα των συριζοψεκασμένων είχε κηρύξει στάση πληρωμών, προς ιδιώτες !
   Εδώ να πούμε, ότι επειδή το τιμολόγιο πρέπει να κοπεί και να προσκομιστεί εξαρχής-προκαταβολικά, αυτό σημαίνει ότι ο δικηγόρος θα φορολογηθεί με 22% από το πρώτο ευρώ και θα πληρώσει και 24% ΦΠΑ, για ποσόν, που δεν έχει εισπράξει...
   Εξίσου σκανδαλώδης, ήταν και η (ν)τροπολογία, που πέρασαν νύχτα, ώστε η αμοιβή, σε κάποιες περιπτώσεις (π.χ 5μελες Εφετείο Κακουργημάτων) να είναι χαμηλότερη και από τα κατώτα όρια του Κώδικα Δικηγόρων (κανένας Σύλλογος δεν αντέδρασε και μετά ζητάνε ψήφους και ...συνδρομές, χαχα) !
    Δεύτερον, πάμε στο ποιος και πως διορίζεται : υποτίθεται από μία λίστα, αλφαβητική και με σειρά, ωστόσο ...τυχαίνει κάποιοι να διορίζονται συνέχεια και κάποια άλλα τηλέφωνα, να μην χτυπάνε ποτέ.
  Η εφημερίδα, μάλιστα, που λέγαμε, άφησε να εννοηθεί ότι διορίστηκαν και άτομα εκτός λίστας (!) και το μόνο που μένει, για να ολοκληρωθεί το σκάνδαλο, θα ήταν να μας πουν ότι κάποιοι πληρώνονται και κατά προτεραιότητα...
   Προσωπικά, έχω να διοριστώ, από το 2016, αν θυμάμαι καλά, ενώ στο μεσοδιάστημα, μου είχε έρθει διορισμός, με επιστολή, για Δικαστήριο, που ...είχε γίνει ήδη, όταν την έλαβα και μία άλλη φορά, η κυρία, μου είπε, χαμηλόφωνα και διστακτικά, ότι ο διορισμός αφορά γνωστό κατηγορούμενο για τρομοκρατία.
    Δεν ανέλαβα, επειδή ζύγισα τα υπέρ και τα κατά, δηλαδή, ότι θα χρειαζόταν να πηγαινοέρχομαι, επί δύο χρόνια, τουλάχιστον, στον Κορυδαλλό και να πάρω ένα χιλιάρικο, μετά από άλλα τρία χρόνια, δηλαδή ούτε τα έξοδα...
   Ο πρόεδρος του ΔΣΑ, εν μέσω καραντίνας, συναντήθηκε για αυτό το θέμα, με τους "υπεύθυνους", έβγαλαν και μια φωτογραφία, αλλά δεν άλλαξε κάτι μάλλον, δημόσιες σχέσεις και τίποτα παραπάνω !
    Με συναντήσεις-καφέδες και επιστολές, δεν αλλάζει κάτι, ούτε με το να πανηγυρίζεις, με την (ψευδή, όπως φαινόταν εξαρχής) υπόσχεση ότι οι δικηγόροι θα πάρουν τα 800 ευρώ, το Μάϊο, οπότε μην ζητάτε, ούτε ψήφους, ούτε συνδρομές...




    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.