Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Πάνε για μαλλί, αλλά μπορεί να βγουν κουρεμένοι !

    Σήμερα, είδα με τα μάτια μου, απόφαση Δημάρχου επαρχιακής πόλης, με την οποία ζητάει, από πρώην δημοτικό αστυνομικό, που είχε διοριστεί παράνομα, σχεδόν ...200 χιλιάδες ευρώ !
  Πρόκειται για ακραία και σπάνια περίπτωση και μακάρι να μείνει έτσι, για το καλό όλων και κυρίως των ίδιων, όσων βγάζουν αυτές τις (παράνομες) αποφάσεις...
   Κάθε μέρα, που περνάει, αποδεικνύεται ότι το θέμα των παράνομων διορισμών, με την έννοια της κατάθεσης πλαστών δικαιολογητικών, είναι ίσως το Νο1 νομικό ζήτημα, αυτή τη στιγμή, με σοβαρές όμως κοινωνικές προεκτάσεις, αφού δεν είναι δυνατόν κάποιος να χάνει τη δουλειά του-το εισόδημά του και παράλληλα να καλείται να επιστρέψει τεράστια χρηματικά ποσά !
  Τα ποσά αυτά συσσωρεύτηκαν, επειδή η δημόσια διοίκηση είναι μπάχαλο, επειδή δεν υπήρχε ούτε έλεγχος, ούτε τίποτα και τώρα, μετά από δέκα και πλέον έτη, κάποιοι αποφάσισαν να το ψάξουν...
   Πέρα από τις ευθύνες των ίδιων, όσων διορίστηκαν με πλαστά έγγραφα (εις βάρος ίσως κάποιων που άξιζαν να διοριστούν) και την απίστευτη ευκολία, με την οποία μπορεί να ξεγελαστεί και να εξαπατηθεί το "ελληνικό κράτος", δεν μπορείς να ζητάς πίσω μισθούς τόσων χρόνων !
    Μπορεί ορθά τα όργανα, που έκαναν τους διορισμούς, να τους ανακαλούν τώρα, μετά τις αποκαλύψεις, ωστόσο όχι μόνον δεν είναι υποχρεωμένοι να ζητάνε τα χρήματα πίσω, αλλά φοβάμαι ότι θα έχουν και οι ίδιοι ποινικές ευθύνες στο τέλος (για παράβαση καθήκοντος, τουλάχιστον), αν συνεχίσουν αυτό το βιολί...
    Η αναζήτηση από το δημόσιο ποσών, ως αχρεωστήτως καταβληθέντων, γίνεται υπό όρους και προϋποθέσεις, οι οποίες δεν φαίνεται να συντρέχουν εδώ και επειδή οι σχετικές αποφάσεις, θέλω να πιστεύω, ότι βγαίνουν περισσότερο λόγω άγνοιας και πρόχειρης προσέγγισης και όχι με δόλο, είναι ανάγκη να βγει κάποιο επίσημο όργανο, όπως Υπουργός ή να υπάρξει και νομοθετική ρύθμιση, που θα ορίζει σαφώς, ότι τα σχετικά ποσά των καταβληθέντων μισθών, σε παράνομα διορισθέντες υπαλλήλους, ΔΕΝ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ !!
    Δεν μπορεί, μετά από δέκα και πλέον χρόνια εργασίας του υπαλλήλου, να του ζητάς να επιστρέψει ποσά, που θα πρέπει να δουλεύει -υπό τις σημερινές συνθήκες- τριάντα χρόνια, για να ξεχρεώσει (και επειδή απειλούν και με αποστολή και καταλογισμό των ποσών στις αρμόδιες ΔΟΥ, καταλαβαίνει κανείς, που θα φτάσουν τα ποσά, με τις προσαυξήσεις...)
    Εκτός, αν σκοπός της διοίκησης, είναι να δημιουργήσει νέες στρατιές εξαθλιωμένων και χρεωμένων συμπολιτών μας !
    Δεν χρησιμοποιώ ως επιχείρημα, ότι το ίδιο το κράτος, με την απουσία ελέγχων και τη διαβλητότητα των διαδικασιών πρόσληψης, συνετέλεσε σε αυτό το χάλι, αλλά το ότι οι άνθρωποι αυτοί, μπορεί μεν να διορίστηκαν παράνομα, ωστόσο εργάστηκαν, δεν τους χαρίστηκαν τα χρήματα, προσέφεραν σε αντάλλαγμα την εργασία τους και σε τελική ανάλυση, τα ποσά αυτά θα τα πλήρωνε το κράτος (δηλ. ο φορολογούμενος) σε κάποιον άλλον, διότι δεν διορίστηκαν επιπλέον, ως εκ περισσού, ως υπεράριθμοι, αλλά μέσα στα ποσοτικά όρια κάθε προκήρυξης.
     Είναι ανάγκη λοιπόν να σταματήσει αυτός ο νομικός παραλογισμός, της αναζήτησης των μισθών και σε όσες περιπτώσεις, από ατύχημα, έχουν βγει ή θα βγουν ανάλογες αποφάσεις, ο ενδιαφερόμενος, θα πρέπει να προσφεύγει άμεσα, είτε στον διοικητικά ανώτερο-αρμόδιο, είτε απευθείας, στα διοικητικά δικαστήρια, τα οποία ελπίζω να αρθούν στο ύψος της περίστασης !
  

1 σχόλιο:

  1. Αν εφάρμοζε και ο υπάλληλος-απολυόμενος, την "κρατική λογική", θα μπορούσε (;) π.χ ένας δημοτικός αστυνομικός, να πει : "στα 10 χρόνια, έχω κόψει κλήσεις αξίας 50.000 ευρώ, οπότε πρέπει να μου επιστρέψετε και εσείς αυτά τα χρήματα, που ωφεληθήκατε, από την εργασία μου" !! Τι είναι πιο παράλογο ; Αυτό ή το να ζητάς πίσω τους μισθούς ; Η απάντηση είναι, ότι και τα δύο, είναι εξίσου παράλογα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.