Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

ζητάει η τρόϊκα παράλογα ;;

    Το πιο ...παράλογο, το πιο φαιδρό, που μπορεί να ακούσει κανείς στην Ελλάδα σήμερα, είναι τους κυβερνητικούς παράγοντες να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, ότι η τρόϊκα προβάλλει παράλογες απαιτήσεις !
  Όλοι αυτοί οι ανεπάγγελτοι, οι κλέφτες και οι απατεώνες (με την εγκληματική και όχι μεταφορική έννοια του όρου), που πλούτισαν, χωρίς να έχουν δουλέψει ούτε μία ώρα στη ζωή τους και κατάντησαν την χώρα, ένα απέραντο κωλοχανείο, όπου σε πολύ λίγο, 1 στους 2, θα είναι συνταξιούχος (από 1 στους 3, που ισχύει τώρα) και την ελλάδα, ένα κράτος, όπου ισχύει το ρητό : "όπου τελειώνει η λογική, αρχίζει το ελληνικό κράτος" (με νεκρούς συνταξιούχους, μούφα ανάπηρους, επιδοτήσεις σε ανύπαρκτες εταιρίες, επιστροφές ανύπαρκτου φπα και πάει λέγοντας, ο κατάλογος είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ατελείωτος), έχουν το θράσσος να μιλάνε για παραλογισμό...
  Γιατί η απελευθέρωση των απολύσεων είναι παράλογη ; Είναι προτιμότερο να κλείνει τελείως μία επιχείρηση, που αντιμετωπίζει προβλήματα, από το να απολύει ένα μέρος του προσωπικού ; Βέβαια, καλό είναι να θεσπιστούν και κάποιες δικλείδες ασφαλείας, προκειμένου να μη γίνεται κατάχρηση : π.χ να κηρύσσονται οι απολύσεις άκυρες, αν ο εργοδότης, πολύ σύντομα π.χ εντός χρόνου, προσλάβει νέο (πιο φτηνό προφανώς) προσωπικό !
  Το ζήτημα της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών, είναι πιο σύνθετο, ωστόσο και εκεί είναι προφανές ότι η προστασία δεν μπορεί να κρατήσει επ' άπειρον...Πολλά μπορεί κανείς να πει επ' αυτού, για το ότι κάποιοι δεν έπρεπε εξαρχής να είχαν πάρει δάνεια, για το ότι οι τιμές έχουν πέσει αισθητά και δεν μπορεί να πληρώνεις δάνειο, με τιμές προ κρίσης κλπ.
   Ωστόσο, πρέπει η προστασία να τελειώνει, διότι έτσι θα αναγκαστούν και κάποιοι να πάνε να δουλέψουν, για να ξεχρεώσουν, ενώ τώρα έχουν βολευτεί και η μία δουλειά τους βρωμάει και η άλλη τους ξυνίζει, θέλουν να γίνουν αμέσως όλοι διευθυντές και προϊστάμενοι !
   Σε κάθε περίπτωση, όποιος θέλει, να μπορεί να προσφεύγει στα δικαστήρια, για να αποδείξει την αδυναμία ή την ατυχία του, μέσω καταναλωτικών οργανώσεων, όπως γίνεται και με το νόμο κατσέλη, για να μην επιβαρύνεται περαιτέρω οικονομικά...
   Μέχρι τώρα λοιπόν, η συμφωνία με την τρόϊκα κολλάει βασικά σε αυτά τα 2 σημεία, όταν :
-Επί 2 χρόνια ακούμε για απολύσεις στο δημόσιο (έστω αυτές τις ελάχιστες, που έχει ζητήσει η τρόϊκα) και δεν έχει γίνει ΟΥΤΕ ΜΙΑ : έκλεισαν την ερτ, για να δείξουν απολύσεις και σε 3 μήνες, βλέπουμε τις ίδιες ακριβώς φάτσες στη ΔΤ, σαν να μην πέρασε μια μέρα !! Τους απέλυσαν, για να πάρουν τη "δόση"¨τους και τους ξαναπήραν, όπως κάνουν και με όσους μπαίνουν σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα, στο τέλος τους βολεύουν κάπου αλλού ! Ο καρκίνος της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, παραμένει ανέπαφος. Όταν γίνει η πρώτη απόλυση στο ευρύτερο δημόσιο (ακόμα και ..συμβασιούχου), θα πέσουν πυροτεχνήματα...
-Τα πόδια (πρυτάνεις, συνδικαληστές, γιατροί εοπυυ, δήμαρχοι κλπ) επαναστάτησαν και χτυπάνε το κεφάλι (κράτος), κάνουν κυριολεκτικά ό,τι θέλουν στην πλάτη της κοινωνίας και οι αρμόδιοι υπουργοί, απλά παρακολουθούν και δεν θέλουν να εφαρμόσουν το μέτρο της επιστράτευσης, για να μην τους δυσαρεστήσουν !
-Ο κυριάκος ανακοίνωσε έλεγχο εμβασμάτων Δ.Υ, για ποσά άνω των 100.000 ευρώ, λες και αν ένας υπάλληλος, με μισθό 1.000 ευρώ, έβγαλε έξω σ' ένα χρόνο, 99.999 ευρώ, είναι όλα ΟΚ...(χαχα).
    Όταν η τρόϊκα ζητούσε πραγματικά παράλογα πράγματα, όπως το κούρεμα των μικροομολογιούχων και το σπάσιμο των τραπεζών σε "καλές" και "κακές" (λες και υπάρχουν και καλές), κανένας από τους σημερινούς αντάρτες του κώλου, δεν έβγαλε άχνα και το ίδιο γαργάρα έκαναν και οι λαλίστατοι σήμερα δημοσιογράφοι της πλάκας.
    Πόσο νομιμοποιείται τελικά ένα πολιτικό σύστημα, που εκρίνει, εν μέσω απάνθρωπης λιτότητας, ποσόν 4.500 ευρώ πλέον ΦΠΑ, σε κλειδαρά, για ν' ανοίξει τις πόρτες του ραδιομεγάρου (που και αυτό είναι σταγόνα στον ωκεανό της αλόγιστης σπατάλης), να μιλάει για παραλογισμό ;;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.