Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

υπόθεση απατεώνα με τα χίλια πρόσωπα

    Νωρίτερα σήμερα, προφυλακίστηκε ο απατεώνας, που αποκαλείται "γιατρός-μαϊμού", από τα ΜΜΕ, ωστόσο δεν παρίστανε μόνον το γιατρό, αλλά και τον πιλότο της Π.Α, τον "πράκτορα" της CIA και αν δεν έμπαινε φυλακή, σίγουρα θα συνέχιζε με κάποια άλλη "ιδιότητα" !
  Από τις 12.12.2013, είχα μιλήσει για την αναγκαιότητα να υπάρξει αλλαγή του σχετικού άρθρου του ΠΚ και αυστηροποίηση των ποινών, σε τέτοιες περιπτώσεις, καθ' έξιν και κατ' επάγγελμα απατεώνων, με μεγάλο (παράνομο) περιουσιακό όφελος, εκ μέρους τους.
   Το πλαίσιο ποινής, για την κακουργηματική απάτη, δηλαδή τα 5 έως 10 χρόνια κάθειρξης, είναι μικρό, διότι στην χειρότερη περίπτωση, βγαίνεις στα 6, ενώ με μεροκάματα, μπορείς να πέσεις στα 3 και ...να συνεχίσεις !
   Μιλώντας για μεροκάματα, σε τέτοιες υποθέσεις, όπου κάποιοι ζουν ως παράσιτα και μάλιστα κάνουν "μεγάλη ζωή" (με ακριβά σπίτια και αυτοκίνητα), χωρίς να έχουν δουλέψει ποτέ, καλό θα ήταν να θεσπιστεί υποχρεωτική εργασία, στην φυλακή, για να δουν πως βγαίνουν τα λεφτά...
   Να υπενθυμίσω επίσης, ότι κακουργηματική απάτη, έχουμε όταν η ζημία ξεπερνά τις 120.000 ευρώ και στην σημερινή υπόθεση (όπου έκανε το γιατρό) δεν ξέρω καν, αν ξεπερνά αυτό το όριο !
   Συνεπώς, αν δεν το ξεπερνά (ακόμα και για 119.999 !), μιλάμε για πλημμέλημα και δεν θα μπορούσε να προφυλακιστεί, αν δεν υπήρχε και η κατηγορία της ανθρωποκτονίας, που δεν ξέρω, κατά πόσον, θα μπορέσει να σταθεί στο Δικαστήριο.
    Διότι ναι μεν, διέκοπτε τις επίσημες θεραπείες καρκινοπαθών, για να δώσει τα ...βότανα του, ωστόσο θα πρέπει να αποδειχτεί αιτιώδης συνάφεια, μεταξύ θανάτων και διακοπής θεραπείας, ότι δηλαδή αν συνέχιζαν την κανονική θεραπεία (από κανονικούς γιατρούς), θα επιβίωναν !
    Επομένως, η "δικαιοσύνη" κινδυνεύει να βρεθεί και εκτεθειμένη, αν δεν σταθεί η ανθρωποκτονία και η συνολική ζημία είναι κάτω από 120.000 ευρώ, οπότε θα βγει και ...από πάνω και θα λέει ότι κακώς μπήκα φυλακή, για ένα πλημμέλημα...
    Φοβάμαι πως, για ακόμα μια φορά, οι δικαστές προσπαθούν να διορθώσουν τα λάθη τους, με ...νέα λάθη και το λάθος, εν προκειμένω, είναι διπλό : πρώτον, αφέθηκε ελεύθερος (!) με περιοριστικούς όρους, για την υπόθεση εξαπάτησης γνωστού επιχειρηματία (με ζημία, αν ισχύει, δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ), όταν από τη δικογραφία, προέκυπτε, αβίαστα, ΠΌΣΟ αδίστακτος και επικίνδυνος ήταν, να συνεχίσει τα ίδια ή χειρότερα (όπως και έγινε) !
    Και δεύτερον, η υπόθεση αυτή, έχει ξεκινήσει από το 2005, ήτοι πριν ...15 χρόνια και δεν έχει εκδικαστεί καν ...σε πρώτο βαθμό, οπότε όλα αυτά τα χρόνια και χαιρόταν τα κλεμμένα και μπορούσε να συνεχίσει να εξαπατά και άλλους, έχοντας ...λευκό ποινικό μητρώο, πράγμα για το οποίο δεν ευθύνονται αποκλειστικά οι δικαστές, αλλά έχει ευθύνη και η Πολιτεία (για την ΤΌΣΟ αργή απονομή Δικαιοσύνης).
   Τέλος, να πούμε πως είναι τραγικό, να επιρρίπτουν ορισμένοι τις ευθύνες στα ...θύματα του απατεώνα, όχι μόνον επειδή όταν ο συγγενής σου είναι μελλοθάνατος και προκειμένου να τον σώσεις, μπορεί να πιστέψεις το ο,τιδήποτε, αλλά και γιατί, με αυτή τη "λογική" φταίνε και τα θύματα των βιασμών, των δολοφονιών κλπ, πράγμα άτοπο και μη λογικό !
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.