Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Επιδοτήσεις στη ..λαμογιά !

  Το ελληνικό Κράτος, μέσω πολλών φορέων του, επιδοτεί πολλά και διαφορετικά πράγματα : αγρότες, ανέργους, ενοίκια, δάνεια, επίδοξους επιχειρηματίες, επενδύσεις και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς (ίσως και πέρα από την φαντασία !).
   Εκεί, θεωρώ, ότι υπάρχει μία από τις μεγαλύτερες πληγές κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος και είναι ανάγκη να επαναπροσδιοριστεί το καθεστώς των επιδοτήσεων, από μηδενική βάση.
   Επειδή το Κράτος, δεν έχει τους μηχανισμούς ή τη βούληση να ελέγξει σε ποιους δίνει επιδοτήσεις και αν ορθώς τις δίνει, φοβάμαι ότι πολλά εκατομμύρια ή και δισ ευρώ πηγαίνουν στις τσέπες απατεώνων και επιτήδειων, που δεν θα έπρεπε να επιδοτούνται.
   Ο καθένας μας έχει στο μυαλό του ενδεικτικές περιπτώσεις, όπου κάποιος παράνομα εισπράττει επιδόματα, όπως π.χ ο "άνεργος", που δουλεύει, αλλά το αφεντικό του κάνει εικονική απόλυση ή ο "άνεργος", που πιάνει δουλειά, αλλά ..ξεχνάει να το δηλώσει, επενδύσεις που υπερκοστολογούνται, με συνέπεια η ίδια συμμετοχή να είναι μηδενική, επιχειρήσεις, που κάνουν έναρξη, παίρνουν τα λεφτά και δεν ανοίγουν ποτέ κ.ο.κ. Ο καθένας γνωρίζει πλέον τέτοιες υποθέσεις, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, στο φαγοπότι συμμετέχουν και επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι.
   Επίσης, όλοι θυμόμαστε το μεγάλο φιάσκο, με το επίδομα αλληλεγγύης του Τζέφρι, που το εισέπραξαν ..φτωχαδάκια με βίλες και πισίνες (το δεύτερο μεγαλύτερο φιάσκο αυτής της ανεκδιήγητης διακυβέρνησης, μετά τη γκάφα, με τις αποδείξεις, όπου το 2011, όλοι εισέπρατταν επιστροφές φόρου, 2 και 3 χιλιάρικα, τη στιγμή που το ταμείο ήταν μείον !).
    Αυτά τα γράφω, γιατί άκουσα πάλι χθες, από το Υπουργείο Ανάπτυξης, για πολλοστή φορά, ΠΑΛΙ εξαγγελίες για επιδοτήσεις, "προγράμματα" και άλλα κουραφέξαλα, τα οποία υποτίθεται ότι θα φέρουν ανάπτυξη, ενώ το μόνο που θα καταφέρουν είναι να κάνουν πλούσια και πάλι τα λαμόγια, που περιμένουν πως και πως, αυτά τα "προγράμματα".
    Για να μη μιλήσει κανείς για τα περιβόητα ΕΣΠΑ και άλλα κοινοτικά κονδύλια, που δίνουν σωρηδόν οι κουτόφραγκοι της Ευρώπης και γίνονται βίλες και πισίνες, στο πανόραμα Βούλας και αλλού, αντί να πιάνουν τόπο και να γίνονται επενδύσεις.
    Εταιρίες-φαντάσματα, που δημιουργούνται σε χρόνο-ρεκόρ, για να απορροφήσουν τα εν λόγω κονδύλια, επειδή υπάρχει στη μέση "γνωστός" : έτσι γινόμαστε όλοι ..επιχειρηματίες, με εξασφαλισμένα κονδύλια-έσοδα και πελατεία (Δημόσιο).
    Αν το Κράτος έχει λεφτά, να κοιτάξει να τα ρίξει στην αγορά, να εξοφλήσει τους προμηθευτές του, που έχει φεσώσει και καταστρέψει για τα καλά, να γίνουν έργα και υποδομές, που θα αυξήσουν την απασχόληση και θα μείνει κάτι "χειροπιαστό", για τις επόμενες γενιές και ας σταματήσει το παραμύθι, με επιδοτήσεις του κώλου και άλλα προγράμματα ενίσχυσης ημετέρων !
    Φαίνεται ότι οι κυβερνώντες, μόνο αυτό ξέρουν, αυτό έμαθαν και αυτό συνεχίζουν να κάνουν, επειδή παίρνουν οι ίδιοι τζάμπα λεφτά, ίσως αισθάνονται υποχρεωμένοι να μοιράσουν τζάμπα χρήμα και σε "φίλους".
     Όμως, στην κατάσταση, που έχει περιέλθει η χώρα, πρέπει ΟΛΟΙ να συνειδητοποιήσουμε ότι ο τζάμπας ζει, αλλά το τζάμπα μας τελείωσε, πέθανε προ πολλού : όποιος θέλει δημόσιο χρήμα, για να γίνει επιχειρηματίας (1 στους 2 έλληνες, έδειξε μία πρόσφατη έρευνα !), να πάρει ΔΑΝΕΙΟ, με ευνοϊκούς όρους, από το Κράτος, όχι "επιδότηση" και αν δεν το επιστρέψει, να πάει μέσα και αυτός και εκείνοι που το έδωσαν και δεν το αναζήτησαν, αλλά το χρέωσαν στην καμπούρα του συνήθη ύποπτου, του έλληνα φορολογούμενου !









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.